Μάστορες τα φώτα σας!!

Με τι μπορώ να κόβω την τσιμεντοσανίδα εκτός από τον κλασικό τρόπο του χαράγματος-τσακίσματος;
Το πρόβλημά μου είναι όταν έχει τοποθετηθεί η τσιμεντοσανίδα, περισσεύουν 1-2 πόντοι και θέλω να κοπή ευθεία και καθαρά.
Δοκίμασα με ένα διαμαντοτροχό αλλά δεν την έκοβε καλά, μπορεί να μην ήταν και ο κατάλληλος.

Η τσιμεντοσανιδα κόβεται σωστα μόνο με φαλτσετα/μαχαίρι...δηλ με 25mm λαμα των 0.7mm παχους.
Για να κανω κοπή ευθεία εγώ χρησιμοποιώ αλουμινοπηχη μικρή η μεγάλη ανάλογα το μηκος..
Ο ένας η δυο πόντοι διαφορα,χωρις παραξηγηση,είναι καθαρά θέμα σωστου μετρηματος..
Ο διαμαντοτροχος δεν βοηθάει...

Ο ένας η δυο πόντοι διαφορα,χωρις παραξηγηση,είναι καθαρά θέμα σωστου μετρηματος..
Είναι παράγωνη η επιφάνεια και έλεγα να βάλω όλες τις τσιμεντοσανίδες λίγο μακρύτερες 1-2 εκατοστά και μετά να τις κόψω όμορφα όλες στην ίδια ευθεία. Θα είναι ελεύθερο και θα φαίνεται το τελείωμα.

Έχω ένα δραπανοκατσάβιδο Μπατάριας Bosch Uneo Maxx που έχει πρόβλημα.
Το έχω πάρει από Γερμανία.
Ξέρετε κάποιον αξιόπιστο που τα επισκευάζει;

Ο διαμαντοδισκος μαλλον δεν βοηθαει για ευθεια κοπη, ειναι δυσκολο να τον ελεγξεις και βγαζει πολυ σκονη που πρεπει να την προσεχεις.

Εγω θα δοκιμαζα δισκοπριονο με δισκο ξυλου με λιγα δοντια η ακομα καλυτερα και ασφαλεστερα, με σεγα με λαμα για ξυλο η για μεταλλο, οποια θα με βολευε καλυτερα.
Βεβαια οι δισκοι και οι λαμες θα ειναι αχρηστα μετα απο καποιες κοπες.

Το service της DIY Βοsch ειναι εδω https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/υπηρεσίες/index.jsp

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω θα δοκιμαζα δισκοπριονο με δισκο ξυλου με λιγα δοντια η ακομα καλυτερα και ασφαλεστερα, με σεγα με λαμα για ξυλο η για μεταλλο, οποια θα με βολευε καλυτερα.
Μπα ούτε ένα μέτρο δεν πιστεύω ότι θα κόψουν. Θα κάνω μια δοκιμή.
Υπάρχουν κάτι πανάκριβες λάμες σέγας και σπαθόσεγας για τσιμεντοσανίδα καρβιδίου.

Μια πρόταση.
Επειδή ψάχνω να βρω πληροφορίες για κάποια εργαλεία μέσα στο σάιτ αλλά είναι διάσπαρτες και δεν βγάζω άκρη, μήπως θα έπρεπε να γίνει μια ενότητα με νήματα για το κάθε εργαλείο χωριστά;
Δηλαδή να υπάρχουν χωριστά νήματα π.χ. «σέγα», «σπαθόσεγα», «δραπανοκατσάβιδο», «παλμικό κατσαβίδι», ...

Ο διαμαντοδισκος μαλλον δεν βοηθαει για ευθεια κοπη, ειναι δυσκολο να τον ελεγξεις και βγαζει πολυ σκονη που πρεπει να την προσεχεις.

Η τσιμεντοσανιδα είναι ευαίσθητη και τα ηλεκτρικά μηχανήματα δεν βοηθούν για προσεκτική κοπή με τα λόγου γνώσεως..

Εάν θα μπει κάποιο θα πρέπει να ειναι ελαφρύ και χωρίς μεγάλη άσκηση δύναμης όπως το 12v μικρό δισκοπριονακι της Bosch...Προσωπικά ομως δεν θα το χρησιμοποιούσα... Μια πολύ καλή φαλτσετα όπως προείπα είναι ότι πρέπει...

Φίλε Γιώργο εαν έχεις καινούργιο φύλο δεν είναι παράγωνο και κόβεται κατευθείαν εκεί που θες..
Το προκοψιμο δεν βοηθάει για σωστά τελειώματα μετά...Όταν έχεις 1 και 1.5 τρεχον μέτρο δεν κόβονται σωστά ο 1-1.5 πόντος φυρα...δοκιμασμένο χρόνια...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια πρόταση.
Επειδή ψάχνω να βρω πληροφορίες για κάποια εργαλεία μέσα στο σάιτ αλλά είναι διάσπαρτες και δεν βγάζω άκρη, μήπως θα έπρεπε να γίνει μια ενότητα με νήματα για το κάθε εργαλείο χωριστά;
Δηλαδή να υπάρχουν χωριστά νήματα π.χ. «σέγα», «σπαθόσεγα», «δραπανοκατσάβιδο», «παλμικό κατσαβίδι», ...

Δυστυχως δεν εχουμε την πολυτελεια μιας πιο αναλυτικης θεματολογικης διαρθρωσης καθως απο τεχνικης αποψης ειμαστε μια κατηγορια που φιλοξενειται σε ενα Φορουμ με πολλες κατηγοριες.

Περα απο αυτο ομως, σπανια θα δεις στα αμιγως tool forums του εξωτερικου να υπαρχουν ξεχωριστα νηματα για καθε ειδους εργαλειο καθως τα νηματα θα ξεπερνουσαν τα 30 ισως και τα 40 αν θες να τα περιλαβεις ολα και θα φταναμε σε αλλα νουμερα αν περιλαμβαναμε και τα εργαλεια χειρος.

Εαν χρειαζεται καποιος πληροφοριες για καποιο εργαλειο, υπαρχουν καποια γενικα νηματα οπου η ενημερωση απο τα μελη θα ειναι αμεση αλλα και επικαιρη καθως η τεχνολογια εξελισσεται και η αγορα συνεχως αναβαθμιζεται με νεα μοντελα.

Αυτές τις μέρες βάζω μπροστά να περάσω το δάπεδο του γκαράζ εποξικό βερνίκι 2 συστατικών. Το πλάνο έχει ως εξής:
1. Στοκάρισμα με ακρυλικό στόκο ανακατεμένο με ελάχιστη μαύρη μπογιά ώστε να γίνει ο στόκος γκρι και να ταιριάζει με το χρώμα του δαπέδου
2. Τρίψιμο με 100άρι γυαλόχαρτο με το παλμικό
3. Οξύ καθαρισμού και τρίψιμο με κοινή σκούπα (με όλα τα μέσα προστασίας)
4. Την επόμενη μέρα καλό πλύσιμο με νερό
5. Την επόμενη μέρα το πρώτο χέρι βερνικιού, γκρι χρώμα (Χρωτέχ από Leroy - . Τα πιο φτηνά που βρήκα):
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma.../hroma-dapedou-novepox-943-4kg-gkri-61875653/
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...oxeidiko-hroma-novepox-b-1l-diafano-61875674/
6. Τελευταία μέρα το δεύτερο χέρι

Αν κανείς φίλος έχει εμπειρία από παρόμοια δουλειά, ας μας δώσει κάνα τιπ για κάτι από τα παραπάνω που ξεχνάω ή που είναι υπερβολικό.
Το δάπεδο έχει γίνει με αυτοεπιπεδούμενο τσιμέντο και έχει κάποιες κακοτεχνίες του ατζαμή. Οι τρύπες που φαίνονται στην φωτογραφία είναι σε πολλά σημεία και έχουν 3-4 χιλ διάμετρο και κάνα χιλιοστό βάθος.
20190802-125135.jpg

Κατά τα άλλα, ο τοίχος για το νέο εργαστήρι τελείωσε - ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σας σχετικά με τους κοιλοδοκούς και τα σοβατεπιά. Πόρτα και παράθυρο θα μπουν κάποια στιγμή τον χειμώνα ή όταν υπάρξει χρόνος.
Η δουλειά μου φάνηκε εύκολη (από τεχνικής άποψης, όχι από θέμα κούρασης) και η γυψοσανίδα συγχωρεί αρκετά τα λάθη.
Τελικά, επειδή δεν έβρισκα τον ηλεκτρολόγο μέσα στο καλοκαίρι και έπρεπε να τελειώσω, πέρασα μόνος μου τα καλώδια και τα κουτιά για τις μπρίζες χωρίς να συνδέσω φυσικά τίποτα στο ρεύμα. Μερικές φωτογραφίες από το πρότζεκτ:

20190616-090933.jpg

20190617-105359.jpg

20190802-121935.jpg

20190802-121948.jpg

Γεια στα χερια σου, μιλαμε για πολυ δουλεια, μεγαλη υπομονη, εντυπωσιακο αποτελεσμα και ολικη μεταμορφωση του χωρου!!

Ευγε Δημητρη, καλη αποπερατωση, θα γινει ενας θαυμασιος χωρος οπως φαινεται!!

Μιχάλη σ' ευχαριστώ. Βγήκε σχετικά εύκολη δουλειά - πιστεύω ότι όποιος φίλος εδώ μέσα σκέφτεται για κάτι παρόμοιο, θα του φανεί ευκολάκι.

Για το φινίρισμα του δαπέδου ,ξέχασα να πω πριν ότι είχα περάσει πάνω από το αυτοεπιπεδούμενο με δύο χέρια οικοδομική ρητίνη αραιωμένη και είχα σκοπό να το αφήσω έτσι (συμβουλή χρωματοπώλη σαν φτηνή λύση για προστασία του τσιμέντου που πορώδες από την φύση του ρουφάει ότι υγρό πέφτει πάνω του). Δυστυχώς, έκανε ελάχιστα για το κλείσιμο των πόρων.

Φίλε Δημήτρη πολύ καλό το αποτέλεσμα...εύγε...

Όσο αφορά το δάπεδο η μόνη μου ένσταση είναι στον ακρυλικο στόκο....
Στις τρύπες θα έβαζα εποξιδικο στόκο που είναι πιο ισχυρός...Ο ακρυλικος θα σπάσει με την μια....

Δεν ξερω ποια οικοδομική ρητίνη έβαλες αλλά δεν κάνει για αυτήν την δουλειά...
Υπάρχουν ρητινες ειδικές για τσιμεντοειδη...
https://www.alchimica.com/gr/products/122/microsealer-50

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

πριν ότι είχα περάσει πάνω από το αυτοεπιπεδούμενο με δύο χέρια οικοδομική ρητίνη αραιωμένη και είχα σκοπό να το αφήσω έτσι (συμβουλή χρωματοπώλη σαν φτηνή λύση για προστασία του τσιμέντου που πορώδες από την φύση του ρουφάει ότι υγρό πέφτει πάνω του). Δυστυχώς, έκανε ελάχιστα για το κλείσιμο των πόρων.
Άσχετη επιλογή, ένα φτηνό βερνίκι πέτρας έπρεπε να βάλεις, σιγά το κόστος.

Άσχετη επιλογή, ένα φτηνό βερνίκι πέτρας έπρεπε να βάλεις, σιγά το κόστος.

Το βερνικι πετρας τι βαθος εμποτισμου σε τσιμεντοειδες αυτοεπιπεδουμενο εχει το γνωριζεις..;
Γιατί από όσο γνωρίζω δεν έχει καθόλου...

Το βερνικι πετρας τι βαθος εμποτισμου σε τσιμεντοειδες αυτοεπιπεδουμενο εχει το γνωριζεις..;
Γιατί από όσο γνωρίζω δεν έχει καθόλου...
Δεν είπα βερνίκι εμποτισμού, που και αυτό θα ήταν καλύτερο από αυτό που έβαλες.
Είπα βερνίκι που κάνει κρούστα και θα καθαριζόταν καλύτερα το δάπεδο όταν θα λερωνόταν.

Όλα τα βερνίκια πέτρας είναι εμποτιστηκα...πρεπει να περασεις 3-4 χερια για να γινει κρουστα..Αυτο ειναι 100% συγουρο..το πρόβλημα τους είναι οι ανοχές τους στην τριβή...
Μόνο βερνίκια εποξιδικα 2 συστατικών έχουν αντοχές στην τριβή...Για αυτό και ανέφερα ότι βερνίκι πέτρας δεν κάνει..
Προφανος από ότι καταλαβαίνω,και μου φενεται λογικό ,δεν γνωρίζεις από χυτές ρητινες που χρησιμοποιούνται ως σφραγιστικο τσιμέντου και κλείνουν όλους τους πόρους....αλλά όλοι κάποια στιγμή μαθαίνουμε...!!!
Το λέω μετά λόγου γνώσεως γιατί έχω χαλάσει 25 κιλά και 25 κιλά για αυτήν την χρήση.

Παιδια θα παρακαλουσα θερμα, εαν δεν ειμαστε σιγουροι για αυτο που προτεινουμε, ειτε να μην το προτεινουμε καθολου ειτε να το προτεινουμε με επιφυλαξη.

Ειναι κριμα καποιος να ακολουθησει μια καλοπροαιρετη αλλα λανθασμενη συμβουλη που θα του κοστισει χρονο, χρημα και μια μεγαλη ταλαιπωρια χωρις λογο.

Παιδιά, ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντήσεις. Δεδομένου ότι όλοι είμαστε ερασιτέχνες, όλες οι καλοπροαίρετες απαντήσεις με βάση όσα ξέρει/έχει δοκιμάσει καθένας, πρέπει να είναι καλοδεχούμενες (εντάξει, μην είναι και κουκουρούκου).
Για το βερνίκωμα του τσιμέντου είχα ρωτήσει σε αρκετά χρωματοπωλεία και όλοι μου είχαν πει το ίδιο. Τρεις επιλογές, ξεκινώντας από το ακριβότερο (και καλύτερο) προς το φτηνότερο:
-Εποξειδικό δύο συστατικών
-Πολυουρεθάνης δύο συστατικών για τσιμεντοκονίες
-Βερνίκι πέτρας
Τα δύο τελευταία, έχουν λιγότερη αντοχή σε τριβές και θα κρατήσουν λιγότερο.

Επειδή πέρασα το ίδιο αυτοεπιπεδούμενο και στις δύο αποθήκες, έβαλα σαν δοκιμή στην μία πολυουρεθάνη και στην άλλη βερνίκι πέτρας, με μικρό κόστος λόγω μικρής επιφάνειας. Το πέτρας έδειξε όμορφο αλλά επειδή είναι διάφανο, φαίνονται οι ατέλειες του τσιμέντου. Το πολυουρεθάνης βγήκε απαράδεκτο - μπορεί φυσικά να είναι θέμα λάθος εφαρμογής ή μούφα μάρκα βερνικιού την οποία δεν είχα ξανακούσει.

Εντωμεταξύ επειδή ξέφυγε το μπάτζετ με τα αυτοεπιπεδούμενα, πιάστηκα από αυτό που είπε ο ένας και μοναδικός για την απλή οικοδομική ρητίνη που έχει 5 ευρώ το μπουκάλι και αραιωμένο με νερό καλύπτει τα 50τμ του γκαράζ. Απλά δεν έκανε δουλειά και τώρα το δάπεδο "ρουφάει" ότι πέσει πάνω, από σκόνες μέχρι λάδια και μπογιές.

Κώστα, ευχαριστώ και για την συμβουλή για το στόκο. Πιστεύεις ότι ο ακρυλικός κινδυνεύει να σπάσει παρόλο ότι οι τρύπες είναι πολύ μικρές και ρηχές;