Μάστορες τα φώτα σας!!

Με τον φραχτη το εκοψα. Τα πλατια κομματια που πατανε σε μεγαλη επιφανεια του φραχτη δεν τα οδηγω με το miter gauge αλλα το κραταω με το ενα χερι πιεζοντας το προς τον φραχτη και το σπρωχνω με το αλλο με το Push stick. Πχ στο ντουλαπι ηθελα να κοψω 2 ποντους. Υπολογισα οτι στην πλευρα του φραχτη θα επρεπε να κοπουν 1.68cm + 3.2mm απο το παχος του δισκου. Αντε να εχασα 1mm απο λαθος υπολογισμο ( που δεν εχασα ). Ετσι το κομματι που εμεινε απο την αλλη πλευρα ηταν το "καλο" και αναμεσα στο δισκο και τον φραχτη το ρεταλι.

Έχω το έκκεντρο της Dewalt. Λόγω αρκετής χρήσης και κάποιων επιπολαιοτήτων κατέστρεψα το velcro του μηχανήματος (κολλάει αλλά όχι όπως πρέπει). Έχει κανείς ιδέα τι να κάνω; Να παραγγείλω ανταλλακτικό; Θα βρω; Να κάνω πατέντα;Να χρησιμοποιήσω την εγγύηση; (γίνεται για το velcro). Μάστορες save Σπύρο.

Έχω το έκκεντρο της Dewalt. Λόγω αρκετής χρήσης και κάποιων επιπολαιοτήτων κατέστρεψα το velcro του μηχανήματος (κολλάει αλλά όχι όπως πρέπει). Έχει κανείς ιδέα τι να κάνω; Να παραγγείλω ανταλλακτικό; Θα βρω; Να κάνω πατέντα;Να χρησιμοποιήσω την εγγύηση; (γίνεται για το velcro). Μάστορες save Σπύρο.

Μήν αγχώνεσε όλα γίνονται.
Προσωπικά θά άλλαζα τήν βάση τού velcro,(θά βρείς σαφώς ανταλλακτικό είναι επώνυμη μάρκα όχι κανα no name) μέ original,καί όχι μέ ψέματα τής εγγύησης (πού θά τό καταλάβουν από τήν χρήση) πρέπει νά έχουμε λόγο καί νά παραδεχόμαστε ότι κάναμε εμείς σφάλμα.
Προσωπικά έχω αλλάξει 2 πέλματα velcro σέ B&D τριβεία,λόγο χρήσης.

Στην ουσια αντι το ωφέλιμο κομματι να ειναι μεταξύ φραχτη και δισκου, ειναι απο την αλλη πλευρα. Να υπολογισεις το παχος του δισκου σου! Ο δικος μου ειναι 3.2mm , δεν ξερω ποσο ειναι ο δικος σου. Δηλαδη αν εχεις σημαδεψει το κομματι που θες να κοπει, η γραμμη να ειναι στην αριστερη πλευρα του δισκου.

όταν κόβεις με το παραπάνω τρόπο, καλό είναι να μην κάθεσαι πίσω από τον δίσκο αλλά στο πλάι....εάν και όταν μαγκώσει το κομμάτι που είναι πιο εύκολο να γίνει με αυτόν τον τρόπο κοπής, να εκτοξευτεί δίπλα σου και να μην σε πετύχει.

όταν κόβεις με το παραπάνω τρόπο, καλό είναι να μην κάθεσαι πίσω από τον δίσκο αλλά στο πλάι....εάν και όταν μαγκώσει το κομμάτι που είναι πιο εύκολο να γίνει με αυτόν τον τρόπο κοπής, να εκτοξευτεί δίπλα σου και να μην σε πετύχει.

& να μην τρως όλη την σκόνη στα μούτρα από το PTS10, όπως έχω εγώ !!!

Θέλω ένα καλό & δυνατό ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ καρφωτικό πιστόλι για το "εσωτερικό" Εργαστήριο μου.
Ποιό να πάρω, από Ελλάδα & άμεσα ?

Last edited by a moderator:
Θέλω ένα καλό & δυνατό ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ καρφωτικό πιστόλι για το "εσωτερικό" Εργαστήριο μου.
Ποιό να πάρω, από Ελλάδα & άμεσα ?
υπάρχουν κάτι bosch γύρω στα 100 ...μετά ξεφεύγει πολύ σε τιμή...

Πώς κολλάμε plexiglass ?

Θέλω να φτιάξω μια κατασκευή. Σκοπεύω να κολλήσω είτε με uhu ή με σιλικόνη απλή.

Γίνεται ή υπάρχει άλλη λυση;

Re: Πώς κολλάμε plexiglass ?

Με απλη κόλλα δεν κολλάει, θέλει ειδική για τη δουλειά αυτή, αλλά η πιο απλή λύση είναι με αιθέρα ή χλωροφόρμιο από το φαρμακείο. Τεχνική που χρησιμοποιείται πολύ συχνά από χομπίστες ενυδρείων.
Το χλωροφόρμιο έχει την ιδιότητα να διαλύει επιφανειακά το πλέξι και αφού εξατμιστεί, οι δυο επιφάνειες γίνονται ένα σώμα. Θα πάρεις μια σύριγγα από το φαρμακείο και με αυτή θα εφαρμόσεις πολύ προσεκτικά μια λεπτή γραμμή στις επιφάνειες που έχεις για κόλλημα. Προσοχή μή σου χυθεί αλλού καμιά σταγόνα γιατί θα αφήσει σημάδι.

Νικο την καλητερη τιμη σε golden nugget την εχω βρει στο λεροι μερλιν.νομιζω εντος αττικης στο μεταφερει αρα θα στα πανε στο ρεντη.

Κύριοι ερώτηση:Έχετε καμία πρόταση μαγαζιού για αγορά μιας παλέτας pellet golden nugget σε συμφέρουσα τιμή που να μπορεί να τα πάει ως του Ρέντη;Ευχαριστώ!

Ψάξε Νικολα για "καραντινος" , στα 1000 κιλα δωρεάν μεταφορικα για Αττική και 10-15% έκπτωση . Γύρω στα 330-350 τα 1000 κιλα .