Μάστορες τα φώτα σας!!

χεχε ευχαριστω αλλα ισως επρεπε να ρωτησω ποιο ειναι το σωστο ζαρι...και γιατι? :))

Ισως αρκει μονο να εχουν αθροισμα 7 οι απεναντι πλευρες και να ειναι αδιαφορο πως τοποθετουνται οι αριθμοι κατα τα αλλα.

τα φωτα σας και για μενα :)
σκεφτομαι να παρω ενα δισκοπριονο μεταλλου με βαση. κατω απο τα 100 ευρω.
το ερωτημα ειναι αν θα μπορω να κοβω ανετα και ξυλα (με ενα δισκο ξυλων πιθανα μικροτερης διαμετρου). λογικα ναι, αφου το αντιθετο ειναι που δεν ενδεικνυται.
φυσικα η δουλεια θα γινει πιο αργα λογω μικροτερων στροφων, λιγοτερες απο 4.000 αλλά δεν εχω θεμα με αυτο.
ομως δεν εχω βρει καποιο σχετικο αρθρο ή αναφορα. τι λετε?

To oτι υπαρχει ελαχιστη η καθολου διαθεσιμη σχετικη αρθρογραφια με το θεμα (using a chop saw to cut wood) κατι πρεπει να σημαινει απο μονο του..
Κατα τα αλλα, οι λιγοτερες στροφες του δισκοπριονου μεταλλου θα γινουν ακομα λιγοτερες αν βαλεις επανω μικροτερης διαμετρου δισκο για ξυλο.

Τωρα στην θεωρια, σιγουρα μπορεις να βαλεις επανω εναν ξυλοδισκο που ταιριαζει και το πιο πιθανο ειναι οτι θα κανεις την δουλεια σου.
Ομως, αν και παρομοια εργαλεια στην εμφανιση, εχουν καποιες διαφορες στην ανατομια που δεν ξερω ποσο σημαντικες ειναι αν εναλλασεις δισκους ξυλου και μεταλλου που και αυτοι εχουν εντελως διαφορετικη ανατομια και γεωμετρια. Εγω θα προτιμουσα δυο εργαλεια για να μην πειραματιζομαι σε αχαρτογραφητο εδαφος...

Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι στα μινι φαλτσοπριονα της proxxon, επιτρεπεται απο τον κατασκευαστη η εναλλαγη δισκων μεταξυ ξυλου και μεταλλου.
Βεβαια η διαμετρος των δισκων ειναι ελαχιστη, στο ενα 50μμ και στο αλλο 80μμ (δηλαδη 2" και 3" ιντσες αντιστοιχα)!

φιλε χιωτη σε ευχαριστω για την απαντηση.
σιγουρα αυτο που λες ειναι το καλυτερο, το καθε εργαλειο για τον τομεα του.
σφιχτα οικονομικα ομως δυσκολευουν πολυ κατι τετοιο. αλλωστε χομπιστες ειμαστε και αν μπορουμε να κανουμε εστω και λιγοτερο αποδοτικα, δουλιτσα πολλαπλη με ενα εργαλειο, ακομα καλυτερα.
διαβασα σε προηγουμενες σελιδες οτι τα ξυλου δεν ενδεικνυνται για μεταλλα επειδη τα μοτερ τους ειναι ανοικτου τυπου με αποτελεσμα να μπαινουν μεσα ρινισματα. περαν των αυξημενων στροφων.
μια ερωτηση ειναι λοιπον μηπως και τα μεταλλου δεν κανουν για ξυλο για παρομοιο λογο π.χ για τα πριονιδια ή κατι αλλο.

ετσι οπως το βλεπω, τα μεταλλου εχουν τις πιο λιγες στροφες (<4.000), την μεγαλυτερη διαμετρο αρα κανουν τις βασικες δουλιες ενος δισκοπριονου-φαλτσοπριονου ξυλου με ασφαλεια και πιθανα μικροτερη φθορα.
ενταξει δεν μιλαμε για ογκο δουλειας, ουτε για σκουπες αναρροφησης πριονιδιου, φαλτσα ως προς τη κατακορυφο κλπ

η οποια διαφορα της οπης μεταξυ διαφορετικων ειδων δισκου , σιγουρα θα καλυπτεται με δαχτυλιδι.
οι μεγαλοι δισκοι μεταλλου εχουν καποια στανταρντ τρυπα (π.χ. 22.2) ή ποικιλουν σαν τα δισκοπριονα ξυλου?
λογικα η δουλεια μαλλον θα μπορει να γινει οπως λες και εσυ.

Εγώ φίλε τα τελευταία 30 χρόνια έχω ένα πριόνι κορδέλας όπως το παρακάτω , και έχω κόψει τα πάντα. Απο σίδερα - ξύλα - αλουμίνια - πλαστικά.... και γενικώς οτι κόβεται.. Το έχω δουλέψει και κάποια χρόνια και επαγγελματικά.. Σίγουρη λύση, εύκολη μεταφορά αξιόπιστα αλλά ξεφεύγουν απο τον προϋπολογισμό σου. Όμως είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει ένα χομπιστας.

https://www.google.com/search?q=δισ...ECAwQAw&biw=1920&bih=916#imgrc=kMmDPDiy5r7M-M

Δεν εχω καποια ιδιαιτερη εμπειρια απο τα μεγαλα δισκοπριονα μεταλλου Νικολα ωστε να σε βοηθησω παραπανω απο οτι θα σε βοηθησει μια ερευνα στο διαδικτυο.
Για τα πριονιδια δεν νομιζω να υπαρχει θεμα με το μοτερ, καθως τα ρινισματα ειναι πιο επικινδυνα, αρα το δισκοπριονο μεταλλου θα ειναι πιο προστατευμενο. Απλα με το πριονιδι πρεπει να προσεχεις να το καθαριζεις καλα για να μην υπαρχει θεμα με τις σπιθες.

Για το εργαλειο που λεει ο Γιαννης, θυμαμαι το πριονι κορδελας που ειχαμε στο εργοστασιο στη Ρουμανια, που πραγματικα εκοβε τα παντα με μεγαλη ευκολια και ασφαλεια.

Εβγαλε προσφατα και ενα μικρο πριονοκορδελακι 18βολτο η Ryobi και το περιμενω πως και πως να ερθει στην Ευρωπη :))
ryobi-18v-bandsaw.jpg

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

γιαννη το λινκ που εβαλες βγαζει τα παντα. μαλλον εννοεις κορδελα μεταλλου. σιγουρα ειναι εργαλειο κατι τετοιο, αλλα οπως λες ξεφευγει...

φιλε χιωτη, πραγματικα γουστοζικο κομματακι αυτο! κοσμηματακι, οπτικα τουλαχιστον.
η ενσταση μου με τις κορδελες ειναι το θεμα της λιπανσης. δεν ξερω αν με τα χρονια εχει γινει καποια βελτιωση, παλια χρησιμοποιουσαν σαπουνονερο κλπ
για εναν χομπιστα στην αποθηκη του σπιτιου του αυτο ειναι βαβουρα

nickolas υπάρχουν κορδέλες με σαπουνέλαιο βεβαίως και τις χρησιμοποιούν στα βαριά μηχανουργεία φυσικά, γιατί άν θές να κόψεις ατσάλι για παράδειγμα θέλεις νερά. Αλλά αυτη που λέω είναι ξηράς κοπής. Κόβεις.....κόβεις.....κόβεις.....και ξανακόβεις και δεν ζεσταίνεται η λάμα καθόλου. Και επειδή δεν έβγαλες άκρη μάλλο απο το λίνκ στέλνω εκ´νεου. Η δική μου είναι ίδια και της ίδιας εταιρείας, αλλά φαντάσου 30 χρόνια πίσω.. Τώρα άν το αποφασίσεις για κάτι τέτοιο, ψάξε για καλύτερες τιμές ή εφάμιλλη..

https://www.stereotiki.gr/store4/femi-780xl-prioni-kordelas-metallou-ksiras-kopis.html

Ρε παιδια ερωτηση.
Εχω ενα καταγραφικο Avision το οποιο παιρνει 8 αναλογικες και μια ΙΡ καμερες.
Η καμερα ειναι Κtech και με ενα ipscanner καταφερα και την βρηκα στο παλιο δικτυο με 192.168.1.165 ip
Τωρα θελω να την βαλω σε νεο δίκτυο που έχει αλλο subnet με gw 192.168.2.1.
Πρεπει να μπω στην σελιδα της καμερας στο παλιο δικτυο να της αλλαξω ip η θα την βρει το καταγραφικο μονο του?
Η χαζομαρα ειναι πως δεν εχω κωδικους ουτε για το καταγραφικο ουτε για την καμερα.
Η καμερα εχει καποιο κουμπακι hard reset? α
Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

nickolas υπάρχουν κορδέλες με σαπουνέλαιο βεβαίως και τις χρησιμοποιούν στα βαριά μηχανουργεία φυσικά, γιατί άν θές να κόψεις ατσάλι για παράδειγμα θέλεις νερά. Αλλά αυτη που λέω είναι ξηράς κοπής. Κόβεις.....κόβεις.....κόβεις.....και ξανακόβεις και δεν ζεσταίνεται η λάμα καθόλου. Και επειδή δεν έβγαλες άκρη μάλλο απο το λίνκ στέλνω εκ´νεου. Η δική μου είναι ίδια και της ίδιας εταιρείας, αλλά φαντάσου 30 χρόνια πίσω.. Τώρα άν το αποφασίσεις για κάτι τέτοιο, ψάξε για καλύτερες τιμές ή εφάμιλλη..

https://www.stereotiki.gr/store4/femi-780xl-prioni-kordelas-metallou-ksiras-kopis.html
ναι θυμομουν πιο βαρια πραγματα...
τωρα φαινεται το λινκ, σε ευχαριστω. οντως ειναι ακριβο κομματι για εναν χομπιστα, ισως καποια στιγμη να παω σε καποια βασης φτηνη, περιπου στα μισα χρηματα.
προφανως ειχα κανει λαθος, ειδα και βιντεακια στο youtube, με λιγο λαδακι κανει δουλεια στα σιδερα!

παιδια βοηθεια....
θελω να επσικευασω το σμαλτο σε μια μπανιερα που την εχω ηδη περασει κεραμικο διμερες σμαλτο.
δυστυχως απο το υλικο που με περσσειψε και το κρατησα για αυτη την δουελια ο σκληρυντης εχει πετρωσει.
εμ τι μπρω να τον υοκαταστησω?

σκληρυντη για σιδεροστοκο?

ή να κανω ενα μιγμα με σμαλτο και εποξειδικη δυο συστατικων?

Και αφού απαντήσει κάποιος στον Κώστα, ασχοληθείτε αν έχετε γνώση και με τη δική μου την ερώτηση. Ψάχνω το service manual της σόμπας πέλετ edilkamin point 8 για να κάνω ρεσέτ στην ένδειξη service. Αν ξέρετε πως γίνεται η που μπορώ να το βρώ πείτε μου.