Μάστορες τα φώτα σας!!

Πατεντούλα Κωστάκη ...για σκέψου λίγο ...
Καμιά ντίζα 10άρα με μουφίτσα στην άκρη ... βόλτες στο forstner .... όλα στο πιάτο τα θέλεις ...
Αν έχω καταλάβει τι θέλεις ...γιατί "χάνω" και λίγο :flipout:

Τι να κάνει μ´ αυτό; Που θα "δέσει" το forstner;
Νομισα πως το Forstner ηταν για οπη 10 χιλ,και το προτεινα για κατευθειαν...
Sao Paolo Οι τρύπες που θέλω να κάνω θα είναι με forstner >40 mm. Μακριά τρυπάνια (φιδοτρύπανα) έχω αλλά είναι μέχρι 24 mm διάμετρο.
Καταλαβα Κωστα...για 40 Forstner θα χρειαστεις ενα δυνατο κρατημα,πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας ο επιμηκυντης....δεν ξερω αν δινει να κοπει η κατασκευη σου και να κολληθει ξανα για να το αποφυγεις το εξοδο,εχτος αν ειναι για πολλα κοματια κτλΜια αλλη λυση ειναι με φτερωτο τρυπανι 40αρι επειδη εχουν εξαγωνη εισοδο βρισκεις ποιο ευκολα επιμηκυντη

1.Το φοβάμαι το κόλλημα. Θα μου στραβογυριζει.
2.Δεσμεύεις το forstner μόνο για μακριές τρύπες
3.Εχεις μια επιλογή οπής, ότι forstner έχεις κολλήσει.

Η λύση στο "δικό μου πρόβλημα" είναι το extension.
Τα έτοιμα είναι ακριβά. Θα περιμένω τον Ξηρομεριτη.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πατεντούλα Κωστάκη ...για σκέψου λίγο ...
Καμιά ντίζα 10άρα με μουφίτσα στην άκρη ... βόλτες στο forstner .... όλα στο πιάτο τα θέλεις ...
Αν έχω καταλάβει τι θέλεις ...γιατί "χάνω" και λίγο :flipout:

Η ντιζα είναι "μαλακός" σίδηρος & σε αυτό το μήκος σε σκληρό ξύλο θα αρχίσει να χορεύει.

& τον αντάπτορα που θα φτιάξω (-ουμε) μάλλον θα πρέπει να ταιριάξει στην μεγάλη διάμετρο του στελέχους των forstner & όχι στην ουρά που μπαίνει σε ένα κανονικό τσόκ δραπάνου.

Έχεις άγριες διαθέσεις μου φαίνεται... -bye-
Στείλε μου στο viber διεύθυνση να σου στείλω αύριο το δικό μου κι εγώ φτιάχνω άλλο.
Ελπιλζω να σου κάνει, 21 cm συνολικό μήκος, 17,5 cm καθαρό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    84.6 KB · Views: 92
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

οχι...ξεχασα επισης να πω οτι η καβιλια ειναι 1 μετρο...

Φαε λιγο την καβιλια για να μπει στο τσοκ,και μετα κρατας το γυαλοχαρτο ενω περιστρεφεται

αλλα θα πηγανει σαν τρελη στο τελος και ισως να σπασει...θα πρεπει να βρω τροπο στηριξης

Κάτι προβλήματα που έχεις κι εσύ....
Στηλριξέ την κάπου, φτιάξε μια τρύπα σ´ ένα κομμάτι ξύλου και βάλτη μέσα...

Επισκευάζεται σώμα καλοριφέρ που έχει τρυπήσει ?

Καλησπέρα μάστορες,

Ένα μεγάλο σώμα που έχω στο σαλόνι, με την έναρξη της χρήσης για την φετινή χειμερινή περίοδο, άρχισε να στάζει.

Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν είναι από τις παροχές, κλπ. φώναξα κάποιον υδραυλικό, ο οποίος απεφάνθη ότι το σώμα τρύπησε, κάτι που είναι συνηθισμένο, και θέλει αλλαγή.

Λόγω μεγέθους το ποσό είναι αρκετά σημαντικό, μου είπε για πάνω από 150 ευρώ.

Το χειρότερο είναι ότι ο τύπος εδώ και είκοσι μέρες εξαφανίστηκε, και απαντά με τις γνωστές χαζοδικαιολογίες... Γενικά, στην περιοχή που είμαι, ή δεν υπάρχουν μάστορες, ή είσαι στο στήσιμο στον αιώνα τον άπαντα...

Σκεπτομαι ότι το λογικό είναι ότι το σώμα θα μπορούσε να '' κολληθεί'' με κάποιο ειδικό υλικό, άλλωστε μιλάμε για διαρροή σταγόνων...

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό ?

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μαστορες καλησπέρα. Εχώ θέματα στεγανότητας στη ταράτσα και θέλω σαν πρόχειρη λύση για να περάσει ο χειμώνας να στεγανοποίησω τους αρμούς με κάποιο επαλειφομενο. Η ταράτσα έχει πλακάκι. Τι υλικό θα προτείνατε το οποίο μην εχει θεμα να εφαρμοστεί σε συνθηκες υγρασίας. Κάποιο ελαστομερες αλλά δε ξέρω τι είδους ακριβώς να χρησιμοποιήσω.

sent from OnePlus 5t

Re: Επισκευάζεται σώμα καλοριφέρ που έχει τρυπήσει ?

Καλησπέρα μάστορες,

Ένα μεγάλο σώμα που έχω στο σαλόνι, με την έναρξη της χρήσης για την φετινή χειμερινή περίοδο, άρχισε να στάζει.

Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν είναι από τις παροχές, κλπ. φώναξα κάποιον υδραυλικό, ο οποίος απεφάνθη ότι το σώμα τρύπησε, κάτι που είναι συνηθισμένο, και θέλει αλλαγή.

Λόγω μεγέθους το ποσό είναι αρκετά σημαντικό, μου είπε για πάνω από 150 ευρώ.

Το χειρότερο είναι ότι ο τύπος εδώ και είκοσι μέρες εξαφανίστηκε, και απαντά με τις γνωστές χαζοδικαιολογίες... Γενικά, στην περιοχή που είμαι, ή δεν υπάρχουν μάστορες, ή είσαι στο στήσιμο στον αιώνα τον άπαντα...

Σκεπτομαι ότι το λογικό είναι ότι το σώμα θα μπορούσε να '' κολληθεί'' με κάποιο ειδικό υλικό, άλλωστε μιλάμε για διαρροή σταγόνων...

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό ?

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειμαι ειδικος, αλλα εαν εχει εντοπιστει η ρωγμη εγω προσωρινα θα εβαζα καποιο ειδικο εποξικο στοκο μεχρι την αλλαγη του σωματος, ιδανικα οταν τελειωσει ο χειμωνας.
https://www.prometheus.gr/product.a...UzNDMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δεν μας είπες τι σώμα είναι ?? Χαλύβδινο από τα παλαιά με τις φέτες ή νέου τύπου ??
Διακόπτης υπάρχει στην παροχή και αν λειτουργεί ούτως ώστε να μπορείς να το βγάλεις για την επεξεργασία χωρίς να χρειαστεί να αδειάζεις την εγκατάσταση ??

Σαν πρώτη λύση ακολούθησε την λύση που είπε ο Μιχάλης με κάποιο εποξικό στόκο.