Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ελπιζω να καλυψες την απορια σου για τα ουπατ, αν οχι, εδω ειμαστε.

Τωρα, για την ομπρελα, τις τρυπες και το εξαρτημα που αναφερεις, δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις. Ξενυχτισα βλεποντας μια Κορεατικη σειρα χτες και εχω μειωμενη αντιληψη.. :))

Ελπιζω να καλυψες την απορια σου για τα ουπατ, αν οχι, εδω ειμαστε.

Τωρα, για την ομπρελα, τις τρυπες και το εξαρτημα που αναφερεις, δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις. Ξενυχτισα βλεποντας μια Κορεατικη σειρα χτες και εχω μειωμενη αντιληψη.. :))
Ενοω όταν κάνεις μια τρύπα στο δάπεδο δεν βάζεις βίδες μετά;

Σαν αυτή η και πιο μεγάλη
1cc546df15654170cac37e49ae585612.jpg

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Το άσπρο ξέρω ότι είναι για 6mm το άλλο το πράσινο είναι ίδιο; θέλω να βάλω την βάση για την κάμερα που αγόρασα έξτρα και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι ίδιο μέγεθος τα ουπα.

Σε ξύλο θα τη βιδώσεις τη βάση;

Αυτό που δείχνεις είνα στριφώνι, 10-αράκι μάλλον ή μεγαλύτερο, και για να το βιδώςεις θές το αντίστοιχο καρυδάκι.
Είτε καρυδάκι με νανέλα είτε με κάποιο παλμικό.

Για αυτές τις εξάγωνες βίδες, έχει κάτι καρυδάκια (αν θυμάμαι καλά) η κασετίναι που πήρες. Δεν ξέρω βέβαια αν ταιριάζει το μέγεθος. Βέβαια δεν έχω καταλάβει...η βάση της ομπρέλλας είναι μεταλλική και βιδώνει σε μπετόν???

Για αυτές τις εξάγωνες βίδες, έχει κάτι καρυδάκια (αν θυμάμαι καλά) η κασετίναι που πήρες. Δεν ξέρω βέβαια αν ταιριάζει το μέγεθος. Βέβαια δεν έχω καταλάβει...η βάση της ομπρέλλας είναι μεταλλική και βιδώνει σε μπετόν???
Ναι αυτές που βάζουν στα μαγαζιά

Ενα εξαρτημα που μπορει να σε βοηθησει ειναι το λεγομενο 'πολυκαρυδακι' αρκει η κεφαλη της βιδας να εχει διαμετρο εως 19μμ.
Αυτο βιδωνει ολα τα μεγεθη μεχρι 19μμ, γαντζακια, θηλιες και αλλα λογω ιδιομορφιας της κεφαλης του ανταπτορα που προσαρμοζεται στο αντικειμενο για βιδωμα.

https://www.gadget-shop.gr/epanastatiko-ergalio-polikaridaki-poliklido-7-19mm

Μπαινει πανω σε δραπανο
71XpkTTZJDL._AC_SL1500_.jpg

Η κασετινα σου εχει καρυδακια μεχρι 16mm
https://d.scdn.gr/images/sku_main_i...arydakia_mytes_se_kasetina_a7200_109tmch.jpeg

απλως θα χρειαστεις και μανελα η καστανια 1/4(αυτα εχει η κασετινα σου)οπως λεει και ο Μπαμπης...

https://www.koufopoulosergaleia.gr/index.php?route=product/product&product_id=859

https://dagiopoulos.gr/products/yato-yt-0331-1-4?variant=31798564847693

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Η κασετινα σου εχει καρυδακια μεχρι 16mm

απλως θα χρειαστεις και μανελα η καστανια 1/4(αυτα εχει η κασετινα σου)οπως λεει και ο Μπαμπης...

https://www.koufopoulosergaleia.gr/index.php?route=product/product&product_id=859

https://dagiopoulos.gr/products/yato-yt-0331-1-4?variant=31798564847693
:grandpa:
Κωστή, η κασετίνα του πρέπει να έχει καρυδάκια μέχρι 13 (που μάλλον είναι και αυτό που του κάνει ή το 10ρακι) και δεν χρειάζεται μανέλα αφού τα καρυδάκια του είναι για δράπανο. Σωστά δεν βλέπω???

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Σωστά βλέπεις Νίκο...Εγώ δεν βλέπω καλά από το κινητό.. :furious3:
Μέχρι 13mm είναι....οπότε τα βάζει κατευθείαν στο δραπανο ο άνθρωπος και να μην τον μπερδεύω με άλλα...!!!

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Σωστά βλέπεις Νίκο...Εγώ δεν βλέπω καλά από το κινητό.. :furious3:
Μέχρι 13mm είναι....οπότε τα βάζει κατευθείαν στο δραπανο ο άνθρωπος και να μην τον μπερδεύω με άλλα...!!!

χαχααχα....ωραία...το λύσαμε και αυτό!!! την καλησπέρα μου :-)

Θα τα δοκιμάσω και θα σας πω

Ναι βλέπεις, ποιο καρυδάκι προσαρμόζεται καλά στο στριφόνι (στην βίδα με το εξάγωνο κεφάλι), κοτσάρεις το καρυδάκι στο δράπανο σου, το βάζεις στην μέγιστη ροπή και βιδώνεις στο ούπα που είναι στο πάτωμα. Αν είναι μακρύ το στριφώνι και το δράπανο δεν έχει πολύ ροπή να το βιδώσει όλο, το φέρνεις μέχρι εκεί που μπορεί και συνεχίζεις με ένα αντίστοιχο γερμανικό κλειδί (ή αν δεν έχεις με ένα κάβουρα, ένα γκριπ, μια γκαζοτανιάλα, με κάτι τέλος πάντων) για το καργάρισμα.

Το άσπρο ξέρω ότι είναι για 6mm το άλλο το πράσινο είναι ίδιο; θέλω να βάλω την βάση για την κάμερα που αγόρασα έξτρα και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι ίδιο μέγεθος τα ουπα.
f6529f3805d08c8ebff8619697ac8f6b.jpg

Τελικά εγώ δεν κατάλαβα τι πρόκειται να κάνεις εδώ και, αν και ρώτησα παραπάνω, απάντηση δεν πήρα.
Έχεις σκοπό να βιδώσεις την κάμερα σε ξύλο και θες να χρησιμοποιήσεις ούπα;

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τελικά εγώ δεν κατάλαβα τι πρόκειται να κάνεις εδώ και, αν και ρώτησα παραπάνω, απάντηση δεν πήρα.

Μπάμπη, είχε αναφέρει ότι η βάση θα μπει σε τοίχο. (Σόρρυ αν το παίζω συνήγορος... :smash: )

Το δεύτερο είναι για ομπρέλα το πρώτο κατάλαβα τι είπατε. Θα τα κοιτάξω και θα επανέλθω ευχαριστώ

Μπάμπη, είχε αναφέρει ότι η βάση θα μπει σε τοίχο. (Σόρρυ αν το παίζω συνήγορος... :smash: )
Άλλο είναι αυτό στον τοίχο κατάλαβα για εκεί. Κατάλαβα και αυτό που είμαι ο amsen

Last edited by a moderator:
Για την τοποθέτηση της ομπρέλας θα σου πρότεινα μαζί με το διαστελομενο που θα βάλεις να βάλεις και σιλικόνη για να αποφύγεις την σκουριά στην βίδα όσο μπορείς γιατί ίσος σπάσει στο τέλος της σεζόν όταν πας να την βγάλεις... Εκτός αν βάλεις βίδες ανοξείδωτες που κοστίζουν κάτι παραπάνω..... Την έχω πάθει μια χρονιά σε κάτι Βίλες που συντηρώ! Συνήθως έχει λάστιχο στη βάση της ομπρέλας εγώ ενισχύω και με σιλικόνη γύρο γύρο και 5 χρόνια τώρα έχω βρει την υγεία μου .

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για την τοποθέτηση της ομπρέλας θα σου πρότεινα μαζί με το διαστελομενο που θα βάλεις να βάλεις και σιλικόνη για να αποφύγεις την σκουριά στην βίδα όσο μπορείς γιατί ίσος σπάσει στο τέλος της σεζόν όταν πας να την βγάλεις... Εκτός αν βάλεις βίδες ανοξείδωτες που κοστίζουν κάτι παραπάνω..... Την έχω πάθει μια χρονιά σε κάτι Βίλες που συντηρώ! Συνήθως έχει λάστιχο στη βάση της ομπρέλας εγώ ενισχύω και με σιλικόνη γύρο γύρο και 5 χρόνια τώρα έχω βρει την υγεία μου .

Ωραίο tip δεν το ήξερα. Τέλος χρονιάς την βγάζω τι βάση γιατί παρκάρουν αυτοκίνητα εκεί και βιδωνο ξανά της βίδες στα ουπα για να μην γεμίσουν χώματα τα ουπα

Βιδωνε-ξεβιδωνε, θα χαλαρωσουν τελικα τα ουπα και οι τρυπες και δεν θα κρατανε καλα.
Καλυτερα βαζε κατι αλλο απο πανω.

Ναι έτσι θα έχεις θέμα...γιατί αν χαλαρώσουν οι βίδες και κάνει και κάνα καλό αέρα πάει η ομπρέλα... Το έχω δει πολλές φορές το έργο