Μάστορες τα φώτα σας!!

Η αληθεια ειναι οτι εχω και χρησιμοποιω ενιοτε push sticks, οχι τοσο καλα οσο αυτα που εβαλες ή και αλλα που εχω δει, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση φοβηθηκα να το περασω εκει μεσα, στον 15 ποντο.
Το θεωρησα πιο safe, με γυαλια και στο πλαι, με το χειροτερο σεναριο να ειναι να πεταχτει το κομμενο, σχεδον σιγουρα οχι πανω μου, ή τουλαχιστον οχι στα ματια μου. Παρα να βαλω χερι τοσο κοντα στον δισκο.
Ισως ηταν λαθος.
Ευχαριστω, παντως :)

Μπορείς να φτιάξεις ανάλογα push sticks ακόμα και μισού πόντου ή και πιο λεπτά. Πέρα από θέμα ασφάλειας είναι πολύ δύσκολο να κάνεις και σωστή κοπή έτσι

Θέλω έναν τοιχο από άλφα μπλοκ, να τον επεκτείνω.
Η ερώτηση μου είναι, στην ένωση με τον ήδη υπάρχων τοίχο πρέπει να δημιουργηθούν '' δόντια '' σε όλο το ύψος για να δέσει σωστά η θα δέσει μόνο με την κόλλα. Η κάτι άλλο που προτείνετε?

Στην ενωση παλιού και νέου καλό είναι να μπει πλέγμα 4Χ4 χιλιοστά η γαζα γυψοσανιδας 5 πόντων...
Θα σκαψεις σε πλατος 3-4 πόντους από πάνω μέχρι κάτω με βάθος 1 πόντο το πολύ το παλιο τοιχο και θα βάλεις το πλέγμα και εποιτα θα το γεμίσεις με κόλλα..
Πρωτα κατά το κτισιμο του νέου alfablock θα κοιτάξεις να είναι πιο μέσα και αυτό 1 πόντο ώστε κατά το γέμισμα να έρθει ευθεία με το παλιο...
Αυτά..

Θέλω έναν τοιχο από άλφα μπλοκ, να τον επεκτείνω.
Η ερώτηση μου είναι, στην ένωση με τον ήδη υπάρχων τοίχο πρέπει να δημιουργηθούν '' δόντια '' σε όλο το ύψος για να δέσει σωστά η θα δέσει μόνο με την κόλλα. Η κάτι άλλο που προτείνετε?

Δόντια εναλλάξ.

Δηλαδή πάνο να κόψω εσοχές στον υπάρχων τοίχο και να κουμπώσω τα '' δοντια'' απο άλφα μπλοκ?

Ειναι ταλαιπωρια να κοψεις δοντια...αλλα περι ορεξεως...
Αλλα και αυτο να γινει παλι θελει πλεγμα...ο λογος που μπαινει το πλεγμα ειναι να συγκρατει το κενο αλλα και τις συστολες διαστολες που τυχον δημιουργηθουν...οποτε ειτε με εσοχες ειτε ευθεια δεν αλλαζει κατι στον τροπο που θα κλειστει.....απλως δεν αξιζει να βγαλεις κομματια απο το υπαρχον γιατι και ζημια μπορει να δημιουργηθει αλλα και να μην κατσει σωστα χωρια την ταλαιπωρια...

Κώστα για φαντάσου το λίγο...ειναι δυνατόν να δέσουν δύο τοίχοι μεταξύ τους και να αλληλοστηριχθούν με γυψόγαζα...?

Την καληνύχτα μου.

Μάλιστα ευχαριστώ ρε μάστορια! Σκέφτομαι και κάτι άλλο, να κολλήσω μπετοβεργα σαν διπλό ταυ να σκάψω και να το κουμπώσω στις 2 πλευρές σαν συνδετήρες και από πάνω κόλλα.

Θανάση δεν λέω να στηριχθούν με γάζα..το κενό που υπάρχει η γαζα θα συγκρατει την κόλλα η το στόκο μεταξύ των 2 κομματιών που θα ενωθούν και δεν θα σκα
Επισεις αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι εάν το παλιο alfablock είναι σοκαρισμένο η όχι για να γίνουν τα παραπάνω...γιατι ο Βασίλης δεν το αναφέρει...

]Καλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε αν βάφεται το πανελ πολυουρεθανης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και αν ναι,με τι είδους υλικό-ά

Μια διευκρίνηση, εσωτερικά-εξωτερικά, εννοώ σε αποθήκη γαι βάψιμο εσω-εξω.

Oχι το παλιό άλφα μπλοκ δεν είναι σοβαρισμενο.
Ξεκαθαρο λοιπον..
Οπως και το κανεις στην ενωση παλιου με νεου θα σκασει/κανει ρωγμη χωρις την προσθηκη γυψογαζας η πλεγματος...

Σταματη η γυαλιστερες μη πορωδεις επιφανιες θελουν ειδικο ασταρι προσφυσης. .
Ψαχνεις λοιπον για wash primer.. θα συνηστουσα vitex η chrotex...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και μετα το ασταρι ,μπορώ να βαψω για παράδειγμα με πλαστικο χρώμα εξωτερικού χωρου;