Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ψάχνοντας για τη προσφορά βρήκα και αυτό
https://www.dealabs.com/bons-plans/...-douilles-embouts-rallonges-et-cardans/366471
:)

Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι, σκέφτηκα για μία στιγμή ψιλο-ομαδική αλλά καλύπτομαι με τη
https://www.amazon.de/Proxxon-23110...=2025&creative=165953&creativeASIN=B0012BI8TG

και είναι τεράστια η διαφορά χρημάτων χωρίς κάποιο όφελος για μένα.

@pierrovander
Αν βρείς κάποια το πολύ στα 60 και βολέψει με ενημερώνεις ;)

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ψάχνοντας για τη προσφορά βρήκα και αυτό
https://www.dealabs.com/bons-plans/...-douilles-embouts-rallonges-et-cardans/366471
:)

Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι, σκέφτηκα για μία στιγμή ψιλο-ομαδική αλλά καλύπτομαι με τη
https://www.amazon.de/Proxxon-23110...=2025&creative=165953&creativeASIN=B0012BI8TG

και είναι τεράστια η διαφορά χρημάτων χωρίς κάποιο όφελος για μένα.

@pierrovander
Αν βρείς κάποια το πολύ στα 60 και βολέψει με ενημερώνεις ;)
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280003053
Σε αυτή αναφέρεσαι;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σε όλους,
Θέλω να επισκευάσω το "καπέλο" ενός φωτιστικού. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ αυτό το πλαστικό άσπρο φύλλο πάνω στο οποίο κολλάνε το ύφασμα?

Τοποθέτηση εσωτερικού πατώματος (σανίδες ραμποτέ)

Το εξωτερικό πάτωμα για την βεράντα της παιδικής παράγκας σχεδόν τελείωσε - Ευχαριστώ και πάλι όλους για την βοήθεια.

Για το εσωτερικό πάτωμα τώρα έχω σανίδες ραμποτέ πάχους 2 εκ , και σκοπεύω να βάλω ακέφαλα καρφιά - είδα και σχετικό υλικό στο youtube. Τα μεγαλύτερα ακέφαλα καρφιά που βρήκα είναι 2Χ45 mm. Είμαι καλά?

Επίσης, λέω να δοκιμάσω βερνίκι πολυουρεθάνης 2 συστατικών. Υπάρχει καμιά άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν?

Για συγκόλληση σπασμένου κομματιού από γύψινο κάλυμμα σιδηρόδρομου κουρτίνας, τι προτείνετε; Σκέφτομαι για κόλλα μονταρίσματος.

Κάπου είχαν ανεβάσει τα παιδιά 3να βίντεο,ο Μπάμπης αν θυμάμαι καλά,μια μέθοδο αφαίρεσης σκουριάς με ηλεκτρόλυση.Καινούριο θα γίνει.Εναλλακτικά το δίνεις για αμμοβολή.Geodore είναι;

Ναι GEDORE είναι! Ηλεκτρόλυση θα ήταν μια καλή περίπτωση, άλλα δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ..!

Να μη δοκιμάσω καθόλου το τρίψιμο;

Περίμενε να δεις τι θα σου πουν και τα παιδιά,εγώ στη θέση σου δε θα το επιχειρούσα.Και να αφαιρέσεις κάποια σκουριά με τρίψιμο δε θα δουλεύει όπως πρέπει.Και είναι κρίμα γιατί είναι σοβαρό εργαλείο.

ΟΚ, ας δούμε αν πάρουμε και καμία άλλη γνώμη θα κοιτάξω εν τω μεταξύ αν βρω κάνενα How-To για ηλεκτρόλυση..

Καλησπέρα! Έπεσε στα χέρια μου (για καλή του τύχη!) το παρακάτω:

//uploads.tapatalk-cdn.com/20170729/2f416556fc17914dd930f9a251b6f256.jpg

//uploads.tapatalk-cdn.com/20170729/2e747065826bfb52558779dc62b03611.jpg

Πως είναι το καλύτερο να το αναπαλαιώσω; Ξύσιμο με συρματόβουρτσα ή συρματάκι; Βάψιμο;

Να το αφησεις σε ενα κουβαδακι πετρελαιο για 2-3 μερες, η και περισσοτερο αν χρειαζεται. Τριβεις με συρματοβουρτσα/συρμα ποτε ποτε να δεις πως παει και το ξανα αφηνεις μεσα.
Ετσι καθαρισα μια δωδεκαδα παλια και σκουριασμενα κλειδια ποδηλατου πριν κανα εξαμηνο. Τα ξεχασα βεβαια μεσα στον κουβα κανα διμηνο αλλα δεν πειραξε καθολου :))

μια αλλη λυση ειναι το ξυδι....Καμμια μερα θελει. Θα κανει και μια πατινα.
Αλλα μετα θελει καλο στεγνωμα αμεσως και ενα λαδακι

μια αλλη λυση ειναι το ξυδι....Καμμια μερα θελει. Θα κανει και μια πατινα.
Αλλα μετα θελει καλο στεγνωμα αμεσως και ενα λαδακι

Αυτό θα με βόλευε παρά πολύ...έχω ένα βαρέλι ξύδι από πέρυσι! Μην με ρωτήσετε που το βρήκα

Αύριο θα το βούτηξω

Θα το αφήσω μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα το ψεκασω με λάδι/ αντισκωριακο.

Αν δε πιάσει πάμε σε ποιο δραστικά μέτρα μετά...

η κοκακολα εχει καποια οξυτητα. το θεμα ειναι να χρησιμοποιησεις καποιο ισχυροτερο οξυ.

Κατα σειρα πανε ξυδι (οξικο),ξυνο (κιτρικο), χλωρινη (υδροχλωρικο), κεζαπι (υδροχλωρικο).
Επιμονα αλατα τα βγαζω με κεζαπι, αλατα στο τηλεφωνο κτλ τα βγαζω με χλωρινη/ξυδι, στα ανθρακουχα μαχαιρια χρησιμοποιω ξυδι.

το προβλημα με το ξυδι ειναι οτι δεν κανει πολυ ισχυρη πατινα και αν δεν στεγνωσει αμεσως με το που γυρισεις την πλατη ξανασκουριαζει,

η κοκακολα εχει καποια οξυτητα. το θεμα ειναι να χρησιμοποιησεις καποιο ισχυροτερο οξυ.

Κατα σειρα πανε ξυδι (οξικο),ξυνο (κιτρικο), χλωρινη (υδροχλωρικο), κεζαπι (υδροχλωρικο).
Επιμονα αλατα τα βγαζω με κεζαπι, αλατα στο τηλεφωνο κτλ τα βγαζω με χλωρινη/ξυδι, στα ανθρακουχα μαχαιρια χρησιμοποιω ξυδι.

το προβλημα με το ξυδι ειναι οτι δεν κανει πολυ ισχυρη πατινα και αν δεν στεγνωσει αμεσως με το που γυρισεις την πλατη ξανασκουριαζει,

Όταν το βγάλω από το ξύδι το ξεπλένω με νερό και μετά το στεγνώνω;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ΟΚ, ας δούμε αν πάρουμε και καμία άλλη γνώμη θα κοιτάξω εν τω μεταξύ αν βρω κάνενα How-To για ηλεκτρόλυση..

Πάρε μια 12-βολτη μπαταρία, βάλε σε ένα κουβά δυό κουταλιές μαγειρική σόδα, σύνδεσε το σκουριασμένο κομμάτι στο (-) της μπαταρίας καί βούτηξέ το στο δυάλυμμα. Στο άλλο άκρο της μπαταρίας (+) σύνδεσε ένα καθαρό κομμάτι μετάλου (όχι ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο) και βούτηξέ το κι αυτό στο δυαλλυμα χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους κι άστο ένα βράδυ.
Την άλλη μέρα βγάλτο, ξέπλυνε το και είσαι ΟΚ.

Όταν το βγάλω από το ξύδι το ξεπλένω με νερό και μετά το στεγνώνω;
ναι...εγω μετα το πρωτο πανι χρησιμοποιω ή πιστολακι ή μπλε οινοπνευμα.
μετα ενα ελαρφυ λαδι.

ξεχασα να πω οτι το ξυδι βγαζει και την βαφη/μπογια. πχ βλεπω οτι στο χερουλι εχει μεινει λιγη