Μάστορες τα φώτα σας!!

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες.. Από που ,για ποιο λόγω,τι θες να κάνεις.

Για να μην τρέχουν τα νερά ακανόνιστα και παντού οπότε βρέχει /ποτίζουν προς τα κάτω και να μην γλύφουν και τα σίδερα και σαπίζουν κυρίως.
Απλά δεν θέλω να έχει πολύ πλάτος, διότι είναι κατέβασμα προς τα κάτω εκεί..

Θα ξεκινήσω ένα πρότζεκτ σε λίγες μέρες και θέλω να κόψω ένα τοίχο με άλφα μπλοκ,, σκέφτομαι να τραβήξω μια άλφαδια, μετά μια τομή με τον τροχό για οδηγό, και τελική κοπή με την σπαθοσεγα με λάμα ξύλου.

ειχα χτισει πριν απο πολλα χρονια τοιχο περιπου 3Χ3 με μπλοκ και εκοβα τα τεμαχια με 2 ξυλοπριονα φαρδια, απο τοτε τα ξυλοπριονα δεν ξαναεκοψαν ξυλο

Αν τροχιζονται δεν θα έχουν θέμα, αν είναι λέιζερ θέλουν πεταμα.
Μικρό το κακό για μια λαμα σπαθοσεγας παντως, ασε που έχει εξειδικευμένες λάμπες για αυτά τα υλικά όμως.

Το alfablock κόβεται με πριονι γυψοσανιδας μια χαρά...
Έχω κόψει ουκ ολίγες φορές και το αποτέλεσμα είναι αυτό που πρέπει να είναι...
Δεν ξέρω το πάχος του αλλά από 10 πόντους και άνω θέλει μακρυ πριονι...

https://www.skroutz.gr/c/959/prionia/f/820150/prioni-gypsosanidas.html

Ενα πανωσηκωμα, γιατι δεν εβγαλα ακρη:
Μετα το τριψιμο των φαναριων, για να φυγει η θολουρα/κιτρινισμα, διαβαζω οτι χρειαζεται να περασεις ξανα καποιο προστατευτικο φιλμ για τον ηλιο, για να μην χαλασουν παλι γρηγορα.
Υπαρχει καμια προταση για κατι τετοιο, σε λογικη τιμη, ιδανικα οχι μερος σετ (με κρεμες κτλ) ;
Thanks πολυ

Μια χαρα φαινεται, οντως. Ty κ. Χιωτη.
Να δουμε τωρα τι επιλογες και κοστη αποστολης εχει το μαγαζι.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα ξεκινήσω ένα πρότζεκτ σε λίγες μέρες και θέλω να κόψω ένα τοίχο με άλφα μπλοκ,, σκέφτομαι να τραβήξω μια άλφαδια, μετά μια τομή με τον τροχό για οδηγό, και τελική κοπή με την σπαθοσεγα με λάμα ξύλου.
Υπάρχει λαμα για σπαθοσεγα για δομικα υλικα στο leroy με 10 ευρω, την πήρα πριν μερικες μερες γιατι θελω να κοψω κατι τουβλα στη μεση. Νομίζω θα σου κανει δουλεια και δε θα ταλαιπωρηθεις

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εκοψα με το, φτηνο, παγκοπριονο "φιλετακια" απο δρυ και μου τα εκαψε πολυ.
Με το ιδιο "setup" ειχα κοψει μπολικο κοντρα πλακε και σουηδικο (ελατο-πευκο) χωρις προβλημα, αλλα προφανως στο σκληρο ξυλο ειχε θεμα.
Μπορω να κανω κατι για να το αποφυγω-μειωσω την επομενη φορα;
Μηπως το πιεζα πολυ στον φραχτη;
Ο δισκος ειναι σχετικα παλιος (νομιζω 48αρης). Μπορει με καινουργιο να ειναι καλυτερα;
Κατι αλλο (εκτος του "παρε επωνυμο π/πριονο των 500 και αντιστοιχο δισκο ) ;
92a9e37a43a17be029563e5460a7158c.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σίγουρα το πίεζες, και κατά πάσα πιθανότητα το πίεζες και στραβά. Έστω και ελάχιστα.
Επίσης τα πολλά δόντια δεν βοηθάνε σ´ αυτό. Κάνουν πιο καθαρή κοπή αλλά, ειδικά σε σκληρά ξύλα ζορίζονται πολύ περισσότερο, μπουκώνουν κι ανάβουν.
Έχε λίγο υπομονή όταν κόβεις σκληρό ξύλο μ'αυτόν τον δίσκο.

Thanks mr. Babis.
Το πιεζα ok. Αλλα, πως στο καλο καταφερα να το πιεζω στραβα; Με τον φραχτη ευθυ; Λες να ειναι στραβος ή κατι τετοιο;
Οσο για το χρονο, σε καποια sites διαβασα οτι το προβλημα μπορει να ειναι το αναποδο, να αργεις πολυ να το περασεις. Μπουρδες λενε;
Για τα δοντια, λες οτι ειναι πολλα τα 48; Νομιζω εχω εναν με 20τοσα. Να βαλω αυτον;

Το ότι τα πίεζες στραβά φαίνεται γιατί στα σημεία που μαύρισαν έχουν κάνει δόντι. Τι μήκος έχουν;

Μαλλον πρεπει να κοιταξω το πριονι, μηπως εχει παθει τιποτε. Δεν το εκανε αυτο την τελευταια φορα που το χρησιμοποιησα (1 χρονος και).
Δεν τα μετρησα, αλλα ειναι "δοκαρακι" της ταξης του 5χ10, ή 4χ8, καπου εκει.
Εκοψα πολυ προχειρα και το πριονι δεν ηταν σταθερα βιδωμενο, με αποτελεσμα να εχει κουνηθει 2-3 φορες. Εχω/ειχα την αισθηση οτι απο αυτο ηταν το δοντι, αλλα νομιζω δεν καηκε μονο οταν κουνηθηκε και εκανε δοντι. Ισως κανω λαθος.

Αν το έκοβες με διαλείμματα να προλάβει να κρυώσει? Κάτι σαν να κόβεις 1-2εκ και να βγάζεις το δίσκο ενώ γυρίζει να ρίξει θερμοκρασία και ξανά άλλα 2εκ. Κάπως έτσι.
Το στραβά μπορεί να έγινε απο πολύ πίεση υποθέτω.

Το ξύλο πάντως είναι ΠΟΛΥ σκληρό.

Χτές μου έβαλε μαραγκός το γραφείο του μικρού και το ποτήρι για να ανοίξει τρύπα για τα καλώδια κοκκίνισε απο το ζόρι-θερμοκρασία.
Και το έκοψε σε 3 δόσεις (3 εκατοστά πάχος) και απο τις δύο πλευρές.

11 λογοi που το παγκοπριονο καιει το ξυλο διαβασε... :)

https://toolcrib.com/blog/2008/07/table-saw-burn-top-11-reasons-your-table-saw-is-burning-wood/

A dull blade, a fast feed rate, wrong blade and dirty saw blades make up 90% of the reason wood burns, but that still leaves the other 10%.
Well, the other 10% are not that common, but if the above three items do not take care of your problems, you can also check these following items to pinpoint why you are burning wood.

Ημουν σιγουρος 😁
Το διαβασα κι εγω αυτο χθες το βραδυ, οπως και 2-3 αλλα.
Σε οτι εχει να κανει με τον δισκο (θα τον αλλαξω) θα δοκιμασω. Οταν αρχιζουν να μιλανε για στραβωμα του ιδιου του πριονιου και πως να το ελεγξεις...με χανουν.