Μάστορες τα φώτα σας!!

Και τα δυο εχουν την σωστη ονομασια 'περιστροφικο κρουστικο κατσαβιδι'.

To ενα ομως ειναι 'μπουλονοκλειδο' / impact wrench και φοραει απευθειας καρυδακια μεγεθους 3/8". Εχει δηλαδη υποδοχη μυτης μεγεθους 3/8".
Συνηθως τα μπουλονοκλειδα ειναι πιο ισχυρα σε ροπη απο τα αντιστοιχη δυναμικοτητος παλμικα.
Yπαρχουν ανταπτορες που μπαινουν στην μυτη των 3/8 και την μετατρεπουν σε υποδοχη 1/4" για να βαζεις τα κοινα bits.
Yπαρχουν ανταπτορες επισης που μπαινουν στην μυτη και την μετατρεπουν σε μυτη 1/4".

Το αλλο ειναι 'παλμικο κατσαβιδι' / (impact driver) και ειναι ευρυτερης χρησης καθως παιρνει ολα τα κοινα bits βιδωματος/τρυπηματος με στελεχος 1/4 της ιντσας.
Με τους καταλληλους ανταπτορες παιρνει και τα 3 ειδη καρυδακια.
Υπαρχουν και καρυδακια του 1/4" που μπαινουν χωρις ανταπτορα στο παλμικο.

Το μπουλονοκλειδο κυριως ειναι για να λυνεις μηχανες και ροδες αυτοκινητων. Πιο συνηθισμενο ειναι το μεγαλο μπουλονοκλειδο με στελεχος 1/2", με πολυ μεγαλη ροπη και καταλληλο για αυτες τις δουλειες.
Το παλμικο κατσαβιδι ειναι για να βιδωνεις/ξεβιδωνεις βιδες σωστα και ευκολα χωρις να καταστρεφεις την κεφαλη της βιδας και χωρις να πιεζεται ο καρπος που στα ζορικα βιδωματα/ξεβιδωματα -μπορει να σου γυρισει με ενα κοινο δραπανο.
Και στα δυο εργαλεια ο μηχανισμος περιστροφικης κρουσης ειναι ακριβως ο ιδιος.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες απο τις οποίες και καλύφθηκα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα τέτοιο και κοιτάζω να δω ποιο μου κάνει καλύτερα.
Έχεις καμμία γνώμη για τα εργαλεία της Wurth?
Βλέπω ότι είναι πανομοιότυπα με τα Bosch αλλά δεν μπορώ να τα βρώ σε καταστήματα αλλά ούτε και τιμές...

Δεν ξερω με τι καταπιανεσαι περισσοτερο για να σου προτεινω.
Παντως εγω το δεκαβολτο μπουλονοκλειδο 3/8" της Μακιτα σπανια το εχω χρησιμοποιησει σε αντιθεση με τα δεκαβολτα παλμικα.

Παντως θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα bosch εναντι wurth, μονο και μονο για την τεραστια ποικιλια εργαλειων με την ιδια μπαταρια, τις μαλλον προσιτες πλεον τιμες, αλλα και για την δοκιμασμενη αξιοπιστια της bosch στα μπλε εργαλεια μπαταριας.

Καλησπέρα μετά από καιρό και χρόνια πολλά σε όλους.
Έχω ένα δραπανοκατσάβιδο B&D στο οποίο ξαφνικά η μπαταρία (Li-ion) όταν πάω να την φορτίσω αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι. Καμιά ιδέα για να μην αγοράσω μπαταρία?

Kαλως τον!
Οταν αναβοσβηνει το λαμπακι σημαινει ειτε οτι ειναι στα τελευταια της η μπαταρια (λογω γηρατειων) ειτε εχουν βλαβη ενα η παραπανω στοιχεια που την αποτελουν.
Μην την βαζεις στην φορτιση πλεον, πηγαινε την στο service. Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλα που μπορουμε να κανουμε σε αυτη την περιπτωση.
Μια μικρη περιπτωση ειναι να μην κανουν καλη επαφη οι πολοι, ειτε της μπαταριας ειτε του φορτιστη. Καθαρισε τους με ενα q-tip και λιγο οινοπνευμα και ξαναδοκιμασε λιγο.

Δεν ξερω με τι καταπιανεσαι περισσοτερο για να σου προτεινω.
Παντως εγω το δεκαβολτο μπουλονοκλειδο 3/8" της Μακιτα σπανια το εχω χρησιμοποιησει σε αντιθεση με τα δεκαβολτα παλμικα.

Παντως θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα bosch εναντι wurth, μονο και μονο για την τεραστια ποικιλια εργαλειων με την ιδια μπαταρια, τις μαλλον προσιτες πλεον τιμες, αλλα και για την δοκιμασμενη αξιοπιστια της bosch στα μπλε εργαλεια μπαταριας.

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Γινεται,αλλα προσθεσε και μια ηλεκτροβανα κεντρικα πριν την καταναλωση (για την περιπτωση που θα κολλησει καποια απ τις άλλες ανοιχτη) και έναν ρελε για να μην περνει όλα τα φορτια η επαφη του προγραμματιστη.

Έξτρα κεντρικά ηλεκτροβάνα δε χρειάζεται γιατί αυτές οι δύο (ύδρευσης/άδρευσης) θα είναι οι κεντρικές.

Μετά απο αυτές θα είναι οι ηλεκτροβάνες των ζωνών ποτίσματος.
Όλα είναι κλειστά δηλαδή και αν κολλήσει κάποια, δεν θα υπάρχει διαρροή.

Δεν καταλαβαίνω όμως για το ρελέ γιατί επιμένεις! (με την καλή έννοια!!)
Τα μόνα φορτία είναι της ηλεκτροβάνας σωστά?
Ο προγραμματιστής βγάζει ξεχωριστή έξοδο για την "κεντρική" συν μία ζώνη οπότε είμαι εντός προδιαγραφών.
Και ο πιεζοστάτης δεν έχει κατανάλωση. Σωστά? Ένα ρελεδάκι είναι με μηχανική φόρτιση (της πίεσης του νερού).

ΥΓ. Άσε που έχω περάσει το 9χ1.5 καλώδιο ήδη και δεν υπάρχει παροχή για ρεύμα για να φτιάξω αυτοματισμούς!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

καμμιά ιδέα για να τα επαναφέρω; δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Attachments

• IMG_20170425_145350.jpg
    IMG_20170425_145350.jpg
    138.2 KB · Views: 191

Kαλως τον!
Οταν αναβοσβηνει το λαμπακι σημαινει ειτε οτι ειναι στα τελευταια της η μπαταρια (λογω γηρατειων) ειτε εχουν βλαβη ενα η παραπανω στοιχεια που την αποτελουν.
Μην την βαζεις στην φορτιση πλεον, πηγαινε την στο service. Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλα που μπορουμε να κανουμε σε αυτη την περιπτωση.
Μια μικρη περιπτωση ειναι να μην κανουν καλη επαφη οι πολοι, ειτε της μπαταριας ειτε του φορτιστη. Καθαρισε τους με ενα q-tip και λιγο οινοπνευμα και ξαναδοκιμασε λιγο.

Σ ευχαριστώ πολύ!!!!

Κυριοι...αν βρισκατε τα παρακατω, dewalt και το bosch με 20ευρω ακριβοτερο το Bosch, ποιο θα προτιμουσατε...???
αξιζει το 20ρικο παραπανω το "επαγγελματικο" απο το "ερασιτεχνικο"?

http://www.skroutz.gr/s/8789754/Dewalt-DWE6423.html?keyphrase=dwe6423

Vs

http://www.skroutz.gr/s/94147/Bosch...0+PRO+GEX+125-1+AE+Τριβείο+Έκκεντρο+Ηλεκτρικό

Καί τά δύο είναι επαγγελματικά εργαλεία.
Προσωπικά άν είχα ηλεκτρική σκούπα θά διάλεγα τό Dewalt
Αν δέν είχα ηλεκτρική σκούπα θά διάλεγα τό Bosch,πού έχει μικροφίλτρο καί έτσι θά κάνει καλύτερη διαχείρηση σκόνης από τόν σάκκο τού Dewalt.

Και το dewalt ειναι επαγγελματικων προδιαγραφων εργαλειο. Δες τα και τα δυο και παρε οποιο σου κατσει πιο καλα στο χερι μιας και ειναι ιδιας κατηγοριας ανταγωνιστικα προιοντα.
Εγω πηρα το ντεβαλτ λογω του μεγεθους και του πιασιματος του, λογω του οτι ειχα θεσει αυστηρα οριο 80-100 και λογω του οτι δεν ειχα ξαναπαρει κιτρινο εργαλειο και με ετρωγε να εχω και ενα τετοιο. Ακομα δεν εχω προλαβει να το δοκιμασω, δεν εχω ουτε γυαλοχαρτα παρα μονο ενα 80αρι που ειχε στη συσκευασια. Το σκ που θα παω απο το πατρικο μου οπου εχουμε αναλωσιμα και θα παρω μερικα, θα το δοκιμασω και θα γραψω εντυπωσεις, αν δεν το βιαζεσαι.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω βάζω ως προτεραιότητα τις ρυθμιζόμενες στροφες . Δεν συμπαθώ τα κίτρινα , αλλα ειναι μονόδρομος . Αντίστοιχο σε μέγεθος και στροφες πας σε Makita στα 170 ... οποτε μετα το ρουτερ εχει σειρά το dewalt και για μένα.

Κυριοι...αν βρισκατε τα παρακατω, dewalt και το bosch με 20ευρω ακριβοτερο το Bosch, ποιο θα προτιμουσατε...???
αξιζει το 20ρικο παραπανω το "επαγγελματικο" απο το "ερασιτεχνικο"?

http://www.skroutz.gr/s/8789754/Dewalt-DWE6423.html?keyphrase=dwe6423

Vs

http://www.skroutz.gr/s/94147/Bosch...0+PRO+GEX+125-1+AE+Τριβείο+Έκκεντρο+Ηλεκτρικό

Ευγενιε δεν είναι ερασιτεχνικό το BOSCH.....
Απλά ήθελε ένα ρυθμιστή στροφών και 20 ευρώ έκπτωση αν ήθελε να ανταγωνιστεί το κιτρινακι...

Ευγενιε δεν είναι ερασιτεχνικό το BOSCH.....
Απλά ήθελε ένα ρυθμιστή στροφών και 20 ευρώ έκπτωση αν ήθελε να ανταγωνιστεί το κιτρινακι...
χε χε