Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχω καλη αποψη για το desalin που ειναι σε μορφη gel.

Χρησιμοποιω ομως το σπρευ της Mercola λογω ευχρηστιας, το οποιο εχω βρει αποτελεσματικο για ολες τις απλες περιπτωσεις που το εχω χρησιμοποιησει κυριως σε μαρμαρο.
Τελειωνει και πιο γρηγορα απο το αλλο :)

Δεν εχω ομως μετρο συγκρισης με το δικο σου, αλλα πιστευω οτι δεν θα δεις διαφορες.

Στο Χαλάνδρι (Σαραγούδας) έχει 1) το Desoxidante (12€ η συσκευασία κιλού και 6€ τα 250ml) και 2) το Desalin.
Μια επίσκεψη, νομίζω ότι, αξίζει.
Το Desoxidante μπορείς να το βρεις εδώ https://ergomarket.gr/skafos/syntir...skoyrias-pollaplon-hriseon-desoxidante-titan/

Γενικά πολλά προϊόντα κατά της σκουριάς μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη σκαφών.
Βέβαια οι τιμές είναι ανάλογες γιατί ως γνωστόν οι σκαφάτοι κολυμπάνε στο χρήμα 🏊‍♂️

Ευχαριστώ για την πρόταση, και γνωρίζω ότι αυτά τα είδη βρίσκονται στα ναυτιλιακά (skroutz) αλλά το βρίσκω κοντά μου (Χαλάνδρι).

• Like
Reactions: Χιωτης
Έχω ένα B&D κρουστικό δράπανο, και με ρύθμιση ροπής, που το είχα πάρει δεκαετίες πριν σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο στη Γερμανία!

q3.jpeg
Βλέπω πως είναι Made in England!
Σκυλί!

Είπα να του αλλάξω τσοκ, να βάλω ένα αυτόματο.
Δεν έβγαινε βέβαια το παλιό αλλά μετά από πολλά χτυπήματα με το σφυρί, τελικά βγήκε.

Πέρα από τα προφανή φυσήματα και απομάκρυνση σκόνης κλπ, τι να κάνω με το γράσο;

q2.jpeg
Θέλει συμπλήρωμα ή να πετάξω εντελώς το παλιό;
Που; Εκεί που έχει ήδη;

b1.jpeg

Ποιο να βάλω;
Έχω ένα εδώ και χρόνια Durostick γενικής χρήσης, αλλά μάλλον θα θέλει κάποιο ειδικό.

(καλά, σα να διαβάζω ήδη την απάντηση του Νικόλα .... "γέμισε το γράσο φουλ!" .... :ROFLMAO: χάχα, τον πειράζω :ROFLMAO: )

Ναι το παλιό το αφαιρείς τελείως. Εγώ θα έβαζα ένα απλό γράσσο, όχι κάποιο ειδικό.

• Like
Reactions: nikfor
1. πρέπει να χρησιμοποιήσω αστάρι και ποιο για να γίνει καλύτερη η επιφάνεια των τούβλων ή του σοβά για να υποδεχτεί τη νέα λάσπη που θα βάλω;
Αστάρι πρέπει και ποιο;

Καλησπέρα στους μάστορες.
Στο θέμα μου με τα στραβά ράφια, δεν άντεξα να τα βλέπω και τα ξηλωσα χθες. Χρειάστηκε πολλή προσπαθεια και τελικά βγήκαν με τη βοήθεια από ένα σκαρπελο και χτύπημα. Βγήκαν τελικά μαζί και τα ουπατ και οι ντιζες στραβωσαν. Καλυψα χθες τις παλιές τρύπες, στοκαρα και έβαψα.
Σημερα εκανα καινούριες τρύπες 5 πόντους αριστερά ,πήρα καινούριες ντιζες και ουπατ και με τη βοήθεια δυο φίλων τα βάλαμε ολοσωστα.
Για αρχάριος , μια χαρά!
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές.
Η διακόσμηση θα γίνει από τη γυναίκα.

Attachments

• IMG_20210511_211646.jpg
    IMG_20210511_211646.jpg
    3.6 MB · Views: 48
παιδια, υπαρχει τροπος να "μακιγιαρεις" στοκαρισμα σε τοιχο, ειτε κανονικο, ειτε σπατουλαριστο? Ωστε να μην φαινεται?
εχω πειραματιστει με σφυρακι σε στεγνο στοκαρισμα και με βρεγμενο σφουγγαρι σε νωπο, αλλα ψαχνω μια πιο καλη μεθοδο

παιδια, υπαρχει τροπος να "μακιγιαρεις" στοκαρισμα σε τοιχο, ειτε κανονικο, ειτε σπατουλαριστο? Ωστε να μην φαινεται?
εχω πειραματιστει με σφυρακι σε στεγνο στοκαρισμα και με βρεγμενο σφουγγαρι σε νωπο, αλλα ψαχνω μια πιο καλη μεθοδο
με το σφυρακι τι ακριβως κανεις? θες να το φτιαξεις ή να το χαλασεις?

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλησπέρα στους μάστορες.
Στο θέμα μου με τα στραβά ράφια, δεν άντεξα να τα βλέπω και τα ξηλωσα χθες. Χρειάστηκε πολλή προσπαθεια και τελικά βγήκαν με τη βοήθεια από ένα σκαρπελο και χτύπημα. Βγήκαν τελικά μαζί και τα ουπατ και οι ντιζες στραβωσαν. Καλυψα χθες τις παλιές τρύπες, στοκαρα και έβαψα.
Σημερα εκανα καινούριες τρύπες 5 πόντους αριστερά ,πήρα καινούριες ντιζες και ουπατ και με τη βοήθεια δυο φίλων τα βάλαμε ολοσωστα.
Για αρχάριος , μια χαρά!
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές.
Η διακόσμηση θα γίνει από τη γυναίκα.
Αψογος!

Μηπως ο Κωστας εννοει να κανεις το στοκαρισμα να μην ξεχωριζει απο το υπολοιπο επειδη ειναι πιο λειο;
(Αν και αυτο δεν ισχυει θεωρητικα σε σπατουλαριστο τοιχο, μονο σε κανονικο)

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1
ακριβως..να δωσω υφη.
ακομα και σε σπατουλαριστο παλι θα ξεχωριζει γιατι με τον καιρο και τα βαψιματα η επιφανεια αλλαζει

σε κανονικο τοιχο σκεφτομαι να περασω απο πανω ρολο βαψιματος την επομενη φορα

• Like
Reactions: mastroxalastis
Για να μην φαινεται το στοκαρισμα θα πρέπει να τριφτει περιμετρικά ώστω να δειχνει που ειναι μετά το βάψιμο.. τοπικα η μη...

Σε τοίχο που δεν ειναι σπατουλαριστος Άγγελε το μερεμέτι θα πρέπει να γίνεται με ανάλογο χοντροκοκο στοκο ώστε να μην φαινεται...με λίγα λόγια ανάλογα την υφή χρησιμοποιούμε ανάλογo στόκο...

Last edited:
Μάστορια αύριο θα βάψω ένα ξύλινο ταβάνι. Πιο είναι το κατάλληλο πινέλο? Μάλλι η σφουγγαράκι?

Επίσης έχω το πιστολη αέρα της Parkside άνω δοχείο, θα μπορούσα να βάψω το ταβάνι με αυτό, το έχει δοκιμάσει κανείς? Η θα έχω θεμέλια με τρέξιμο μπογιάς από το δοχείο ή να μην τραβάει χρώμα γιατί θα είναι ανάποδα, δλδ το μπεκ θα είναι κάθετα πρόεδρος τα πάνω!

Εάν είναι ραμποτε με πινέλο....
Εάν είναι ενιαίο/ισιο μπορεις και με κυλίνδρακι microstar...
Με πιστολι δεν έχω δοκιμάσει πως θα γίνει αλλά θέλει πολύ μόνωση περιμετρικά να μην γίνει χάλια..

Μετα απο πολυ καιρο επανερχομαι αναζητωντας αποψεις για την τοποθετηση νεας τηλεορασης πανω σε χαμηλο τοιχο.

παλια τηλεοραση 42" PLASMA
νεα τηλ. 65 led, βαρος ~30kg

η υπαρχουσα τηλεοραση (σχ.1) βρισκεται πανω σε επιπλο περιπου 45cm ψηλο. Στην πλατη της tv υπαρχει τοιχακι κουφιο απο γυψοσανιδα υψους ~90cm καο παχους ~25cm (μπλε χρωμα) με μαρμαρο στο πανω μερος. το πανω μερος της tv φτανει περιπου 20cm πανω απο το τοιχάκι. Πανω στο μαρμαρο υπαρχουν διαφορα διακοσμητικα και γλαστρακια.

Θα κανω αγορα 65" τηλεορασης και σκεφτομαι να φτιαξω ενα πιο μινιμαλ σκηνικο, αφαιρωντας τα δυο επιπλα και φτιαχνωντας ενα πιο ψηλο τοιχίο (κοκκινο χρώμα) σε ολο το πλατος της γυψοσανιδας αλλα με υψος 1,53m.
Πανω σε αυτο θα βαλω με λεπτη σταθερη βαση τοιχου την τηλεοραση και ολα τα καλωδια μεσα απο το κουφιο θαφτανουν κατω δεξια στην πρίζα.
Το προσθετο κομματι θα στοκαριστει και βαφτει ιδια με την υπαρχουσα γυψοσανιδα.

Το ερωτημα ειναι αν το MDF 18 κρινεται αρκετο για την κατασκευη αυτη, μιας και τα 35 κιλα θα κρεμμονται απο 4 βιδες, αλλα και για το πως θα στηριχτει το προσθετο κομματι στην υπαρχουσα γυψοσανιδα.

Attachments

• 1.png
    1.png
    20.6 KB · Views: 25
  • 2.png
    2.png
    24.4 KB · Views: 25
Μετα απο πολυ καιρο επανερχομαι αναζητωντας αποψεις για την τοποθετηση νεας τηλεορασης πανω σε χαμηλο τοιχο.

παλια τηλεοραση 42" PLASMA
νεα τηλ. 65 led, βαρος ~30kg

η υπαρχουσα τηλεοραση (σχ.1) βρισκεται πανω σε επιπλο περιπου 45cm ψηλο. Στην πλατη της tv υπαρχει τοιχακι κουφιο απο γυψοσανιδα υψους ~90cm καο παχους ~25cm (μπλε χρωμα) με μαρμαρο στο πανω μερος. το πανω μερος της tv φτανει περιπου 20cm πανω απο το τοιχάκι. Πανω στο μαρμαρο υπαρχουν διαφορα διακοσμητικα και γλαστρακια.

Θα κανω αγορα 65" τηλεορασης και σκεφτομαι να φτιαξω ενα πιο μινιμαλ σκηνικο, αφαιρωντας τα δυο επιπλα και φτιαχνωντας ενα πιο ψηλο τοιχίο (κοκκινο χρώμα) σε ολο το πλατος της γυψοσανιδας αλλα με υψος 1,53m.
Πανω σε αυτο θα βαλω με λεπτη σταθερη βαση τοιχου την τηλεοραση και ολα τα καλωδια μεσα απο το κουφιο θαφτανουν κατω δεξια στην πρίζα.
Το προσθετο κομματι θα στοκαριστει και βαφτει ιδια με την υπαρχουσα γυψοσανιδα.

Το ερωτημα ειναι αν το MDF 18 κρινεται αρκετο για την κατασκευη αυτη, μιας και τα 35 κιλα θα κρεμμονται απο 4 βιδες, αλλα και για το πως θα στηριχτει το προσθετο κομματι στην υπαρχουσα γυψοσανιδα.

Απαντω σε μενα:

How do you attach MDF to drywall?
Liquid Nails for paneling would do the trick. Apply a zigzag bead to the MDF and press against the wall, then pull off the wall and wait a minute. Place back on the wall and it will stick well. You could also probably use mastic adhesive for tiling

Εάν είναι ραμποτε με πινέλο....
Εάν είναι ενιαίο/ισιο μπορεις και με κυλίνδρακι microstar...
Με πιστολι δεν έχω δοκιμάσει πως θα γίνει αλλά θέλει πολύ μόνωση περιμετρικά να μην γίνει χάλια..
Ευχαριστώ Κωστή, το δωμάτιο είναι άδειο (υπό ανακαίνιση) και οι λοιποί τοίχοι άβαφη ακόμη,γιαυτο σκευτικα το πιστολη αλλά έχω ενδοιασμούς εάν θα ψεκάζει κάθετα προς τα πάνω. Το ταβάνι δεν είναι ακριβώς ραμποτε είναι σανίδες φαρδους περίπου 20 εκ και στις ενώσεις έχει πηχάκι.

Ευχαριστώ Κωστή, το δωμάτιο είναι άδειο (υπό ανακαίνιση) και οι λοιποί τοίχοι άβαφη ακόμη,γιαυτο σκευτικα το πιστολη αλλά έχω ενδοιασμούς εάν θα ψεκάζει κάθετα προς τα πάνω. Το ταβάνι δεν είναι ακριβώς ραμποτε είναι σανίδες φαρδους περίπου 20 εκ και στις ενώσεις έχει πηχάκι.
Το πιστολι με δοχείο πανω χρησιμοποιει μερικως την υποπιεση που δινει ο αερας οπως περναει απο το πιστόλι και σε μεγαλο βαθμο την βαρυτητα για να φτασει το χρωμα στο μπεκ. Θα δεις οτι σε πιστολια με δοχειο κατω συνδεουν και σωληνακι αερα που δημιουργει πίεση και στο δοχειο χρώματος αναλογα με την εφαρμογη. Το χρώμα ταβανιου και γενικα τοιχοποιιας εχει αρκετα στερεα κια γι'αυτο χρησιμοποιουνται κα μεγαλα μπεκ.
Με το πιστολι καθετα προς τα πανω κατα 99% δεν θα βγαζει τίποτα ακομα και αν η τρυπα παροχης ειναι καλυμμενημε χρωμα, κατι που και αυτο το θεωρω δυσκολο οταν πεσει η σταθμη και κινειται και το πιστολι περα δωθε. Αλλωστε τα ανω δοχεια εχουν και οπη για να τραβανε αερα απο πανω ή στεγανωνουν μερικως με την μικρη ταπα, που σημαινει οτι θα πρεπει να την κλεισεις αεροστεγως για να μην σταζει και αρα σχεδον αδυνατο να εχει ροη χρωματος προς το μπεκ σε αυτη την θεση.