Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο ηλιάκος-ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (εξωτερικός) του σπιτιού έχει το εξής θέμα: όταν έχει ήλιο δίνει άφθονο καυτό νερό. Με το ρεύμα, θέλει 2 ώρες μέχρι να ζεσταθεί το νερό, ενώ άλλοι στην πολυκατοικία με τον ίδιο θερμοσίφωνα μου λένε ότι κάνουν δουλειά στα 40 λεπτά. Έχω να κάνω οποιαδήποτε συντήρηση 4-5 χρόνια.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω/ελέγξω μόνος μου πριν φωνάξω μάστορα;

Τριφασικό έχεις?

Αλλά ηλεκτρικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα είχες?

Άλατα στην 4ετια λίγο δύσκολο.Ο δικός μου δεν έχει ανοιχτεί 20 χρόνια τώρα.(μικρή χρήση ρεύματος,ειναι τριπλής).

Ο θερμοστατης,αν δεν πειραχτηκε η ρυθμιση ή δουλεύει η όχι.Ενδιαμεσο δεν έχει.Το ίδιο και η αντίσταση.Το να μειώσουν το χρόνο ζεστάματος τα άλατα τόσο πολύ, δεν το έχω ξανά ακούσει.

Υπάρχει και ενδεχόμενο με κακη επαφή, αλλά θα μεγενθυθει το πρόβλημα.
Επίσης ενδεχόμενο υπάρχει το να μη πηγαίνει σωστή τάση από διάφορους λογους

Και για παραφλου(χαχα),Ότι προτείνει ο κατασκευαστής ειδεμη αγοραζεις ειδικά για ηλιακούς, όχι ότι να'ναι. Ανοδιο μπαίνει συμπληρωματικά και εξωτερικό,με Καλά αποτελέσματα.

...και το πόρισμα για το θέμα του θερμοσίφωνα (το θέμα που είχα ανοίξει μερικές σελίδες πίσω):
- Αντίσταση γεμάτη άλατα
- Θερμοστάτης αρχαίας τεχνολογίας και χαλασμένος που σημαίνει ότι μπορεί να κάβει πολύ πιο χαμηλά από τους βαθμούς που πρέπει
-Ο ηλιακός (20ετίας) είναι στα τελευταία του και γενικά οι ηλιακοί μια εικοσαετία ζωή βγάζουν.
Αυτά είπε ο ειδικός. Επίσης στην τελευταία συντήρηση δεν είχε αλλαχτεί τίποτα, είχαν προσθέσει μόνο παραφλού (αυτό μου το θύμισε η γυναίκα μου).

Κυριακο, αν τον αγορασεις προβλεπω να τον βγαλεις για πωληση μετα απο κανα τριμηνο...το πολυ :)

Μιχαλη εχω ηδη φυγοκεντρικο αποχυμωτη τον οποιο για να μην τον πεταξω.... τον πηγα στο εξοχικο.

Πολύ καλή επιλογή ο slow για απόχυμωτης γιατί δεν καταστρέφει βιταμίνες λόγω της οξείδωσης. Ξέρω από όταν έψαχνα ότι κορυφή στους slow είναι ο hurom. Δυστυχώς είναι πολύ τσιμπιμενη η τιμή του. Κατέληξα με ένα με 130ευρω. Πολύ καλός αν και τον ζόρισα ήδη μια φορά με λεμόνια και τον έκαψα.... Βέβαια ήταν στην εγγύηση και όλα καλα. Πιστεύω ότι οτιδήποτε εκεί στα 100ευρω θα είναι σχετικά ίδια. Καλύτερα τα περισσότερα watt και αν λειτουργούν αυτό με τα φίλτρα να μας ενημερώσεις. Εμένα δεν έχει. Α! Προσοχή να μην σου στουμπωνει η έξοδος από αυτά που πετάει. Εγώ το είχα κολλήσει με ροδια. Καταπληκτικος χυμός που κράτησα σε παγάκια και έκανα και παγωτό το καλοκαίρι μαζί με μπανάνα.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω πολυ Δεσποινα.
Τελικα ποιον εχεις???

Last edited:
Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

...και το πόρισμα για το θέμα του θερμοσίφωνα (το θέμα που είχα ανοίξει μερικές σελίδες πίσω):
- Αντίσταση γεμάτη άλατα
- Θερμοστάτης αρχαίας τεχνολογίας και χαλασμένος που σημαίνει ότι μπορεί να κάβει πολύ πιο χαμηλά από τους βαθμούς που πρέπει
-Ο ηλιακός (20ετίας) είναι στα τελευταία του και γενικά οι ηλιακοί μια εικοσαετία ζωή βγάζουν.
Αυτά είπε ο ειδικός. Επίσης στην τελευταία συντήρηση δεν είχε αλλαχτεί τίποτα, είχαν προσθέσει μόνο παραφλού (αυτό μου το θύμισε η γυναίκα μου).

Δουλεύει εντάξει τώρα ; Πόσο σου κόστισαν Δημήτρη ανταλακτικά και εργασία ;

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δουλεύει εντάξει τώρα ; Πόσο σου κόστισαν Δημήτρη ανταλακτικά και εργασία ;

Για το πρώτο άναμμα μου είπανε ότι θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο, οπότε θα δείξει από αύριο. Για τιμή δεν ξέρω ακόμα, αλλά ο μάστορας είναι φίλος & κουμπάρος και παίζουν ειδικές τιμές.

Εχω το PKP 18 bosch που δεχεται 11mm διαμετρο φυσιγγια θερμοκολλησης/σιλικονης.
Εχω βρει ομως στην αφορα benman που τα δινει 11,2mm. Αυτη η διαφορς 0,02mm λετε να παιζει τετοια διαφορα? Βγαινουν πχ πιστολια σιλικονης με 11mm και αλλα με 11,2mm?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχω το PKP 18 bosch που δεχεται 11mm διαμετρο φυσιγγια θερμοκολλησης/σιλικονης.
Εχω βρει ομως στην αφορα benman που τα δινει 11,2mm. Αυτη η διαφορς 0,02mm λετε να παιζει τετοια διαφορα? Βγαινουν πχ πιστολια σιλικονης με 11mm και αλλα με 11,2mm?

Ενα μεγεθος ειναι αυτα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Ειναι τα αντιστοιχα αμερικανικα 7/16".
Καποια που εχω στο εργαστηριο γραφουν απ'εξω στην συσκευασια 11μμ και ειναι στην πραγματικοτητα 11.2μμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ενα μεγεθος ειναι αυτα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Ειναι τα αντιστοιχα αμερικανικα 7/16".
Καποια που εχω στο εργαστηριο γραφουν απ'εξω στην συσκευασια 11μμ και ειναι στην πραγματικοτητα 11.2μμ.
Ετσι ειναι, το εψαξα λιγο παγκοσμιως και ειναι πανω κατω τα ιδια και δοκιμασμενα.

Καλησπερα μαστορες.
Τα φαναρια του αυτοκινητου εχουν θαμπωσει και πηρα μια κρεμα, ειδικη υποτιθεται, που ελεγε πρωτα τριψιμο με πανι και μετα καθαρισμα παλι με (καθαρο) πανι.
Κατι εκανε, αλλα οχι πολλα πραγματα.
Υπαρχει κατι αλλο να κανω, χωρις να χρειαστει να αγορασω και αλλο προιον;
Π.χ. να τριψω πρωτα με γυαλοχαρτο (τι νουμερο; ) και μετα να περασω την κρεμα; Μην το κανω χειροτερο φοβαμαι.

Βαλε μια φωτο να σου πω με τι γυαλοχαρτο να αρχισεις.

Μονο αλοιφη και πανι δεν υπαρχει περιπτωση να καθαρισουν, ιδιως αν ειχαν θαμπωσει αρκετα.
Θελει οπωσδηποτε γυαλοχαρτα μεχρι ενος σημειου (εως περιπου 1500-2000grit) και μετα τις κρεμες.

Ok, θα βαλω φωτο αυριο-μεθαυριο, γιατι ειναι στον μαστορα (για αλλο λογο). Αλλα, αν καταλαβα σωστα, κανει το γυαλοχαρτισμα, δεν το χαλαει χειροτερα. Σωστα;
Οσο πιο "θολωμενα" τοσο πιο μικρο νουμερο γυαλοχαρτο στην αρχη;

Σωστα.
συνηθως με 800 ξεκιναμε στα αρκετα κιτρινισμενα και ευλαβικα ανεβαινουμε εως και 1500-2000.
Παλι καλα που μουτο ειπες, γιατι θα ξεκιναγα με κανα 120αρι 😛
Αρα εμενα που ειναι ντεμι, να αρχισω απο 1000 περιπου.
Παντως, δεν ειναι τοσο "κιτρινινα" οσο θολα, με πολλα μικρα μικρα σημαδακια/τελιτσες στο κεντρο.

Εννοεις ειδικο γυαλοχαρτο νερου (που βρισκω τετοια; ) και τριψιμο με νερο;
Αν τριψω με κανονικο γυαλοχαρτο με νερο;