Μάστορες τα φώτα σας!!

Άγγελε σε μια τρύπα 1 πόντους διάμετρο η και παραπάνω,δεν διευκρινιζεις,δεν μπορεί να μπει πολύ παχυρευστο υλικό και να σταθεί σωστά...οποτε το durocret η οποιαδήποτε άλλο δεν κάνει για αυτή την δουλειά...
Εγώ επιμένω να κλειστεί πλήρως και επειτα να κάνεις νεα τρύπα...
Η τρύπα πρέπει να γίνει ακριβώς στο ίδιο σημείο και γιατί.. ;
Δώσε διευκρινήσεις για να βοηθηθείς..

• Like
Reactions: stfmich
Άγγελε σε μια τρύπα 1 πόντους διάμετρο η και παραπάνω,δεν διευκρινιζεις,δεν μπορεί να μπει πολύ παχυρευστο υλικό και να σταθεί σωστά...οποτε το durocret η οποιαδήποτε άλλο δεν κάνει για αυτή την δουλειά...
Εγώ επιμένω να κλειστεί πλήρως και επειτα να κάνεις νεα τρύπα...
Η τρύπα πρέπει να γίνει ακριβώς στο ίδιο σημείο και γιατί.. ;
Δώσε διευκρινήσεις για να βοηθηθείς..
Κωστή, εννοείς να κλείσει την τρύπα και να τρυπήσει στο ίδιο ακριβώς σημείο ή κάπου παραδίπλα;

Eαν τον παιρνει πιο διπλα να τρυπησει θα ηταν πολυ καλυτερα..αλλα αυτο θα μας το διευκρινισει ο Αγγελος...
Το να το κανεις στο ιδιο σημειο μπορει να υπαρχει ο κινδυνος να μην σταθεροποιηθει σωστα.....και απο την εμπειρια μου ομως δεν εχει βαθος χρονου τετοια επισκευη..
Εαν δεν τον παιρνει για διαφορους λογους, ισως και το "φυτεμα " του ουπατ, που αναφερεται πιο πισω, να ειναι το πιο ιδανικο...,για αυτο ρωταει αλλωστε ο Αγγελος τι και πως, οποτε δεν θα πω 100% οτι δεν θα γινει σωστο...!!!!

Απο ο,τι καταλαβα μεχρι τωρα, ολοι συμφωνειτε οτι ειναι καλυτερα να βυθιστει το ουπατ μαζι με το υλικο, αντι να γεμισει και να γινει νεα τρυπα απο την αρχη. Ok, απλως εχω την αισθηση οτι θα ειχα καλυτερο ελεγχο της διαδικασιας αν μπορουσα να ανοιξω νεα τρυπα.

Ετσικι αλλιως, μολις εμαθα οτι ειναι διαφορετικη η περιπτωση απο ο,τι μου ειχαν πει (ειναι στο σπιτι του αδερφου μου, και περιμενω και φωτογραφιες) :
Μιλανε για τις τρυπες του μεντεσε πανω στο πορτακι. Προφανως, ειχαν λασκαρει και καποιος εβαλε μεσα καποιο υλικο (στοκο μαλλον), και μεσα εκει ουπατ (ναι, στο ξυλο-νοβοπαν), και μετα βιδωσε ξανα τις βιδες. Και φαινεται οτι τωρα διαλυθηκε ο στοκος και παιζουν τα ουπατ και οι βιδες.

Σκεφτομαι να βαλω μειγμα πριονιδι και κολλα, χωρις ουπατ, αλλα δεν τα αποκλειω και αυτα. Τι λετε;

• Wow
Reactions: Χιωτης
Τρυπες του μεντεσε στο πορτακι? Εκει εμπαινε ουπατ? Ποσο μεγαλος ειναι ο μεντεσες? To πορτακι ειναι γιγαντιο και βαρυ που θελει ουπατ για να στηριχτει?
Μηπως τα ουπατ ειναι μικρα των 3μμ? Δεν υπαρχουν αλλα λεμε. Με τεραστια περιεργεια περιμενω φωτο 👀

• Like
Reactions: stfmich and KOSSTV
Κι εγω τις περιμενω.
Ενα απλο ντουλαπι ειναι, με κλασικο μεντεσε, λογικα.
Προφανως, λασκαρισαν οι βιδες/τρυπες του μεντεσε και βαλανε στοκο και (αλά Μαγκαιβερ) ουπατ για να πιασει.
Τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα.

Οχι οτι θα καταλαβετε και πολλα παραπανω (μερικοι ανθρώποι απλα δεν το εχουν με την φωτογραφια 😛 )

IMG-129fc8c278bc7d4e324d0b6ec0a9ebef-V.jpgIMG-3a36f27f9aa998b894a48798e0c31191-V.jpgIMG-42b2510e8e8851d9a512eb702ede7eaa-V.jpgIMG-5efd22c8506438867c47e557e7a7630e-V.jpgIMG-c66010019477b84e72b23e445a9f0cb9-V.jpg

Τον έχουν κάνει τον μεντεσε "τρυπατο" μετα συνχωρησεως...
Δύσκολα διορθώνεται με τόση διεύρυνση των 2 τρυπων...το ουπα κομμένο για αυτό μπήκε επειδή δεν καθόταν η βίδα....
Εγώ θα το γέμιζα με πριονίδι με μπόλικο Atlacoll και από πάνω ενα κομματι 4 χιλιοστά ξύλο 6Χ7 εκ..και εποιτα να μπουν βίδες...βεβαια αυτο θα πρεπει να γινει και στον άλλον μεντεσε...ώστε να καθίσει το ίδιο...
Ας πουν και οι αλλοι την γνώμη τους...

• Haha
Reactions: mastroxalastis
Το μερος με το κομματι ξυλο το φοβαμαι, γιατι ειναι τρελος μπελας αν τυχον δεν κατσει καλα ο μεντεσες, να το ρυθμισεις. Κολλα και πριονιδι, λεω. Ισως και λιγο απο εκεινο που μου ειχες συστησει για τις ρωγμες στο πατωμα, για να αντεχει περισσοτερο στις συστολοδιαστολες. Και μετα τρυπημα απευθειας με την βιδα...και τον σταυρο μου.

Εγω θα βιδωνα ενα ρεταλακι λαμαρινας παχους 1μμ σε καθε πλευρα, πιασμενο πανω κατω με βιδες στο ντουλαπι και μετα θα βιδωνα επανω του τον μεντεσε με λαμαρινοβιδα.
Επισης, μπορεις να κανεις μια διαμπερη τρυπα και να στερεωσεις την βιδα του μεντεσε με παξιμαδι τυφλο απο την εξωτερικη πλευρα του ντουλαπιου, θα φαινεται σαν σχεδιο :)

Καλες ιδεες. Η δευτερη δεν ξερω αν θα αρεσει αισθητικα. Ισως μονο αν γινει για ολα τα ντουλαπια, αλλα αυτο ειναι πολυ μπελας.
Οι λαμαρινοβιδες θα πιασουν αρκετα σε 1mm λες;

Βαζεις 1.5μμ. Noμιζω ομως οτι θα πιασει μια χαρα και σε 1μμ.
Τις τρυπες θα τις εχεις κλεισει με πριονιδι και κολλα οποτε θα πιασει και εκει λιγο η βιδα. Μονταζοκολλα ειναι καλυτερα να μπει πιστευω.
Μπορεις επισης να κοψεις την λαμαρινα σε σχημα Π( να φορεθει πανω απο την μεγαλη τρυπα forstner) για μεγαλυτερη αντοχη.

Αυτό που προτείνει ο Μιχάλης με την λαμαρίνα σκέφτηκα κι εγώ. Είναι και σχετικά εύκολο

Η μονταζοκολλα καλη ειναι, αλλα (του lidl, τουλαχιστον) παραμενει λιγο πλαστικη και θα κουναει, φοβαμαι.

Οι τρύπες αυτές μου φαίνονται σε μέγεθος μικρής καβίλιας. Αν ναι, μήπως θα ήταν καλή ιδέα να σφηνώσεις καβίλιες με ατλακολ και όταν στρεγνώσουν καλά την επόμενη μέρα να της κόψεις "πρόσωπο" με ένα πριονάκι. Εκεί αν θέλεις να είσαι σίγουρος 100% (γιατί η καβίλια δε ξέρω αν θα δέσει σε ταλαιπωρημένο νοβοπάν) βάζεις και ένα λαμάκι 1 χιλιοστού όπως είπε ο Μιχάλης, του κάνει μια μικρή τρύπα με ένα τρυπανάκι και χρησιμοποιείς λαμαρινόβιδα. Δε πρόκειται να ξανακουνηθεί ο μεντεσές με τίποτα.