Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα σε όλους.
Εχετε να προτείνεται χρώμα για βάψιμο εσωτερικών τοίχων;
Πλαστικό, θα δουλευτεί με ρολό και πιστόλι. Κύρια ιδιότητα να στεγνώνει γρήγορα και να μην μυρίζει πολύ για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε.
Αν είναι και οικολογικό, ακόμα καλύτερα.

α χα χα χα τι μου θύμισες τώρα..

ακόμα θυμάμαι τον ατμό που έβγαινε από το σωλήνα και πεταγόταν μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο !!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αποστόλη,

Με Benjamin Moore είχε βάψει ένας φίλος και μου είπε τα καλύτερα. προσωπική άποψη βέβαια δεν έχω.

Περίμενε λίγο να πάρεις γνώμες. ο Κώστας (kosh tv) πιστεύω ότι ξέρει πολύ περισσότερα..

Ετσι τον έχω ψυχολογήσει κι εγώ. Οτι ξέρει κάποια πράγματα. 😁
Θα προτιμούσα να στηρίξω την πατρίδα βέβαια αλλά θα τα έχω υπόψην.
Σε ευχαριστώ.

Προσωπικά ανάμεσα σε Vitex classic και Vechro smaltoplast που εχω βάψει τελευταία, προτιμώ το smaltoplast. . Πιο ευκολοδουλευτο και γενικά φαίνεται ποιοτικό χρώμα..

Αποστόλη και τα 3 που ανέφεραν τα παιδιά είναι μια χαρά ποιοτητα...

Καταρχάς μιας και τους περισσότερους ενδιαφερει το αποτέλεσμα σαν επιφάνεια να σου πω για την καθε μια..
Η Benjamin έχει βελουτέ..
Η Vitex λίγο πιο σατινε...
Η Vechro λίγο πιο ματ από την Vitex.

Σε ποιότητα η Benjamin είναι κλικ παραπάνω από τις άλλες δύο που όμως δεν υστερούν υλικά.. άσχετα εάν η παρασκευή γίνεται στην Ξάνθη και Κορωπί...
Τώρα όσο αφορά την απόδοση σε μέτρα η Vitex έχει την πρωτοκαθεδρία καθώς το υλικό της είναι πιο παχυρευστο και περνει λίγο μεγαλύτερη αραίωση με αποτέλεσμα να βγάζει μέτρα..
Στο αντίποδα των αποχρώσεων η Vechro ξεχωρίζει ακόμη και από την Benjamin καθώς έχει πιο αρμονικά και πιο ζωντανά χρώματα...

Εάν ζητάς την γνώμη μου συνδυαστικά από όλα τα παραπανω θα σου πρότεινα την Vechro...

papakitou και kosstv σας ευχαριστώ πολύ.

Αν δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή θα πάω για Vitex, μιας και τα περισσότερα μέτρα που μπορεί να βγάλει είναι ένα πλεονέκτημα. Τα τετραγωνικά είναι αρκετά, με δεδομένο οτι θα χρειαστεί και 2ο χέρι, κάθε «διευκόλυνση» μετράει για την τσέπη.
Σχεδόν σίγουρα πάντως θα αποκλείσω την Benjamin. Ας πάνε τα λεφτά σε Ελληνική τσέπη και μια φορά.

Oι τιμές είναι ίδιες πάνω κάτω σε Vitex και vechro...
Επικροτώ με το παραπάνω το σκεπτικό σου για την στήριξη ελληνικής εταιρίας καθώς σαν χώρα στην παρασκευή χρωμάτων ειμαστε πολύ ψηλα...Στα Βαλκάνια έχουμε κάλυψη όλη σχεδόν την αγορά και με μεγάλη ζήτηση στην Ιβηρική Χερσόνησο...!!!

Σε δραπανο μπαίνει καρυδακι 16mm?
Με ανάλογο αντάπτορα ναι...το θέμα είναι κατά πόσο το δραπανο θα το αντέξει...ρεύματος η μπαταρίας...;

Last edited by a moderator:
συμφωνω σε ολα για το vitex
το vechro σαν πιο ματ θελει καλο στρωσιμο - καλο "χερι" γιατι μπορει να αφησει σκιες (λεπτομεριες)
παρεμπιπτoντως, προσφατα εφαγα ηττα με vivecryl eco

Θανάση ολα τα eco γενικως βγάζουν μια πιο "σαγρε" επιφάνεια και μαλιστα δεν σκεπαζουν..μπορει και 3 χερι σε απλες μαλιστα αποχρωσεις....
Το πλαστικό της vechro θέλει ξανα σουμαρισμα για να πιάσει καλά..κοινως να σκεπάσει...

Έχω βάψει με όλα τα Ελληνικά χρώματα ...τελευταία που έβαψα το σπίτι όλο εξωτερικά ...πάρα πολλά τετραγωνικά ...και μερικώς μέσα ... δοκίμασα VECHRO ...πάρα πολύ καλή ποιότητα ...από τότε χρησιμοποιώ όλα τα προϊόντα της από στόκους,βερνίκια,λαδομπογιές ,πλαστικά....

Προσωπικα, εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο b moore, κυριως απο την αποτελεσματικοτητα του αντιμουχλικου του. 3 χρονια, ουτε ιχνος μουχλας. Με το προηγουμενο, σε ενα χρονο ειχε αρχισει να γινεται χαλια.

Έχω βάψει με όλα τα Ελληνικά χρώματα ...τελευταία που έβαψα το σπίτι όλο εξωτερικά ...πάρα πολλά τετραγωνικά ...και μερικώς μέσα ... δοκίμασα VECHRO ...πάρα πολύ καλή ποιότητα ...από τότε χρησιμοποιώ όλα τα προϊόντα της από στόκους,βερνίκια,λαδομπογιές ,πλαστικά....

Μαλλον αυτο εχεις βαλει..Αριστο...!!!
http://www.moraitopoulos.gr/smaltoplast-100.html

Προσωπικα, εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο b moore, κυριως απο την αποτελεσματικοτητα του αντιμουχλικου του. 3 χρονια, ουτε ιχνος μουχλας. Με το προηγουμενο, σε ενα χρονο ειχε αρχισει να γινεται χαλια.

Τα αντιμουχλικα για να εχουν αντοχη στο χρονο,εφοσον υπηρχε μουχλα,θα πρεπει να ειχε περαστει και το αναλωγο ασταρι πρωτα...ετσι οχι 3 χρονια θα κρατησει αλλα 13...!!!

Τα αντιμουχλικα για να εχουν αντοχη στο χρονο,εφοσον υπηρχε μουχλα,θα πρεπει να ειχε περαστει και το αναλωγο ασταρι πρωτα...ετσι οχι 3 χρονια θα κρατησει αλλα 13...!!!

Ειχα περασει και ασταρι, αλλα δεν παιρνω ορκο οτι ηταν αντιμουχλικο.
Δεν ειχε και πολλη σημασια τοτε, γιατι ειχα ξυσει μεχρι το "μαρμαρο", οποτε ειχε εξαφανιστει η μουχλα. Μετα περασα στοκο σπατουλαρισματος, μετα ασταρι και τελικα το αντιμουχλικο.

Δεν χρειαζεται αντιμουχλικο ασταρι,αν και η Benjamin εχει,αλλα ειδικο για μουχλες και λοιπα οπως το Vitosin της Vitex που αναφερω τοσες μερες και φυσικα θα ειχες γλυτωσει ξυσιμο και σπατουλαρισμα...!!!!
Στο επομενο...!!!

Σε βλέπω ψηφίζεις Vechro δαγκωτό.
Πάντως απ' ότι κατάλαβα δεν θα πάω σε eco γιατί δεν με παίρνει για τρία χέρια. Ούτε από οικονομικής απόψεως, ούτε από χρόνο.

Στα eco έχει ξεχωρίσει κανένας κάποιο;
Πχ εγώ στην αποθήκη που θέλω να βάψω τώρα, λυπάμαι λίγο τα 33 του 10λιτρου Vitex ή smaltoplast..
Αμέσως πιο φθηνά για παράδειγμα, ποιο ερχεται;
Μην πείτε luxens 🤣