Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλησπέρα...έκοψα κάποια κομμάτια osb3 15αρι για κατασκευή ενός μινιμπαρ βιτρίνα....σκέφτομαι να τα ενώσω με pocket holes.Λετε να κρατήσει η να καταφύγω σε γωνίες;
d88befc4e1a3caac52836265ab7f32fd.jpg
Δεν θα το συνιστούσα
Αντίθετα θα πρότεινα τη χρήση εσωτερικών δοκαριων, πάνω στα οποία θα βιδωσεις τα OSB

Sent from my C6833 using Tapatalk

Αυτο που εχεις κυκλωσει λεγεται "ελαστικο διελευσης καλωδιου". Με την κολλα στιγμης θα το στερεωσεις για μια στιγμη ... τη δευτερη στιγμη θα φυγει και θα τραβηξεις και την πλακετα μαζι!
Λοιπον, ανοιγεις μια τρυπα 2 χιλιοστα μεγαλυτερη απο το ελαστικο διελευσης, μετα θα βαλεις ενα μεγαλο tie wrap απο την εσωτερικη πλευρα του κουτιου για να σταθεροποιησεις το καλωδιο, ωστε να μην τραβιεται προς τα εξω, στη συνεχεια βαζεις θερμοκολλα στην τρυπα και σπρωχνεις το ελαστικο διελευσης να τερματισει στο tie wrap.

Δεν το έπιασα το κόνσεπ σου. Όταν εννοείς tie wrap λες αυτά έτσι? https://cdn3.volusion.com/pfdxa.tbfnk/v/vspfiles/photos/TIE-WRAP-8-2.gif?1411560468

Έχω "φυτέψει" πολλά και διάφορα φισάκια σε κουτιά (προϋπηρεσία στα τηλεκατευθυνόμενα). Όλα ήταν με εποξική κόλλα 2 συστατικών και ποτέ δεν μου ξεκόλλησε κάποιο από το βάλε-βγάλε. Για επιπλέον ενίσχυση, μπορείς να αγκαλιάσεις το φισάκι με ένα κομμάτι κόντρα πλακέ που θα κρύβεται στην πίσω μεριά του κουτιού.

Χωρίς εποξική κόλλα δε γίνεται δουλειά? Έλεγα να το κάνω με τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Θερμόκολλα ή Super Glue της Bison.

Τώρα προβληματίζομαι στο πως θα τοποθετήσω το καλώδιο που έχω κυκλώσει με κόκκινο, έτσι ώστε να είναι σταθερό στο κουτί και να μην μπαινοβγαίνει με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στις καλωδιώσεις με το τράβηγμα.

Τι προτείνετε?

Προσωπικά στά λάστιχα διέλευσης έκανα πάντα ένα κόμπο τό καλώδιο ούτως ώστε νά μήν τραβιέται από έξω.

voltme24.jpg

Φίλοι, Θέλω ένα πιστόλι αέρος για βάψιμο. Τι προτείνετε γιατί ιδέα δεν έχω (lvlp hvlp). Είδα ένα bulle με 25 ευρώ. Επισης το μέγεθος μπεκ τι σημαίνει; το χρειάζομαι για γενική χρήση με ένα 100αρι κομπρεσέρ. Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΟΧΙ κομπο στο καλωδιο, δεν ειναι σωστο (το γιατι δεν ειναι σωστο ειναι μεγαλη ιστορια). Η λυση αναγκης ειναι το tie wrap.
Broxopios : το σασι – κουτι του weather1967 ειναι λεπτο και θηλυκωνει κανονικα το ελαστικο διελευσης . στη δικη σου περιπτωση επειδη το κουτι εχει μεγαλυτερο παχος, ανοιγεις λιγο μεγαλυτερη τρυπα και το στερεωνεις με θερμοκολλα. Εκει που εχει κομπο ο weather1967 εσυ θα βαλεις tie wrap (ναι αυτα του link που εβαλες).

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

ΟΧΙ κομπο στο καλωδιο, δεν ειναι σωστο (το γιατι δεν ειναι σωστο ειναι μεγαλη ιστορια). Η λυση αναγκης ειναι το tie wrap.
Broxopios : το σασι – κουτι του weather1967 ειναι λεπτο και θηλυκωνει κανονικα το ελαστικο διελευσης . στη δικη σου περιπτωση επειδη το κουτι εχει μεγαλυτερο παχος, ανοιγεις λιγο μεγαλυτερη τρυπα και το στερεωνεις με θερμοκολλα. Εκει που εχει κομπο ο weather1967 εσυ θα βαλεις tie wrap (ναι αυτα του link που εβαλες).

Γιατί δέν είναι σωστό ο κόμπος στό καλώδιο ? (όλες τίς κατασκευές πού είχα φτιάξει τίς είχα μέ κόμπο στό καλώδιο και ποτέ δέν είχα πρόβλημα) ,παλιά ραδιόφωνα μέ λυχνίες είχαν κόμπο τό καλώδιο στό λάστιχο διέλευσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γιατί δέν είναι σωστό ο κόμπος στό καλώδιο ? (όλες τίς κατασκευές πού είχα φτιάξει τίς είχα μέ κόμπο στό καλώδιο και ποτέ δέν είχα πρόβλημα) ,παλιά ραδιόφωνα μέ λυχνίες είχαν κόμπο τό καλώδιο στό λάστιχο διέλευσης.

Κι εμενα τα παλια ραδιοφωνα μου θυμισε η φωτο σου. Παλια δεν ειχαν και πολλες επιλογες!
Το γιατι δεν ειναι σωστος ο κομπος θα πρεπει να αναλυθει για καθε διατομη καλωδιου και για καθε συσκευη ξεχωριστα, αλλα και για λογους ασφαλειας γενικα, ετσι θα πρεπει να γραψω ενα κατεβατο. Εγω σου προτεινω ΟΧΙ κομπο, εαν θελεις το ακολουθεις! :ernaehrung004:

Γιά τέλεια δουλειά θά μπορούσε ο broxopios νά έβαζε ένα θηλυκό βύσμα μικροφώνου αρσενικό τετραπολικό γιά σασσί ,θά χώραγε στό μήκος άν "φάει" τό Osb εσωτερικά μέ ένα μικρό Forstner η μέ σκαρπέλο μιάς πού βλέπω 4 καλώδια στήν σύνδεση του,καί ένα εξωτερικό τετραπολικό θηλυκό βύσμα μικροφώνου
Ετσι καί αλλιώς δέν είναι 220 volt τά καλώδια του,ούτως ώστε νά υπάρχει πρόβλημα μέ τό παραπάνω βύσμα.
Μέ τήν προυπόθεση νά κατέχει βέβαια από ηλεκτρονική κόλληση μέ καλάι,και να έχει ηλεκτρονικό κολλητήρι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κι εμενα τα παλια ραδιοφωνα μου θυμισε η φωτο σου. Παλια δεν ειχαν και πολλες επιλογες!
Το γιατι δεν ειναι σωστος ο κομπος θα πρεπει να αναλυθει για καθε διατομη καλωδιου και για καθε συσκευη ξεχωριστα, αλλα και για λογους ασφαλειας γενικα, ετσι θα πρεπει να γραψω ενα κατεβατο. Εγω σου προτεινω ΟΧΙ κομπο, εαν θελεις το ακολουθεις! :ernaehrung004:

Ξέρω τό καλύτερο είναι αυτό η σέ διπολικό
Τό βάζω μεταγενέστερα,αλλά καί μέ κόμπο όσες κατασκευές έχω κάνει δέν είχαν πρόβλημα :ernaehrung004:

Αυτο που εχεις κυκλωσει λεγεται "ελαστικο διελευσης καλωδιου". Με την κολλα στιγμης θα το στερεωσεις για μια στιγμη ... τη δευτερη στιγμη θα φυγει και θα τραβηξεις και την πλακετα μαζι!
Λοιπον, ανοιγεις μια τρυπα 2 χιλιοστα μεγαλυτερη απο το ελαστικο διελευσης, μετα θα βαλεις ενα μεγαλο tie wrap απο την εσωτερικη πλευρα του κουτιου για να σταθεροποιησεις το καλωδιο, ωστε να μην τραβιεται προς τα εξω, στη συνεχεια βαζεις θερμοκολλα στην τρυπα και σπρωχνεις το ελαστικο διελευσης να τερματισει στο tie wrap.

Έχω "φυτέψει" πολλά και διάφορα φισάκια σε κουτιά (προϋπηρεσία στα τηλεκατευθυνόμενα). Όλα ήταν με εποξική κόλλα 2 συστατικών και ποτέ δεν μου ξεκόλλησε κάποιο από το βάλε-βγάλε. Για επιπλέον ενίσχυση, μπορείς να αγκαλιάσεις το φισάκι με ένα κομμάτι κόντρα πλακέ που θα κρύβεται στην πίσω μεριά του κουτιού.

Γιά τέλεια δουλειά θά μπορούσε ο broxopios νά έβαζε ένα θηλυκό βύσμα μικροφώνου αρσενικό τετραπολικό γιά σασσί ,θά χώραγε στό μήκος άν "φάει" τό Osb εσωτερικά μέ ένα μικρό Forstner η μέ σκαρπέλο μιάς πού βλέπω 4 καλώδια στήν σύνδεση του,καί ένα εξωτερικό τετραπολικό θηλυκό βύσμα μικροφώνου
Ετσι καί αλλιώς δέν είναι 220 volt τά καλώδια του,ούτως ώστε νά υπάρχει πρόβλημα μέ τό παραπάνω βύσμα.
Μέ τήν προυπόθεση νά κατέχει βέβαια από ηλεκτρονική κόλληση μέ καλάι,και να έχει ηλεκτρονικό κολλητήρι.

Δημήτρη καλή και αυτή η πρόταση. Ωστόσο θα το δοκιμάσω με πιο απλό τρόπο μιας και δεν κατέχω και πολύ από ηλεκτρονική κόλληση.

Δεν θα το συνιστούσα
Αντίθετα θα πρότεινα τη χρήση εσωτερικών δοκαριων, πάνω στα οποία θα βιδωσεις τα OSB

Sent from my C6833 using Tapatalk
Εννοείς εσωτερικό σκελετό από καδρονι;

Εννοείς εσωτερικό σκελετό από καδρονι;

Ναι.
Το εχουν κανει φίλοι απο δω για σκυλόσπιτα κλπ, αλλα το εχω δει κι απο επαγγελματία, για αποστολή μικρού πιάνου στο εξωτερικό (κατασκευη με νοβοπαν παρακαλώ !)

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους,
Έχει κανείς καμμιά ιδέα που μπορώ να βρώ μαύρο ή γκρί αφρολέξ για να φτιάξω θήκες εργαλείων?

Καλησπέρα σε όλους,
Έχει κανείς καμμιά ιδέα που μπορώ να βρώ μαύρο ή γκρί αφρολέξ για να φτιάξω θήκες εργαλείων?

Στο Περιστέρι υπάρχει ο ΒΑΓΓΕΛΆΤΟΣ Λ. Θηβών 188-192
βρίσκεται μετά τα φανάρια της Αναπαύσεως στο ρεύμα προς Πειραιά. 100 μέτρα περίπου από τα φανάρια στο αριστερό χέρι και απέναντι από Τράπεζα Πειραιώς. έχει πολύ πράμα εκεί
δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις αν σε συμφέρει να πας.

http://www.vaggelatos.gr/el/2009-06-13-18-06-54.html

Γνωρίζει κάποιος αν το osb θέλει τρίψιμο πριν ή μετά το πέρασμα με βελατουρα για καλύτερο αποτέλεσμα;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα περίεργο θέμα. Έκανα φρεσκάρισμα με πλαστικό χρώμα εσωτερικού χώρου ένα δωμάτιο. Λευκό χρώμα σε λευκό πλαστικό. Μόνο ένα πέρασμα γιατί δεν ήθελε πολύ μόνο κάποια σημεία ήταν λερωμένα από τα παιδιά κοντά στα κρεβάτια όπως ακουμπάγανε. Μετά από 1 εβδομάδα άρχισε να αναδίδει μια παράξενη άσχημη μυρωδιά, που συνεχίζεται για ολόκληρη εβδομάδα. Δεν παγίδεψα πρώτη στρώση χωρίς να στεγνώσει σε δεύτερη στρώση ξέρω απο βαψίματα έχω βάψει πραγματικά δεκάδες σπίτια δικά μου φίλων και συγγενών, αλλά πρώτη φορά έπαθα τέτοιο πράγμα. Δεν είχε ίχνος υγρασίας και δεν μπορώ να εντοπίσω τι έχει συμβεί.

δεν έχω ξανακούσει κάτι τετοιο αλλά δεν έχω από την άλλη καμια σοβαρή εμπειρία

Υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από κάτι άλλο και η χρονική συγκυρία να σε κάνει να νομίζεις οτι οφείλεται στο βάψιμο; Μπορεί να ειναι κανένα ντουί πχ ή κανα καλωδιάκη σε καμια μπριζα να ζεστενεται?

Στο Περιστέρι υπάρχει ο ΒΑΓΓΕΛΆΤΟΣ Λ. Θηβών 188-192
βρίσκεται μετά τα φανάρια της Αναπαύσεως στο ρεύμα προς Πειραιά. 100 μέτρα περίπου από τα φανάρια στο αριστερό χέρι και απέναντι από Τράπεζα Πειραιώς. έχει πολύ πράμα εκεί
δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις αν σε συμφέρει να πας.

http://www.vaggelatos.gr/el/2009-06-13-18-06-54.html

Σε ευχαριστώ πολύ!

δεν έχω ξανακούσει κάτι τετοιο αλλά δεν έχω από την άλλη καμια σοβαρή εμπειρία

Υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από κάτι άλλο και η χρονική συγκυρία να σε κάνει να νομίζεις οτι οφείλεται στο βάψιμο; Μπορεί να ειναι κανένα ντουί πχ ή κανα καλωδιάκη σε καμια μπριζα να ζεστενεται?

Aν σου πω ότ αρχικά νόμισα ότι κάποιος γείτονας ψέκασε τα λουλούδια του με κάποιο φάρμακο. Μετά έψαξα αν υπήρχε κάτι στο δωμάτιο, και διαπίστωσα ότι η μυρωδιά βγαίνει από τον τοίχο ακριβώς από το χρώμα. Το περίεργο είναι ότι τις 2 πρώτες μέρες που στέγνωσε μύριζε κανονικά σαν απλό ακρυλικό. Μετά πέρασε μια εβδομάδα χωρίς να μυρίζει καθόλου, και μετά ήρθε η μυρωδιά. που κρατάει σχεδόν μια εβδομάδα σαν να αποσυντίθεται το χρώμα. Το χρώμα ήταν ολοκαίνουργιο σφραγισμένο. Εν τω μεταξύ δεν έχει αυτές τις μέρες ούτε υγρασία ούτε τίποτα καλός καιρός ούτε ζέστη ούτε κρύο.