Μάστορες τα φώτα σας!!

Πολύ ωραία πλάνα. αυτές είναι οι ομορφιές της Ελλάδας.
Μέχρι Άρτα έχω φτάσει. είχα λίγο χρόνο για να έκανα περισσότερα χιλιόμετρα δυστυχώς.

Καλησπέρα σε όλους.
Εχει κανείς να προτείνει ταινία για περιέλιξη καλωδίων που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες; Θέλω να τυλίξω καλώδια αυτοκινήτου που έχει φθαρεί το εξωτερικό τους περίβλημα ( όχι το πλαστικό τους αλλά το "σωληνάκι" μέσα στο οποίο προστατεύονται). Πολλά από αυτά όμως ακουμπάνε στον κινητήρα και αν βάλω μονοτική θα λειώσει σίγουρα. Οπότε πρέπει να βάλω και κάποια άλλη ταινία απ' έξω.
Εχει κάποιος καμμιά ιδέα;

Υπάρχει μια ταινια που καλύπτουν τις εξατμίσεις για μονωση και αντεχει μεχρι 600βαθμους. Ισως να σου κανει

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ερώτημα είναι, γιατί να ακουμπούν στον κινητήρα? Λογικά υπάρχουν κλιπσάκια που κρατούν τα καλώδια των αισθητήρων μακρυά από το σώμα του κινητήρα και δει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Καλησπέρα σε όλους.
Εχει κανείς να προτείνει ταινία για περιέλιξη καλωδίων που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες; Θέλω να τυλίξω καλώδια αυτοκινήτου που έχει φθαρεί το εξωτερικό τους περίβλημα ( όχι το πλαστικό τους αλλά το "σωληνάκι" μέσα στο οποίο προστατεύονται). Πολλά από αυτά όμως ακουμπάνε στον κινητήρα και αν βάλω μονοτική θα λειώσει σίγουρα. Οπότε πρέπει να βάλω και κάποια άλλη ταινία απ' έξω.
Εχει κάποιος καμμιά ιδέα;

https://www.skroutz.gr/s/19030079/Πυρίμαχη-Αντιθερμική-Αυτοκόλλητη-Ταινία-1-5cm.html

Ευχαριστώ πολύ. Η πυρίμαχη ταινία φαίνεται μια χαρά εκ πρώτης όψεως.
@n_olympios:Θεωρητικά έτσι είναι. αλλά τα καλώδια περνάνε πολύ κοντά απο μέρη που εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα. Κι όταν το εξωτερικό περίβλημα έχει σπάσει ή και λείπει ακόμα, υπάρχει πρόβλημα. Εξάλου, όσο το όχημα γράφει χιλιόμετρα όλο και κάποιο κλίπ αφήνει τον μάταιο τούτο κινητήρα...

Σωστό, αλλά η λύση για αυτό είναι η αντικατάσταση των κλιπ. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις τα πλαστικά σπιράλ για καλώδια αρκούν.

Δε λέω ότι κάνεις λάθος που θέλεις να τα προστατεύσεις, το αντίθετο. Απλά λέω ότι ο κατασκευαστής δε θα τα άφηνε έτσι στην τύχη αυτά.

Λείπουν πολλά κομμάτια από τα σπιράλ ή έχουν σκιστεί. Για αντικατάσταση ούτε λόγος, δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε το κουράγιο να κάνω κάτι τέτοιο. Η αντικατάσταση των κλίπς γίνεται σταδιακά αλλά όταν λείπουν ολόκληρα εκατοστά απο το σπιράλ δεν υπάρχει άλλη εύκολη - γρήγορη - φθηνή λύση.

Παιδιά ερώτηση. Ξεσκουριάζω ένα αντικείμενο-αντίκα με ηλεκτρόλυση τώρα, λογικά το βράδυ θα είναι έτοιμο. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να το περάσω με κάτι ώστε να σταματήσει η διαδικασία του σκουριάσματος στο μέλλον;

Πήρα ένα κουτάκι της er-lac 200ml νομίζω, 7,5 . Δεν το λες και φθηνό.. Πάντως είμαι πολύ περίεργος τι υλικό είναι αυτό και πως ακριβώς δουλεύει.. Εν τω μεταξύ με την ηλεκτρόλυση στο εν λόγω αντικείμενο δεν κατάφερα και πολλά, μπου...λο ήταν. Φωτορεπορτάζ αύριο πρώτα ο Θεός, ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά.

Καλημέρα παλικάρια, εχω κάνει στην κουζίνα στο σημείο που είναι ο αποροφητηρας, αντί για πλακάκι, πατητη τσιμεντοκονια.
Το γιατί έκανα αυτή την π@παρια ας μην το αναφέρουμε γιατί θα χρειαστώ χαπακι για την πιεση.
Ότι μ@λ@κια κανει η γυναίκα μου,πρέπει να τρέχω σαν το Βέγγο να την καλυψω!
Μάλλον ο φωστήρας που την τοποθέτησε δεν έβαλε καλο υλικό ή το εβαλε λαθος ή και τα δυο μαζι....που να ξέρω!
Το αποτέλεσμα,είναι να εχει σκασει το βερνικι σε μερικά σημεία και όταν μαγειρεύει να περναει υγρασία στο τσιμεντο.
Πήρα ένα καλό βερνικι της isomat ,αλλά μέχρι να έρθει ένας άλλος μάστορας να το περάσει σωστά ,υπάρχει κανα οικονομικό υλικό να το περάσω πρόχειρα μην αρχίσει και σκάει το τσιμέντο?
Μέχρι και βερνικι απο μανό σκέφτηκα, αλλα κανει?

Κωστή πως τον ζητάω,έτσι; Ακριβός είναι;

Έτσι τον ζητάς...γύρω στα 5-6 ευρώ έχει..

Εγώ περνώ η της Mercola η της Χρωτεχ...

https://www.skroutz.gr/c/1895/Ypostromata-Astaria.html?keyphrase=σταθεροποιητης+σκουριας

Πολλά μου φενονται τα 7.5...
Το υλικό έχει την ιδιότητα να εισχωρεί μέσα στην επιφανεια που εφαρμόζεται και να την κάνει ένα με την σκουριά....

Για την ιστορια...
Αυτο το υλικο υπηρχε τουλαΣΤιχον 30 χρονια πριν και ειχε σωσει πολυ κοσμο, απο την σκουρια των ιταλικων αυτοκινητων.
Το πουλουσαν στα χρωματα αυτοκινητων
Το περναγες και εκανε την σκουρια "μεταλλο".
Δεν θυμαμαι αν την σταματαγε κιολας,που δεν νομιζω,αλλα προσκαιρη δουλεια εκανε.
Στο ritmo που ειχα ηταν το πρωτο "ανταλλακτικο" που επρεπε να ειχες στο πορτμπαγκαζ!!:laugh: