Μάστορες τα φώτα σας!!

Λοιπόν, σχετικά με το μπάνιο, έφτιαξα ένα σχέδιο:
Στο 1 βλέπετε το μπάνιο και το εντοιχιζόμενο καζανάκι (σχεδίασα το μισό χάριν συντομίας ;) )...
Στο 2 έχω προσθέσει τούβλα στο κάτω μέρος του καζανακιού.
Στο 3 έχω κολλήσει μια τσιμεντοσανίδα πάνω στα τούβλα του καζανακιού.
entoihizomeno_kazanaki_2.jpg

Πώς το βλέπετε;
Κολλάνε οι τσιμεντοσανίδες χωρίς βίδωμα σε μεταλλικό σκελετό;
Με τι; Με κάποια κόλλα; Ή τσιμεντολάσπη;

Ακόμα και να βρείς άκρη να τις κολλήσεις........ ποιος ο λόγος. Σαν την βίδα δεν έχει φίλε. Να σκέφτεσαι μετά απο μια 5ετία αν θα είναι στην θέση τους.

Η τσιμεντοσανιδα βιδωνετα με μικρες αυτοδιατρητες βιδες των 2 ποντων,εξαρταται βεβαια το παχος του μεταλλικου σκελετου,αρκει ο τελευταιος να ειναι σωστα στηριγμενος....

Παίδες, ψάχνω βίδες σαν κι αυτή της φωτογραφίας, με σπείρωμα και από τις δύο πλευρές και στις συγκεκριμένες διαστάσεις (μήκος και διάμετρο).
Πήγα σήμερα στο Leroy και σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά της Αθηνάς (εκτός από ένα που ήταν κλειστό) και δεν είχαν.
Τη Δευτέρα λέω να δοκιμάσω στην Σπύρου Πάτση.
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο βιδάδικο;
Είναι όντως κάτι τόσο δυσεύρετο;

eretwtrr.jpg

Ναι ειναι λιγο δυσευρετες αυτες οι βιδες
Αυτη εχει εγκοπη για να βιδωθει με ισιο κατσαβιδι?
Που θα την βαλεις?
Αφου το στελεχος (στη μεση) δεν ειναι εξαγωνο για να μπορεις να το βιδωσεις, μπορεις να βαλεις ενα κομματι απο ντιζα ή να κοψεις μια μακρια βιδα και με ενα τροχακι να δημιουργησεις την εγκοπη

Μπορεις να αγορασεις ντιζα 8μμ (τοσο φαινεται οτι ειναι η διαμετρος) απο το Leroy η αλλου και να την κοψεις στο μηκος του δειγματος αυτου.

Απο εκει και περα, αναλογως του τι θελεις να κανεις, υπαρχουν τροποι για να κανεις την δουλεια.

Στην Ελλαδα δεν θυμαμαι να τα εχω δει. Υπαρχουν ομως στο εξωτερικο απο κινα, αμαζον κλπ. στις διαστασεις ακριβως που τα θες.
Η Αγγλικη ονομασια ειναι "double threaded bolts/studs" αν θες να τα ψαξεις.

Ο πωλητης παρακατω πουλαει τετοιες ντιζες Μ8 και εχει option για ποσα τεμαχια και τι διασταση ακριβως θελεις (Μ8χ70μμ?).

• Like
Reactions: mikemtb
Το μήκος τους είναι περί τα 63-64 mm. Προορίζονται για έναν γατοπύργο περίπου σαν τον παρακάτω. Συνδέουν τα κάθετα ξύλα μεταξύ τους (το πάνω με το από κάτω του) οπότε δεν έχουν εγκοπή. Στρίβοντας τα ξύλα βιδώνονται. Υποθέτω ότι λίγο μικρότερες ή λίγο μεγαλύτερες (στο μήκος) δεν θα έχει σημασία, αρκεί να μπει αρκετό σπείρωμα στο ξύλο ώστε να το συνδέσει με το γειτονικό του.
Ο Τσαμουρής απ'ότι βλέπω είναι μόνο e-shop. Από τον Διβέρη (vidakatsavidi) της Λ.Βουλιαγμένης περνάω κάμποσες φορές την εβδομάδα. Και ο Δαμίγος της Φιλαδέλφειας θα βόλευε.
Στην Σπύρου Πάτση που και από εκεί περνάω κάποιες φορές, λέτε να μην επιχειρήσω;

jghjgj.jpg

Στη Σπύρου Πάτση θα βρείς, μόλις στρίψεις αριστερά από Αθηνών στα 100 μέτρα αριστερά´ σου θα βρείς βιδάδικα.
Εναλλακτικά, αν στη γειτονιά σου έχεις κάποιο μαγαζί με είδη κιγκαλερίας, μπορείς να ρωτήσεις. Αυτά τα στριφόνια τα χρησιμοποιούν και σε κάποια stop πατζουριών.

Αυτές οι βόλτες δεν πιάνουν στο ξύλο χρειάζεσαι μούφες με βόλτα χωνευτές μέσα.
Απ΄ότι βλέπω στην φωτογραφία τα κολονάκια είναι το ένα επάνω στο άλλο οπότε με μια ντίζα περαστή και παξιμάδια επάνω και κάτω μπορείς να τα πιάσεις όλα μαζί.

Αυτές οι βόλτες δεν πιάνουν στο ξύλο χρειάζεσαι μούφες με βόλτα χωνευτές μέσα.
Απ΄ότι βλέπω στην φωτογραφία τα κολονάκια είναι το ένα επάνω στο άλλο οπότε με μια ντίζα περαστή και παξιμάδια επάνω και κάτω μπορείς να τα πιάσεις όλα μαζί.
Δεν είναι δική μου κατασκευή. Αυτά που λες υπάρχουν στα ξύλα, απλώς λείπουν βίδες από την συσκευασία, γι'αυτό ψάχνομαι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Συνάδελφοι, έχω δυο αρχαίους ανεμιστήρες οροφής και τα χειριστήρια τους τα έχουν παίξει.
Ειδικά το ένα μου έμεινε στο χέρι! Διαλύθηκαν τα εσωτερικά πλαστικά, έγιναν τρίμματα!

Βλέπω στο skroutz πως αυτά τα χειριστήρια κοστίζουν μόλις 3,5€ ! Τζάμπα.

unnamed.jpeg

Οπότε το πιο απλό είναι να παραγγείλω 2 τέτοια να ξεμπερδεύω.

Αλλά λέω, μήπως θα μπορούσα να βάλω ένα από τα ντιμεράκια που έχω, αυτά που είχε προτείνει ο Νικόλας στο thread που συζητούσαμε για τα dimmer.

Είναι άραγε το ίδιο πράγμα;
Αν ναι, θα είναι και συνεχούς ρύθμισης και όχι μόνο στις 5 προεπιλεγμένες ταχύτητες.
Θα πουλάμε και μούρη :p

Edit: Δεν κρατήθηκα, το δοκίμασα. Δουλεύει μεν αλλά κάνει ένα βόμβο το μοτέρ του ανεμιστήρα, οπότε δεν το συνέχισα μην το κάψω. Ίσως οι πιο ειδικοί μας διαφωτίσουν

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas
Δεν νομιζω να εχει θεμα το μοτερ βαζοντας το dimmer, απλα μη το πας στο πολυ χαμηλο οριο.
Για τον θορυβο, ανεστρεψε τα καλωδια / φις που πανε στην παροχη/ πριζα και πες μας.

• Like
Reactions: nickolas
......Για τον θορυβο, ανεστρεψε τα καλωδια / φις που πανε στην παροχη/ πριζα και πες μας.

To είχαμε συζητήσει και παλιότερα, οπότε το dimmer το συνδέω σωστά στην πρίζα.

Το γύρισα και ανάποδα πάντως έτσι από περιέργεια, δεν άλλαξε όμως κάτι.
Τον ίδιο βόμβο κάνει.

Παρήγγειλα τ ανταλλακτικό των 3.5€ και όταν έρθει θα το βάλω για να δω μήπως και συμπτωματικά τα έχει παίξει και το μοτέρ γιατί πράγματι είναι περίεργο αυτό που κάνει με το dimmer. Θα ενημερώσω ...

(αν και τώρα που το σκέφτομαι ξανά καθώς γράφω, δεν είναι και τόσο περίεργο γιατί, αν θυμάμαι καλά, αυτά τα dimmer δεν ρίχνουν στην πραγματικότητα τα Volt όπως κάνει το κανονικό ανταλλακτικό που παρήγγειλα που έχει μέσα του έναν μετασχηματιστή με διαφορετικά τυλίγματα για να δίνει αυτές τις πέντε διαφορετικές τάσεις άρα και ταχύτητες του ανεμιστήρα. Αυτά τα dimmer λειτουργούν διακοπτικά, αναβοσβήνοντας δηλαδή διαρκώς σε μια μεταβαλλόμενη συχνότητα ανάλογα με το που βάζεις το ποντεσιόμετρο, οπότε ίσως είναι λογικό να μην είναι συμβατά με το μοτέρ του ανεμιστήρα.

Λοιπόν, σχετικά με το μπάνιο, έφτιαξα ένα σχέδιο:
Στο 1 βλέπετε το μπάνιο και το εντοιχιζόμενο καζανάκι (σχεδίασα το μισό χάριν συντομίας ;) )...
Στο 2 έχω προσθέσει τούβλα στο κάτω μέρος του καζανακιού.
Στο 3 έχω κολλήσει μια τσιμεντοσανίδα πάνω στα τούβλα του καζανακιού.
View attachment 182450

Πώς το βλέπετε;
Κολλάνε οι τσιμεντοσανίδες χωρίς βίδωμα σε μεταλλικό σκελετό;
Με τι; Με κάποια κόλλα; Ή τσιμεντολάσπη;
Πλαίσιο για να μπουν η γυψοσανίδες δεν θα κάνεις;

@ikulias τελικά δεν έβαλα τσιμεντοσανίδα ούτε γυψοσανίδα. Το έκανα με μπετό χαμηλά και τσιμεντολάσπη πιο ψηλά.
Σε αυτά που έχουν μείνει θα το χτίσω με τούβλα, απλά, παλιά, δοκιμασμένα πράματα... 😊

Ερώτηση: Μπορώ να βάψω με υδρόχρωμα πάνω σε τοίχο, εσωτερικού χώρου, που είναι βαμμένος με πλαστικό ?

Οι τοίχοι είναι σε μπάνιο ψηλοτάβανο.
Το ταβάνι είναι με υδρόχρωμα μετά μισό μέτρο πλαστικό και πιο κάτω πλακάκια

Ευχαριστώ

Οχι εφοσον ειναι ψιλοταβανο....
Μονο στην περιπτωση που δημιουργουνται υδρατμοι αλλα και παλι υπαρχει αλλη λυση απο ειδικο χρωμα που ειναι για μπανια...

Οχι εφοσον ειναι ψιλοταβανο....
Μονο στην περιπτωση που δημιουργουνται υδρατμοι αλλα και παλι υπαρχει αλλη λυση απο ειδικο χρωμα που ειναι για μπανια...
Η ερώτηση είναι μπορώ να βάψω κατευθείαν χωρίς έξτρα διαδικασία πάνω στο πλαστικό με το υδρόχρωμα που θα βάψω το ταβάνι για μεγαλύτερη ευκολία.
Αν δεν γίνεται, θα το βάψω πάλι πλαστικό στην απόχρωση που έχει. Υγρασία έχει ο χώρος αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα με μούχλες κλπ

Εγω, παντως, σε αντιστοιχη περιπτωση (που το παλιο χρωμα μουχλιασε σε ενα χρονο), εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο ενα παρομοιο χρωμα της Benjamin Moore. Στα 4 χρονια εκανε 1-2 μικρες μαυριλες, που τους εκανα ενα επιπλεον περασματακι.

Καλο θα ηταν να βαλεις και ενα ασταρακι πρωτα.
Παντως, για το υδροχρωμα εχω ακουσει ασχημα πραγματα.

Last edited: