Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν ίσχυε αυτό, δεν θα υπήρχε κανένα πλακάκι κολλημένο σε μπαλκόνι...
Σκέψου που είναι κολλημένο το σοβατεπι και θα καταλάβεις γιατί συμβαίνει το ξεκολλημα.

Και για να μην σε παιδευω σου λέω ότι τι σοβατισμα κάτω απ την μαρμαροποδια(συνήθως πρόσωπο)Δεν τερματίζει Πότε Μέχρι κάτω στο πατωμα και είναι ημιτελή. Αυτά τα κενά προσπαθεί να μαζέψει η κόλλα του σοβατεπιου και συνήθως δεν τα καταφέρνει στην πρώτη τοποθέτηση. Πρόσθεσε στην εξίσωση και το κράτημα νερού από πάνω απ το σοβατεπι...
Το να στοκάρει με κόλλα είναι εύκολη και φθηνή λύση,δεν αντικαθιστά τις άλλες λύσεις.

Με τις συστολες διαστολες, το δαπεδο δουλευει ανεξαρτητα με αποτελεσμα να δημιουργει σπασιμο του στοκου στο σημειο με το σοβατεπι. Πολλες φορες ανοιγει το σημειο αυτο χωρις να ειναι ορατο.
Επισης, η κολλα ειναι χονδροκοκκη και εαν την εφαρμοσει σε ανοιγμα μεχρι 2mm, δεν θα εισχωρησει και δεν θα ειναι αρκετη.
Σωστα πολλες φορες ειναι ημιτελη τα σοβατισματα στο τελειωμα, αλλα (θεωριτικα) αυτη την ατελεια την καλυπτει η τσιμεντοκονια - υποστρωμα του δαπεδου.

Ποια ειναι (στην πραξη) η διαφορα πολυουρεθανικης με "ακρυλικη" μαστιχη;

Η διαφορά της μιας με την άλλη είναι στην βάση σύνθεσης....Η ακρυλικη έχει βάση το νερό...η άλλη βάση την πολυρεθανη...Από αυτό και μόνο καταλαβαινεις την διαφορά...
Από αυτο λοιπόν αποδεικνυεται απο την αντοχη στον χρόνο...Η μια θα αντέξει 2-3 Χρόνια η άλλη τα διπλάσια και βαλε...
Εάν θες να κρατήσει πολύ περισσότερο θα πρέπει να την καλύψεις...

Πάνο τόσο ακριβή την θεωρούν και δεν φέρνουν....

Ευχαριστώ παιδιά.
Με τι να ασταρώσω και βασικά πως αφού το κενό μεταξύ πλακάκι-σοβατεπί θα είναι πολύ μικρό ?

Να ασταρωσεις με ασταρι νερού η νευτιου με πινέλο της ρίγες...
Ο λόγως που γίνεται είναι για να σταθεροποιηθεί το σημείο και η σκόνη...
Το ασταρι έχει την ιδιαιτερότητα όταν στεγνώσει να δημιουργεί πόρους καθαρούς για πρόσφυση...
Όσο λοιπόν και να το καθαρίσεις,ακόμη και φυσερο,θα υπάρχουν υπόλειματα...
Εποιτα η σιλικόνη,η μαστίχα η και ο ορμοστοκος ολλάνε σαφώς σωστότερα και κρατάει πολύ περισσότερο....

Last edited by a moderator:
Ok ...Ευχαριστώ Θα το κάνω και αυτό.
Μάλλον Sikaflex 11FC θα βάλω τελικά που την βρήκα εδώ δίπλα μου με 8 την φύσιγγα. Να βγάλει λίγο ήλιο πρώτα και βλέπουμε.
Άλλωστε τώρα ξεκινάω έξτρα εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με υγραέριο παράλληλα με την υπάρχουσα πετρελαίου μήπως και γλυτώσουμε κάνα φράγκο και ζεσταθούμε οπότε έχουμε "απλωμένο τραχανά"

Ευχαριστω για την απαντηση, Κωστη. Δεν το ηξερα αυτο.
Στα μαγαζια τα συνηθισμενα (leroy κτλ), δεν την εχω πολυ-δει της πολυουρεθανης, ολο ακρυλικες εχει. Ισως ειναι καπου χωμενη κι αυτη.
Οταν λες "να την καλυψεις"; Με μπογια ή τι;

Με τις συστολες διαστολες, το δαπεδο δουλευει ανεξαρτητα με αποτελεσμα να δημιουργει σπασιμο του στοκου στο σημειο με το σοβατεπι. Πολλες φορες ανοιγει το σημειο αυτο χωρις να ειναι ορατο.
Επισης, η κολλα ειναι χονδροκοκκη και εαν την εφαρμοσει σε ανοιγμα μεχρι 2mm, δεν θα εισχωρησει και δεν θα ειναι αρκετη.
Σωστα πολλες φορες ειναι ημιτελη τα σοβατισματα στο τελειωμα, αλλα (θεωριτικα) αυτη την ατελεια την καλυπτει η τσιμεντοκονια - υποστρωμα του δαπεδου.

Δεν έχω δει ποτέ αρμο κατω απ το σοβατεπι. Απλα ακουμπαει και οτι κοψει η κολλα .Απο εκεί μπαίνει και το πολύ νερό.Πιθανόν δεν έχει και για να μην δείχνει τη διαφορετικότητά του τελευταίου πλακακιού

Κόλλα υπάρχει και υγρή .

Βαριέται ο σοβατζηςνα τερματίσει στο πάτωμα,αλλά δεν βαριέται στην καταμέτρηση να μετρήσει μέχρι κάτω.Η επίσημη δικαιολογια ειναι ότι θα πάρει σκουπίδια στο φραγκοφτυαρο...παραμύθιασμα δηλαδη.

Συνοψίζοντας,η μόνιμη επισκευή νομίζω απαιτεί ξήλωμα.

Ok ...Ευχαριστώ Θα το κάνω και αυτό.
Μάλλον Sikaflex 11FC θα βάλω τελικά που την βρήκα εδώ δίπλα μου με 8 την φύσιγγα. Να βγάλει λίγο ήλιο πρώτα και βλέπουμε.
Άλλωστε τώρα ξεκινάω έξτρα εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με υγραέριο παράλληλα με την υπάρχουσα πετρελαίου μήπως και γλυτώσουμε κάνα φράγκο και ζεσταθούμε οπότε έχουμε "απλωμένο τραχανά"

Λέγοντας παράλληλο?Πώς θα το κάνεις?

Πάνο ο επιτοίχιος καυστήρας υγραερίου θα ζεσταίνει το νερό στον λέβητα του καλοριφέρ πετρελαίου σε βρόγχο μονίμως και όταν ανοίξουν οι βάνες των ορόφων θα φεύγει το ζεστό νερό στο δίκτυο του καλοριφέρ.
Ο καυστήρας πετρελαίου θα είναι στην θέση του και αν χρειασθεί ανοίγεις το διακόπτη του και δουλεύει ... ακόμα και παράλληλα με του υγραερίου ... που δεν νομίζω ότι θα χρειασθεί.

Ο Ishitani ειναι απο τους καλυτερους youtubers σε βιντεο για επιπλα και design, δεν το ειχα δει αυτο το βιντεακι

Παιδιά τα ίδια έκανα και εγώ σήμερα. Ακολούθησα τη συμβουλή φίλου με χρωματοπωλείο και πήρα αλειφόμενο πολυουρεθανικό της isomat, διάφανο. Τσούζει 'ομως 18,5 το κάνιστρο νομίζω 2 κιλά. Μου το εγγυήθηκε, για να δούμε.
Εκανες την καλυτερη δουλεια..αυτα κρατανε απο 10-12 χρονια αναλογως το παχος σε φιλμ που εχει γινει....εαν εχει εφαρμοστε σωστα με φιλμ παχους τα 2mm τοτε ανετα θα κρατησει 12 χρονια....

Οταν λες "να την καλυψεις"; Με μπογια ή τι;

Ναι...με οτιδηποτε ειναι σε ρευστη μορφη...ειτε χρωμα ,ειτε πολυρεθανικο υλικο η οτιδηποτε αλλο...

Φωτορυθμικό σε ledοταινία σε Tv box

Καλησπέρα! Ίσως η πιο κουφή ερώτηση στο νήμα... Αλλά μπορώ να βάλω ledοταινία με φωτορυθμικό στο tv box μου (Vorke Z6) αλλά..Το φως της ταινίας να πηγαίνει-αυξομειώνει σύμφωνα με το Ρυθμό του τραγουδιού;

Ο Ishitani ειναι απο τους καλυτερους youtubers σε βιντεο για επιπλα και design, δεν το ειχα δει αυτο το βιντεακι

Ναι είναι πολύ καλός, είμαι γραμμένος στο κανάλι του και τον παρακολουθώ καιρό τώρα... Ένας άλλος πολύ καλός youtuber, για εσένα που..... είσαι του χώρου (!!!!!) είναι και ο Kobeomsuk furniture, δες το κανάλι του εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCVOpX2P5wygh7sB1KXgh_5g.

Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλοι που παρακολουθώ, γενικώς όμως η japan carpentry, έχει το κάτι άλλο, κάτι το ανεξήγητα τραβηχτικό και συνάμα μαγευτικό.... :p

Ο αλλος εν τω μεταξύ στο πρώτο βίντεο ο timothy wilmots παρατησε την επιπλοποιία για να ασχοληθεί με τα 800 περιπου στρέμματα χωραφια που εχει η οικογένεια του

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι είναι πολύ καλός, είμαι γραμμένος στο κανάλι του και τον παρακολουθώ καιρό τώρα... Ένας άλλος πολύ καλός youtuber, για εσένα που..... είσαι του χώρου (!!!!!) είναι και ο Kobeomsuk furniture, δες το κανάλι του εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCVOpX2P5wygh7sB1KXgh_5g.

Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλοι που παρακολουθώ, γενικώς όμως η japan carpentry, έχει το κάτι άλλο, κάτι το ανεξήγητα τραβηχτικό και συνάμα μαγευτικό.... :p

Καλος ο Kobeomsuk, αλλα ο Ishitani εχει ποιο πολυ φινετσα,και τα βιντεο που κανει(ληψεις,φωτισμος λεπτομερεια κτλ) ειναι για μενα καλυτερο και απο σειρες στο Netflix Κκκκ
Ενας αλλος που θαυμαζω απο απιστευτες κατασκευες και μηχανηματα που σου τρεχουν τα σαλια περισοτερο και απο μωρο παιδι :drool1:,
ειναι ο Lignum https://www.youtube.com/channel/UCfSdejZFhw0rrDFlj9McyNA/videos

Ο αλλος εν τω μεταξύ στο πρώτο βίντεο ο timothy wilmots παρατησε την επιπλοποιία για να ασχοληθεί με τα 800 περιπου στρέμματα χωραφια που εχει η οικογένεια του

Ποιος ξερει σε μερικα χρονια θα αφησω και εγω το εργαστηρι στη Βραζιλια και θα παω Ιωανινα που εχω κανα δυο χωραφακια :ernaehrung004:

Καλος ο Kobeomsuk, αλλα ο Ishitani εχει ποιο πολυ φινετσα,και τα βιντεο που κανει(ληψεις,φωτισμος λεπτομερεια κτλ) ειναι για μενα καλυτερο και απο σειρες στο Netflix Κκκκ
Ενας αλλος που θαυμαζω απο απιστευτες κατασκευες και μηχανηματα που σου τρεχουν τα σαλια περισοτερο και απο μωρο παιδι :drool1:,
ειναι ο Lignum https://www.youtube.com/channel/UCfSdejZFhw0rrDFlj9McyNA/videos

Ποιος ξερει σε μερικα χρονια θα αφησω και εγω το εργαστηρι στη Βραζιλια και θα παω Ιωανινα που εχω κανα δυο χωραφακια :ernaehrung004:

Που?