Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

εχοντας δουλέψει σε χρωματοπωλειο αρκετο καιρο μας ειχαν τυχει κατι τετοια περιστατικα,
αφου οπως ειπες εχεις αποκλεισει καποια πραγματα πχ μουχλα ή κατι περεμφερες
αυτο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως το χρωμα που πηρες ειναι ''οικολογικο'' ?? το λεω γιατι σε καποιες εταιρειες αυτα τα '' χρωματα '' μυριζουν υπερβολικα ασχημα και για μερες

κατι αλλο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως ειναι παλιος ο μπογιας δλδ να εχει ''κοψει'' το χρωμα μεσα στον τενεκε ασχετως και αν ηταν σφραγισμενος....

και κατι για το τελος,το οποιο ειχε τυχει και στο μαγαζι που δουλευα, καμια φορα βαζουμε τα χρωματα στη βιτρινα για κραχτες οπως τα χασαπικα με αποτελεσμα η υπερβολικη εκθεση στον ηλιο να επηρεαζε το χρωμα και να ''μυριζε'' ασχημα για πολλες πολλες μερες

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις ανοιχτα πορτες-παραθυρα απο πολυ πρωι μεχρι αργα το βραδυ για να φυγει η μυρωδια

υ.γ
μηπως ειχες βαλει και καποιο ασταρι πριν το χρωμα ή κατι αλλο??

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

εχοντας δουλέψει σε χρωματοπωλειο αρκετο καιρο μας ειχαν τυχει κατι τετοια περιστατικα,
αφου οπως ειπες εχεις αποκλεισει καποια πραγματα πχ μουχλα ή κατι περεμφερες
αυτο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως το χρωμα που πηρες ειναι ''οικολογικο'' ?? το λεω γιατι σε καποιες εταιρειες αυτα τα '' χρωματα '' μυριζουν υπερβολικα ασχημα και για μερες

κατι αλλο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως ειναι παλιος ο μπογιας δλδ να εχει ''κοψει'' το χρωμα μεσα στον τενεκε ασχετως και αν ηταν σφραγισμενος....

και κατι για το τελος,το οποιο ειχε τυχει και στο μαγαζι που δουλευα, καμια φορα βαζουμε τα χρωματα στη βιτρινα για κραχτες οπως τα χασαπικα με αποτελεσμα η υπερβολικη εκθεση στον ηλιο να επηρεαζε το χρωμα και να ''μυριζε'' ασχημα για πολλες πολλες μερες

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις ανοιχτα πορτες-παραθυρα απο πολυ πρωι μεχρι αργα το βραδυ για να φυγει η μυρωδια

υ.γ
μηπως ειχες βαλει και καποιο ασταρι πριν το χρωμα ή κατι αλλο??

Όχι δεν έβαλα αστάρι, είναι το Chromolac Chromoplast Eco και το πήρα γιατί είναι για παιδί το δωμάτιο. Που να ήξερα ότι θα μυρίζει τόσο που να μη μπορεί να σταθεί άνθρωπος! Και δεν το έκανε τις πρώτες μέρες αλλά μετά από 7 μέρες λες και έχει γίνει κάποια χημική αντίδραση.

Γνωρίζει κάποιος αν το osb θέλει τρίψιμο πριν ή μετά το πέρασμα με βελατουρα για καλύτερο αποτέλεσμα;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα τριψιματάκι με 120άρι γυαλόχαρτο είναι ιδανικό. Μετά περνάς βελατούρα 1 χέρι και μετά το χρώμα της επιλογής σου.
Αν χρησιμοποιήσεις λαδομπογιά 2 συστατικών (με αστάρι) αποφεύγεις την χρήση βελατούρας!

Ένα τριψιματάκι με 120άρι γυαλόχαρτο είναι ιδανικό. Μετά περνάς βελατούρα 1 χέρι και μετά το χρώμα της επιλογής σου.
Αν χρησιμοποιήσεις λαδομπογιά 2 συστατικών (με αστάρι) αποφεύγεις την χρήση βελατούρας!
Ευχαριστωωωω

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πέρυσί τον Ιούνιο είχα βάψει το δωμάτιο της αγέννητης τότε μικρής με οικολογικό χρώμα. Πράγματι για κάνα μήνα είχε μια μυρωδιά κάτι μεταξύ χρώματος που στεγνώνει, υγρασίας και αυγουλήλας.
Γνώριζα ότι αυτά τα χρώματα δεν έχουν πολλά πτητικά και θα αργούσε να στέγνωνε αλλά όχι και έτσι. Βέβαια εκανα και αστάρωμα και πέρασα και 2 χέρια μπογιά και δεν περίμενα και 2 ημέρες για να στεγνώσει κάθε χέρι.

Απλά εμένα η μυρωδιά εμφανίστηκε από την 1η ημέρα. Επειδή το δωμάτιο είναι δυτικό η μυρωδιά γινόταν σαφώς πιο έντονη μετά το μεσημέρι που οι τοίχοι του δωματίου θερμαίνονταν από τον ήλιο.
Μπορώ να εκτιμήσω ότι εσένα έκανε 1 εβδομάδα να εμφανιστεί η μυρωδιά γιατί ίσως τώρα να άργησαν να θερμένονται οι τοίχοι από την καλοκαιρία που κάνει. Ισως. Αποψή μου κάνε υπομονή και θα φύγει.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτά που λένε οικολογικά κλπ κλπ, είναι παπριές του μέρκετιν που λένε και στο χωριό μου.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Η γνώμη μου είναι ότι αυτά που λένε οικολογικά κλπ κλπ, είναι παπριές του μέρκετιν που λένε και στο χωριό μου.

Οι διαφορές είναι τεράστιες.
Στην Αμερική που διάβαζα παλαιότερα για εγκύους λένε VOC <10 η και μηδέν καλύτερα.

Το παραπάνω χρώμα ανοίγεις τον κουβά και δε μυρίζεις τίποτα.
Απλά και πάλι καλύτερα να αεριστεί ο χώρος.
Το αρνητικό είναι η ποιότητα της κάλυψης. Λέει για ένα χέρι μόνο αλλά εγώ πέρασα δύο.

Αν κάποιος μπορείς να βάζει και να μείνει μετά απο ένα μήνα βάζει ότι βρεί φθηνότερο. Αλλά παπαριές δεν είναι σίγουρα.

Υπάρχουν και άλλες εταιρίες και με μηδενικά VOC στην Ελλάδα. Να μή θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση!

Πέρυσί τον Ιούνιο είχα βάψει το δωμάτιο της αγέννητης τότε μικρής με οικολογικό χρώμα. Πράγματι για κάνα μήνα είχε μια μυρωδιά κάτι μεταξύ χρώματος που στεγνώνει, υγρασίας και αυγουλήλας.
Γνώριζα ότι αυτά τα χρώματα δεν έχουν πολλά πτητικά και θα αργούσε να στέγνωνε αλλά όχι και έτσι. Βέβαια εκανα και αστάρωμα και πέρασα και 2 χέρια μπογιά και δεν περίμενα και 2 ημέρες για να στεγνώσει κάθε χέρι.

Απλά εμένα η μυρωδιά εμφανίστηκε από την 1η ημέρα. Επειδή το δωμάτιο είναι δυτικό η μυρωδιά γινόταν σαφώς πιο έντονη μετά το μεσημέρι που οι τοίχοι του δωματίου θερμαίνονταν από τον ήλιο.
Μπορώ να εκτιμήσω ότι εσένα έκανε 1 εβδομάδα να εμφανιστεί η μυρωδιά γιατί ίσως τώρα να άργησαν να θερμένονται οι τοίχοι από την καλοκαιρία που κάνει. Ισως. Αποψή μου κάνε υπομονή και θα φύγει.

Eυχαριστώ για όλα, αυτό ελπίζω και εγώ με τον καιρό να φύγει αλλά αυτό το χάλι δεν αντέχεται αφού εγώ ο ίδιος δεν αντέχω την μυρωδιά. Ναι γίνεται πιο έντονη τα απογεύματα που χτυπάει ήλιος τους τοίχους μέσα από την πόρτα της βεράντας, Και για τον φίλο που ρώτησε δεν γράφει απόλυτο αριθμό VOC αλλά Low VOC. Έχω βάψει σπίτια και σπίτια άλλα από την αρχή απο τα τσιμέντα, άλλα φρεσκαρίσματα πρώτη φορά μου έτυχε χρώμα να μυρίζει τόσο άσχημα.

Προσωπικά εβαψα με νορμαλ Καλο χρωμα το δωματιο της μικρης (πλεον 16μηνων)...πριν γεννηθει...οποτε ειχε παραπανω απο 1 μηνα να αεριστει στεγνωσει κτλ...
τις πρωτες ημερες αφηνα πορτες και μπαλκονοπορτα ανοιχτα (μπαλκονοπορτα οχι και τοσο μιας και ηταν χειμωνας) για να φυγει η μυρωδια...μεσα σε 1 εβδομάδα μαξ δεν ειχε την παραμικρη μυρωδια...
μετα απο λιγο διαστημα μπηκε στον χωρο και η κουνια και η συρταριερα...(και παλι πριν γεννηθει η μικρουλα)...εκει ειχα προβλημα (συμφωνα με την εταιρια τα χρωματα αυτα ειναι ειδικα για παιδια κτλ κτλ κατα την γνωμη μου @@@@ριες) τα επιπλα μυριζαν τοσο που αναγκαστηκα να αεριζω τον χωρο πολυ περισσοτερο απο οτι στο βαψιμο...παιζει να αεριζα τον χωρο για 2-3εβδομαδες...
ΑΡΑ ΑΝ ειναι το οικολογικο καταλληλο για παιδια να μυριζει περισσοτερο και να αργει τοσο πολυ να στεγνωσει και το παιδι δεν προκειτε να φαει κομματι απο τοιχο...νομιζω οτι το οικολογικο δεν αξιζει...
ΑΣΕ που νομιζω οτι το οικολογικο εχει να κανει με τους απορυπτομενους ρυπους κατα την κατασκευη τους και οχι τοσο για τον χρηστη...

Σήκωμα τέντας

Γεια σας,

αναζητώντας έναν αυτόματο τρόπο να σηκώνω τις τέντες του μπαλκονιού (5 τέντες σε 20 μέτρα μήκος μπαλκονιού περίπου) μου πρότεινε ένας κατασκευαστής τέντας να προσαρμόσω ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο σε ένα κοντάρι και να τις σηκώνω πατώντας το κουμπί του.
Οι τέντες είναι παλιές και οι μηχανισμοί του έχουν γίνει πολύ δύκολοι στο γύρισμα. Γι' αυτό και ψάχνω κάτι να κάνω.

Δεν έχω καν δραπανοκατσάβιδο στο σπίτι και είναι ευκαιρία να αγοράσω ένα για να υπάρχει και για διάφορες εργασίες του σπιτιού. Δεν το κατέχω όμως το θεμα με τα εργαλεία και τις τεχνολογίες τους. Απλά τις μάρκες γνωρίζω.

Κατ' αρχήν γίνεται αυτό που λέει; Και αν ναι θα χρειαστεί να κόψω το κοντάρι που τις σηκώνουμε ώστε να μην κάνει το S στο σημείο που το πιάνουμε; Μήπως χρειαστεί και κάποιον σιδερά να το μετατρέψει ώστε να μην είναι κυκλικής διατομής;

Και αν όλα αυτά ισχύουν ποιο εργαλείο να πάρω για γενική χρήση που να είναι καλό και αξιόπιστο για το σπίτι;

Ευχαριστώ.

Re: Σήκωμα τέντας

αν είχες τις παλιές τέντες που είχαν σταθερή οριζόντια μανιβέλα κάτι μπορούσε να γίνει. Με τις τέντες που το κοντάρι δεν είναι σταθερό δεν θα το δοκίμαζα εκτός αν έκανα κάποια κατασκευή σταθεροποίησης για μα μην μου έρθει στα μούτρα το κοντάρι.

Το έχω κάνει παίζει μια χαρά απλά θες δραπανοκατσαβιδο με δύο ταχύτητες (η μια αργή) και προφανώς πρέπει να κόψεις το κοντάρι. Στα μούτρα δεν σου έρχεται με τπτ ότι και να κάνεις.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλει προσοχή να το πας αργά γιατί υπάρχει κίνδυνος να σου φάει τα γρανάζια του μηχανισμού.

Γεια σας,

αναζητώντας έναν αυτόματο τρόπο να σηκώνω τις τέντες του μπαλκονιού (5 τέντες σε 20 μέτρα μήκος μπαλκονιού περίπου) μου πρότεινε ένας κατασκευαστής τέντας να προσαρμόσω ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο σε ένα κοντάρι και να τις σηκώνω πατώντας το κουμπί του.
Οι τέντες είναι παλιές και οι μηχανισμοί του έχουν γίνει πολύ δύκολοι στο γύρισμα. Γι' αυτό και ψάχνω κάτι να κάνω.

Δεν έχω καν δραπανοκατσάβιδο στο σπίτι και είναι ευκαιρία να αγοράσω ένα για να υπάρχει και για διάφορες εργασίες του σπιτιού. Δεν το κατέχω όμως το θεμα με τα εργαλεία και τις τεχνολογίες τους. Απλά τις μάρκες γνωρίζω.

Κατ' αρχήν γίνεται αυτό που λέει; Και αν ναι θα χρειαστεί να κόψω το κοντάρι που τις σηκώνουμε ώστε να μην κάνει το S στο σημείο που το πιάνουμε; Μήπως χρειαστεί και κάποιον σιδερά να το μετατρέψει ώστε να μην είναι κυκλικής διατομής;

Και αν όλα αυτά ισχύουν ποιο εργαλείο να πάρω για γενική χρήση που να είναι καλό και αξιόπιστο για το σπίτι;

Ευχαριστώ.

Δεν γρασσάρεις τους μηχανισμούς πρώτα πρώτα με γράσσο ή με κάποιο σπρέυ;

Ξέρει κανείς να μου προτείνει κάνα καλύτερο miter gauge γιατί αυτό που έχει μαζί δεν με βολεύει στο να διαβάσω τις μοίρες.
Όλα ωραία με το 745 εκτός από το miter gauge.
20170511_202309_zpslsqqtp41.jpg
[/URL][/IMG]