Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν έχω δει ποτέ deck καρφωμένο,πάντα με βίδες.Και μάλιστα ουτε καν φυτεμένες που λέει ο Νίκος.Φρεζαρισμένες "πρόσωπο" με το ξύλο (την επιφάνεια εννοώ,όχι το "κοτλέ" που κάνει το deck) και η βίδα φαίνεται.Είναι αρχή:"ό,τι δεν μπορείς να το κρύψεις,το τονίζεις και το κάνεις (από δομικό) διακοσμητικό στοιχείο".Ισοκεντραρισμένες οι βίδες (ίσως μαύρες;ίσως γαλβανιζέ; ίσως ό,τι γούστο έχεις όταν το δεις;),ίδιες παντού και με σωστές αποστάσεις.Καθάρισες.

Δεν έχω δει ποτέ deck καρφωμένο,πάντα με βίδες.Και μάλιστα ουτε καν φυτεμένες που λέει ο Νίκος.Φρεζαρισμένες "πρόσωπο" με το ξύλο (την επιφάνεια εννοώ,όχι το "κοτλέ" που κάνει το deck) και η βίδα φαίνεται.Είναι αρχή:"ό,τι δεν μπορείς να το κρύψεις,το τονίζεις και το κάνεις (από δομικό) διακοσμητικό στοιχείο".Ισοκεντραρισμένες οι βίδες (ίσως μαύρες;ίσως γαλβανιζέ; ίσως ό,τι γούστο έχεις όταν το δεις;),ίδιες παντού και με σωστές αποστάσεις.Καθάρισες.

Έβαλα τις 4 πρώτες σανίδες (από σύνολο 17 ), πριν διαβάσω το ποστ. Δεν "φυτεύτηκαν" τόσο όμορφα όσο του Νίκου - ίσως φταίει και το δραπανοκατσάβιδο που είναι πιο πολύ τρυπάνι παρά κατσαβίδι. Τις υπόλοιπες μάλλον θα τις βάλω "πρόσωπο" με το ξύλο.

Δημήτρη, κάνε ένα προτρύπημα με ένα μικρό τρυπανάκι, και φρέζαρε το πάνω μέρος να χωράει το κεφάλι της βίδας....έπειτα απλά βιδώνεις χωρίς να προβληματίζεσαι για τίποτα.

Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

Αν ακολουθήσεις την παραπάνω λύση (που είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική σύμφωνα με τον Πάνο),θα πρότεινα να αντικαταστήσεις το βερνίκι πέτρας (που με την πορσελάνινη-"γυαλιστερή" επιφάνεια του πλακιδίου δεν συνεργάζεται καλά,εξ ου και το πέρασμα κάθε χρόνο) με hyperdesmo.Αυτό το ρημαδοϋλικό λύνει χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

http://www.alchimica.com/gr/hyperdesmo-lv-p41.html
Δεν πατιεται αυτό το υλικο...

Καλημέρα. Θέλω να βάλω σανίδες για το πάτωμα βεράντας (σκεπασμένης) σε ένα παιδικό σπιτάκι (οπότε το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είναι και τέλειο). Η βάση για το πάτωμα είναι δοκάρια 5Χ15εκ. Αγόρασα σανίδες deck 2X12εκ (αυτές με την ανάγλυφη επιφάνεια) και είχα σκοπό να τις καρφώσω με γαλβανισμένα καρφιά 4Χ50 χιλ. - δύο καρφιά σε κάθε "διασταύρωση" σανίδας-δοκαριού. Έκανα μια δοκιμή και το καρφί φαίνεται πολύ (έχει μεγάλο κεφάλι). Να προχωρήσω λέτε ή υπάρχει και καλύτερος τρόπος για την τοποθέτηση?

20170723DSC02292_2_zpsotvddvwo.jpg

Θα πας να πάρεις ανοξειδωτες νοβοπανοβιδες και θα τις βάζεις πρόσωπο . Προτρυπημα με φρεζα (για να γλυτωσεις μελλοντικά σχησιματα στις σανιδες) και ίδιες αποστάσεις για ντεκόρ . Μετα απο κάποιο διαστημα (υπολογιζω κατα την ανοιξη) θα χρειαστει να τις σφίξεις ή να λύσεις κάποια και τότε θα με θυμηθεις .

Θα πας να πάρεις ανοξειδωτες νοβοπανοβιδες και θα τις βάζεις πρόσωπο . Προτρυπημα με φρεζα (για να γλυτωσεις μελλοντικά σχησιματα στις σανιδες) και ίδιες αποστάσεις για ντεκόρ . Μετα απο κάποιο διαστημα (υπολογιζω κατα την ανοιξη) θα χρειαστει να τις σφίξεις ή να λύσεις κάποια και τότε θα με θυμηθεις .
Μόλις γύρισα από Αθηνάς - πήρα ανοξείδωτες νοβοπανόβιδες 4Χ50mm (δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα) και θα προχωρήσω με προτρύπημα 2,5mm και μετά ρηχό φρεζάρισμα. Ήδη ψιλοσχήστηκε μια σανίδα. Δεν ξαναξεκινάω δουλειά πριν ρωτήσω εδώ.

Κατασκευή ξύλινης πέργκολας που θα βρίσκεται σε μέρος δίπλα στη θάλασσα. Δηλαδή το χειμώνα θα την τρώει η υγρασία και η αλμυρά και το καλοκαίρι θα την ψήνει και ο ήλιος.
Το επιθυμητό τελικό χρώμα είναι να γίνει υπόλευκο σε συνδυασμό με γκρι. Γνωρίζει κάποιος διαδικασία και μάρκα ή τύπους χρωμάτων, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε να απαιτεί τη μικρότερη δυνατή συντήρηση;

Κατασκευή ξύλινης πέργκολας που θα βρίσκεται σε μέρος δίπλα στη θάλασσα. Δηλαδή το χειμώνα θα την τρώει η υγρασία και η αλμυρά και το καλοκαίρι θα την ψήνει και ο ήλιος.
Το επιθυμητό τελικό χρώμα είναι να γίνει υπόλευκο σε συνδυασμό με γκρι. Γνωρίζει κάποιος διαδικασία και μάρκα ή τύπους χρωμάτων, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε να απαιτεί τη μικρότερη δυνατή συντήρηση;
ρίε μια ματιά στο τι λέει εδώ
http://www.thanosnet.gr/html/skafi_ksilia.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

:SFGSFGSF:

Κόζιακα εσυ,Σμολικα εγώ...

Τριγγία (Όχι οτι ο Κόζιακας είναι μακριά)

Η φωτο στο Αβαταρ είναι από το μπαλκόνι του σπιτιού

Παιδιά κάποια value for money συλλογη με καρυδακια;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λέω να πάρω ένα σετάκι με πόντες με γράμματα και αριθμούς που θέλω να χτυπάω σε κάποιες κατασκευές.
Δεν ξέρω αν το λέω σωστά, τι τιμές παίζουν και που να ψάξω. Για πείτε καμιά πρόταση. Κέντρο Αθήνας βολεύει, ή από κάποιο e-shop αν είναι ακριβά.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Λέω να πάρω ένα σετάκι με πόντες με γράμματα και αριθμούς που θέλω να χτυπάω σε κάποιες κατασκευές.
Δεν ξέρω αν το λέω σωστά, τι τιμές παίζουν και που να ψάξω. Για πείτε καμιά πρόταση. Κέντρο Αθήνας βολεύει, ή από κάποιο e-shop αν είναι ακριβά.

Αν θες ελληνικους χαρακτηρες ξερω μονο τα Luckhaus . Αναλογα το μεγεθος (απο 3mm εως 8mm ) κανουν απο 20 εως 40 το σετ.
Για αγγλικους χαρακτηρες ειναι πιο φτηνα και για αριθμους βρισκεις και απο 5 ...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

http://www.skroutz.gr/c/83/diafora-ergaleia-xeiros.html?keyphrase=χτυπητη+αριθμοι

Α, ωραία, λογικές τιμές έχουν, θα δω αν θα βρω τίποτα εδώ κοντά, αλλιώς ιντερνετικά.
Thanks!:a0210:

Αυτά δεν είναι απλώς value for money , είναι must have! Απίθανη τιμή!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Α, ωραία, λογικές τιμές έχουν, θα δω αν θα βρω τίποτα εδώ κοντά, αλλιώς ιντερνετικά.
Thanks!:a0210:

Exω παρει παλαιοτερα απο κινα καποια σετακια και ειναι μια χαρα. Τωρα βλεπω οτι εχουν ανεβασει τις τιμες αλλα παλι καλα ειναι.
https://www.banggood.com/36pcs-4mm-...-Metal-Tool-Craft-p-1068604.html?rmmds=search