Μάστορες τα φώτα σας!!

Όπως τα λέει ο Χρήστος.
Επικίνδυνο και το έχω δει μόνο σε ξυλαποθήκες που κόβουν πολλά τεμάχια μαζί.
Ο Δίσκος σταματάει σε 1 ώρα...

Το εργαλείο έχει πολλές δυνατότητες καθώς "ενσωματώνει" φαλτσοπρίονο και παγκοπρίονο σε ένα μηχάνημα.
Αλλά !
Πάντα υπάρχει ένα αλλά !
Θέλει πολύ προσοχή -όπως κάθε μηχάνημα άλλωστε- και σωστή τεχνική δουλειάς διαφορετικά .... :(

https://www.youtube.com/watch?v=nIVAXp_G4B0

https://www.youtube.com/watch?v=5FIln6a-p14

https://www.youtube.com/watch?v=C9uBo_4JOVI

Και το "αλλά" έχει και το αποτέλεσμά του ...

"By the early 2000s, the radial arm saw was well into its demise. In a 7-July-2010 article[4] "Is the Radial Arm Saw on its Last Legs?," Tom McKenna, Managing Editor of Fine Woodworking, opined that it was, for these reasons:

Because of the direction of the saw blade rotation, the saw may tend to self feed into the work. A negative hook blade will eliminate this issue as will a firm grip on the handle.
A radial arm saw is more expensive than a typical contractor-type table saw and takes up the same footprint on the shop floor, yet isn't as versatile.
Power compound miter saws, and especially the sliding type, have replaced radial arm saws for many woodworkers.

The demise of the radial arm saw can be observed in the products for sale by tool retailers. As of May, 2014, Sears showed only one radial arm saw in its online catalog,[5] Amazon listed only two (one of which was the Sears model), and Grizzly, Jet, and Tool Zone listed none."

Οπότε προσεκτικά και μόνο αν πράγματι έχεις τη χρήση γι' αυτό ! :)

επικυνδυνο δεν το λες ,απλα οπως ΟΛΑ τα εργαλεια θελει την προσοχη του, με αυτο κόβεις τα παντα παίρνεις τα φαλτσα κοβεις κατα μηκος κατα πλατος γιατι η κεφαλη γυριζει ,επισης σε καποια παρομοια dewalt αλλαζεις κεφαλη και γινεται και ρουτερ δεν ξερω αμα αυτο μπορει .
Το ποιο σημαντικο ειναι να δεις αμα ειναι τριφασικο η μονοφασικο.
παντως αμα το μαθεις δεν το αφηνεις

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

7218039_0_n.jpg

με αυτο, τι κοβουμε;

εχει μονον 500 ευρα....χιωτης;

:idea:

:flipout:

επικυνδυνο δεν το λες ,απλα οπως ΟΛΑ τα εργαλεια θελει την προσοχη του, με αυτο κόβεις τα παντα παίρνεις τα φαλτσα κοβεις κατα μηκος κατα πλατος γιατι η κεφαλη γυριζει ,επισης σε καποια παρομοια dewalt αλλαζεις κεφαλη και γινεται και ρουτερ δεν ξερω αμα αυτο μπορει .
Το ποιο σημαντικο ειναι να δεις αμα ειναι τριφασικο η μονοφασικο.
παντως αμα το μαθεις δεν το αφηνεις

Φιλε μου το 1.30 ειναι συμπαθητικο, οι 60 ποντοι ομως γνωμη μου ειναι οτι ειναι πολυ λιγοι κ αφου πας απ την αρχη δωστου λιγο παραπανω.
d2567104f90a64abc2b50d644c1dff7f.jpg

Αυτος ειναι ο παγκος με ροδακια που ακομα δεν εχω τελειωσει κ ειναι 1x1 ακριβως και θα κολλησει γωνια με τον παγκο του ρουτερ που ναι 60 ποντους οποτε με βυθισμα του ρουτερ θα ανοιγει στο 1,60x 1,00

Το 5αρι στρατζαριστο που λες σε υπερκαλυπτει μη πας σε 6αρι

απλα μαστορα οταν το τελειώσεις συνεχισε με το ρουτερ και τις αυλακιες που εχει το μεταλλικο κοματι μεχρι τις ακρες του τραπεζιου για να σέρνεις μεχρι τελος το οποιο κοματι κοβεις

Πρόβλημα σε πάγκο κουζίνας.

Καλησπέρα στα μαστοριά του Φόρουμ μας.
Μια Βοήθεια παρακαλώ στον ....χαροκαμένο!!!
Βάλαμε καινούργιο πάγκο στην κουζίνα μαύρου χρώματος και γυαλιστερό παρακαλώ.
Δηλ ότι χειρότερο μπορεί να διαλέξει άνθρωπος το έκανε σε ενα δευτερόλεπτο.....η στεφάνοσον:flipout:
Ότι έγινε έγινε και τώρα ζήτω την συμβουλή σας,αφού σας αναφέρωτα πρώτα οτι ήδη ο παγκος έχει γίνει μ@υνι καλλιγραφίας!!!!

Υπάρχει κανένα υλικό που μπορώ να τον περάσω από πανω, ώστε να σταματήσει εδώ το κακό και να πάψουμε να φοβόμαστε να ακουμπήσουμε χαρτοπετσέτα???:jester:
Έχω σκεφτεί δυο εκδοχές.
1)σμάλτο που βάζουν στις μπανιερες και
2)εποξειδική ρητίνη διάφανη

Το θεμα είναι1) αν στρώνουν όμορφα 2)αν μπορούν να πιάσουν πανω στον πάγκο 3)αν αυτά τα υλικά είναι συμβατά με τον πάγκο (φοβάμαι μπας και τον διαβρωσουν ή τον ζαρωσουν) και 4) μην είναι τίποτα δηλητήρια.

Έχει κανείς φιλος άποψη για τα παραπάνω ή ,ακόμα καλύτερα ,κάτι καλύτερο να μου προτείνει???

Πρόβλημα σε πάγκο κουζίνας.

Καλησπέρα στα μαστοριά του Φόρουμ μας.
Μια Βοήθεια παρακαλώ στον ....χαροκαμένο!!!
Βάλαμε καινούργιο πάγκο στην κουζίνα μαύρου χρώματος και γυαλιστερό παρακαλώ.
Δηλ ότι χειρότερο μπορεί να διαλέξει άνθρωπος το έκανε σε ενα δευτερόλεπτο.....η στεφάνοσον:flipout:
Ότι έγινε έγινε και τώρα ζήτω την συμβουλή σας,αφού σας αναφέρωτα πρώτα οτι ήδη ο παγκος έχει γίνει μ@υνι καλλιγραφίας!!!!

Υπάρχει κανένα υλικό που μπορώ να τον περάσω από πανω, ώστε να σταματήσει εδώ το κακό και να πάψουμε να φοβόμαστε να ακουμπήσουμε χαρτοπετσέτα???:jester:
Έχω σκεφτεί δυο εκδοχές.
1)σμάλτο που βάζουν στις μπανιερες και
2)εποξειδική ρητίνη διάφανη

Το θεμα είναι1) αν στρώνουν όμορφα 2)αν μπορούν να πιάσουν πανω στον πάγκο 3)αν αυτά τα υλικά είναι συμβατά με τον πάγκο (φοβάμαι μπας και τον διαβρωσουν ή τον ζαρωσουν) και 4) μην είναι τίποτα δηλητήρια.

Έχει κανείς φιλος άποψη για τα παραπάνω ή ,ακόμα καλύτερα ,κάτι καλύτερο να μου προτείνει???

Καλημέρα. Υπάρχουν αυτοκόλλητες μεμβράνες 3Μ σε υφή ξυλου και άλλων υλικών. Ίσως βρεις γιατριά.
Αλλιώς αλλάζεις έτερον ήμισυ.
Αστειεύομαι φυσικά...

Last edited:
Re: Πρόβλημα σε πάγκο κουζίνας.

Αν τον ζήτησες για κουζίνα μου κάνει εντύπωση ότι χαράζει.

Μια φωτογραφία θα βοηθήσει.

Γενικα οι γυαλιστεροι παγκοι ειναι πολυ ευαισ θητοι. Και δυστυχώς δεν υπάρχει μια λύση σοβαρή και με διαρκεια

Γενικα οι γυαλιστεροι παγκοι ειναι πολυ ευαισ θητοι. Και δυστυχώς δεν υπάρχει μια λύση σοβαρή και με διαρκεια

Υπάρχει και λέγεται Corian, αλλά ποιος έχει τα λεφτά να το πάρει!!! :P

Καλά αν είναι να βγει ο πάγκος να μπει κοριαν μπορούν να βάλουν και έναν πάγκο σαγρε με 150 ευρώ

αυτά είναι οι π@παριές των κουζινάδων.
Λάκες και ακρυλικές λάκες, όχι δεν χαράζει, όχι δεν κάνει και τρίχες απ αυγά.
Κουζίνα είναι. Εχει τουλάχιστον 15 χρόνια ζωής και γίνεται επάνω της π@πης.
Αλλά το μόνο που νοιάζονται είναι να πουλήσουν.

Όλα χαράζουν.
Και μελαμίνες, και φορμάικες και mdf και γυαλί και duropal και corian και γρανίτες.
Απλά κάποια λιγότερο, κάποια άλλα περισσότερο.

Τώρα Μιχάλη τον ήπιες.]
Αλλάξτε την σήμερα.
Πάρτε το απόφαση.
Από δώ και πέρα όλο χειρότερη θα δείχνει και σε λίγο καιρό θα αρχίσει και να ποτίζει.
Η δικιά μου από duropal που την βάλαμε πριν 16 χρόνια έχει αρχίσει και λεκιάζει πχ από λεμόνι ή λάδι ή δεν ξέρω τι άλλο, και σε ένα σημείο που βόλευε και ανοίγουμε φύλλο για πίτα, έχει σχεδόν αλλάξει χρώμα. Και ήταν το πιό ακριβο duropal.
Πάντως οι χαρακιές φεύγουν τοπικά ίσως με καθαριστικό κεραμικών εστιών ή με μπράσο.

Αλλά όπως είναι καινούργιο δεν νομίζω να ξαναγίνει ποτέ, ή να αντέξει πάνω από μήνα.

Καλά αν είναι να βγει ο πάγκος να μπει κοριαν μπορούν να βάλουν και έναν πάγκο σαγρε με 150 ευρώ

Σωστά αλλά δεν θα επιδιορθώνεται τόσο εύκολα όσο το Corian.
Αστρονομική διαφορά βέβαια... :)

Όλα χαράζουν.
Και μελαμίνες, και φορμάικες και mdf και γυαλί και duropal και corian και γρανίτες.

Τώρα Μιχάλη τον ήπιες.]
Αλλάξτε την σήμερα.
Πάρτε το απόφαση.
Από δώ και πέρα όλο χειρότερη θα δείχνει και σε λίγο καιρό θα αρχίσει και να ποτίζει.
Η δικιά μου από duropal που την βάλαμε πριν 16 χρόνια έχει αρχίσει και λεκιάζει πχ από λεμόνι ή λάδι ή δεν ξέρω τι άλλο, και σε ένα σημείο που βόλευε και ανοίγουμε φύλλο για πίτα, έχει σχεδόν αλλάξει χρώμα. Και ήταν το πιό ακριβο duropal.
Πάντως οι χαρακιές φεύγουν τοπικά ίσως με καθαριστικό κεραμικών εστιών ή με μπράσο.

Αλλά όπως είναι καινούργιο δεν νομίζω να ξαναγίνει ποτέ, ή να αντέξει πάνω από μήνα.

Αδερφέ χίλια δίκια έχεις.
Για το Corian όμως, να σου πω ότι σε περίπτωση που το χαράξεις, με ένα σφουγγαράκι κουζίνας γίνεται πάλι λείο.
Ακόμα και να το σπάσεις επιδιορθώνεται πολύ γρήγορα και εύκολα χωρίς να φαίνεται.

Χθες μία πελάτισσα ενός γνωστού μου που επεξεργάζεται ο ίδιος Corian, έριξε πάνω στον πάγκο μία γεμάτη χύτρα με αποτέλεσμα να τον σπάσει.
Η ζημιά αποκαταστάθηκε πλήρως και πολύ γρήγορα.
Αν ήταν Duropal θα έπρεπε να φύγει όλος ο πάγκος.

Φυσικά επαναλαμβάνω ότι το κόστος του Corian είναι στον Θεό κυρίως λόγω marketing αλλά και των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρει ως υλικό, αλλά οφείλουμε να του γνωρίσουμε κάποια συν σε σχέση με κάποια πιο παραδοσιακά υλικά.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα σε πάγκο κουζίνας.

Όλα χαράζουν.

Τώρα Μιχάλη τον ήπιες.]
Αλλάξτε την σήμερα.
Πάρτε το απόφαση.

Συμφωνω απολυτα.
Αλλα κατι καναν παλιοτερα και τα σχετικα ακριβα υλικα, αν και δεν υπηρχαν πολλες επιλογες, ηταν ποιο ανθεκτικα.
Φυσικα παιζει ρολο και το ποσο προσοχη δειχνει η χρηστης, γιατι ενας παγκος πχ μπορει να αντεξει 30 χρονια με λιγη φθορα αλλα και σε ενα χρονο να σαπισει η μιση κουζινα.

Και μολις τωρα ειδα το παγκο μας, σε κουζινα 30 χρονων και ειναι duropal made in germany, με μεγαλα γραμματα.
Και εχει ελαχιστες γρατζουνιες και φθορα στο νεροχυτη εμπρος απο τριβη.

συνθετικά υλικά είναι.
Σε μια δυό τρεις δεν θα φανεί. Όταν όμως γίνει 10000000003 (που θα γίνει στα χρόνια) όλα χαλάνε.
Το ποντίκι που χρησιμοποιώ (το έχω χρόνια) στο σημείο που πιάνει ο αντίχειρας είναι λείο.
Όταν αγοράστηκε πριν 12 χρόνια ήταν σκληρό σαγρέ και όπου δεν ακουμπάει δάχτυλο ακόμα είναι.
Φυσικά το ποντίκι είναι πλαστικό.
Όμως θέλω να πω ότι σε ένα καινούργιο duropal αν κόψεις ψωμί δεν φαίνεται τίποτα.
Κόψε ψωμί 10 χρόνια στο ίδιο σημείο και έλα να τα ξαναπούμε.
Το ίδιο ισχύει και για το corian διότι το ότι επιδιορθώνεται, δεν σημαίνει ότι καθε μέρα θα είσαι στη δουλειά αυτή.

Φυσικά φταίνε και πάλι οι κουζινάδες που σου λένε δεν παθαίνει τίποτα.
Όταν μου κανανε επιδειξη τι χαράκωμα φάγανε, τι καυτές κατσαρόλες ...
Βάλτε εσείς καθημερινα την κατσαρόλα στο ίδιο σημείο και ....κάντε το σταυρό σας.

Φυσικά η μεγάλη απάτη είναι στις λάκες.

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σε πάγκο κουζίνας.

Μια λυση με εξοδα, και ενα ρισκο, αλλα που δεν αλλαζεις παγκο, ειναι τοποθετηση μονιμου τζαμιου ΠΟΛΥ παχιου 2εκ και... η ασφαλειας η με μεμβρανη.

δηλαδη

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' τζαμι
----------------------- μεμβρανη κολλημενη στο τζαμι (για να αποφεχθει ο θρυμματισμος σε θραυση)
____________________ επιφανεια παγκου

Θα μπορειτε να τον χρησιμοποιειτε χωρις χαραγματα, με ευκολο καθαρισμα, απλα ακουμποτας τα παντα ΑΠΑΛΑ. Το τζαμι εχει τεραστια ελαστικοτητα, αντοχη σε πιεση αλλα οχι σε χτυπηματα. Θελει για καυτη κατσαρολα ενδιαμεσα πανι η ξυλο η σιλικονη.
Καθαριζει τελεια. Βλεπετε τον παγκο που ηθελε το στεφανι σου.
Ειδαλλος αλλαζεις το στεφανι.:slapface:
Μεσος ορος ζωης παγκου (15 ετη):idea:
Μεσος ορος ζωης γαμου (7 ετη):furious3:
Η βρηκες αφορμη να την σκαπουλαρεις ...λογω φορμαικας!:grinning-smiley-043
Χα χα χαρ.....

:HTEHEH56:

Έφτιαξα 2 τραπεζάκια με σανίδες, αλλά όπως τις κόλλησα για το πάνω μέρος, πέταξαν "δόντι" μιας και ήθελε πολύ περισσότερο σφίξιμο.
Σκέφτομαι να δανειστώ ταινιολειαντήρα να το φέρω όπως μπορώ με 60αρι γυαλόχαρτο και μετά με το έκκεντρο τριβείο να το περάσω με 160αρι.
Αναμένω συμβουλές παίδες.

Καμιά πλάνη χειρός δεν υπάρχει ?
Θα σου πάρει μόνο τις ανωμαλίες , χωρίς πρακτικά να πειράξει το υπόλοιπο.
Και άμα θέλεις, μπορείς να το περάσει μετά όλο με το μαχαίρι σχεδόν όλο μέσα, να βγάλει μόνο ένα φίλμ ροκανίδι, να έρθει όλο "χαρτί"!