Μάστορες τα φώτα σας!!

Ακριβώς. Έχω πάρει από ikea το καπέλο και έχω φτιάξει το σκελετό σε κλίμακα 3x. Το ύψος είναι περίπου 2.2 μέτρα και η βάση μια πλάκα κυκλικής λαμαρίνας πάχους 3 εκατοστά και διαμέτρου 50. Περίπου 40 κιλά υπολογίζω. Μόλις θρω άκρη και με τα ελατήρια θα το παρουσιάσω στο νήμα με τα φωτιστικά για να μπω στο μάτι σε κάτι άλλους πατρινούς!!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πίστεψέ με πως περιμένω με πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα! Με το καλό!

Νικόλα από τον Μητρόπουλο στην Ερμού πέρνα & αν δεν βρεις εκεί θα σε κατευθύνει αυτός για ελατήρια. Ραντεβού το καλοκαίρι.........

Καλησπέρα..
Εντελώς στο περίπου, γιατί δεν είμαι σχετικός καθόλου με μελαμίνη, αυτές οι διαστάσεις, μαζί με το κόψιμο, πόσο ΠΕΡΙΠΟΥ θα κοστίσουν ώστε να έχω μια εικόνα μην με δαγκώσουν;

2 κομμάτια 30χ 60
2 κομμάτια 30χ 116
1 κομμάτι 30χ 56.6
3 ντουλάπια 38.6? Χ 59.8

2 παρατηρήσεις έχω , 1η τσέκαρε πάλι τις διαστάσεις σου γιατί το 30x56,6 για ράφι είναι λαθος για 16αρα και 2ον τι εννοείς 3 ντουλάπια ; 3 πορτακια ;

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Το έψαξα λίγο, αλλά είναι κάπως εξειδικευμένο καθώς μου ζητάνε και συντελεστή ελατηρίου εκτός μήκους, πλάτους, και πάχους ελάσματος.
Από τον Μητρόπουλο θα περάσω Κώστα πιθανότατα θα με διαφωτίσει.
Ελπίζω να βρω άκρη και να το παρουσιάσω επιτέλους!

Νικόλα αν καταλαβαίνω καλά σε αυτού του τύπου τα φωτιστικά τα ελατήρια μόνο εκτείνονται, δε λειτουργούν συσπειρωμένα. Αν είναι έτσι γιατί να μη χρησιμοποιήσεις όμορφα χρωματιστά λάστιχα;

Νικόλα αν καταλαβαίνω καλά σε αυτού του τύπου τα φωτιστικά τα ελατήρια μόνο εκτείνονται, δε λειτουργούν συσπειρωμένα. Αν είναι έτσι γιατί να μη χρησιμοποιήσεις όμορφα χρωματιστά λάστιχα;

Ιερόσυλε! :flipout: θα χαλάσει όλο το πρότζεκτ!

Έχω καθεί λίγο με τα διάφορα είδη γάντια. Τι είδους βολεύουν καλύτερα για βάψιμο;

Tα απλά γάντια μιας χρησης σκίζονται εύκολα...κάνουν την δουλειά τους αλλά δεν αντέχουν καθόλου σε καταπονηση..
Τα έχω κόψει χρόνια..

Χρησιμοποιώ χοντρά νιτριλου τα οποία μπορούν να πλυθούν και αντέχουν για αρκετές δουλειές.

Προσωπικά περνώ της Maco ανά 5αδες ποια.
https://www.skroutz.gr/s/731506/Maco-Tools-04000-Γάντια-Νιτριλίου-Maco-General.html

Χαχχα! Αυτό σκέφτηκα και εγώ! Αν καιι ακόμα και λάστιχα ψαροντουφεκου έχω εξετάσει. Νίκο θα επιμείνω ακόμα στοχ ελατήριο και εφόσον δεν αποδόσει το α στραφώ σε εναλλακτικές. Το πρόβλημαρ είναι, ότι πρέπει να υπολογίσω μήκος αρχικο και τεταμενο και την δύναμη που πρέπει να ασκείται στις 2 καταστασεις.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Tα απλά γάντια μιας χρησης σκίζονται εύκολα...κάνουν την δουλειά τους αλλά δεν αντέχουν καθόλου σε καταπονηση..
Τα έχω κόψει χρόνια..

Χρησιμοποιώ χοντρά νιτριλου τα οποία μπορούν να πλυθούν και αντέχουν για αρκετές δουλειές.

Προσωπικά περνώ της Maco ανά 5αδες ποια.
https://www.skroutz.gr/s/731506/Maco-Tools-04000-Γάντια-Νιτριλίου-Maco-General.html

Δεν είναι τα ίδια αλλά προσωπικά ρίχνω ένα πλύσημο όταν αγοράζω κάτι καινούργιο μήπως και γλυτώσω κανένα χημικό!
https://ec.europa.eu/consumers/cons...ent=viewProduct&reference=A12/00471/20&lng=en

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν είναι τα ίδια αλλά προσωπικά ρίχνω ένα πλύσημο όταν αγοράζω κάτι καινούργιο μήπως και γλυτώσω κανένα χημικό!
https://ec.europa.eu/consumers/cons...ent=viewProduct&reference=A12/00471/20&lng=en

Σε αυτα καλα κανεις και τα πλενεις απο πριν καθως ειναι ημιδερματινα τα περισσοτερα...για βαψιμο ομως δεν κανουν....ενω αυτα που αναφερω ειναι λαστιχιενια/καουρσουκ και αναλογα το μεγεθος προσαρμοζονται ακριβως στο χερι σου ωστε να εχεις μεγαλη ευκολια κινησεων........

Ανελαβα να επαναφερω μια καραμουζα :)

Μηπως γνωριζει κανεις το μεταλλο που φτιαχνονται αυτα τα συγκεκριμενα οργανα?
49960992223_acb638034d_b.jpg

Εδω ενα κοντινο πλανο
49961776952_b9c0ef63ef_c.jpg

Αν εχει εμπειρια κανεις απο καθαρισμο αυτου του ειδους, ας πει δυο κουβεντες για τα υλικα και τροπους καθαρισμου.

Ευχαριστω!!

Είναι ορειχάλκινα διαφόρων συνθέσεων.
Συνήθως έχουν από επάνω λάκα για αυτό γυαλίζουν.
Αυτό πρέπει να άρπαξε για τα καλά η λάκα και δεν βλέπω να σώζεται.

Αν την βγάλεις μετά κάνει και το Brasso. Όμως ύστερα θα αρχίσει να "μαυρίζει" αμέσως. Ίσως και να είναι ωραίο και έτσι, εγώ θα το άφηνα. Αλλιώς θέλει κάποιο υλικό (πολυουρεθάνης? δεν ξέρω τι κυκλοφορεί) για να "σφραγίσει" την καραμούζα από τον αέρα και να μείνει ο ορείχαλκος γυαλιστερός.

Θέλει και ένα μπάνιο με χλιαρό νερό και σαπούνι μέσα-έξω (υπάρχουν κανονικά ειδικές βούρτσες) και αμέσως στέγνωμα.

Μπρούτζινα (ορειχάλκινα όπως αναφέρει ο συνάδελφος) νομίζω είναι. Σίγουρα επανέρχεται γιατί έχω δει παλιά πυξίδα από γέφυρα πλοίου σε ξενοδοχείο που ήταν όλη πρασινωπή όπως τα σημαδακια και τη επόμενη χρονιά την είχαν γυαλίσει και ήταν αστραφτερή σαν χρυσάφι.
Θα δοκίμαζα αυτές τις παστές για τα ασημικά με πανί μικροινας για αρχή.