Μάστορες τα φώτα σας!!

Κυριακο μηπως ειχε πιασει τιποτε μεσα(λαδια,λιπη,βρωμια)και ειχε κωλλησει...;
To λεω γιατι ενεδεχομενος να θελει συχνα κοιταγμα...

Με wd-40 το εκανες εν τελη...;

Κώστα κάτι θ; το κολλησε σίγουρα, είναι βέβαια και το πιο αραιά χρησιμοποιούμενο μάτι αυτό του καφέ και ίσως και αυτό συνετέλεσε.
Κατά τα λοιπά είναι μόλις 4 ετών.

Ο άγιος wd40 το έκανε πάλι το θαύμα του ε;

Χαχαχα, δε λένε άδικα πως ότι δε φτιάχνει με Duct tape και WD40 είναι προβλημα....

Χαχαχα, δε λένε άδικα πως ότι δε φτιάχνει με Duct tape και WD40 είναι προβλημα....

καλημερα!
η αυτοβουλκανιζομενη ταινια (μαυρη) για ποιες χρησεις ειναι?
ειναι η ιδια που βλεπουμε σε κατι διαφημιστικα βιντεακια που σταματα τη διαροη νερου κλπ?

Είχε χυθεί καφές μέσα?

Πολυ πιθανον Πανο.

Νικόλα οχι.
Η αυτοβουλκανιζομενη ταινία, εξαιρετικα χρήσιμη, γίνεται ένα σώμα με τον εαυτό της.
Δλδ κολλάει μόνιμα με τον εαυτό της μετα απο κάποια ώρα και δεν μπορείς να την ξετυλίξεις.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νικόλα οχι.
Η αυτοβουλκανιζομενη ταινία, εξαιρετικα χρήσιμη, γίνεται ένα σώμα με τον εαυτό της.
Δλδ κολλάει μόνιμα με τον εαυτό της μετα απο κάποια ώρα και δεν μπορείς να την ξετυλίξεις.

σωστα,

μπορει να χρησιμοποιηθει και για ελαφρια μονωση καλωδιων και βυσματων, επισης αντεχει στις καιρικες συνθηκες.
αλλα εχει καποια μυστικα για σωστη εφαρμογη, πρεπει να ειναι πολυ καθαρη η περιοχη οπου θα εφαρμοστει, πρεπει να τυλιχτει με μονωτικη ταινια μεχρι να γινει ενα σωμα

καλημερα!
η αυτοβουλκανιζομενη ταινια (μαυρη) για ποιες χρησεις ειναι?
ειναι η ιδια που βλεπουμε σε κατι διαφημιστικα βιντεακια που σταματα τη διαροη νερου κλπ?

Δεν παιζει ρολο το χρωμα, αυτες οι ταινιες μονωνουν και στεγανοποιουν λαστιχα και σωληνες καθε υλικου και μεγεθους. Την τεντωνεις και την τυλιγεις τουλαχιστον με μιση επικαλυψη σε καθε βολτα. Μετα απο καποια ωρα γινεται ενα σωμα ολο το υλικο.
Ειναι χρησιμη για επειγουσες επισκευες διαρροων.

Η ασφαλτικη ταινια, τουλαχιστον το ειδος που εφερνε το Lidl, κολλαει μεν παντου αλλα θελει εντελως στεγνη επιφανεια. Ειχα παρει αλλα δεν την χρησιμοποιησα ποτε -για καποιο λογο μεσα σε 4 χρονια- μεχρι που ξεραθηκε.
Εχει βρωμια η συγκεκριμενη ταινια λογω πισσας, δεν μου αρεσει :)

Η αυτοβουλκανιζομενη ταινια δεν κολλαει πουθενα γιατι δεν εχει κολλα. Τυλιγεται σφικτα και κολλαει μονο πανω στον εαυτο της, αρα χρησιμοποιειται αποκλειστικα σε σωληνες και αντικειμενα που μπορουν να τυλιχτουν.
Λογω ελλειψης κολλας, μπορει να χρησιμοποιηθει και σε μη στεγνες επιφανειες, πχ. σωληνες που ηδη σταζουν, ειτε κατω απο το νερο.

Last edited:
Η αυτοβουλκανιζόμενη ταινία RAYTECH-2.3 έχει σχεδιαστεί με βάση το καουτσούκ αιθυλενίου - προπυλενίου. Η ταινία χρησιμοποιείται ευρέως για την στεγανοποίηση σε συνδέσεις καλωδίων εξίσου σε εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις. Η σωστή τοποθέτηση της ταινίας εξασφαλίζει πλήρη αντοχή στο γλυκό ή θαλασσινό νερό, σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Η ταινία είναι εφοδιασμένη με ένα πλαστικό διαχωριστικό, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί πριν την εφαρμογή της ταινίας.

Σωστή εφαρμογή της ταινίας:

Η ταινία δεν διαθέτει κόλλα, η στεγανοποίηση της σύνδεσης προκύπτει από τον αυτόματο βουλκανισμό των επόμενων στρωμάτων της ταινίας.

Οι επιφάνειες στις οποίες θα εφαρμοστεί η ταινία πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές, χωρίς σκόνη, γράσο και άλλες ακαθαρσίες.

Η σωστή εφαρμογή βασίζεται στην περιτύλιξη (χωρίς την προστατική μεμβράνη) με τέτοια ένταση τεντώματος ώστε η ταινία να στενεύει στο 2/3 του πλάτους της και τα επόμενα στρώματα να τοποθετούνται καλύπτοντας το κάτω στρώμα στο 50%. Αυτό εξασφαλίζει την σφιχτή εφαρμογή της ταινίας στο αντικείμενο που θέλουμε να προστατεύουμε και στα επόμενα στρώματα της ταινίας. Το τέντωμα της ταινίας κατά την διαδικασία περιτύλιξης είναι πολύ σημαντικό επειδή εξασφαλίζει την απόκτηση κατάλληλης δυναμικής κόλλησης. Ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ο βουλκανισμός μεταξύ των στρωμάτων της ταινίας λαμβάνει χώρα μέσα σε λίγες ώρες. Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (20°C) η πλήρης βουλκανισμός πραγματοποιείται μετά από 24 ώρες.

ΠΗΓΗ

είναι μια τανία που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι σωστοί εγκαταστάτες δορυφορικών και επίγειων συστημάτων. Προσωπικά τη χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια !!

Μια ταπεινη παρατηρηση στο παραπανω αρθρο:
Oι επιφανειες καλο ειναι μεν να ειναι καθαρες, στεγνες και απαλλαγμενες απο σκονες, γρασσα κλπ., αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο οπως εχω διαπιστωσει αρκετες φορες.

Ιαως να παιζει ρολο και η ποιοτητα γιατι βλεπω στην αγορα μεγαλες διαφορες στην τιμη. Εγω χρησιμοποιω ακομα γιαπωνεζικες ταινιες απο το στοκ του πατερα μου, 40+ ετων..!!

UVIV0mhh.jpg

σωστα,

μπορει να χρησιμοποιηθει και για ελαφρια μονωση καλωδιων και βυσματων, επισης αντεχει στις καιρικες συνθηκες.
αλλα εχει καποια μυστικα για σωστη εφαρμογη, πρεπει να ειναι πολυ καθαρη η περιοχη οπου θα εφαρμοστει, πρεπει να τυλιχτει με μονωτικη ταινια μεχρι να γινει ενα σωμα

δεν εγραψα κατι διαφορετικο για τον τροπο χρησης και εφαρμογης
και επειδη αυτοβουλκανιζομενη χρησιμοποιω απο το 93, παρα πολυ καλη και ευκολα να βρεθει στην αγορα ειναι αυτη της 3Μ

Απο τον ηλεκτρολόγο μου έχω μάθει και εγώ τη συγκεκριμένη ταινία και την χρησιμοποιώ πλέον όπου χρειάζομαι αδιάβροχη μόνωση.

Έχει κάνει ένωση σε καλώδιο φάσης μέσα σε φρεάτιο που όποτε βρέχει πλημμυρίζει και ακόμα δεν έχει περάσει υγρασία εδώ και 5 χρόνια.

Πάντα απο έξω μονωτική ταινία να την καλύψει.

Όπου δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση τέτοια βάζω χωρίς ηλεκτρολογικό κουτί.
πχ. προβολέα στην ταράτσα

Αψογη ενημερωση.

Αλλα...γιατι κ. Χιωτη, δεν εχετε ηδη: Παραλαβει 2-3 διαφορετικες απο amazon κτλτ, δοκιμασει και αξιολογησει αυτες, προτεινει ομαδικη αγορα για την καλυτερη, παραλαβει την ομαδικη, προσκαλεσει με στην υπογα για παραλαβη της και κερασει καφεδακι;
Ε; Γιατιιι;
Τσ τσ τσ, παει, εχει πεσει το επιπεδο εξυπηρετησης. Με κατι δικαιολογιες του τυπου "χρησιμοποιω ακομα του πατερα μου" κτλ κτλ, λες και δεν ξερουμε οτι 1 ειδος = κανενα.
Κριμα, κριμα.

Τεσπα.
Περιμενω αμεση επανορθωση και ευχομαι Καλη Χρονια (σε ολους) 🙂

Aμα θες παραγγελουμε ενα σετακι με δυο ταινιες 3μετρες, που ειναι σε προσφορα αυτες τις μερες απο το αμαζον. Κοστος ανα ταινια 3μετρη 6 ευρω για σενα με τα μεταφορικα ιncluded :)

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07SJH59Q8/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2WSY2WMYCW728&psc=1

Εμενα μου βγαζει 6μετρη. Κοκκινη με 7 και μαυρη με 10 (+ μεταφορικα, βεβαια).
Λες να παρουμε αυτες;

Tην κοκκινη που ειναι προσφορα λεω να παρουμε, το χρωμα δεν παιζει ρολο. Δεν ειναι μια 6μετρη ταινια, ειναι δυο ταινιες των 3 μετρων.
7 ευρω για δυο τριμετρες ταινιες (6 μετρα) + μεταφορικα = 13 και κατι ευρω συνολο = 6.5 ευρω εκαστος. 6 ευρω για σενα :)

Παραλαμβανουμε δυο ταινιες τριων μετρων αν δεν το καταλαβες. Οποτε παιρνει μια ο καθεις. Θα σου τυπωσω και μια κατσαριδα δωρο στον 3d εκτυπωτη.