Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημερα μαστορια...ερωτηση.. Εχετε δει ποτε , ραβδους θερμοκολλας-θερμοσιλικονης, που μετα την εφαρμογη να ειναι "ελαστικη"? δεν θελω να κοκκαλωνει δηλαδη οπως ολες οι κλασικες... παιζει τιποτα τετοιο?

Αντικεραυνικα στον πίνακα. Ει δυνατόν ξεχωριστή ασφάλεια για κάθε συσκευή (κουζίνα, πλυντήρια, av κλπ), ουδέτερος να πηγαίνει στους διακόπτες. Lan, όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα (κάμερες, τηλεοράσεις pc τηλέφωνα). Ρώτησε στην εταιρία με τους διακόπτες που θα επιλέξεις, για σύστημα bus (αν μπορείς να πας σε vimar, θα ήταν το καλύτερο) . Σκέψου αυτοματισμού που θα ήθελες, με ανοιχτό πρωτόκολλο ή επώνυμη λύση από τον κατασκευαστή.
Τις θέσεις των πριζών και διακοπτών τις ορίζει ο αρχιτέκτονας ή ο διακοσμητής όχι η πεθερά μας!! .
Υπομονή και καλή σχεδίαση.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είσαι καλός!!!

Προσθέστε και μια ΚΑΛΗ γείωση...

Αντικεραυνικα στον πίνακα. Ει δυνατόν ξεχωριστή ασφάλεια για κάθε συσκευή (κουζίνα, πλυντήρια, av κλπ), ουδέτερος να πηγαίνει στους διακόπτες. Lan, όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα (κάμερες, τηλεοράσεις pc τηλέφωνα). Ρώτησε στην εταιρία με τους διακόπτες που θα επιλέξεις, για σύστημα bus (αν μπορείς να πας σε vimar, θα ήταν το καλύτερο) . Σκέψου αυτοματισμού που θα ήθελες, με ανοιχτό πρωτόκολλο ή επώνυμη λύση από τον κατασκευαστή.
Τις θέσεις των πριζών και διακοπτών τις ορίζει ο αρχιτέκτονας ή ο διακοσμητής όχι η πεθερά μας!! .
Υπομονή και καλή σχεδίαση.

Ευχαριστώ....το ethernet είναι πολύ βασικο πλέον.Τωρα με το κομμάτι των αυτοματισμών δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα....ίσως θέλει και αυτό ψάξιμο.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρίξε μια ματιά, γιατί τελικά, εκτός από ευκολότερη τη ζωή, θα σου κάνει και οικονομία, ενώ με σωστό προγραμματισμό, συμβάλλεις και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω πολλές ερωτήσεις και θα σας πρήξω λίγο μέχρι να τελειώσουν.

Η σέγα για να κόβει καθαρά είναι μόνο θέμα πριονιού ή οι φτηνές σέγες έχουν τζόγους και ποτέ δεν θα κόψουν τόσο καθαρά όσο μια καλή σέγα;

Φίλε καλησπέρα. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει με την σέγα, αλλά αν είσαι στο ψάξιμο, να φροντίσεις να πάρεις σέγα με πρόωση. Ξέχνα τις απλές. Είναι για κανά κοντρα πλακεδάκι. Ετσι και πας να κόψεις κάνα 22άρι νοβοπάν, θα θέλεις δύο να σπρώχνουν.

καλησπερα ψαχνω αυτο το λαστιχο που εχουν γυρω γυρω αυτες οι καρεκλες γνωριζεται που μπορω να βρω?
Μια πρόταση είναι όπως στρίβεις από Κωνσταντινουπόλεως για λεωφόρο Αθηνών, στα 300 μέτρα στο δεξί σου χέρι. Και 200 μέτρα πριν το φανάρι της Σπύρου Πάτση.

Τέτοια επένδυση βάζαμε κάποτε για φιγούρα (!) στις ποδιές στα παπάκια. Δεν ρωτάς σε κάνα κατάστημα με αξεσουάρ μοτό?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Φίλε καλησπέρα. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει με την σέγα, αλλά αν είσαι στο ψάξιμο, να φροντίσεις να πάρεις σέγα με πρόωση. Ξέχνα τις απλές. Είναι για κανά κοντρα πλακεδάκι. Ετσι και πας να κόψεις κάνα 22άρι νοβοπάν, θα θέλεις δύο να σπρώχνουν.

Προωση Γιαννη εννοεις την ρυθμιση για την κλιση στη λαμα που εχουν πλεον οι περισσοτερες σεγες?

Στην περιπτωση μου παντως, σε ολες τις σεγες που εχω με τετοια ρυθμιση, στις δοκιμές την διαφορά στην κοπη την κανει 99% η λαμα και ισως το 1% το κανει η ρυθμιση...
Πραγματικα ομως, δεν εχω δει ουσιαστικη διαφορα στην ταχυτητα κοπης μεταξυ καθετης (παραδοσιακης) ρυθμισης και τις διάφορες ρυθμισεις υπο γωνια.

Δεν ξέρω άν εννοούμε το ίδιο. Η πρώωση όπως θα δείς (δείτε) και στις φώτο, ουσιαστικά είναι ένα δύχαλο που προωθεί την λάμα σε κάθε κίνηση πάνω κάτω. Κατά κάποιο τρόπο σπρώχνει την λάμα. Κόβεις 25άρι ξύλο, και νομίζεις ότι κόβεις φελιζόλ.
Στίς φθηνές σέγες δεν ξέρω άν υπάρχει. Ισως πλέον να το τοποθετούν σε όλες. Όμως τονίζω......... είναι απίστευτη η ευκολία στο κόψιμο. Και αυτή είναι η δεύτερή σέγα μου. Πάνω από 12δεκαετία την έχω.

Πιο πρίν ειχα μια skill όπου και αυτή είχε πρόωση.

20190809_184856.jpg

Inked20190809_184856_LI.jpg

20190809_184920.jpg

καλησπερα ψαχνω αυτο το λαστιχο που εχουν γυρω γυρω αυτες οι καρεκλες γνωριζεται που μπορω να βρω?

Αν είναι αυτό που νομίζω δεν είναι απλό λάστιχο, ελχει και σύρματα μέσα.
Ρώτα σε ένα φαναρτζή και θα σου πεί σίγουρα, δυστυχώς από Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω.

Γιάννη δεν ξέρω τι εννοείς πρόωση, αυτό που δείχνεις όμως είναι απλά ένας οδηγός που κρατάει και κόντρα. Δεν σπρώχνει.

Μιχάλη, δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα αλλά, με την ίδια λάμα αν χρησιμοποιήσεις τη ρύθμιση κοπής η διαφορά μεταξύ γρήγορου κοψίματος και καθαρού κοψίματος είναι τεράστια.

Γιάννη δεν ξέρω τι εννοείς πρόωση, αυτό που δείχνεις όμως είναι απλά ένας οδηγός που κρατάει και κόντρα. Δεν σπρώχνει.

Αυτό που έδειξα φίλε σπρώχνει. Μπορεί η λέξη πρόωση να μην είναι ακριβώς αυτό που εννοώ, αλλά το σίγουρο είναι ότι σπρώχνει. Εχει 4 διαβαθμίσεις η σέγα μου. Η πρώτη κρατάει το δίχαλο σταθερό, και λειτουργεί σαν κόντρα όπως το είπες.
Οι άλλες διαβαθμίσεις κάνουν αυτό που προανέφερα. Δίνουν κίνηση σε αυτό το δύχαλο, και αυτό με την σειρά του σπρώχνει την λάμα.

Kai επειδή μόλις το έψαξα, μάλλον η σωστή λέξη όπως λέει και το παρακάτω site είναι μεταβλητή κίνηση.. Υποθέτω.

https://toolshouse.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/dewalt-dw320k-%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B1-500w/

Το αναφέρει και ώς εκρεμή κίνηση.