Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα μαστορια, θελω να βαψω το ταβανι στη δουλεια μου (εργαστήριο με τρόφιμα) και εχω μπερδευτει λιγο με τα χρωματα.
Αφου απεκλεισα λογω κοστους τα εποξειδικα 2 συστατικων ειμαι μεταξυ των:
• Vivechrom Neopal ultra resist
• Vitex με teflon
Απο τα δυο ποιο θεωρειται πιο ιδανικο; Οποιαδήποτε αλλη προταση επισης δεκτη!

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσωπικα κανενα απο τα 2 δεν θα εβαζα σε ταβανι με τροφιμα και φυσικα ουτε των 2 συστατικων και τσαμπα να μου το εδιναν καθως η μυρωδια θα κανει διαστημα να φυγει και για χωρο τροφιμων δεν κρινεται ιδανικο...
Θα εβαζα καποιο αντιμυτωκτονο η καποιο το οποιο να μπορει να καθαριζεται...
Προσωπικα σε τετοιους χωρους βαζω καποιο σαν αυτα..
https://www.vitex.gr/Product/10/40/KITCHEN-and-BATH/
http://www.moraitopoulos.gr/smaltoplast-extra-el.html

Ποια η άποψή σας για το μίνιο χωρίς μόλυβδο;
Παίρνω ως δεδομένο ότι το μίνιο που περιέχει μόλυβδο είναι κορυφαίο.
Αυτά χωρίς μόλυβδο τι λένε; Μήπως είναι όπως τα περισσότερα οικολογικά; (μάπα το καρπούζι; )

Μια χαρα ειναι...
Ποιος λεει οτι τα χρωματα χωρις μολυβδο και ψευδάργυρο ειναι μαπα...;
Π.χ. το Oxidol της Vechro ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για μενα σε μινιο....αφαιρωντας αυτα τα τοξικα πηγμαιντα...
Επισεις ποια εταιρια ειναι αυτη που πουλαει υλικο με μολυβδο ακομα γιατι υπαρχει κοινωτικη οδηγια απο το 2002 στις παραγωγες χρωματος να μην χρησιμοποιηνται 2 αυτες τοξικες ουσιες...
Ειδικα ο μολυβδος ευθυνεται για καρδιοπαθιες και λυμωξεις του αναπνευστικου...
Γενικος τα χρωματα αυτα ηταν πληρως καρκινογωνα και ρυπαιναν ανα λιτρο 18τετρ. την ατμοσφαιρα...ποιος ο λογως να τα χρησιμοποιησει καποιος...;

Με το ορο "οικολογικο" σε χρωματα νευτιου η διαλυτικου εννοεις ποιο ελαφρια σε αντοχη χρωματα...;

Δεν ισχυει....μια χαρα αντοχη εχουν αρκει να χρησιμοποιηθουν σωστα....

Το συγκεκριμενο ειναι στο οριο προδιαγραφων...

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2004/42/CE
Οριακή τιμή της Ε.Ε. για αυτό το προϊόν έτοιμο προς χρήση (κατ Α/θ: Ειδικά επιχρίσματα ενός συστατικού ): 500 g/L (2010). Το προϊόν περιέχει κατά το μέγιστο 499 g/L ΠΟΕ.

...και απευθυνεται σε εφαρμογες που αφορουν οξειδωσεις που προοριζονται σε επαφη με θαλασσα....που στις εταιριες χρωματων για πλοια δεν ξερω τι υσχιει ακριβως....αλλα κακως υπαρχει...

Το ερωτημα παραμενει ομως...για πιο λογο τα θεωρεις πιο ελαφρια/αδυνατα..;
Tα χρησιμοποιησες καπου και δεν εκαναν δουλεια....;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κάτι σχετικό με τη βαφή, όχι.
Αλλά γενικώς τα οικολογικά προϊόντα είναι πιο αδύναμα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) από τα μη οικολογικά.
Οπότε σκέφτηκα ότι πιθανώς το ίδιο ισχύει και για το μίνιο.

Επαναλαμβανω δεν ισχυει οτι ειναι πιο αδυναμα..απο οπου και εαν προερχονται....μιλαω για τα χρωματα και οχι γενικα....και το λεω με πληρη επιγνωση....

Κωστη, τα ΠΟΕ ειναι αλλο πραγμα, δεν εχει σχεση με τον μολυβδο.
Και, ναι, το 499 ειναι ψηλο, αλλα τα περισσοτερα χρωματα κ.τ.λ. διαλυτη (που εχουν οριο τα 500) καπου εκει ειναι. Τα αντιστοιχα νερου, που εχουν οριο 20-30-50, ειναι φυσικα, πολυ πιο χαμηλα.
Γενικα, στα ΠΟΕ 9 στις 10 φορες τα εχουν στα ορια. Σπανιως βλεπω καποιο που ειναι πολυ πιο χαμηλα, π.χ. 300/500 ή 10/30 κτλ, και το εκτιμω.
Ο μολυβδος, ομως, ειναι αλλο πραγμα, και (μαλλον) πολυ χειροτερο.
Το αν εχει απαγορευτει, απολυτα ή μερικα με εξαιρεσεις, δεν το γνωριζω.

Ο ΠΟΕ εχει σχεση αφου αφορα τις οργανικες ενωσεις που περιεχουν ανθρακα και εχουν την ταση να εξατμιζονται σε θερμοκρασια δωματιου στην ατμοσφαιρα και βοηθουν στο στεγνωμα του χρωματος...κατι που απο οσο γνωριζω ο μολυβδος εχει..

https://www.paints-mihopoulos.gr/?section=1874&language=el_GR

Τωρα γιατι το παραπανω υλικο περνεις τις προδιαγραφες οπως τα αλλα δεν το γνωριζω...ξερω ομως οτι χρησιμοποηται σπανια για την παρασκευη χρωματων οπως και ο ψευδάργυρος...

Ναι για τις οργανικες ενωσεις, οπως τα λες. Ο μολυβδος ειναι ανοργανος, οποτε και νομιζω οτι δεν περιλαμβανεται στις ΠΟΕ. Χωρις αυτο να σημαινει, οπως ειπα, οτι ειναι αθωος. Αντιθετα.
Παντως, και τα χρωματα κτλ διαλυτη, που δεν εχουν μολυβδο, εχουν αντιστοιχο οριο ΠΟΕ και συνηθως ειναι στο οριο.

ρε μαστορες τα φωτα σας,
Ποιες ειναι οι διαστασεις/αποστασεις για τρυπημα ωστε να τοποθετηθει μεντεσες πορτας ντουλαπιου, αλλα ο μικρος? Οχι ο κλασικος οπως τα ντουλαπια της κουζινας, αλλα ο ιδιας κατασκευης με μικροτερο μεγεθος ομως στο χωνευτο τμημα.

Εχω το αντιστοιχο της Wolfcraft...ειναι πολυ βολικο...
Στην παρακατω φωτο ,απο το link,που ανεβασε ο Γιαννης,φενεται που πρεπει να κανεις τι

Στo 21,5 ειναι για τον κοινο μεντεσε 35mm.

Στο 17 για τον μικρο 26mm

31xpL9fdg2L._AC_SY200_.jpg

Απ' όσο γνωρίζω οι κόμπακτ είναι κατώτεροι απ ' τους κανονικούς.
Μόνο τους πλεονέκτημα η εμφάνιση.
Πάρε κανονικό, αυτά είναι για ερασιτέχνες κι όχι για μάστορες του avclub.:cool4:

Θέλω να φτιάξω μια κατασκευή με ξύλα. Ρώτησα σε ένα μαγαζί (Φτιάχτο μόνος σου) αλλά μου είπαν ότι πουλάνε μόνο σε επαγγελματίες με τιμολόγιο κλπ.
Ξέρετε αν σε όλα τα σχετικά μαγαζιά ισχύει το ίδιο;
Επίσης (όσον αφορά την κατασκευή): το πιο ανθεκτικό ξύλο είναι το κόντρα πλακέ;

Σου ειπαν οτι δεν πουλανε τωρα, λογω κοβιντ, ή γενικα. Λογικα τωρα, οποτε, ναι, ισχυει οτι ειναι "κλειστα" τα μαγαζια για τους ιδιωτες, στις "κοκκινες" περιοχες. Βεβαια, μπορεις να αγορασεις με αποστολη, αν στελνουν αυτο που θες.

Το κοντρα πλακε γενικα ειναι πολυ ανθεκτικο, αλλα εξαρταται και τι θελεις να φτιαξεις, που και πως θα ασκουνται οι δυναμεις κτλ. Αλλοι θα σου πουν περισσοτερα.

Ισχυει δυστυχως το lock down για τους ιδιωτες στα σχετικα μαγαζια και ξυλεια γενικοτερα σπανια αποστελλεται.

To κοντρα πλακε ειναι πιο σκληρο απο ξυλα που βρισκεις ευκολα και φτηνα στην αγορα οπως το πευκο και το ελατο.
Απο τους διαφορους τυπους κοντρα πλακε, το κοντρα πλακε θαλασσης ειναι το δυνατοτερο και το πιο ανθεκτικο. Αυτο να προτιμησεις για την κατασκευη σου, εκτος εαν προκειται για καμμια ειδικη περιπτωση.