Μάστορες τα φώτα σας!!

Γιάννη εγώ τις αντιστάσεις από τα μποϊλερ των μεγάλων ξενοδοχειακών μηχανών του καφέ φίλτρου που πιάνανε πολλά άλλατα τις έβαζα μέσα σε στενό σωληνωτό δοχείο έτσι ώστε να καλύπτει την περιοχή με τα άλλατα το γέμιζα νερό μαζί με μια κούπα κιτρικό οξύ και τους έδινα ρεύμα να δουλέψουν. Όταν άρχιζε να βράζει τα άλλατα έφευγαν από πάνω σε γρήγορο χρόνο. Μόνο που θέλει να το παρακολουθείς μην εξατμιστεί το νερό .... στα λέω γιατί κατέχεις από ηλεκτρολογικά και μπορείς να κάνεις την δουλειά υπεύθυνα.

Γιάννη εγώ τις αντιστάσεις από τα μποϊλερ των μεγάλων ξενοδοχειακών μηχανών του καφέ φίλτρου που πιάνανε πολλά άλλατα τις έβαζα μέσα σε στενό σωληνωτό δοχείο έτσι ώστε να καλύπτει την περιοχή με τα άλλατα το γέμιζα νερό μαζί με μια κούπα κιτρικό οξύ και τους έδινα ρεύμα να δουλέψουν. Όταν άρχιζε να βράζει τα άλλατα έφευγαν από πάνω σε γρήγορο χρόνο. Μόνο που θέλει να το παρακολουθείς μην εξατμιστεί το νερό .... στα λέω γιατί κατέχεις από ηλεκτρολογικά και μπορείς να κάνεις την δουλειά υπεύθυνα.

Καλημέρα Νίκο
Το κιτρικό οξύ δεν το ξέρω υποθέτω θα το βρω σε μαγαζι που πουλάει χημικά. Εδώ στον Πειραιά είναι στη Γούναρη ο Καλογερόπουλος. Θα βάλω καζάνι με νερό να βράσει και την αντίσταση μέσα. Θα το ψάξω. Αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον το θέμα.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το παραφλού δεν χρειάζεται να το αλλάξεις, απλά συμπληρώνεις.
Λογικά θα πρέπει να έχει δύο εισόδους. Ξεβιδώνεις και τις δύο, συμπληρώνεις από τη μια μέχρι να ξεχειλίσει ελαφρώς από την άλλη και στο τέλος καργάρεις και τις δύο.

Edit. Ελπίζω να διέθεσες λίγο χρόνο να καθαρίσεις μέσα τον ηλιακό.
Είναι απίστευτο τι κατασταλάζει εκεί μέσα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το παραφλού δεν χρειάζεται να το αλλάξεις, απλά συμπληρώνεις.
Λογικά θα πρέπει να έχει δύο εισόδους. Ξεβιδώνεις και τις δύο, συμπληρώνεις από τη μια μέχρι να ξεχειλίσει ελαφρώς από την άλλη και στο τέλος καργάρεις και τις δύο.

Edit. Ελπίζω να διέθεσες λίγο χρόνο να καθαρίσεις μέσα τον ηλιακό.
Είναι απίστευτο τι κατασταλάζει εκεί μέσα.
Για το άδειασμα του αντιψυκτικού δεν βρήκα δεύτερη βάνα οπότε αναγκαστικά πάω για συμπλήρωμα για το καθάρισμα δυστυχώς δεν έκανα τίποτα αφενός γιατί είχε μείνει πολύ καυτό νερό μέσα και βαρέθηκα να βάλω σωλήνα να το βγάλω με τη βαρύτητα και αφετέρου με τον φακό που κοίταξα μέσα τα υπολείμματα ήταν ελάχιστα. Μια 10ετία ακόμη θα τη βγάλει για πλάκα, τα τοιχώματα ήταν καθρέφτης. Είναι γεγονός ότι το ρεύμα το χρησιμοποιούμε ελάχιστες φορές το χρόνο αφού και στη χειρότερη περίπτωση θα έχουμε χλιαρό νερό.

Δεν ξέρω πόσο καλά μπορείς να δεις με το φακό μέσα στον θάλαμο, αν όμως βάλεις το χέρι σου μέσα (κάτω στον πάτο του δοχείου) και δεν πιάσεις κοτρώνες θα εκπλαγώ.
Στον δικό μου ηλιακό, οκταετίας περίπου, έβγαλα 1 1/2 κουβά με πέτραδάκια, πήλινα και πετρωμένα άλατα. Τα περισσότερα προφανώς και μπαίνουν εκεί από τον σωλήνα της αναπλήρωσης του νερού.

Έχω υπολογίσει οτι στην περιοχή που μένω, μέσα σε ένα χρόνο χρησιμοποιούμε γύρω στις 30 φορές το χρόνο το ρεύμα.
Απειροελάχιστες για έναν ηλιακό που εξυπηρετεί πέντε άτομα.

Δεν ξέρω πόσο καλά μπορείς να δεις με το φακό μέσα στον θάλαμο, αν όμως βάλεις το χέρι σου μέσα (κάτω στον πάτο του δοχείου) και δεν πιάσεις κοτρώνες θα εκπλαγώ.
Στον δικό μου ηλιακό, οκταετίας περίπου, έβγαλα 1 1/2 κουβά με πέτραδάκια, πήλινα και πετρωμένα άλατα. Τα περισσότερα προφανώς και μπαίνουν εκεί από τον σωλήνα της αναπλήρωσης του νερού.

Έχω υπολογίσει οτι στην περιοχή που μένω, μέσα σε ένα χρόνο χρησιμοποιούμε γύρω στις 30 φορές το χρόνο το ρεύμα.
Απειροελάχιστες για έναν ηλιακό που εξυπηρετεί πέντε άτομα.
Ναι καλά τα λες Αποστόλη σίγουρα έχει άλλα δεν μου φάνηκαν τόσα πολλά ήταν και το νερό καυτό δεν βαριέσαι στα 200 λίτρα πόσο χώρο θα μου φάει. Τα σημερινά ανόδια κρατάνε κάνα 3άρι χρόνια θα τον καθαρισω τότε. Για το αντιψυκτικό δεν ξέρω άλλοι λένε ότι κάθε 3 με 4 χρόνια πρέπει να αλλάζει άλλοι ότι απλά συμπληρώνεις. Βάνα δεν βρήκα χαμηλά θα πρέπει να λασκάρω κάποιο ρακορ για να το αδειάσω ίσως αλλά φοβάμαι να τα πειράξω μήπως ανοίξω πληγές μετά από τόσα χρόνια.

Κάπου θα είναι δεν μπορεί. Αλλά δεν πειράζει, απλά συμπλήρωσε παραφλού. Όπως και να 'χει καλό θα του κάνει.
Επίσης, επειδή μετά από τόσα χρόνια θα έχουν φθαρεί πολύ τα προστατευτικά των σωλήνων (αυτά που μοιάζουν με σφουγγάρι, χρώματος μαύρου συνήθως) που μεταφέρουν το νερό από τον θάλαμο στο σπίτι, καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσεις. Από εκεί χάνεται σεβαστό ποσοστό θερμότητας.

Ψάχνω έναν αντάπτορα για το μικρό μπουλονόκλειδο της Milwaukee, κατά προτίμηση από Ελλάδα.

Το ένα άκρο του αντάπτορα να είναι ΘΗΛΥΚΌ 3/8'' & το άλλο άκρο του να είναι ΘΗΛΥΚΌ 1/4'' για να δέχεται ένα μικρό τσοκ τρυπανιού.

Ή εναλλακτικά θα με βόλευε ένα ταχυτσόκ (που να δέχεται τρυπάνι μέχρι 10 mm) & το πίσω άκρο του να είναι 3/8'' ΘΗΛΥΚΌ ώστε να ταιριάζει απ' ευθείας στο καρέ του μπουλονόκλειδο της Milwaukee

Σε κάποια σημεία θέλουν αλλαγή και τα αρμαφλεξ.
Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Είναι ενδιαφέρον θέμα και πιθανόν να ενδιαφέρει και άλλους είτε για να το κάνουν μόνοι τους είτε για να ξέρουν τι θα κάνει ο τεχνικός που θα το αναλάβει. Πάντως το ουσιώδες είναι ότι τουλάχιστον ανά 5ετια θα πρέπει να γίνεται έλεγχος και συντήρηση του ηλιακού. Εγώ βέβαια είμαι απαράδεκτος που έπρεπε να μου βγάλει πρόβλημα για να ασχοληθώ μαζί του.

Ψάχνω έναν αντάπτορα για το μικρό μπουλονόκλειδο της Milwaukee, κατά προτίμηση από Ελλάδα.

Το ένα άκρο του αντάπτορα να είναι ΘΗΛΥΚΌ 3/8'' & το άλλο άκρο του να είναι ΘΗΛΥΚΌ 1/4'' για να δέχεται ένα μικρό τσοκ τρυπανιού.

Ή εναλλακτικά θα με βόλευε ένα ταχυτσόκ (που να δέχεται τρυπάνι μέχρι 10 mm) & το πίσω άκρο του να είναι 3/8'' ΘΗΛΥΚΌ ώστε να ταιριάζει απ' ευθείας στο καρέ του μπουλονόκλειδο της Milwaukee

Για δες εδώ :
https://toolsforlife.gr/index.php?o...id=1793&virtuemart_category_id=143&Itemid=165

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε ευχαριστώ Ηλία.
Αυτό αναφέρετε σε σπείρωμα 3/8'' *24 UNF στο πίσω μέρος του & όχι σε 3/8'' καρέ.

..............................................
Βρέθηκε τελικά λύση από τον Μητρόπουλο τελικά (που αλλού εδώ στην Πάτρα).

Αντάπτορας με θηλυκό καρέ 3/8'' πίσω & μπροστά με θηλυκό σπείρωμα 1/4'' για bit.
Κόστος 7 - Ιαπωνίας παρακαλώ (είχε & της Force πολύ φθηνότερα με 1,30 ).

Αφού σκαλίζετε τα ρεύματα μια φορά από ατύχημα καθάρισα αντίσταση με...θερμικό σοκ...
Αφού είχε ζεσταθεί έπεσε επάνω κρύο νερό και άλατα τέλος...

Το κιτρικό οξύ σε φαρμακείο καμιά 5 ευρώ το κιλό δεν νομίζω πως αξίζει, σε βραστό νερό με ξύδι ίσως αργήσει περισσότερο αλλά θα γίνει η δουλειά.

Σε ευχαριστώ Ηλία.
Αυτό αναφέρετε σε σπείρωμα 3/8'' *24 UNF στο πίσω μέρος του &υ όχι σε 3/8'' καρέ.

..............................................

Αντάπτορας με θηλυκό καρέ 3/8'' πίσω & μπροστά με θηλυκό σπείρωμα 1/4'' για bit.

Έχεις δίκιο , λάθος μου . Αφού βρήκες λύση όλα καλά !

3ετια θα ελεγα Γιαννη.
Το θεωρώ υπερβολή Κυριάκο οχι ότι είναι κακό, το αντίθετο όρεξη να έχεις!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πότε θα μάθεις ότι εκεί ρωτάνε πρώτα !!!
Πήγες που πήγες δεν ρώταγες και τιμή για τους νέους σφιγκτήρες.

Τα έχει όλα λέμε ο άνθρωπος.

Δεν ρώτησα για τους σφικτήρες γιατί κ κόσμο πολύ είχε κ θα μου έπιανε πάλι την κουβέντα κ τώρα θα ήμουν "μέσα" κάνα 100 !

Καλησπέρα στους μάστορες !!
Χρειάζομαι την γνώση/εμπειρία σας.Το παρακάτω τραπέζι ετοιμάζομαι να το τρίψω με σκοπό να ομορφύνει για να το βάλω σε κουζίνα.
Τι βερνίκι/λάδι/κερί προτείνετε? Η χρήση του θα είναι σε κουζίνα .
Τα χαρακηριστικά της παλαιότητας θα παραμείνουν απλά θα βγάλω το παλιό βερνίκιιι απο πάνω.
Αν έπρεπε να μπεί σε άλλο θέμα παρακαλώ ας το μεταφέρειι κάποιος admin.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

attachment.php
[/IMG]

attachment.php
[/IMG]

Καλησπέρα στους μάστορες !!
Χρειάζομαι την γνώση/εμπειρία σας.Το παρακάτω τραπέζι ετοιμάζομαι να το τρίψω με σκοπό να ομορφύνει για να το βάλω σε κουζίνα.
Τι βερνίκι/λάδι/κερί προτείνετε? Η χρήση του θα είναι σε κουζίνα .
Τα χαρακηριστικά της παλαιότητας θα παραμείνουν απλά θα βγάλω το παλιό βερνίκιιι απο πάνω.
Αν έπρεπε να μπεί σε άλλο θέμα παρακαλώ ας το μεταφέρειι κάποιος admin.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Αφού βγάλεις τα παλιά βερνίκια μπορείς να το πλύνεις με ειδικό υγρό που λευκαίνει το ξύλο από τις μαυρίλες που έχουν δημιουργηθεί λόγω υγρασίας και μούχλας, μετά συντηρητικό. Στη συνέχεια ο,τι σου προτείνουν πιο ειδικοί από μένα.