Μάστορες τα φώτα σας!!

Γεια σου Μπάμπη καθηγητή !!!! Και να σκεφτείς ότι κάποια πρόσωπα παλιά εδώ μέσα έλεγαν ότι "δεν ξέρεις τίποτα και παίρνεις μαστόρους να κάνουν τις δουλειές" .... δεν ξαναμπήκαν όμως εδώ να δουν τα έργα σου.... -bye-

Έτσι είναι αυτά τα γατάκια Νικόλα...
Πετάνε τη παπαριά κι εξαφανίζονται... Περιμένω λίγο ακόμα όμως κάνοντας εντατικά φροντιστήρια, και μόλις πάρω το πτυχίο και στο μέταλο θα τους "χτυπήσω" αλύπητα. :flipout:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    138.6 KB · Views: 338
  • image.jpg
    image.jpg
    179.5 KB · Views: 334
  • image.jpg
    image.jpg
    169.7 KB · Views: 337
  • image.jpg
    image.jpg
    195.4 KB · Views: 337
Καλησπέρα. Πήρα τις προάλλες από eshop το σβουρακι bosch gws 850 με ρυθμιζόμενες στροφες. Νομιζω αρκετοί το έχετε. Ένα βράδυ που σταμάτησα να το δουλεύω , εμεινε στην πρίζα και σήμερα το έπιασα και ήταν ζεστό. Δεν έκαιγε, ηταν όμος ζεστό σαν φορτιστής από κινητό. Είναι λογικό ή το πάω πίσω?

Έτσι είναι αυτά τα γατάκια Νικόλα...
Πετάνε τη παπαριά κι εξαφανίζονται... Περιμένω λίγο ακόμα όμως κάνοντας εντατικά φροντιστήρια, και μόλις πάρω το πτυχίο και στο μέταλο θα τους "χτυπήσω" αλύπητα. :flipout:

Κύριε Μπάμπη μας κακομαθαίνεις, έχω εντυπωσιαστεί με τον τόρνο που έχεις. Φοβερό εργαλείο πολύ θα ήθελα να μάθω έστω και για χόμπι, αλλά παρηγοριέμαι με τον παππού Σεργκέι που παρακολουθώ το κανάλι του με διάφορες κατασκευές στον τόρνο.
http://www.youtube.com/watch?v=nJhStP8cVAk
http://www.youtube.com/watch?v=h_Y13trzMm0

Κύριε Μπάμπη μας κακομαθαίνεις, έχω εντυπωσιαστεί με τον τόρνο που έχεις. Φοβερό εργαλείο πολύ θα ήθελα να μάθω έστω και για χόμπι, αλλά παρηγοριέμαι με τον παππού Σεργκέι που παρακολουθώ το κανάλι του με διάφορες κατασκευές στον τόρνο.

Ο τόρνος είναι μαγικό εργαλείο! Εγώ έχω φάει χοντρό κόλλημα.
Κάτι λεφτάκια που μάζευα για κορδέλα, τώρα που "βολεύτηκα" κάπως με μια που κονομήσαμε, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα ρίξω σε καινούριο τόρνο για Αθήνα, αν είναι δυνατόν και με φρεζοδράπανο, και έχω αρχίσει το ψαχτήρι σε Αγγλία μέσω φίλου που ασχολείται με CNC και τόρνους.
Το κακό είναι οτι εδώ μέσα σ´ αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει ενδιαφέρον κι ανάλογη ανάπτυξη, όπως για τα υπόλοιπα εργαλεία, κι έτσι αναγκαστικά ψαρεύω πληροφορίες δεξιά κι αριστερά στα ξένα - κυρίως - fora.

Last edited:
αχ.... οτι κανει στο βιντεο το εκανα σε δραπανο για να κανω κατι μονωτες για διακοπτες φακων

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπάμπη από τόρνο ξέρει πάρα πολλά ο Στέλιος ( Seafalco ) Στείλε του pm ή πες μου να σου δώσω τηλέφωνο.

Σ´ ευχαριστώ Νικόλα, έχω επικοινωνήσει με τον Στέλιο, 2-3 μήνες πρίν, για κάποιες πληροφορίες που ήθελα όταν "έστηνα" τον τόρνο.
Τώρα δεν χρειάζομαι κάτι συγκεκριμένο, πιο πολύ για ανταλλαγή ιδεών εμπειριών και απόψεων μιλάω.

Συναρμολογηση Τρολευ/Σιδηροδρομου Καλαθιου κουζινας

λοιπον...χθες καταφερα να διαλυσω το Τρολευ Καλαθιου Κουζινας..Δηλαδη το καλαθι που μπινοβγαινει σαν συρταρι.
Και οταν λεω να διαλυσω εννοω, ΕΝΤΕΛΩΣ..μεχρι και οι μπιλιες του σιδηροδρομου μου εφυγαν στο πατωμα.

Παμε με φωτο αποσυναρμολογησης

web-IGP3987.jpg~original

Εδω φαινεται η ασφαλεια που βρισκεται μεσα στο καναλι. Στην περιπτωση μου η μια πρεπει να παει προς τα πανω και η απεναντι προς τα κατω. Απασφαλιζοντας φευγει το καλαθι και μενει ο σιδηροδρομος.

web-IGP3986.jpg~original

Εδω ειναι η ασφαλεια που κρατα το σιδηροδρομο με τις μπιλιες. Ειναι κουμπωτη. Εκει που ειναι τα βελακια ειναι το σημειο που θα περασει το καλαθι

web-IGP3981.jpg~original

Ο σιδηροδρομος με τις μπιλιες. Το καλαθι τρεχει στην μεσα μερια των μπιλιων, και ο σιδηροδρομος με την εξω μερια του τρεχει στο πλαισιο.

web-IGP3977.jpg~original

ο τροπος να τις ξαναβαλετε ειναι ο εξης. Θα βαζετε ενα ζευγος (ανω-κατω) την φορα. Πρωτα την πανω και μετα την κατω. αυτη μπαινει απο κατω. θα την κρατατε με το χερι στην εγκοπη, και θα σπρωχνετε το σιδηροδρομο προς τα μεσα. Ειναι πιο ευκολο απο οσο ακουγεται...

Στη συνεχεια της συναρμολογησης σπρωχνετε τον σιδηροδρομο προς τα μεσα, βαζετε την ασφαλεια και εμτα το καλαθι και σπρωχνεται..θα βρειτε αντισταση μεχρι να τερματισει, αλλα μολςι το τραβηξτε θα δουελυει κανονικα...

Μόλις προχτές πέταξα ένα σιδηρόδρομο για αυτό το λόγο. Κρίμα..
Για το gws που θερμαινεται ενώ είναι στην πρίζα χωρίς να δουλεύει; καμιά ιδέα; να το πάω πίσω;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόλις προχτές πέταξα ένα σιδηρόδρομο για αυτό το λόγο. Κρίμα..
Για το gws που θερμαινεται ενώ είναι στην πρίζα χωρίς να δουλεύει; καμιά ιδέα; να το πάω πίσω;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nικο θα σου ελεγα να παρεις το service της bosch, να ζητησεις να μιλησεις με εναν τεχνικο για το συγκεκριμενο εργαλειο και να ρωτησεις ακριβως αυτο.

Ερωτησης προς τους ηλεκτρονιους.
Αυτή η μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει το τετρακοπτερο μου?
Η μαμά είναι 7,4 v 1800mAh 24c

ποιά είναι αυτή;

μπορεί να το τροφοδοτήσει αρκεί οι διαστάσεις να μην είναι μεγαλύτερες (εννοώ να μην χωράει ενδεχομένως). βέβαια θα είναι ελαφρώς βαρύτερη λόγω περισσoτέρων mah. και είναι 60 c ενώ η δικιά σου είναι 24 c, που σημαίνει δεν θα ζορίζεται. επίσης να προσέξεις να πετάς συγκεκριμμένο χρόνο ώστε η μπαταρία να μην κατεβαίνει κάτω από το 20%.
αν και θα σου έλεγα να πας σε ένα κατάστημα ελληνικό για να διαλέξεις επιτόπου. οι διαφορές στα χρήματα δεν είναι μεγάλες φαντάζομαι.

ΥΣ. πρόσεξε τον αντάπτορα που κουμπώνει να είναι ίδιος

Καλησπέρα....θέλω να βάλω σιτες σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες καθώς το νέο σπίτι (ενοίκιο)δεν έχει...ο ιδιοκτήτης δεν έχει διαθεση για κάτι τέτοιο,οπότε σκέφτηκα να κάνω κάτι με τελάρα ξύλινα και σιτες με μαγνητικά.Εχει κάποιος να προτείνει και κάτι άλλο;Δεν θέλω να βάλω κανονικες σιτες καθώς το κόστος είναι μεγάλο για έναν ενοικιαστη

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk