Μάστορες τα φώτα σας!!

Κι όμως έχεις δίκιο... Όσο ζούμε μαθαίνουμε. :grandpa:
Για να μου φύγει η απορία πήγα και πήρα τη σέγα μου να τη δοκιμάσω. Αυτή η βάση/οδηγός όταν δουλεύει η σέγα κινείται κι αυτή παλινδρομικά. Στη θέση III η κίνησα αυτή είναι εύκολα αισθητή ενώ αντίθετα στη θέση 0 η κίνηση είναι ανεπαίσθητη.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    220.4 KB · Views: 123
Στο θέση 0 κάνει την πιο αργή αλλά καθαρή κοπή ενώ στο μέγιστο την πιο γρήγορη αλλά ατσούμπαλη αφου κλοτσάει τη λάμα καθώς ανεβοκατεβαίνει.

Και του lidl το έχει και το χρησιμοποιώ ανάλογα την χρήση

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στο θέση 0 κάνει την πιο αργή αλλά καθαρή κοπή ενώ στο μέγιστο την πιο γρήγορη αλλά ατσούμπαλη αφου κλοτσάει τη λάμα καθώς ανεβοκατεβαίνει.

Και του lidl το έχει και το χρησιμοποιώ ανάλογα την χρήση

Έτσι ακριβώς... Στο 0 κόβει σαν καλή κορδέλα.

Ευχαριστούμε Γιάννη για τις διευκρινήσεις...Ούτε και εγώ γνώριζα περί αυτού..

Ετσι ειναι Κωστα....πρωτα R.T.F.M...!!!!

Οποιος δεν έχει κόψει πάγκο κουζίνας 40mm, να ανοίξει τρύπα νεροχύτη, και τρύπα κεραμικών εστιών, δεν μπορεί να καταλάβει..:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν ξέρω άν εννοούμε το ίδιο. Η πρώωση όπως θα δείς (δείτε) και στις φώτο, ουσιαστικά είναι ένα δύχαλο που προωθεί την λάμα σε κάθε κίνηση πάνω κάτω. Κατά κάποιο τρόπο σπρώχνει την λάμα. Κόβεις 25άρι ξύλο, και νομίζεις ότι κόβεις φελιζόλ.
Στίς φθηνές σέγες δεν ξέρω άν υπάρχει. Ισως πλέον να το τοποθετούν σε όλες. Όμως τονίζω......... είναι απίστευτη η ευκολία στο κόψιμο. Και αυτή είναι η δεύτερή σέγα μου. Πάνω από 12δεκαετία την έχω.

Πιο πρίν ειχα μια skill όπου και αυτή είχε πρόωση.

Nαι το ιδιο πραγμα λεμε.
Δεν υπαρχει ομως καμμια προωση, δηλαδη κανενα σπρωξιμο της λαμας.
Ειναι η αλλαγη γωνιας της λαμας που της δινει μια διαφορετικη κινηση και ο οδηγος φαινεται οτι 'σπρωχνει' την λαμα ενω στην πραγματικοτητα συμβαινει το αντιθετο.

Επειδη λοιπον η λαμα δεν κινειται καθετα στο ξυλο που κοβεται αλλα υπο γωνια -και ισως μαζι με μια εκκρεμοειδη κινηση- κοβει το ξυλο γρηγοροτερα (αλλα οχι καθαρα).
Στα μικρα παχη η διαφορα στην ταχυτητα κοπης ειναι μικρη και εαν εχεις καλη λαμα (bosch fast for wood πχ) δεν αξιζει να την ρυθμιζεις να κοβεις γρηγορα καθως ειναι και ενοχλητικα αβολη η κοπη.

Εχεις δοκιμασει τις λαμες Bosch για γρηγορη κοπη?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οποιος δεν έχει κόψει πάγκο κουζίνας 40mm, να ανοίξει τρύπα νεροχύτη, και τρύπα κεραμικών εστιών, δεν μπορεί να καταλάβει..:ernaehrung004:

Με τη skil masters μου έχω κόψει ανετότατα και με κούρμπες φέτα οξιάς 7 cm!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ολες κόβουν φίλε Νίκο. Απλά για 20-30 ευρώ παραπάνω, και μπορεί να λέω και πολλά, αξίζει να έχει αυτό το συστηματάκι.
Γιατί έχω δεί ανθρώπους να αγοράζουν πριτσιναδόρο, και να ρωτάνε πώς μπαίνει το πριτσίνι.. για αυτούς είναι άνευ σημασίας είτε έχει πρόωση είτε όχι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ολες κόβουν φίλε Νίκο. Απλά για 20-30 ευρώ παραπάνω, και μπορεί να λέω και πολλά, αξίζει να έχει αυτό το συστηματάκι.
Γιατί έχω δεί ανθρώπους να αγοράζουν πριτσιναδόρο, και να ρωτάνε πώς μπαίνει το πριτσίνι.. για αυτούς είναι άνευ σημασίας είτε έχει πρόωση είτε όχι.

Γιάννη γι'αυτό το λέω! Έχει το εργαλείο πρόωση!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!! Βρηκα αυτο
https://www.zalonis.eu/lastixo-lamarinas-1mm-mayro

Το σκληρό να πάρεις.Το βγάζανε παλιά στο σταθερό περιμετρικά των πορτών.

Η σεγα δεν κάνει πρόωση,έχει έκκεντρο μέσα για την κίνηση του ράουλου ώστε να κινεί τη λάμα.

καλησπερα ψαχνω αυτο το λαστιχο που εχουν γυρω γυρω αυτες οι καρεκλες γνωριζεται που μπορω να βρω?View attachment 163562

Σε καταστήματα με βιομηχανικά είδη και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
Δεν θυμάμαι πως λέγεται, είχα αγοράσει πριν χρόνια.
Το έβαζαν και στα φτερά των παλιών μοτοσυκλετών BMW.
Είναι λάστιχο διατομής Π, μέσα έχει μεταλλικό έλασμα ώστε να το πρεσάρεις στις ακμές της λαμαρίνας.

Αναπαλαιωση καναπέ προ γιαγιας.

Ερωτηση μαστορια μου: Σε κατι τετοια σημεια οπου θα ξαναπερασει βιδα, πως τα συντηρω; με στοκο ή ξυλοκολλα; να τα στουμπωσω και με ροκανιδι ξύλου?

Στάλθηκε από το SM-A750FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και η φώτο
cc7beb9d436df4646b3488b18ce1a56f.jpg

Και αλλη μια

Υποψιν οτι τα σημεία αυτά είναι τυφλά οπότε το οπτικό αποτέλεσμα δεν εχει ιδιαίτερη αξία. Ποιο σημαντικο σε αυτα τα σημεία να αποκτήσουν αντοχή ξανα αυτά τα σημεία
03764735823b892af4f5ab4a63c8c25b.jpg

Last edited by a moderator: