Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι στα τελειώματα με το παιδικό
σπιτάκι και κόλλησα λίγο στο κομμάτι της σκεπής. Το αρχικό πλάνο ήταν η σκεπή να γίνει με ραμποτέ 10χιλ πάχος και πάνω του να μπει ασφάλτινο κεραμίδι. Τελικά ψάχνοντας για το κεραμίδι προέκυψε ότι βγαίνει υπερβολικά βαρύ (γύρω στα 10-15 κιλά το τ.μ.). Η σκεπή βγαίνει 7,5 τ.μ (2κομμάτια με σχήμα "Λ", κάθε κομμάτι είναι 2,4 Χ 1,5 μέτρα ) και ψάχνω για μία λύση που να βγαίνει στα 50-60 κιλά (6,5-8 κιλά/τμ) ή λιγότερο, και να δείχνει αξιοπρεπής.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι να βάλω ραμποτέ 10χιλ (βγαίνει γύρω στα 30 κιλά) και πάνω του ασφαλτόπανο (20-30 κιλά). Μου είπαν όμως ότι θα ζαρώσει και θα δείχνει άσχημο. Οι λύσεις με πηχάκια καρφωμένα πάνω από το ασφαλτόπανο για να το κρατάει στην θέση του, δεν μου άρεσαν στο μάτι - πιθανόν να έπεσα και σε πρόχειρες κατασκευές.
Είδα τις προάλλες ένα σπιτάκι σκύλου στην περιοχή, και είχε ένα υλικό στην σκεπή σαν χοντρό σμιριδόχαρτο ή ψιλό ασφαλτόπανο. Μου άρεσε πολύ αλλά ο άνθρωπος είχε αγοράσει το σπιτάκι έτοιμο και δεν κατάφερα να βρω το υλικό πουθενά.
Άλλη λύση που σκέφτομαι είναι σκέτο σανιδάκι βαμμένο με κάτι που να το αδιαβροχοποιεί. Έχω δει αρκετά παιδικά σπιτάκια έτσι, αλλά δεν θέλω να βάλω κάτι που θα χαλάσει γρήγορα. Επίσης, κόντρα πλακέ σε στάνταρ διάσταση 2,5Χ1,25 δεν φτάνει να καλύψει την μισή σκεπή (είπαμε 2,4Χ1,5).
Τέλος, βλέπω στο εξωτερικό κεραμίδια από κέδρο (white cedar). Ένα σανιδάκι σαν το παρακάτω που να θηλυκώνει το ένα με το άλλο (οι κάθετες γραμμές είναι απλά χαραγμένες για καλύτερη εμφάνιση) μου φαίνεται ιδανικό για να είναι από μόνο του και ταβάνι και σκεπή. Αλλά πάλι δεν βρήκα τίποτα σε Ελλάδα για ξύλινο κεραμίδι.
Θα ψαχτώ και άλλο τις επόμενες ημέρες για περισσότερα. Αν έχει κανείς υπ'όψη κάποια ελαφριά λύση που να του άρεσε, παρακαλώ να μας δώσει ιδέες.