Ο ηλιάκος-ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (εξωτερικός) του σπιτιού έχει το εξής θέμα: όταν έχει ήλιο δίνει άφθονο καυτό νερό. Με το ρεύμα, θέλει 2 ώρες μέχρι να ζεσταθεί το νερό, ενώ άλλοι στην πολυκατοικία με τον ίδιο θερμοσίφωνα μου λένε ότι κάνουν δουλειά στα 40 λεπτά. Έχω να κάνω οποιαδήποτε συντήρηση 4-5 χρόνια.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω/ελέγξω μόνος μου πριν φωνάξω μάστορα;
Τριφασικό έχεις?
Αλλά ηλεκτρικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα είχες?
Άλατα στην 4ετια λίγο δύσκολο.Ο δικός μου δεν έχει ανοιχτεί 20 χρόνια τώρα.(μικρή χρήση ρεύματος,ειναι τριπλής).
Ο θερμοστατης,αν δεν πειραχτηκε η ρυθμιση ή δουλεύει η όχι.Ενδιαμεσο δεν έχει.Το ίδιο και η αντίσταση.Το να μειώσουν το χρόνο ζεστάματος τα άλατα τόσο πολύ, δεν το έχω ξανά ακούσει.
Υπάρχει και ενδεχόμενο με κακη επαφή, αλλά θα μεγενθυθει το πρόβλημα.
Επίσης ενδεχόμενο υπάρχει το να μη πηγαίνει σωστή τάση από διάφορους λογους
Και για παραφλου(χαχα),Ότι προτείνει ο κατασκευαστής ειδεμη αγοραζεις ειδικά για ηλιακούς, όχι ότι να'ναι. Ανοδιο μπαίνει συμπληρωματικά και εξωτερικό,με Καλά αποτελέσματα.
...και το πόρισμα για το θέμα του θερμοσίφωνα (το θέμα που είχα ανοίξει μερικές σελίδες πίσω):
- Αντίσταση γεμάτη άλατα
- Θερμοστάτης αρχαίας τεχνολογίας και χαλασμένος που σημαίνει ότι μπορεί να κάβει πολύ πιο χαμηλά από τους βαθμούς που πρέπει
-Ο ηλιακός (20ετίας) είναι στα τελευταία του και γενικά οι ηλιακοί μια εικοσαετία ζωή βγάζουν.
Αυτά είπε ο ειδικός. Επίσης στην τελευταία συντήρηση δεν είχε αλλαχτεί τίποτα, είχαν προσθέσει μόνο παραφλού (αυτό μου το θύμισε η γυναίκα μου).