Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

κι εγω φιλε τωρα σκεφτομαι την αγορα δισκοριονου χειρος. Εχω σεγα, αλλα ευθεια κοπη ειναι δυσκολο, ακομα και με ενα ισιο ξυλο για οδηγο στο πλαι. Αντιθετα απο οτι μου ειπαν εδω τα παιδια, με το δισκοπριονο χειρος και με ενα ισιο ξυλο για οδηγο στο πλαι, στερεωμενο με 2 σφιγκτηρες, βγαζεις καλες ευθειες κοπες!

Το δισκοπριονο μπορει να σου φύγει λιγο. Με έναν φράχτη οδηγό - ράγα , δεν θα σου φύγει και θα κανει σωστή ευθεία και κάθετη κοπή . Η σεγα ακόμη και με έναν τέτοιο οδηγό , δεν θα σου κανει ευθεία γιατι η λάμα παλεται , ειναι λεπτή θερμαίνεται και λυγίζει ανάλογα την ποιότητα της λάμας και του εργαλείου και δεν θα ειναι και κάθετη . Ακόμη και ενα δισκοπριονο μπαταρίας parkside θα σου δώσει καλύτερη ευθεία κοπή ακόμη και απο μια επώνυμη σεγα τριπλασιας τιμής.

Φιλε εννοεις ισιο ξυλο για οδηγο στο παλι , με 2 σφιγκτηρες? Ή αγορα ραγας-οδηγου μεταλλικη απο καταστημα?,πανε περιπου 70 ευρω αυτες!

Φιλε εννοεις ισιο ξυλο για οδηγο στο παλι , με 2 σφιγκτηρες? Ή αγορα ραγας-οδηγου μεταλλικη απο καταστημα?,πανε περιπου 70 ευρω αυτες!
Ο,τι μπορεις να αγοράσεις . Απο ενα ξύλο οπως είπες, απο τον οδηγό-σφικτηρα που είχε την προηγούμενη εβδομάδα το Lidl με 20 μεχρι και επώνυμη ράγα . Σε κάποια απο αυτες τις περιπτώσεις δεν θα πάρεις την ίδια ευθεία κοπή με την σεγα σε σχέση με δισκοπριονο.

Μιλαω φιλε παντα για δισκοπριονο, επειδη ειμαι και εγω να αγορασω τωρα! Εχεις εμεπιρια με ενα ισιο ξυλο στο πλαι, με σφιγκτηρες θα βγει ευθεια και καθετη κοπη?

Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω με καλύψατε πλήρως. Μάλλον κι εγώ για δισκοπρίονο είμαι.

Μιλαω φιλε παντα για δισκοπριονο, επειδη ειμαι και εγω να αγορασω τωρα! Εχεις εμεπιρια με ενα ισιο ξυλο στο πλαι, με σφιγκτηρες θα βγει ευθεια και καθετη κοπη?
Όσα εχω κόψει ετσι βγήκαν ευθεία με καμία φορά προβλημα στο τελος της κοπής που μου έφευγε λιγο γιατι η βαση ηταν στον αέρα . Υπάρχουν diy οδηγοί που τους φτιάχνεις πολυ εύκολα και εξαλείφουν το προβλημα αυτο , οπως επισης και το offset που πρεπει να μετράς συνέχεια . Δηλαδη την απόσταση της λεπίδας απο την άκρη της βάσης που ακουμπά στον οδηγό φράχτη.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οπως τά λέει ο Δημήτρης (songles_bird) έχουν τά πράγματα,η σέγα δέν κόβει ευθεία ούτε μέ οδηγό γιατί η λάμα ταλαντώνεται από κάτω και φεύγει απο τήν ευθεία.
Ούτε μέ δισκοπρίονο δέν μπορείς να κόψεις απόλυτα ευθεία χωρίς οδηγό,αλλά μέ οδηγό ιδιοκατασκευή όπως τό παραπάνω λίνκ κόβεις ευθεία,αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός μήν φύγει τό δισκοπρίονο δεξιά από τόν οδηγό,ενώ μέ οδηγό ράγα αλουμινίου ειδικά για δισκοπρίονα η ευθεία κοπή γίνεται παιχνίδι,πάει μέ τόν αυτόματο πιλότο πού λέμε τό δισκοπρίονο,αλλά κοστίζει.

Παιδια για το bosch gks 190 η ραγα της wolfcraft ταιριαζει?
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9402

Ή κανει της bosch η FSN 800?
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8857

Σαφώς καί κάνει η ράγα τής Wolfcraft το πέλμα τού GKS190 είναι
Base plate dimensions mm 302 x 140

Γιά τήν ράγα τής Bosch FSN δέν γνωρίζω γιατί τό manual στό ίντερνετ δέν έχει φωτογραφία να διακρίνω κάποια λεπτομέρεια στήν ράγα ,ούτε τόν κωδικό τής ράγας πού υποστηρίζει,γιατί υπάρχουν δύο τύποι ράγες FSN Bosch,θέλει ερώτημα στήν Bosch η άν έχεις καλύτερο manual σε χαρτί πού αναφέρει τόν κωδικό τής ράγας πού υποστηρίζει

Ευχαριστω φιλε! Και κατι αλλα αν ξερεις. Η FSN που εβαλα πριν στο λινκ, εχει και τους σφιγκτηρες μαζι? Μαλλον οχι ε?

Ευχαριστω φιλε! Και κατι αλλα αν ξερεις. Η FSN που εβαλα πριν στο λινκ, εχει και τους σφιγκτηρες μαζι? Μαλλον οχι ε?

Οχι δέν τούς έχει η τιμή είναι σκέτη η ράγα,καί στοιχίζουν τό ζευγάρι οι σφιγκτήρες τής Bosch 40-45 ευρώ ανάλογα τήν ράγα FSN

Η ράγα Wofcraft που είναι universal γιά κάθε μάρκα δισκοπρίονο τούς έχει κομπλέ τούς σφιγκτήρες τά πάντα όλα δηλαδή στά 74 ευρώ.

Σκεφτομαι οτι στη ραγα της μπος , το δισκοπριονο προσαρμοζεται ακριβως, ενω στη γουλφκραφτ, επειδη ειναι γιουνιβερσαλ, προσαρμοζεται πανω στη μαυρη βαση. θα ειναι σταθερο εκει ομως?

Σκεφτομαι οτι στη ραγα της μπος , το δισκοπριονο προσαρμοζεται ακριβως, ενω στη γουλφκραφτ, επειδη ειναι γιουνιβερσαλ, προσαρμοζεται πανω στη μαυρη βαση. θα ειναι σταθερο εκει ομως?

Σταθερό είναι καί τήν δουλειά σου τήν κάνεις μέ τήν Wolfcraft πιό οικονομικά,τό μαύρο πλαστικό η βάση δηλαδή δέν ξέρω τό κατά πόσο θά αντέξει στόν χρόνο.
Σιγουρα μέ τής Bosch τήν βάση είναι καλύτερα,αλλά καί πιό ακριβό κόστος,καί άν αλλάξεις δισκοπρίονο η άλλη μάρκα η καί άλλο μοντέλο Βοsch πού δέν υποστηρίζει η ράγα τό GKS190,άντε άλλο οδηγό ράγα μετά.

Τελικα μηπως η οικονομικοτερη λυση ειναι ενα ισιος ξυλινος οδηγος στο πλαι, με συο σφιγκτηρες? Αποτελεσμα ομως εχει?

Αποτέλεσμα έχει σίγουρα ...δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι "in". :flipout:-bye-

Από το εξωτερικό τα σφιγκτήρια έχουν κόστος απο 20 έως 25 ευρω το σετ.
Επίσης η ράγα έχει αντιολισθητική ταινία από κάτω, έτσι ώστε να μην γλυστράει (την έχω δοκιμάσει και πάνω σε πολύ λεία υλικά χωρίς θέμα), οι σφιγκτήρες τουλάχιστον για τον ερασιτέχνη είναι περιττοί και μπορεί κάλλιστα να γίνει η δουλειά και με τους κλασσικούς σφιγκτήρες όποτε χρειαστεί.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι διάμετρο τρυπάνι χρησιμοποιούμε για να προτρυπήσουμε ξύλο ? Για 4άρα βίδα 4άρι τρυπάνι κ.ο.κ ή προτρυπάμε με μια διάμετρο μικρότερη από τη διάμετρο της βίδας ?

Τι διάμετρο τρυπάνι χρησιμοποιούμε για να προτρυπήσουμε ξύλο ? Για 4άρα βίδα 4άρι τρυπάνι κ.ο.κ ή προτρυπάμε με μια διάμετρο μικρότερη από τη διάμετρο της βίδας ?

Αν βάλεις 4άρι τρυπάνι για προτρύπημα η βίδα θα κολυμπάει.
Χρησιμοποίησε ένα 2άρι max 3άρι.
Επειδή αυτά τα τρυπάνια σπάνε εύκολα λόγω της μικρής διαμέτρους μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τρυπάνι μετάλλου που δεν σπάει εύκολα!

Αν βάλεις 4άρι τρυπάνι για προτρύπημα η βίδα θα κολυμπάει.
Χρησιμοποίησε ένα 2άρι max 3άρι.
Επειδή αυτά τα τρυπάνια σπάνε εύκολα λόγω της μικρής διαμέτρους μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τρυπάνι μετάλλου που δεν σπάει εύκολα!

Ευχαριστώ. Κάθε φόρα έτσι το κάνω, με μικρότερη διάμετρο, αλλά ήθελα να μάθω αν γίνεται και με την ίδια.
Η πλάκα είναι (μιας και το αναφέρεις) ότι σήμερα έσπασα 2άρι τρυπάνι πάνω σε προτρύπημα.... χαχαχαχαχα!