Μάστορες τα φώτα σας!!

ναι βρε Νικ, αλλα ειναι σπρέι

γιατι ομως βαφεις καθε 2 χρονια? λογω χρησης ? μηπως δεν ειναι για 800 βαθμους που διαφημιζει η Morris?

Ώπα συγνώμη, τώρα πρόσεξα πως θέλεις να βάψεις με κόφλερ. Θα σου πω. Η μία σόμπα που έχουμε στην ταβέρνα είναι μια adensa αερόθερμη 14kw ατσάλινη όπως σου είπα. Είναι μεγάλη, τρώει πολύ ξύλο και πίστεψέ με πως την έχω φτάσει σε όρια να στραβώνει η λαμαρίνα στο χείλος της πόρτας, δεν ξέρω πόσο μπορεί να ανεβάζει εκεί, αλλά σίγουρα πολύ πάνω από 600. Σκέψου τώρα πως το μαγαζί είναι παραθαλάσσιο και το καλοκαίρι η σόμπα τρώει όλες τις υγρασίες και τις αλμύρες αφού όλες οι τέντες μένουν ανοικτές, δε μπορώ να την μετακινώ γιατί είναι 200 κιλά ντούκι, και η εγκατάσταση των μπουριών είναι περίπου fixed. Να γιατί κάθε δύο χρόνια αδερφέ. Και υπ´όψιν, "σπάει" το χρώμα μόνο στην πάνω μεριά.. Πρόσοψη, πίσω και πλαϊνά τα βάφω για την τιμή των όπλων..

teodor_ch, KOSSTV, Χιώτη και Σωφρον σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

ήμουν βαθιά νυχτωμένος όπως φαίνεται μιας και νόμιζα ότι κόλλα συγκρατούσε την σίτα στο λαστιχένιο κορδόνι

Προσφατα σταθεροποιησα σιτα σε παραθυρο με κολλα σιλικονης (με πιστολι θερμοκολλησης) χωρις κανενα προβλημα στην πολυεστερικη σιτα.

Ωραιότατα...θα πρέπει να πάρω ενα πιστολι πρώτα(αληθεια πιο θα προτεινες)με τα ανάλογα φυσιγγια και θα το κανω.

Αν θελεις 11μμ φυσιγγια, τα μεγαλα, νομιζω οτι πρεπει να πας ειτε σε ρευματος ειτε σε 18βολτο οποτε βγαλει η Stanley. Ρευματος συστηνω το Bosch PKP18, ειναι το καλυτερο, εχει ιδανικη μυτη και δεν σταζει. Αξιοπιστο ειναι και το Steinel.

Για τα μικρα φυσιγγια των 7μμ διαμετρου μπορεις να παρεις και μπαταριας. Το gluepen της Bosch ειναι το καλυτερο gadget με χρονο εκκινησης 15" και μηδενικο σταξιμο!!
285746c957b67b0e330a10eaad8c3587.jpg

Μετα απο καλα σχολια που ειχα διαβασει για το steinel, το αγορασα πριν απο εναμιση χρονο, αλλα μονο καλο εργαλειο δεν θα το ελεγα.
Καηκε εντος εγγυησης και αντικατασταθηκε βεβαια, αλλα και αυτο οπως και τα φτηνα (πχ Πλαισιο 5 ευρω) οταν ειναι στην αναμονη σταζει.
Ευτυχως που εχω ενα esco αγορασμενο πριν απο 30 χρονια και εχει λιωσει χωρις κανενα προβλημα παρα μα παρα πολλα κιλα σιλικονης.
Να σημειωσω πως υπαρχουν 5 πιστολια και ως οικογενεια καταναλωνουμε τουλαχιστον 5 ραβδους 11mm την εβδομαδα.

Attachments

• esco 3 ].jpg
    esco 3 ].jpg
    42.9 KB · Views: 125
Εχω κι εγω 2-3 πιστολια σιλικονης, αλλα τη μεριδα του λεοντος καιει ενα dremelακι, το 910, απο το οποιο ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στην λειτουργια του (εχει καποιες ελλειψεις σε features, π.χ. δεν εχει διακοπτη, ουτε λαμπακι ενεργοποιησης κτλ).
Δεν τρεχει σχεδον καθολου.

Μιχαλη πολυ καλο της Bosch...βλεπω και ενα εφαμμιλο της Stanley αλλα δεν ξερω τι παιζει...
Μαλλον πιστολι που περνει 11mm θα παρω για να εξυπηρετει τα παντα...φανταζομαι οτι και η ποσοτητα που θες να ριξεις καθε φορα ειναι και θεμα εξοικιωσης....

Φίλοι, τα φώτα σας! Φτιάχνω ένα φωτιστικό σχεδιαστήριου (τα κλασσικά με τους βραχίονες) σε μεγέθυνση. Ψάχνω να βρω τα ελατήρια που απαραίτητα υποστηρίζουν τα μπράτσα (2 ζεύγη). Είναι ινοξ και θέλω να τα κατασκευάσω σε ακριβή κλίμακα. Που να απευθυνθώ; γνωρίζετε κανένα μηχανουργείο ίσως ή κατασκευαστή;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα..
Εντελώς στο περίπου, γιατί δεν είμαι σχετικός καθόλου με μελαμίνη, αυτές οι διαστάσεις, μαζί με το κόψιμο, πόσο ΠΕΡΙΠΟΥ θα κοστίσουν ώστε να έχω μια εικόνα μην με δαγκώσουν;

2 κομμάτια 30χ 60
2 κομμάτια 30χ 116
1 κομμάτι 30χ 56.6
3 ντουλάπια 38.6? Χ 59.8

Τα κομματια πανε με τα ποσα φυλλα θα χρειαστεις..
Εάν για τα παραπάνω φτανει η μια διασταση 3,66Χ 2,88 που είναι το ένα φύλλο τότε με κάνα 45 ευρώ μαζί με τα κοψίματα θα είσαι οκ...εαν ειναι για λίγο ακόμη παραπάνω από το επόμενο φύλλο δυστυχως θα χρεωθείς ένα ακομη ολοκληρο .Εκτός και εάν γνωρίζεις αυτόν που θα στα κόψει..η εάν θα πας στα praktiker που χρεώνουν με το κομμάτι.

Στο πρακτικερ χρεώνουν με το κομμάτι την λευκή μελαμίνη. Αν διαλέξεις απόχρωση χρεώνουν φύλλο 79.9
Πρόχειρα πρόχειρα τα κομμάτια σου είναι περίπου 2-2.5 τετραγωνικά μέτρα το φύλλο είναι 6 άρα λογικά βγαίνουν με ένα φύλλο.
Με τιμές πρακτικερ λευκή 16mm κοστίζουν τα κομμάτια σου 20 .

Φίλοι, τα φώτα σας! Φτιάχνω ένα φωτιστικό σχεδιαστήριου (τα κλασσικά με τους βραχίονες) σε μεγέθυνση. Ψάχνω να βρω τα ελατήρια που απαραίτητα υποστηρίζουν τα μπράτσα (2 ζεύγη). Είναι ινοξ και θέλω να τα κατασκευάσω σε ακριβή κλίμακα. Που να απευθυνθώ; γνωρίζετε κανένα μηχανουργείο ίσως ή κατασκευαστή;

Πες μου πως φτιάζνεις επιδαπέδιο τέτοιο να μας τρελάνεις!

Πες μου πως φτιάζνεις επιδαπέδιο τέτοιο να μας τρελάνεις!
Ακριβώς. Έχω πάρει από ikea το καπέλο και έχω φτιάξει το σκελετό σε κλίμακα 3x. Το ύψος είναι περίπου 2.2 μέτρα και η βάση μια πλάκα κυκλικής λαμαρίνας πάχους 3 εκατοστά και διαμέτρου 50. Περίπου 40 κιλά υπολογίζω. Μόλις θρω άκρη και με τα ελατήρια θα το παρουσιάσω στο νήμα με τα φωτιστικά για να μπω στο μάτι σε κάτι άλλους πατρινούς!!