Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα στα πουνε οι γνωστες καλυτερα, παντως να αναφερομαι οτι σε ταβανι δωματιου με σοβαρα θεματα (λεκεδων απο καπνισμα, μεταξυ αλλων), ο μπογιατζης εβαλε ασταρι μεταλλου (αντι το απλο τοιχου) για καλυτερη δουλεια, οπως ειπε.
Το τελικο αποτελεσμα ηταν αριστο, και 4-5 χρονια μετα εξακολουθει να ειναι ετσι (το ειχε κανει και σπατουλαριστο ολο το δωματιο).

Aποστολη θα ξεκινησω με το ποτε αποκατασταθηκε το λουκι και μετα συζηταμε τα αλλα...
Μια πρωτη ερωτηση ειναι αν ειναι νωπο το σημειο....
Γιατι εαν ειναι νωπο ακομη η αποκατασταθηκε πριν απο λιγο διαστημα θα πρεπει να ξυθει και να μεινει για να στεγνωσει....

Η εμπειρια μου λεει οτι ειναι ακομη ενεργο....

Προφανώς έχεις δίκιο Κώστα.
Το λούκι φτιάχτηκε πρίν από δύο μήνες περίπου, το πολύ τρείς. Δεν το έχω ελέγξει με το χέρι αλλά κατά πάσα πιθανότατα το ταβάνι έχει ακόμα κρατήσει υγρασία. Οπότε, φαντάζομαι, εννοείς οτι θα πρέπει να περιμένω να περάσει το καλοκαίρι ώστε με τις καλές ζέστες να πετάξει ότι έχει απομείνει.

Eτσι ακριβως...
Αστο να εκτονωθει και τον Σεπτεμβρη το φτιαχνεις....
Θα σου προτεινα εαν υπαρχει ευκολια στο να γινει,γιατι ξερω οτι ειναι βαβουρα, να το ξυσεις οσο μπορεις για να αναπνευσει/στεγνωσει καλυτερα....
Ειδικα στα σημεια που η εξωτερικη φλυδα του χρωματος ειναι μπεζ/κιτρινωπη....

• Like
Reactions: anastasg
Θα το κάνω από τώρα. Φαντάζομαι κι εσύ προτείνεις σπάτουλα αντί για τριβείο, σωστά;
Όταν έρθει ο καιρός όμως με τι να «κλείσω» την επιφάνεια; Με στόκο ή προτείνεις κάποιο άλλο υλικό;

Οταν ερθει ωρα θα κανεις το εξης

1)Θα ξυσεις τα υπολοιπα καλα που θα εχουν βγει μεινει...
2)Θα περασεις Vitosin για να σταθεροποιησεις και να μονωσεις το σημειο.
3)Θα σπατουλαρεις με στοκο σπατουλαρισματος και επειτα αφου τον τριψεις παλι με Vitosin....
4)Βαφεις με πλαστικο απο πανω....

Το Vitosin βρωμαει πολυ αλλα ειναι το μονο εξειδικευμενο προιον που κανει για αυτην την δουλεια....Θα το αραιωσεις 25% την πρωτη φορα και 15% την δευτερη με Τ-350..

Ειδες Γιωργο δεν το ανεφερα.... :p

Η αλήθεια είναι για να κάνει πιο συμπαγές το στόκο σπατουλαρισματος καλό είναι να ρίξει λίγο ravinex για να γίνει πιο συμπαγές....αλλα το θεωρω λιγο υπεβολη αφου αν θα μπει vitosin που θα το μονωσει μέσα/έξω για αυτό και δεν το ανέφερα...

• Like
Reactions: mastroxalastis
λοιπον....τα ξυλινα πατζουρια εχουν μια ταση να κλεινουν απο μονα τους. Κατι μου λεει οτι ειναι θεμα μεντεσε.
εχουν 3 μεντεσεδες σαν της εικονας το καθενα φυλλο.

υπαρχει καποια ρυθμιση που γινεται?

Attachments

• web-105640.jpg
    web-105640.jpg
    259.9 KB · Views: 41
Ειναι μικρος ο μεντεσες αυτος για αυτα τα γαλλικα παντζουρια...εχουμε αλλαξει πολλου απο αυτους καθως εξασθενουν,στραβωνουν και πετσικαρουν απο το βαρος....
Δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα ρυθμιση δεν περνουν και εαν τους βγαλεις θα σου βγει η πιστη να ξανατοποθετηθουν σωστα....απο προσωπικη εμπειρια στο λεω...

Αυτούς και εγώ τους σιχαίνομαι.
Υπάρχουν στο ίδιο στυλ αλλά με δύο "βίδες" για το κούφωμα και πόρτα που ρυθμίζουν και δεν γέρνουν με το βάρος.

Δε ξέρω αν έβαζες άλλον έναν τέτοιο μονό ψηλά ή χαμηλά λίγο πιο μέσα ή έξω αντίστοιχα για να γύρεις την πόρτα ΚΑΙ να σταθεροποιήσεις περισσότερο τους υπόλοιπους.

3 εχει...και πανε βιδωτα... τοθεμα ειναι οτι πολυ οπαλια τους ειχα πειραξει (ειχα βγαλει τα πατζουρια) και τους ειχα βιδωσει λιγο παρπανω, χωρις να εχω καταλαβει οτι οι αποστασεις παιζουν ρολο...
οποτε ψαχνω τον τροπο που ρυθμιζονται.

αντικατασταση οταν δημιουργηθει προβλημα

• Like
Reactions: KOSSTV
Οσο τους ξεβιδώνεις τόσο πιο κοντά έρχεται το ένα πατζούρι στο άλλο. Από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει άλλη ρύθμηση. Τσέκαρε απλά ότι και οι τρεις μεντεσέδες εξέχουν το ίδιο.
Πριν τους βγάλεις, διευκολύνει να μετρήσεις πόσο εξέχει καθένας (πχ με ένα παχύμετρο) για να μπορείς μετά να τους ξαναβάλεις όπως ήταν.

• Like
Reactions: kospap
Παιδια καλησπερα. Θελω να σκληρυνω μερικες μυτες απο εργαλεια με θερμανση και μετα αποτομη ψυξη.. Ενα ματσακονι, ενα σουβλι, ενα σκαρπελο και οτι αλλο θεωρησω οτι χρειαζεται "βαψιμο" Ποιο ειναι το οικονομικοτρο φλογιστρο (αν υπαρχεια) με το οποιο μπορω να πετυχω θερμοκρασιες μεταλου ικανες να θερμανουν τοσο τις μυτες των εραλειων ωστε να "βαφτουν" με επιτυχια?

Παιδια καλησπερα. Θελω να σκληρυνω μερικες μυτες απο εργαλεια με θερμανση και μετα αποτομη ψυξη.. Ενα ματσακονι, ενα σουβλι, ενα σκαρπελο και οτι αλλο θεωρησω οτι χρειαζεται "βαψιμο" Ποιο ειναι το οικονομικοτρο φλογιστρο (αν υπαρχεια) με το οποιο μπορω να πετυχω θερμοκρασιες μεταλου ικανες να θερμανουν τοσο τις μυτες των εραλειων ωστε να "βαφτουν" με επιτυχια?
Για σκηρυνση δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ... ωστε να κανεις δουλεια με ενα φλογιστρο
Θελεις φουρνο στους 800 βαθμους

• Like
Reactions: skysound
και μετα θα θες διαδικασια σε φουρνο για "επαναφορα". γατι αλλιως το ατσαλι θα σπασει σαν γυαλι.
και αυτα ΑΝ ειναι η ποιοτητα τετοια που να σου ανεβασει στο τελος την σκληροτητα

θεωρητικα μπορει να γινει με φλογιστρο, αλλα πρακτικα οχι. Και λογω δεξιοτητας/εμπειριας και εξαιτιας του οτι στις πιο λεπτες ακρες θα ξεφευγει η θερμοκρασια

• Like
Reactions: skysound
Μαλιστα. Πιστεψα οτι λογω μικρης μαζας στη μυτη θα ειναι ευκολη δουλεια.
Κυριως ειπα μηπως μπορεσω να σκληρυνω ενα ματσακονι που με μια σφυρια
η μυτη του παραμορφωνεται λες και ειναι απο αλουμινιο.
Πρεπει να ειναι πολυ μαπα η ποιοτητα του μεταλου.