Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπολόγισε περίπου 10 τ.μ. για, πολύ καλής ποιότητας, ειδικές σανίδες ντέκ, τις ραβδωτές.
Υπάρχουν βέβαια και με 30 τ.μ. αλλά γιά super ειδικές κατασκευές.
Καλή τιμή. 50% κάτω από ότι υπολόγισα Εγώ με τιμές από internet
Από Σαχλο;
Σωστά Αντώνη.Δεν ξέρω κατα πόσο θα έχεις θέμα με το αλφάδιασμα της κατασκευής..
Νίκο, αυτό είναι ένα πράγμα που με φοβίζει γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα.
Ο χώρος είναι σχετικά τετραγωνος και επιπεδος.
Νίκο φαντάζομαι ότι το deck θα μπει σε σχετικά επίπεδη επιφάνεια.Πόσο δύσκολο να είναι να αλφαδιάσεις 4χ4;Στην ανάγκη ρίχνει οδηγούς με λίγο μπετό.Είτε στις 4 γωνίες και το κέντρο,είτε περιμετρικά στο τελάρο είτε ακόμα ακόμα μόνο όπου έχει μεγάλη διαφορά.Δεν μιλάμε να ρίξει πλάκα,ένα χαρμανάκι μόνο ίσα-ίσα για να του κάνει τη ζωή πιο εύκολη.
Επίσης για το υπόστρωμα,χωρίς να έχω γνώση,έχω δεί σε παρόμοιες κατασκευές να βάζουν γεωύφασμα ΚΑΙ γαρμπίλι.Δεν ξέρω πως ακριβώς βοηθάει ο συνδυασμός,απλά το έχω δει και το αναφέρω.
Τα παραπάνω που χρειαζονται; Για να μην πατήσουν τα δοκαρακια πάνω σε χωμα;

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορια,

Για κατασκευή deck οι εμποτισμενες ταυλες είναι μονόδρομος;
Αν πάρω κλασικές και τις περάσω κανα 2 χέρια βερνίκι θα αντέξουν λιγότερο από τις εμποτισμενες;

σε 2 χειμώνες και 1 καλοκαίρι θα είναι σχεδόν άχρηστα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

Ο χώρος που έχω είναι περίπου 20 τμ (4,10μ * 4,80) ο οποίος είναι χώμα.
Υποθέτω ότι πρέπει το υπέδαφος να προετοιμαστεί κατάλληλα;

Αυτό που σκέφτομαι είναι να ρίξω γεούφασμα ή γαρμπίλι και απο πάνω δοκαράκια 4,5*4,5 για να φτιαχτεί ο σκελετός που θα πέσει το deck.

Καλά τα σκέφτομαι;
θα βάλεις εκείνο το φτηνό πλαστικό που πουλάνε στα χρωματοπωλεία για τέτοιες δουλειές και από πάνω γαρμπίλι.

Αντώνη κατά την γνώμη μου, επειδή έχω δει και τον χώρο....

αρχικά θέλει κατέβασμα, δεν είναι σωστό να κάνει σκαλί το δάπεδο με τον υπόλοιπο χώρο, θα σκουντουφλάτε....
θα φας το χώμα τόσο όσο όλη η κατασκευή στο τελικό της ύψος να είναι ισοεπίπεδη με τα πλακάκια της αυλής.

δεν θα βάλεις για κανένα λόγο το ξύλο άμεσα σε επαφή με το χώμα-γαρμπίλι
φτιάξε καλούπια και με μπετό θα φτιάξεις βάσεις ή στην τελική βάλε τσιμεντόλιθους.

πάνω στις βάσεις θα φτιάξεις τον σκελετό με 5χ10 όχι με 5χ5, και θα τον βάψεις με 2 χέρια εμποτισμού

κατόπιν κάθετα στο κάδρωμα θα βιδώσεις τις σανίδες deck κάθε 1 μ πιστεύω ότι είναι καλά.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

αρχικά θέλει κατέβασμα, δεν είναι σωστό να κάνει σκαλί το δάπεδο με τον υπόλοιπο χώρο, θα σκουντουφλάτε....
θα φας το χώμα τόσο όσο όλη η κατασκευή στο τελικό της ύψος να είναι ισοεπίπεδη με τα πλακάκια της αυλής.

φτιάξε καλούπια και με μπετό θα φτιάξεις βάσεις ή στην τελική βάλε τσιμεντόλιθους.

πάνω στις βάσεις θα φτιάξεις τον σκελετό με 5χ10 όχι με 5χ5, και θα τον βάψεις με 2 χέρια εμποτισμού

κατόπιν κάθετα στο κάδρωμα θα βιδώσεις τις σανίδες deck κάθε 1 μ πιστεύω ότι είναι καλά.

αυτή θεωρώ και εγώ οτι ειναι η σωστή διαδικασία

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει όσο με τα πλακάκια, γιατί υπάρχει και το καπάκι του βοθρου.
5χ10 Δεν είναι πολύ ψηλο; Πώς θα μπουν τα δοκάρια με το 10 όρθιο η ξαπλα;
Αν μπει όρθιο, τότε μιλάμε για 12 πόντους κατεβασμα;
Κάθε 1μ τι; ο σκελετος;

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει όσο με τα πλακάκια, γιατί υπάρχει και το καπάκι του βοθρου.
5χ10 Δεν είναι πολύ ψηλο; Πώς θα μπουν τα δοκάρια με το 10 όρθιο η ξαπλα;
Αν μπει όρθιο, τότε μιλάμε για 12 πόντους κατεβασμα;
Κάθε 1μ τι; ο σκελετος;

μπορείς να βάλεις 50*50*3 γαλβανιζέ με ανάλογες βάσεις και να γλυτώσεις τους 5 πόντους και το σάπισμα

έτσι και αλλιώς εκεί που είναι ο βόθρος θα πρέπει το deck να είναι ανοιγόμενο, δηλαδή να υπάρχει πρόσβαση στον βόθρο για την κακιά στιγμή.

10εκ το δοκάρι και 2 η τάβλα μας κάνουν 12 εκ σωστά τα λες....αλλά θες να έχει και 2-3 εκ κενό από το έδαφος...οπότε τελικά κάπου στα 15εκ θα είσαι από το πλακάκι.

οι τάβλες θα βιδωθούν κάθε 1μ πάνω στην βάση...οπότε θα πρέπει από κάτω να υπάρχει ξύλο...οπότε κάθε 1μ θα μπει ένα 5χ10, και σε αυτόν τον κάναβο θα βιδωθούν κάθετα οι σανίδες του deck.

χοντρικά εάν το deck έχει κατεύθυνση από το σπίτι σου προς την απέναντι μάντρα....τότε κάθε 1μ θα πρέπει να μπει ένα 5χ10 (εάν είναι 5μ εκείνη η πλευρά θα χρειαστείς 6 τεμάχια) παράλληλα στην κατεύθυνση του μπαλκονιού σου.

βάζεις και άλλα δύο 5χ10 στα άκρα για να κλείσει το τετράγωνο και προαιρετικά εάν θες με άλλα δύο 5χ10 κάνεις ένα σταυρό εσωτερικά.

έτσι φτιάχνεις μία πολύ καλή και σταθερή βάση που θα κάνει το πάτωμα deck να είναι ακούνητο και σταθερό για πολλά χρόνια.

τώρα εάν θες να φτιάξεις και πέργκολα από πάνω, θα πρέπει να έχεις σκεφτεί, και είναι ευκαιρία, να τοποθετήσεις και τις κολώνες για την πέργκολα.

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολυ

Αντε καλλιτεχνη, δειξε μας τη μπορεις να φτιαξεις!
:violent-smiley-030:

Καλησπέρα,

Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω ένα ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΚΚΕΝΤΡΟ Μ8 στην Θεσσαλονίκη...

Εχω φαει τον τοπο και τα τηλέφωνα και δεν βρισκω τίποτα...

Είναι αυτό https://www.zalonis.eu/index.php?route=product/product&path=317_318_403&product_id=1524 , αλλά απο ενα eshop στην Αθήνα..

Θα το θελα άμεσα, γιαυτό δεν το παραγγέλνω...

Σας ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αντε καλλιτεχνη, δειξε μας τη μπορεις να φτιαξεις!
:violent-smiley-030:
Χαχα.
Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν στο σπίτι και τα χρήματα ελάχιστα.

Εύχομαι, όμως, εφέτος να γίνουν, σιγά σιγά.

Καλησπέρα,

έχω φέρει από Αμερική 4-5 φρεζάκια, για τον ίσιο λειαντήρα που έχω.
Το πρόβλημα είναι ότι το ανταπτοράκι του λειαντήρα (Makita) είναι για 6χιλ. ενώ τα φρεζάκια είναι 1/4 της ίντσας (δηλ ~6,25χιλ), με αποτέλεσμα να μην χωράνε.

επειδή είναι κρίμα να πάνε χαμένα, μιας που είναι και εξαιρετικής ποιότητας, σκέφτομαι να τα πάω σε κανένα μηχανουργείο να τορνίρουνε με κανα 2 περάσματα τον αξονα τους.

Αντάπτορα 1/4 της ίντσας δεν βρίσκω για τον συγκ. λειαντήρα.

Γνωρίζουμε κανένα μηχανουργείο/τορναδόρο περιοχή Νοτίων Προαστείων ή και οπουδήποτε (στην ανάγκη..) που να ασχοληθεί χωρίς να τα αγοράσω καινουργια....??

Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα που δεν έχω σκεφτεί

ευχαριστώ
Ν.
Ειχα το ιδιο θεμα. Παρε τηλ στη μακιτα ελλας και θα σου βρουνε τον κωδικο του και που μπορεις να το αγορασεις. Εγω απο Θεσσαλονίκη το πηρα 4 και τωρα εχω και 6μμ και 1/4"

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πως η απορια ενος μπορει να δωσει λυση σε εναν αλλο...
εψαχνα για μηχανισμο ανακλισης κρεββατιου και δεν μπορουσα να βρω στην ελληνικη αγορα...μονο εξωτερικο με πολλα μεταφορικά...ο φιλος εδωσε την λυση...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...!!!
ελπιζω να βρεις αυτο που ψαχνεις...

Καλησπέρα σε όλους,
Θέλω να μεταφέρω το πλαϊνό κομμάτι τέντας σε άλλη βεράντα.
Tent 01.jpg
Μήπως γνωρίζει κανείς πως πρέπει να βγάλω το ύφασμα απο τη σωλήνα ή τι άλλο πρέπει να προσέξω?

Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να βγάλεις το ύφασμα απ´ τη σωλήνα αλλά αν θές οπωσδήποτε να το βγάλεις, ξεβίδωσε τα βιδάκια που έχει στα άκρα, εκεί που είναι οι πλαστικές τάπες.
Παλιά δεν τα βίδωναν αλλά τα έδεναν με σύρμα, θα δείς εσύ τι έχει για το τέντωμα κι αναλόγως θα πράξεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να βγάλεις το υλφασμα απ´ τη σωλήνα αλλά αν θές οπωσδήποτε να το βγάλεις, ξεβίδωσε τα βιδάκια που έχει στα άκρα, εκεί που είναι οι πλαστικές τάπες.
Παλιά δεν τα βιλδωναν αλλά τα έδεναν με σύρμα, θα δείς εσύ τι έχει για το τέντωμα Κι αναλόγως θα πραλξεθς.

Λέω να το βγάλω για να είναι πιο ελαφρύ όταν θα τη ξεβιδώσω.
Δεν το έχω ξανακάνει και έλεγα μήπως διευκολυνθώ βγάζοντας το ύφασμα.

Πιο πολύ είναι η φασαρία...
Αν θες κάπως να ελαφρύνει και να διευκολυνθείς ξετύλιξέ την εντελώς κι ακούμπα το κάτω μέρος με το σίδερο κάπου προσωρινά μέχρι να βιδώσεις-ξεβιδώσεις.

Πιο πολύ είναι η φασαρία...
Αν θες κάπως να ελαφρύνει και να διευκολυνθείς ξετύλιξέ την εντελώς κι ακούμπα το κάτω μέρος με το σίδερο κάπου προσωρινά μέχρι να βιδώσεις-ξεβιδώσεις.

απλά φοβάμαι μη με "πάρει" το βάρος της απο κάτω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

απλά φοβάμαι μη με "πάρει" το βάρος της απο κάτω...

Το κάτω μέρος το τραβάς και το ακουμπάς μέσα στη βεράντα.
Το πάνω τύπανο μπορείς να το δέσεις απ´ την πάνω βεράντα.