Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο σωληνας θα πρεπει να ειναι σταθερος η ο τροχος..μην δοκιμασεις να κοψεις εαν καποιο απο τα δυο δεν ειναι...

Εγω προσωπικα θα το εβαζα σε βαση γωνιακου τροχου,οπως και κανω, και θα το εκοβα σε σιγα σιγα με προσοχη...στην αλλη περιπτωση θελεις χερι...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα ξέρεις τι φοβάμαι με τον τροχό;
Ότι θα ανεβάσει θερμοκρασία και θα αλλάξει το χρώμα της σωλήνας...
Τελικά δύσκολη υποθεση το κόψιμο μιας σωλήνας...:laugh:

Επειδή έχω καταλάβει ότι είσαι έξυπνος μάστορας και έχεις κάνει δοκιμαστικές κοπές όχι στην τελική θέση.... κάνε άλλη μία όπως σου συμπλήρωσα πριν με ταινία και μπόλικο λάδι.

Θα το δοκιμάσω με ταινία και λάδι αλλά η αλήθεια είναι (πιστεύω) ότι κατά 99,9% θα αποτύχω.

Σε ποια περιοχη είσαι????
Είμαι στα Μελίσσια.
Αλλά λόγω κορωνοϊού δεν αφήνω κανέναν στο σπίτι (μένω και με τους ηλικιωμένους γονείς μου, οπότε το τηρώ αυστηρά).
Σ' ευχαριστώ πάντως για την προσφορά σου! Να 'σαι καλά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τελικά δύσκολη υποθεση το κόψιμο μιας σωλήνας...:laugh:

Γιατι να ανεβασει θερμοκρασια..;..κανε μια δοκιμαστικη κοπη και βλεπεις...αν και δεν το νομιζω..
Ισως επειδη ειμαι αρκετα εξοικιομενος με τον γωνιακο τροχο να μου φενεται πιο ευκολο αλλα στην πραξη δεν ειναι ετσι και το καταλαβαινω....
Ενδεχομενος να γινεται και κατι λαθος οπως λενε τα παιδια με τον σωληνοκφτη.....

Συγουρα ευκολο δεν ειναι....ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλον..

Οκ Κώστα, θα τα δοκιμάσω όλα...ε δε γίνεται...κάποιο θα πετύχει...τι σόι μαστρο (χαλαστές) :laugh: είμαστε!

@enduras1 δεν πειράζει, σ' ευχαριστώ πάντως για την προσφορά σου!

Να κάνεις όλες τις δοκιμές σου για να έχεις μια εικόνα του τι γίνεται και αν δεν γίνει τίποτα ...πάρε τις σωλήνες υπό μάλης και τράβα σε ένα μαγαζί στην γειτονιά που να φτιάχνει κουφώματα αλουμινίου και παρακάλεσε να σου κάνουν 1-2 κοπές στο δισκοπρίονο τους να είσαι ΟΚ.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

...πάρε τις σωλήνες υπό μάλης και τράβα σε ένα μαγαζί στην γειτονιά που να φτιάχνει κουφώματα αλουμινίου και παρακάλεσε να σου κάνουν 1-2 κοπές στο δισκοπρίονο τους να είσαι ΟΚ.

Αμα βρεις τα σκουρα Παναγιωτη αυτο θα ηταν το καλυτερο...αν και χανεται η ολη διαδικασια της προσωπικης επιτευξης....

Αφου εισαι διπλα, αν θες, περνα να παρεις την βαση γωνιακου (parkside, παντως, δεν ορκιζομαι για την καθετοτητα).
Περνας με το αυτοκινητο, ανοιγεις το πορτμπαγκαζ, την ακουμπαω μεσα, περιμενεις 3-4 μερες να πεθανουνε οι γιοι και την παιρνεις μετα.
Την επιστρεφεις οποτε αδειασεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τελικά δύσκολη υποθεση το κόψιμο μιας σωλήνας...
Δεν αλλάζει χρώμα.
Εγώ σημάδεψα περιμετρικά τον σωλήνα και σιγά σιγά με τον τροχό τον έκοψα.
Εκεί που ξέφυγε λίγο πέρασμα με dremel για να έρθει στα ίσα.
Ένα λάθος έκανα στις 4 σωληνες. Που δεν φαίνεται και από μακρυά

e75510abe104fb206c266acd5762d04b.jpg

Σωστος ο Παναγιωτης...καπως ετσι εχουν τα πραγματα..και ωραιο κοψιμο...
Στην ουσια μπορεις να σημαδεψεις με μαρκαδορο,να βαλεις χαρτοταινια απο την πλευρα που θες να κρατησεις και αρχιζεις και κοβεις.. εποιτα λειανεις ανα χρειαστει...

σε καθαρισματα τετοιων επιφανειων εγω προτιμω πετρα ακονισματος. επειδη ειναι μεγαλη και επιπεδη δεν σε αφηνει να λειανεις την μια πλευρα περισοστερο απο την αλλη.

η λυση για ολους τους σωληνες ;)

https://www.praktiker.gr/p/goniakos-troxos-budget-230mm-77766
τωρα στα 40Ε. στην επομενη προσφορα θα τον εχει 35

σε περιπτωση που δεν υπαρχει παγκοπριονο ή φαλτσοπριονο, κοβεις ολους τους σωληνες μεχρι 9-10 ποντους με τη μια!
και για το αλλουμινιο υπαρχουν ειδικοι δισκοι που μαλλον δεν το αναβουν το μεταλλο

οφ δε ρεκορντ, τελικα μου εχει βγει πολυ καλος σε ο,τι δουλεια κι αν του εχω βαλει να κανει

Παιδια μια ερωτηση.
Θελω να φτιαξω ενα τετραγωνο κουτι απο λεπτο κοντρα πλακε (π.χ. 6mm ή και λεπτοτερο), και αναρωτιεμαι για τις ενωσεις.
Δεν θελω να βαλω γωνιες γιατι ειναι ασχημες. Δεν ξερω αν σηκωνει καβιλιες τοσο λεπτο ξυλο. Τα συστηματα finger, dove κτλ, δεν τα εχω προσπαθησει ποτε και δε νομιζω οτι θα τα καταφερω. Η κολλα μονη της μαλλον δεν θα κρατησει.
Σκεφτομαι λεπτα καρφακια, ισως ακεφαλα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Υπαρχει καποια αλλη λυση;