Μάστορες τα φώτα σας!!

Mετα απο 9 χρονια που βαφτηκε και με μονωση κελυφος τα 7 τελευταια ο τοιχος σταδιακα παρουσιασε υγρασια και μουχλα σε ολο σχεδον το μηκος 4 μετρα και σε υψος μεχρι 80cm.
Αποφασισα λοιπον οτι ηρθε η ωρα της διορθωσης.
Οπως βλεπετε και στις φωτο εχω αφαιρέσει τα σαθρα χρωματα που ειχαν φουσκωσει αλλα δεν εχω αποφασισει πως θα κινηθω απο εδω και περα.

20180704_095521.jpg

20180704_095526.jpg

20180704_095543.jpg

1. Επαναβαφη.
Δεν ξερω αν πρεπει να ξυσω ολο το χρωμα ή να αφησω αυτο που ειναι αθικτο. Υπαρχει καποιος γεμιστικος στοκος για τετοιες περιπτωσεις? Να γεμισω οπου εχει φυγει το χρωμα και να τριψω παλαιο χρωμα και στοκο και να ξαναβαψω?
Σημειωση οτι στην κολωνα εχει πεσει και λιγο απο τον σοβα.

2. Πρασινη γυψοσανιδα
Να στρωσω ολο τον τοιχο με γυψοσανιδα ανθεκτικη στην υγρασια? Αυτη η λυση δεν μου αρεσει γιατι θα εχω και ενα θεμα με τα ηλεκτρικα.

3. Τepostone.
https://tepostone.gr/
Aυτη η λυση μου φαινεται ιδανικη. Θα τριψω λιγο και θα το καθαρισω καλα και μετα θα κολλησω πλακιδια 15χ30 απο κατω μεχρι τους 75 ποντους υψος. Το παραθυρο ξεκινα στους 66 ποντους απο κατω. Με την κολλα δεν χρειαζεται να στοκαρω στα κενα που εχει πεσει το χρωμα και κοβεται ευκολα για να μπει γυρω απο ηλεκτρικα. θα μου κοστισει ~100 ευρω.

Αποψεις?

Ξυσιμο οτι πεφτει, ακομη και ο σοββας οπου χρειαζεται. Μερεμετιασμα, οχι ασβεστη αν πανω στα σιδερα της κολωνας αν φαινονται. Στεγνωμα και αερισμο ημερων του χωρου, πολλων ημερων αναλογα το μεγεθος των εργασιων σοββα.
Μετα ασταρωμα, στεγνωμα, βαψιμο.
Tepostone και γυψοσανιδα καλυπτουν το προβλημα.
Και φυσικα καλο εξαερισμο του χωρου συχνα και καθημερινα.

Από ότι έχω καταλάβει, πρέπει πρώτα να βρεις από που προέρχεται το πρόβλημα με την υγρασία, αλλιώς και να το φτιάξεις θα ξαναχαλάσει. Το πρόβλημα έρχεται συνήθως είτε από την ταράτσα είτε από ελλειπή μόνωση στις κολώνες. Ρώτα για κάνα μηχανικό/εργολάβο να έρθει στον χώρο σου να κάνει μέτρηση - υπάρχουν ειδικά εργαλεία γιαυτή την δουλειά. Αν βρεις και κανένα γνωστό γνωστού μπορεί να στην κάνει και τσάμπα.
Έχω και 'γω θέματα με υγρασίες και δεν τα έχω φτιάξει ακόμα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Από ότι έχω καταλάβει, πρέπει πρώτα να βρεις από που προέρχεται το πρόβλημα με την υγρασία, αλλιώς και να το φτιάξεις θα ξαναχαλάσει. Το πρόβλημα έρχεται συνήθως είτε από την ταράτσα είτε από ελλειπή μόνωση στις κολώνες. Ρώτα για κάνα μηχανικό/εργολάβο να έρθει στον χώρο σου να κάνει μέτρηση - υπάρχουν ειδικά εργαλεία γιαυτή την δουλειά. Αν βρεις και κανένα γνωστό γνωστού μπορεί να στην κάνει και τσάμπα.
Έχω και 'γω θέματα με υγρασίες και δεν τα έχω φτιάξει ακόμα.

ακριβως οτι ειπε. ψαξε βρες το προβλημα, οτι και να κανεις πολυ γρηγορα θα ξανααρουσιαστει.

απο τις φωτο βλεπω οτι εχεις σοβαρο προβλημα σε εκταση. καταρχην περνα το ολο με χλωρινη να "πεθανει" η μουχλα.

αν μπορει βγαλε μερικες φωτο εξω απο το σπιτι στα σημεια που εχεις τις βλαβες μεσα μπας και μπορεσουμε να βρουμε καμια αστοχια.

επισης στο παραθυρο απο κατω οχι μονο δεν σου εχει βαλει κορνιζα βλεπω και μουχλα. σιγουρη κακοτεχνια το κοβω. πχ να βαζει απο εκει υγρασια και να γλυφει τον τοιχο.

και βασικο τιπ. απεξω το σπιτι το βαφουμε με χρωμα που να εχει μεγαλη διαπερατοτητα. στοχος μας ειναι να αναπνεει ο τοιχος. αμα το βαψεις με μονωτικο ταρατσας ας πουμε, ειναι το μεγαλυτερο φαουλ.

Φτιάχνω μια μικρή εξωτερική αποθήκη στο χωριό και θα τοποθετήσω στην οροφή πολυκαρμπονικό φύλο ενάμιση μέτρο επί δυόμιση.
Η επιφάνεια θα ''κάτσει'' σε μεταλλικό πλαίσιο και η μία πλευρά (1,5 μέτρο) θα ακουμπήσει στον εξωτερικό τοίχο του γείτονα.

Eρώτηση, με τι υλικό θα πρέπει να γεμίσω το μικρό κενό ανάμεσα σε τοίχο και σκέπαστρο και να του δώσω μια μικρή κλίση ώστε το νερό της βροχής που γλείφει τον τοίχο να μην μπαίνει μέσα στην αποθήκη ;
Υπ όψιν ότι ο τοίχος είναι σαγρέ και υπολογίζω ότι θα αφήνει κενά 1 έως 2cm γιατί δεν είναι εντελώς ίσιος.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Φτιάχνω μια μικρή εξωτερική αποθήκη στο χωριό και θα τοποθετήσω στην οροφή πολυκαρμπονικό φύλο ενάμιση μέτρο επί δυόμιση.
Η επιφάνεια θα ''κάτσει'' σε μεταλλικό πλαίσιο και η μία πλευρά (1,5 μέτρο) θα ακουμπήσει στον εξωτερικό τοίχο του γείτονα.

Eρώτηση, με τι υλικό θα πρέπει να γεμίσω το μικρό κενό ανάμεσα σε τοίχο και σκέπαστρο και να του δώσω μια μικρή κλίση ώστε το νερό της βροχής που γλείφει τον τοίχο να μην μπαίνει μέσα στην αποθήκη ;
Υπ όψιν ότι ο τοίχος είναι σαγρέ και υπολογίζω ότι θα αφήνει κενά 1 έως 2cm γιατί δεν είναι εντελώς ίσιος.

Γιώργο εγώ δέν θά έβαζα πολυκαρμπονικό γιά στέγη σέ αποθήκη μέ τίποτα,ένα χαλάζι νά πέσει λίγο χοντρό (πού τώρα τά τελευταία χρόνια ρίχνει χαλάζι μέτριο γιά πλάκα) θά τό διαλύσει.

Δημήτρη όπως είπα δεν γίνεται διαφορετικά γιατί υπάρχει φωταγωγός στο σημείο. δεν νομίζω ότι παίρνει κάτι άλλο. εν τω μεταξύ όχι χαλάζι, ούτε σταγόνα βροχής δεν πέφτει στην περιοχή μου.

Κυριάκο δώσε κάποια φωτό για το υλικό που προτείνεις. Σκέφτηκα να βάλω μαστίχη πολυουρεθάνης ή αρμόστοκο και μετά μονωτικό που πρότεινε ο Νίκος.
Υπ όψιν εδώ έχουμε μεγάλες συστολές-διαστολές όπως έχω μάθει.

Νίκο συμφωνώ μαζί σου. τα έχω υπ όψιν μου αυτά που λες.

Ιδανικά,θα πρέπει να χαντρωθει το σκέπαστρο,οποίο και να είναι μέσα στο σοβά του γείτονα.Αμα δεν γίνεται,βάλε μαστιχη στο κενό,από πάνω λασπωσε το μπομπέ και από πάνω μονωτικό.Ανανεωση το μονωτικό κάθε τριετία.

Να σκάψω τον τοίχο του γείτονα αποκλείεται, δεν έχω καμία όρεξη για τσακωμούς και αντιπαραθέσεις.
Τα υπόλοιπα καλά τα λες, συμφωνώ κι εγώ με τις λίγες γνώσεις και πείρα που έχω και μάλλον εκεί θα καταλήξω.

Να σκάψω τον τοίχο του γείτονα αποκλείεται, δεν έχω καμία όρεξη για τσακωμούς και αντιπαραθέσεις.
Τα υπόλοιπα καλά τα λες, συμφωνώ κι εγώ με τις λίγες γνώσεις και πείρα που έχω και μάλλον εκεί θα καταλήξω.

Δεν είπα να τσακωθείς,προς θεού!
Τι θα ήταν ιδανικό είπα.

Μια άλλη λύση θα ηταν,αν γίνεται να ακουμπήσεις στο γείτονα(χωρίς να τσακωθείς φυσικά)μια φέτα μολύβι να κοληθει με logo κόλα σιλικόνη,στον τοίχο και στο σκέπαστρο και από πάνω μονωτικό, περισσότερο για να προστατέψεις το μολύβι απ' τον ήλιο.
Εγκυκλοπαιδικά,το μολύβι μετά θα βγαίνει μονο με ... καμινέτο.