Μάστορες τα φώτα σας!!

Σ' ευχαριστω Δημητρη.
Εχεις ενα δικιο, βεβαια, αν φταινε οι μεντεσεδες. Ειναι λιγο φασαρια να βγει ενας, να ψαξω για ιδιο/παρομοιο και αν βρεθει, να βγουν ολοι, να αλλαχθουν και να βαφτουν. Αλλα, ισως, τελικα να ειναι αυτη η μονη λυση.
Το "φαγωμα" ειναι ελαχιστο (λιγοτερο απο μισο χλιοστο σκεψου) και βελτιωσε την κατασταση (τωρα θελει ενα ελαχιστο τοπικο βαψιμο), αλλα πιθανον να χειροτερεψει το πραγμα.
Επειδη ειμαι με ενοικιο και με περιεργους ιδιοκτητες, που τους φταινε ολα, θα το αφησω ετσι προς το παρον, και αν οντως χειροτερεψει θα ψαξω για μεντεσεδες.
Ευχαριστω και παλι.

Αν είσαι με ενοίκιο θα κάνεις ότι σου λέει ο ιδιοκτήτης. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Είναι δικό του το σπίτι, δική του και η ευθύνη της απόφασης.
Αν σου πει να το φτιάξεις εσύ κι εσύ δεχτείς, κοίτα πρώτα για μεντεσέδες και μετά για πλάνισμα.
Μην ψάχνεις για άλλη λύση και με τίποτα μην βάλλεις ράσπα (θα κάνει την επιφάνεια χάλια).

Ρασπα σιγουρα δεν θα βαλω. Ειπαμε, μαξ μισο χιλιοστο :)
Παντως, με τους ιδιοκτητες δεν ειναι παντα τοσο απλα τα πραγματα. Ειναι σε φαση "Κανε ο,τι νομιζεις" (και πληρωσε το εσυ, βεβαια) και μετα "Πω πω τι εκανες, παει το σπιτι, θα πεσει. Καλυτερα να μην εκανες τιποτε, τι σε πειραζει που τριζει η πορτα;".
Τεσπα, ξεστρατισαμε. Ευχαριστω, παντως.

Υ.Γ. Οι μεντεσεδες δεν αλλαζουν τοσο ευκολα. Ειναι στοκαρισμενοι απο πανω, οποτε θελει ιστορια.

Δεν έχει τέτοια γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος άσχημα.
Ότι είναι να γίνει θα γίνει κατόπιν συμφωνίας και γραπτής μάλιστα.
ΕΙΔΙΚΑ αν είναι τέτοιος τύπος που αναφέρεις.

Πάντως αυτό για τους μεντεσέδες που αναφέρεις μου ακούγεται λίγο παράδοξο. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που έχω δει εγώ είναι με σκουριασμένους που δεν έλυναν.
Αλλά από το ξύλο φεύγουν για πλάκα. Με ότι και να τους καλύψεις πως θα κρατήσει το ξύλο; Εδώ πρόκες περνάς απέναντι και στο τέλος της βγάζεις. Ψάξτο λιγάκι.

Πάντως αυτό για τους μεντεσέδες που αναφέρεις μου ακούγεται λίγο παράδοξο.

Ποιο εννοεις;
Δεν ειναι οτι δε βγαινουν, αλιμονο.
Απλως ειναι καλυμμενοι, μαλλον και με κατι επιπλεον, εκτος της μπογιας.
Φανταζομαι στοκο ή κατι τετοιο.
Γενικα, προτιμαω να μην τους βγαλω αν δεν ειναι απαραιτητο.

Καλημέρα παιδιά.
Θέλω να φρεσκάρω την κάλυψη σε τζάμια ενός ισόγειου καταστήματος.
Με κάτι τα είχα βάψει πριν χρόνια. Μου έρχεται στο μυαλό η παρετίνα.
Θυμάμαι καλά; Ή είναι κάτι άλλο;

τι εννοεις να φρεσκαρεις τα τζαμια ... να βαψεις τους υαλοπινακες ή να βαψεις το κασωμα ?
η παρετινη ειναι στοκος σε μορφη σκονης

Να "βάψω" τους υαλοπίνακες για να μην φαίνεται μέσα. Και φεύγει με ένα απλό τρίψιμο.
Το είχαν ξανακάνει πριν αρκετά χρόνια και είχε "ξεβάψει" σε μερικά σημεία.
Είχα λίγο παρετίνα και έκανα δοκιμή. Το ίδιο αποτέλεσμα είδα να δίνει.
Άλλο ένα χέρι γιατί δεν είχα αρκετή και θα είναι εντάξει για δέκα χρόνια ακόμα :)

Παναγιωτη αυτο συνηθως γινοταν με ασβεστη παλιοτερα....αυτο μπορεις να το κανεςι και με εαν φτηνο πλαστικο..
Παντως εαν το εχεις κανει με παρετινα χαρα στο κουραγιο σου γιατι ειναι ταλαιπωρια να κανεις αλοιφη την σκονη για το περασεις...111

Αυτό εννοούσα λέγοντας ένα φτηνό πλαστικό.. χρώμα...Δεν αξίζει να δώσεις για αυτό πράγμα χρήματα...
Με ένα 3l των 10-12 ευρώ περνάς 30-40 μετρα με 20% αραίωση με νερό...

Περί υδραυλικών η ερώτησις: ρώτησα έναν υδραυλικό γιατί δεν χρησιμοποιεί σωλήνες πολυπροπυλενίου σε μια εγκατάσταση που έφτιαχνε και μου είπε ότι καλές είναι αλλά έχουν ΕΝΑ βασικό πρόβλημα: δεν αντέχουν σε θερμοκρασία άνω των 100 βαθμών κελσίου.
Και γι αυτό δεν τις χρησιμοποιεί και προτιμάει τις χάλκινες.
Έχετε κάποια γνώμη επ´αυτού;
Στα γιουτιουμπζ (:chinese:) βλέπω να τις χρησιμοποιούν χωρίς φόβο (και πάθος).

Κατά κανόνα δεν έχει αλλά δεν μπορείς να το αποκλείσεις να τύχει.

Όπως π.χ. τα σπίτια μας για να αντέξουν τους σεισμούς επιβάλλεται από τους κανονισμούς να τα φτιάχνουμε με μερικές φορές περισσότερο σίδερο απ' ότι στην πραγματικότητα χρειάζεται.
Για παν ενδεχόμενο. (φύλαγε τα ρούχα σου να 'χεις τα μισά)

Περί υδραυλικών η ερώτησις: ρώτησα έναν υδραυλικό γιατί δεν χρησιμοποιεί σωλήνες πολυπροπυλενίου σε μια εγκατάσταση που έφτιαχνε και μου είπε ότι καλές είναι αλλά έχουν ΕΝΑ βασικό πρόβλημα: δεν αντέχουν σε θερμοκρασία άνω των 100 βαθμών κελσίου.
Και γι αυτό δεν τις χρησιμοποιεί και προτιμάει τις χάλκινες.
Έχετε κάποια γνώμη επ´αυτού;
Στα γιουτιουμπζ (:chinese:) βλέπω να τις χρησιμοποιούν χωρίς φόβο (και πάθος).

Δεν τις ξέρει...

Άφοβα,μόνο απ τον ήλιο θέλουν προστασία.

Δεν τις ξέρει...

Άφοβα,μόνο απ τον ήλιο θέλουν προστασία.

Και με τις θερμοκρασίες που μου είπε; Δεν έχουν πρόβλημα;

https://www.ydrostore.gr/solina-ppr-f50-prasini-interplast

Πλεονεκτήματα

Υψηλή αντοχή των σωλήνων και των εξαρτημάτων στα υδραυλικά πλήγματα (Πίεση θραύσης πάνω από 130 bar σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Χρόνος ζωής πάνω από 50 χρόνια, σε θερμοκρασίες 20οC μέχρι 90οC και πιέσεις λειτουργίας από 6 έως 26 bar.
Θερμοκρασιακές αιχμές 110οC σε πίεση λειτουργίας 4 bar δεν επηρεάζουν το σύστημα Aqua-plus.
Εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση. Πολύ καλή συμπεριφορά σε περιοχές όπου το νερό είναι πολύ σκληρό.
Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα με αποτέλεσμα τη μείωση της θερμικής απώλειας στα δίκτυα ζεστού νερού.

"μέχρι 90οC"
Μόνο στιγμιαία αντέχουν παραπάνω ("αιχμές 110οC").

Ακομα και σε θερμανση να τις βαλεις απ'ευθειας απο το λεβητα, παραπάνω απο 80 βαθμους δε πιανουν. Οι ppr ειναι οτι καλυτερο πλεον για το σπιτι

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk