Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

τελικα αυτο θα κανω, εκτος αν παρω νεα μπαταρια ,που εβγαλαν μαζι με νεο φορτιστη
να εισαι καλα

παιδια ριχνε τε μια ματια σε αυτο το ξεχασμενο?

λοιπον....
θελω να βαλω ελατηριο σε ενα φυλλο γκαραζοπορτας σαν αυτα που βλεπουμε σε ξυλινα πλαισια σιτας ή να κανω μια αναλογη πατεντα.
με προβληματιζει στο που στερεωνεται η βαση του ελατηριου. Στην κασα της πορτας ή πιο μεσα στον τοιχο?

παιδια ριχνε τε μια ματια σε αυτο το ξεχασμενο?

εξαρταται απο το ελατηριο, απο το βαρος της πορτας, συνολικα απο ολο το συστημα.
χωρις αυτοψια δεν μπορουν να βγουν συμπερασματα!

Στις σίτες το ελατήριο στερεώνεται μέσα στον έναν μεντεσέ. Έχει μια βίδα που περιστρέφει το ελατήριο και αφού σφίξει περνάει ένα πιράκι και το κρατάει εκεί.
Ψάξε για "μεντεσέδες ελατηρίου" ή για κάτι τέτοιο https://www.oikolisi.gr/img/2016/02/91-F.jpg ή και τέτοιο http://skordakisdion.gr/index.php?route=product/product&product_id=4356

οχι..εγω μιλω για κανονικο ελατηριο, που επιμηξυνετα οταν ανοιγει η πορτα.
η γκαραζοπορτα δεν σηκωνει αλλους γιατο το κασωμα της ειναι στην οπυσια μια σιδηρογωνια Γ με μεσα στο Γ ερχεται να φωλιασει το πλαισιο της πορτας. Αρα χωρος για βιδες ΔΕΝ
, τα συστηματα με ελατηρι μοχλο θα πρεπει να μπουν εξωτερικα του γκαραζ

Κύριοι παρέλαβα χτες τον αεροσυμπιεστή της Toros, 40145 OilFree Silent.
Δυστυχώς οι οδηγίες είναι επιεικώς ΑΘΛΙΕΣ απο άποψη φωτογραφιών κλπ...αφήστε που δεν μπορώ να βρω έστω και το αγγλικό manual ούτε καν στη unimac. (καλά αυτή η toros δεν έχει δικιά της ιστοσελίδα; )

Το παρακάτω υποτίθεται οτι είναι το φίλτρο για την κεφαλή. Πώς όμως μπαίνει; Έτσι όπως είναι στην 2η φωτογραφία με το μπλέ σωληνάκι μέσα;

Ευχαριστώ

https://uthnoc-my.sharepoint.com/:i...JFpr4cUdRsaD0B8uE3chwk5qiqPm06Y1bQAw?e=61XNcp
https://uthnoc-my.sharepoint.com/:i...RNmGnoYuiltlwB0LAfPJub4dIzoO8i72DNvA?e=nS1geN

Με μια πρόχειρη αναζήτηση βλέπω το έχουν έτσι...

Attachments

• 9404613_h_z[1].jpg
    9404613_h_z[1].jpg
    39.8 KB · Views: 262
Κύριοι παρέλαβα χτες τον αεροσυμπιεστή της Toros, 40145 OilFree Silent.
Δυστυχώς οι οδηγίες είναι επιεικώς ΑΘΛΙΕΣ απο άποψη φωτογραφιών κλπ...αφήστε που δεν μπορώ να βρω έστω και το αγγλικό manual ούτε καν στη unimac. (καλά αυτή η toros δεν έχει δικιά της ιστοσελίδα; )

Το παρακάτω υποτίθεται οτι είναι το φίλτρο για την κεφαλή. Πώς όμως μπαίνει; Έτσι όπως είναι στην 2η φωτογραφία με το μπλέ σωληνάκι μέσα;

Ευχαριστώ

https://uthnoc-my.sharepoint.com/:i...JFpr4cUdRsaD0B8uE3chwk5qiqPm06Y1bQAw?e=61XNcp
https://uthnoc-my.sharepoint.com/:i...RNmGnoYuiltlwB0LAfPJub4dIzoO8i72DNvA?e=nS1geN

Γιάννη στό δεύτερο σου λίνκ δέν είναι σωστά,οι βόλτες τού φίλτρου βιδώνουν στό κυλινδροπίστονο,καί το μπλέ σωληνάκι πάει εκεί πού έχω τόν κόκκινο κύκλο,απλά από τό μπλέ σωληνάκι μπαίνει ο εισερχόμενος αέρας στό φίλτρο.

filtro10.png

Με μια πρόχειρη αναζήτηση βλέπω το έχουν έτσι...

Γιάννη στό δεύτερο σου λίνκ δέν είναι σωστά,οι βόλτες τού φίλτρου βιδώνουν στό κυλινδροπίστονο,καί το μπλέ σωληνάκι πάει εκεί πού έχω τόν κόκκινο κύκλο,απλά από τό μπλέ σωληνάκι μπαίνει ο εισερχόμενος αέρας στό φίλτρο.

Κύριοι σας ευχαριστώ.

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να πας με την μπαταρια και τον φορτιστη στο service της Lidl και να σου πουν τι απο τα δυο εχει προβλημα.
Θα βαλουν την μπαταρια πανω σε αλλον φορτιστη που σιγουρα θα εχουν τριγυρω και θα δουν τι ισχυει.

Ξερω οτι ειναι λιγο κοπος, αλλα το παλμικο κατασβιδι της parkside ακουω οτι αξιζει σαν εργαλειο, οποτε ειναι κριμα να το αφησεις ετσι το θεμα.

Τελικα το προβλημα λυθηκε,παρατηρησα οτι ο φορτιστης ειχε τρια ποδαρακια το + το - και ενα τριτο το οποιο γραφει id και προφανως ειναι αυτο που δημιουργει ενα ειδος προστασιας,μη αφηνωντας την μπαταρια να φορτισει
εχωντας ενα παλιο 20βολτο φορτιστη με μονο + και - το συνδεσα με κορκοδειλακια στη μπαταρια (δεν ταιριαζε το σχημα της) και ω του θαυματος η μπαταρια φορτισε και εγινε δεκτη απο τον δικο της φορτιστη και τελος
Απομενει Να δουμε τωρα , αν η συμπεριφορα της θα ειναι η ιδια η μειωμενης αποδοσης

Last edited by a moderator:
Μπραβο χαιρομαι που το προσπαθησες και τα καταφερες!
Αρα το προβλημα εστιαζεται μαλλον στην μπαταρια παρα στον φορτιστη.

παντως, ειναι γενικος κανονας να μην φορτιζουμε τςι μπαατριες λιθιου απο ακποιο βολατζ και κατω, ειδικα αν εχει μεινει αποφορτισμενη πολυ. υπαρχει ακοαμ και κινδυνος εκρηξης.
πσο καιρο εχει το λιντλ που βγαζει εργαλεια με μπαατριες 20βολτ?

παντως, ειναι γενικος κανονας να μην φορτιζουμε τςι μπαατριες λιθιου απο ακποιο βολατζ και κατω, ειδικα αν εχει μεινει αποφορτισμενη πολυ. υπαρχει ακοαμ και κινδυνος εκρηξης.
πσο καιρο εχει το λιντλ που βγαζει εργαλεια με μπαατριες 20βολτ?
Πριν δυο χρονια περιπου πηρα ενα δραπανοκατσαβιδο 20βολτ με 50 ευρω και ενα παλμικο κατσαβιδι,τωρα ειδα οτι βγαζουν και μια σειρα μπαταριες με 20 βολτ 3Α νομιζω γυρω στα 25 ευρω με φορτιστη

χμμ..πολυμετρο εχεις να μετρας το βολταζ της? καντο 2 ωρες μετα την φορτιση και ανα μερα

Εδώ και καιρό ψάχνω το φρένο από ένα αλυσοπριονο homelite. Στην τοπική αγορά δεν βρήκα ανταλλακτικό (μια ταινία--έλασμα είναι). Έχει κανείς εικόνα που να απευθυνθώ;
Δεύτερον. Θέλω να κατασκευάσω 2 ελατήρια ινοξ μήκους περίπου μισό μέτρο. Ποιος φτιάχνει άραγε; Πατρινοι μάστορες καμία ιδέα;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλημερα toasted.
τα homelite τα εφερνε τουλαχιστον πριν χρονια η π.παπαδοπουλος αεβε, η μεγαλυτερη εταιρεια του χωρου. ο εισαγωγεας της homelite. σοβαρη εταιρεια οποτε λογικα θα βρεις εκει
για ελατηρια ισως να μπορουσες να φτιαξεις μονος σου,αλλα αν ειναι κατι δυσκολο, ψηλα στην ερμου, εκει κοντα στην 25ης μαρτιου πιο πανω απο την αστυνομια, ειναι δυο μαγαζακια, παλια σιδηρουργεια που κατασκευαζουν διαφορα. απο τσεκουρια μεχρι ο,τι θες. ριξε μια ματια

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Το άσπρο ξέρω ότι είναι για 6mm το άλλο το πράσινο είναι ίδιο; θέλω να βάλω την βάση για την κάμερα που αγόρασα έξτρα και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι ίδιο μέγεθος τα ουπα.
cd885acdc934209c6f8901dea47c2e0e.jpg
f6529f3805d08c8ebff8619697ac8f6b.jpg

Ειναι το ιδιο μεγεθος αλλα στο ασπρο εξαρακι θα βαλεις μια βιδα 4μμ το πολυ 5μμ. Στο πρασινο ομως εξαρακι, θα βαλεις μια βιδα 3 η 4μμ διαμετρου, ειναι πιο στενα εσωτερικα.

Μου αρεσουν του πρασινου τυπου γιατι καρφωνονται στην τρυπα χωρις να λυγιζουν.

Το παραπανω εξαρτημα πρεπει να θελει 4αρες βιδες, οποτε οποιο βυσμα και να χρησιμοποιησεις, θα κανει.

Έχουν βίδες μέσα δικές τους απλώς το μέγεθος ήθελα να μαθω για το τρυπάνι. Μια άλλη απορία έχω μια ομπρέλα μεγάλη οι τρύπες της έκανε κάποιος ηλεκτρολόγος που είχα φωνάξει αν θέλω απλώς να βιδωσο της βίδες στα ουπα μπορώ; τι εξάρτημα χρειάζεται γιατί με το κλειδί θέλει ώρα