Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα φάω το μέταλλο με λίμα χειρός; Γίνεται αυτό ή θα παλεύω σαν τους Ντάλτον με τα κάγκελα της φυλακής; :D
Με το δράπανο θα είναι ευκολότερο προφανώς.

Θα περάσω αύριο από το μηχανουργείο να δω τι θα μου ζητήσει ο τορναδόρος (δεν έχω ιδέα) και αναλόγως θα πράξω.

Παίδες για σας που έχετε τον εξοπλισμό είναι απλό, αλλά για μας τους κοινούς θνητούς...:smile:

Σεβαστο.
Και αν εισαι καπου προς τα Βορεια, περναω να το φτιαξουμε τσακα τσακα.
Παντως, ενα ντρεμελακι της parkside ενα 20αρικο εχει. Παρτο, ολο και καπου θα χρειαστει.
Και δραπανο, παντως, να εχεις, παιρνει τετοια τριφτηρια.

Λοιπόν, πήγα στο μηχανουργείο και έφυγα τρέχοντας αφού παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό!!!
30 για να διευρύνει δύο τρύπες κατά 1mm!!! 15 / τρύπα!!!
Δεν ξέρω τι τιμές υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, πιθανώς να είναι λογική η τιμή για τη δουλειά αλλά ως νούμερο μου φάνηκε ψηλό. Ειδικά όταν οι δίσκοι μου κόστισαν 27 .

Στο μεταξύ ξέθαψα από τα εργαλεία μου μια λίμα σαν της εικόνας και την έβαλα στο δράπανο αλλά μου φαίνεται ότι ελάχιστα τρώγεται ο δίσκος. Ρινίσματα σε πάχος τρίχας φεύγουν. Με το ρυθμό που
(δεν) προχωράει η δουλειά, θα τελειώσω το Πάσχα... Ίσως βέβαια να μην είναι η κατάλληλη λίμα. Την είχα πάρει πριν χρόνια για να φάω κάτι σε ξύλο.

CXfFrM6l0ezmcgoG9rRQg-300x300.jpg

Θεωρώ πως με μια λίμα που είναι σε καλή κατάσταση θα κάνεις δουλειά πολύ πιο οικονομικά και σε ικανοποιητικό χρόνο.
Κάνεις μικρές κινήσεις δίχως να επιμένεις σε ένα σημείο για πολλή ώρα.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να δοκιμάζεις πολύ συχνά αν έφτασες στο επιθυμητό επίπεδο γιατί αν φας παραπάνω υλικό μετά δεν έχει «γυρισμό».

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Λοιπόν, πήγα στο μηχανουργείο και έφυγα τρέχοντας αφού παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό!!!
30 για να διευρύνει δύο τρύπες κατά 1mm!!! 15 / τρύπα!!!
Δεν ξέρω τι τιμές υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, πιθανώς να είναι λογική η τιμή για τη δουλειά αλλά ως νούμερο μου φάνηκε ψηλό. Ειδικά όταν οι δίσκοι μου κόστισαν 27 .

Ρε τους κλέφτες!!!!
Μιλάμε γιά ένα πέρασμα... Ακριβώς, ένα πέρασμα με πάσο μισό χιλιοστό.
Μετά βγαίνουν στα κανάλια σα μυξοπαρθένες και λένε οτι δν έχουν δουλειά...
Ρε Διονύση, κοντά μένουμε, αν μπορείς να πεταχτείς θα στο κάνω εγώ.

Και με το dremel γινεται ευκολα, με τα βαρελακια γυαλοχαρτα.

Kαπως ετσι.
2809797451_e49eebcd19.jpg

Βοηθαει που χρειαζεται μονο μισο χιλιστο διευρυνση στο μεταλλο.

Παίδες, τη δουλειά την έκανε ο Μπάμπης εύκολα και γρήγορα. Τον ευχαριστώ θερμά! Ευχαριστώ και όλους όσους κατέθεσαν την άποψή και πρότασή τους!
:smile:

Μυρωδιά σπιτιού (μάλλον από χαλασμένο χρώμα)

Καλησπέρα σας. Νοίκιασα ένα σπίτι πριν δύο μήνες περίπου και παρατήρησα εξ αρχής μια μυρωδιά αλλά δεν έδωσα πολύ σημάδια καθώς το σπίτι ήταν κλειστό για καιρό οπότε φαντάστηκα θα φύγει όταν το αερισω. Τελικά η μυρωδιά δεν έφυγε. Δεν μπορώ να την προσδιορίσω ακριβώς, δεν μυρίζει μούχλα (νομιζω) , φαίνεται να έχει πιο χημική προέλευση κάτι σαν χρώμα. Όταν μένω μέσα την συνηθίζω αλλά "ποτιζω" ολόκληρος με την μυρωδιά αυτή. Όταν βγαίνω εξω μυρίζουν τα ρούχα μου σε υπερβολικό βαθμό. Και όταν μένεις μέσα στην αρχή νιώθεις να την εισπνέεις σε έντονο βαθμό. Με βάση ένα μικρο ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ, ίσως είχαν βάψει τους τοίχους με χαλασμένο χρώμα. Να σημειωθεί ότι το σπίτι δεν βάφτηκε πριν μπω. Έχει βαφτεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, ίσως και 2 χρόνια. Επίσης έχω αφυγραντηρα σε περίπτωση που έφταιγε κάποια μορφή υγρασίας. Έχει κάποιος στο μυαλό του τι μπορεί να φταίει; και αν ναι να προτείνει κάποια λύση;

Re: Μυρωδιά σπιτιού (μάλλον από χαλασμένο χρώμα)

Καλησπερα και χρονια πολλα!

Το ερωτημα θα μεταφερθει στο καταλληλο νημα - "Μαστορες τα φωτα σας"

Απάντηση: Μυρωδιά σπιτιού (μάλλον από χαλασμένο χρώμα)

Καλως ηρθες στην παρεα μας Ηλια....

Απο την εμπειρια μου και απο οσο γνωριζω το χρωμα να μυριζει εποιτα απο 2 χρονια δεν παιζει ουτε μια στο εκατομυριο....ακομη και να εχει περαστει "κομμενο" χρωμα....(μονο αυτο μπορει να θεωρηθει χαλασμενο)...
Το σπιτι ειναι υπογειο...;
Eχουν βαφτει ξυλινα πατωματα....;
Οι αποχευτευσεις ειναι οκ...;
Οσο για την μουχλα απο που συμπερανες οτι δεν υπαρχει...;...εχει το σπιτι πουθενα μαυρες κουκιδουλες...;..

Ρωταω γιατι υπαρχουν πολλοι παραγωντες που μπορει να δημιουργουν ασχημη μυρωδια σε ενα σπιτι....

Εγώ θα προσπαθούσα να εντοπίσω από που ακριβώς έρχεται η μυρωδιά. Αν τα ρούχα που λες ότι μυρίζουν τα είχες στην ντουλάπα, είναι πιθανό το πρόβλημα να είναι μούχλα στα κενά γύρω-γύρω από την ντουλάπα (ανάμεσα σε ντουλάπα και τοίχο/πάτωμα/ταβάνι) ακόμα και αν δεν βλέπεις σημάδια στους υπόλοιπους τοίχους. Αν επιμένεις ότι το πρόβλημα είναι η μπογιά/τοίχος βγάλε ένα μικρό κομμάτι σοβά και κλείστο σε ένα κουτί να δεις αν μετά από μέρες σου μυρίζει.
Επίσης, 99% ο ενοικιαστής σου ξέρει ποιό είναι το πρόβλημα, οπότε μπορείς να ρωτήσεις να δεις αντιδράσεις. Μην το αφήσεις πάντως, με τόσα που ήδη αναπνέουμε δεν χρειάζεσαι και κάτι επιπλέον για μέσα στο στπίτι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά έχω αποφλοιώσει ένα χλωρό κλαδί ελιάς, λίγο στραβό, και το έχω "δέσει" με σφιγκτήρες μπάς και ισιώσει. Θα γίνει δουλειά λέτε; Επίσης, πως θα μπορούσα να το στεγνώσω γρήγορα;

Τι θυμήθηκα τώρα...
Πιτσιρικάδες φτιάχναμε σφεντόνες μόνοι μας. Λαστιχέρες τις λέγαμε.
Λάστιχα από σαμπρέλα, πετσί από παλιοπάπουτσα που βρίσκαμε στα σκουπίδια και φούρκες από αγριελιά.
Στη φούρκα δίναμε τόσο πολύ σημασία που κατάντηςενα είναι πραγματικό έργα τέχνης. Θα έπρεπε να έχει απόλυτα ομοιόμορφες πλευρές και στο εσωτερικό της να φωλιάζει ακριβώς ένα αυγό. Μόνο τότε λέγαμε οτι "η φούρκα είναι αυγόλαδο". :smile:
Δύο ήταν τα κύρια προβλήματα που είχαμε, να ήταν σωστή η σαμπρέλα, να μην είναι "κλούβια" δηλαδή, και πως θα στεγνώσουμε την χλωρή αγριελιά για να μην αλλάξει σχήμα μετά.
Ο καλύτερος τρόπος που είχα βρεί εγώ και δούλευε άψογα ήταν ο εξής:
Έφτιαχνα τη φούρκα πελεκώντας την όπως ακριβώς ήθελα και όταν τελείωνα την έδενα από πάνω, ακριβώς στο σχήμα του αυγού, με σύρμα.
Μετά κοίταζα πια γριά έχει φουρνίσει ψωμί και μόλις τελείωνε πήγαινα στο φούρνο, όλοι ήταν υπαίθριοι, και σκέπαζα τη φούρκα στη χόβολη. Με πολύ προσοχή όμως να καλύπτεται μόνο με στάχτη γιατί αν ακουμπούσε πάνω της κανένα κάρβουνο καιγόταν.
Σε ένα τετατράκι η φούρκα ήταν εντελώς αποξηραμένη και ...αυγόλαδο. :a0210:
Τότε έβγαζα και το σύρμα που την είχα δέσει αφού δεν χρειαζόταν πλέον, το ξύλο ήταν εντελώς νεκρό.
.