Μάστορες τα φώτα σας!!

Θυμαμαι παλαιοτερα οτι ειχε φυγει ενα μικρο κομματι απο το πλαι μιας τετοιας βασης και χρησιμοποιησα ξυλοκολλα καθως και τρια η τεσσερα στηριγματα (σαν καβιλιες) απο οδοντογλυφιδες (οξια). Δηλαδη τρυπησα διαμπερως το κομματι που ειχε φυγει και αλλο ενα εκατοστο περιπου την βαση για να μπει η οδοντογλυφιδα. Με 2μμ τρυπανακι.

καλημερα εχετε καποια γνωμη για μονωση ταρατσας ...
καποιο vfm προιον ευκολο στην εφαρμογη ?
εχει το leroy ενα sika elastic 34ευρω 12lt
καποια γνωμη ??

καλημερα εχετε καποια γνωμη για μονωση ταρατσας ...
καποιο vfm προιον ευκολο στην εφαρμογη ?
εχει το leroy ενα sika elastic 34ευρω 12lt
καποια γνωμη ??

Δεν υπάρχουν vfm υλικα,μακάρι να υπήρχαν.Hyperdesmo βάλε.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν υπάρχουν vfm υλικα,μακάρι να υπήρχαν.Hyperdesmo βάλε.

Ετσι...ο βασιλιας της κατηγοριας θα ελεγα...και συγκεκριμενα το hyperdesmo lv που ειναι και ανακλαστικο του ηλιου(υπεριώδη ακτινοβολια)...

Αυλή 100 τετραγωνικά. Με την παραμικρή βροχή έσταζε στις αποθήκες από κάτω.
Ξηλωμα πλακάκια, αλφαδιες, τρίψιμο με μηχανή μωσαϊκού και καμπάνα σε.τροχακι, σκάψιμο λίγο τις ρογμες, hyperseal στις ρογμες.
Από πάνω hyperdesmo.
Αλφαδιες, πλακάκια από την αρχη.
Από το 2012 κανένα πρόβλημα.

Αν μπορείς βάλε καμία σωλήνα αποστράγγισης πριν περάσεις οποιοδήποτε μονωτικό. Έτσι ώστε να πιάσει και μέσα στην σωλήνα το μονωτικό.
45543716e95f4f842306be3b9e32f76a.jpg
8c2c766bfa4bc0f09144e4d83adba90a.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αριστος Παναγιωτη, ακριβως αυτο πρεπει να κανω και εγω σε ενα (ευτυχως) μικρο σημειο του κηπου και ολο το αναβαλλω.

Σωστη και η τακτική και η σειρά...
Το μόνο που θα έκανα επιπλέον πρωτα θα ήταν αυτοεπιεδουμενο υλικό σε ολες τι τρύπες που έγιναν απ το σκαψιμο...Φυσικά λειτουργικά δεν υπάρχει θέμα...

Γενικότερα όταν μένει η κατάλληλη ποσότητα θέλει επαληψη εποιτα από 10-12 χρόνια...

Παίδες τα φώτα σας παρακαλώ σχετικά με αυτά τα μεταλλικά ούπατ (M8) τα οποία θα τοποθετηθούν σε μπετό.

1. Το μήκος της βίδας είναι σωστό σε σχέση με το βύσμα; Μήπως χρειάζομαι μεγαλύτερες ή μικρότερες βίδες;

2.Ποιό είναι το ιδανικό βάθος (μήκος) της τρύπας;

20190317-115930-1.jpg

Το μήκος της βιδας δεν πρέπει να ξεπερναει το μήκος του ουπατ.Σε αντίθετη περίπτωση μεγαλώνεις την τρύπα σε βάθος.
Το πάνω μέρος του ουπατ πρέπει να έρθει πρόσωπο με την επιφάνεια.

Πρόσεξε την τρύπα ώστε το ουπατ να μπει σφηνωτα.

Σε αντίθετη περίπτωση μεγαλώνεις την τρύπα σε βάθος.

Πρόσεξε την τρύπα ώστε το ουπατ να μπει σφηνωτα.

Για πόσο βάθος μιλάμε δηλαδή; Όσο το μήκος της βίδας ή λίγο περισσότερο;

"Σφηνωτά" υποθέτω ότι εννοείς να χωράει ίσα ίσα. Η τρύπα θα γίνει με τρυπάνι διαμέτρου όσο το ούπατ.

Οσο ειναι το μηκος της βιδας ειτε οσο ειναι το μηκος του ουπατ, οτι ειναι μεγαλυτερο. Η τρυπα θα γινει με τρυπανι ισο με την διαμετρο του ουπατ.

Για να πετυχεις το σωστο βαθος, μαρκαρεις το drill bit με μια ταινια.
Επισης ισως χρειαστει να προτρυπησεις για μεγαλυτερη ευκολια. Αν δηλαδη η τελικη τρυπα ειναι 8μμ, μπορεις να ανοιξεις πρωτα μια τρυπα 4μμ, ειναι πολυ ευκολοτερο.

Οσο ειναι το μηκος της βιδας ειτε οσο ειναι το μηκος του ουπατ, οτι ειναι μεγαλυτερο. Η τρυπα θα γινει με τρυπανι ισο με την διαμετρο του ουπατ.

Για να πετυχεις το σωστο βαθος, μαρκαρεις το drill bit με μια ταινια.
Επισης ισως χρειαστει να προτρυπησεις για μεγαλυτερη ευκολια. Αν δηλαδη η τελικη τρυπα ειναι 8μμ, μπορεις να ανοιξεις πρωτα μια τρυπα 4μμ, ειναι πολυ ευκολοτερο.

Και πολύ σωστότερο!

Καλησπέρα παιδιά
Σήμερα έκανα συντήρηση στον ηλιακό μου θερμοσίφωνα. Πληροφοριακά κατασκευαστής ο Μαλτέζος αγορά και εγκατάσταση το 1992.
Πρόβλημα, δεν ζέσταινε το νερό όταν τον άναβα από τον ηλ. Πίνακα. Το πρόβλημα το εντόπισα στον θερμοστάτη. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ανοιχτεί ποτέ αποφάσισα να βάλω καινούργια αντίσταση ανόδιο και θερμοστάτη. Ο ηλιακός είναι σε άριστη κατάσταση.
Ο παλιός θερμοστάτης επιδιορθώθηκε αφού καθαρίστηκαν οι επαφές και δουλεύει μια χαρά. Τον φύλαξα για αμοιβό.
Η αντίσταση με το ανόδιό της σε καλή κατάσταση μόνο που έχει εξωτερικά πιάσει άλατα. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να τα αφαιρέσω με κάποιο υγρό που να μην κάνει ζημιά στο μέταλλο.
Τώρα θα μου πείτε αφού έβαλα καινουργια γιατί δεν πετάω την παλιά. Σίγουρα δεν είναι θέμα τσιγγουνιάς αλλά το σκουλήκι του μαστορεματος

Ο Μαλτέζος είναι κορυφή.Στο θερμοστάτη τι επισκευή έκανες;Συνήθως τον πετάμε προληπτικά...
Την αντίσταση βαλτη σε υγρό για τα αλατα,αλλά να ξέρεις ότι πιθανόν από κάτω έχουν χαλάσει το γαλβανισμα και αν τα βγάλεις επιδεινώνεται από σκουριά.
Φλάντζα ήθελε;

Ο Μαλτέζος είναι κορυφή.Στο θερμοστάτη τι επισκευή έκανες;Συνήθως τον πετάμε προληπτικά...
Την αντίσταση βαλτη σε υγρό για τα αλατα,αλλά να ξέρεις ότι πιθανόν από κάτω έχουν χαλάσει το γαλβανισμα και αν τα βγάλεις επιδεινώνεται από σκουριά.
Φλάντζα ήθελε;

Ναι άλλαξα και φλάντζα. Θα δοκιμάσω να καθαρισω την αντίσταση έτσι πειραματικά. Στον θερμοστάτη τις επαφές εσωτερικά με wd40 και χαρτάκι πέρασμα ανάμεσα για να φύγει η μάκα που είχαν πιάσει και δεν έκαναν επαφή. Τον δοκίμασα με αναπτήρα τώρα δουλεύει κανονικά.

Ο θερμοστάτης είναι άτιμο εργαλείο.Δεν σηκώνει χέρι.Πολλοι και από καινούργιοι δεν δουλεύουν....wd40 σε επαφές μη βάζεις ποτέ γιατί έχει λάδι που σε θερμοκρασία λόγω έντασης θα δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και φωτιά.Εκει θέλεις καθαριστικό χωρίς λάδι.
Στον δικό μου Μαλτέζο,που τον έβαλα το 2000 πήρα πριν 5 χρόνια καινούργια αντίσταση γιατί στην παλιά δεν αλλάζει το ανοδιο,είναι κολλημένο,για να το αλλάξω.Ε...ακομα στο ράφι είναι.

Καλορίζικος

Παραφλου είδες;
Θέλουν;

Ναι άλλαξα και φλάντζα. Θα δοκιμάσω να καθαρισω την αντίσταση έτσι πειραματικά. Στον θερμοστάτη τις επαφές εσωτερικά με wd40 και χαρτάκι πέρασμα ανάμεσα για να φύγει η μάκα που είχαν πιάσει και δεν έκαναν επαφή. Τον δοκίμασα με αναπτήρα τώρα δουλεύει κανονικά.

Δυστυχώς δεν σκέφτηκα να βγάλω φωτογραφίες
35482146542b3a7ce8420f949e1d338b.jpg
5f6d58d1c37d03650a5d24ca57ebd532.jpg

Ο θερμοστάτης είναι άτιμο εργαλείο.Δεν σηκώνει χέρι.Πολλοι και από καινούργιοι δεν δουλεύουν....wd40 σε επαφές μη βάζεις ποτέ γιατί έχει λάδι που σε θερμοκρασία λόγω έντασης θα δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και φωτιά.Εκει θέλεις καθαριστικό χωρίς λάδι.
Στον δικό μου Μαλτέζο,που τον έβαλα το 2000 πήρα πριν 5 χρόνια καινούργια αντίσταση γιατί στην παλιά δεν αλλάζει το ανοδιο,είναι κολλημένο,για να το αλλάξω.Ε...ακομα στο ράφι είναι.

Καλορίζικος

Παραφλου είδες;
Θέλουν;
Αύριο λέω να κοιτάξω το κύκλωμα. Κανονικά θα πρέπει να του αλλάξω το υγρό να του βάλω καινούργιο. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο μια πρόχειρη ματιά που έριξα είδα μια είσοδο στο πάνω μέρος του βαρελιού. Δεν ξέρω αν εχει κάπου χαμηλά καμία βάνα για να αλλάζει. Σχετικά με τον θερμοστάτη εννοείται ότι τον σκούπισμα πολύ καλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Λόγω επαγγέλματος έχω εμπειρία με ηλεκτρικά αλλά με ηλιακούς δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν.

Αύριο λέω να κοιτάξω το κύκλωμα. Κανονικά θα πρέπει να του αλλάξω το υγρό να του βάλω καινούργιο. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο μια πρόχειρη ματιά που έριξα είδα μια είσοδο στο πάνω μέρος του βαρελιού. Δεν ξέρω αν εχει κάπου χαμηλά καμία βάνα για να αλλάζει. Σχετικά με τον θερμοστάτη εννοείται ότι τον σκούπισμα πολύ καλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Λόγω επαγγέλματος έχω εμπειρία με ηλεκτρικά αλλά με ηλιακούς δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν.

Το ανοδικό ναι είναι κολλημένο αλλά έχω την εντύπωση ότι ακόμη είναι ενεργό τα άλατα που είχε γύρω του πολύ εύκολα ξεκολησαν και τώρα έχει μια ασπριλα στην Επιφάνεια που με κάποιο αφαλατικο ίσως καθαρίσει τελείως. Θα το προσπαθήσω έτσι από περιέργεια. Ο Μαλτεζος έφτιαχνε αθάνατους ηλιακούς. Τώρα νομίζω το εργοστάσιο το εχει μεταφέρει στην Ιταλία.

Last edited by a moderator: