Μάστορες τα φώτα σας!!

Στις φωτό βλέπετε διακόπτη καλοριφέρ μάρκας Brassform.
Άρχισε ξαφνικά, χωρίς λόγο, να στάζει από το δεξί παξιμάδι, εκεί που δείχνουν τα δύο βελάκια (στη δεύτερη φωτό).
Έσφιξα το παξιμάδι αλλά δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.
Υποψιάζομαι το μαύρο πλαστικό (ίσως να είναι λαστιχένιο και όχι πλαστικό) που δείχνει το μπλε βελάκι στη δεύτερη φωτό.
Κάθε ιδέα - πρόταση καλοδεχούμενη.

DSC_0001-c.jpg

DSC_0002-c.jpg

Καλησπέρα. Αν προσπάθησες να το σφίξεις ενώ βρίσκονταν σε λειτουργία ή είχε λειτουργήσει πριν από λίγο το καλοριφέρ είναι λογικό να μην μπόρεσες να το ασφαλίσεις σωστά για να μην στάζει αφού τα μέταλλα εξαιτίας της θερμοκρασίας είχαν διασταλεί. Θα σου πρότεινα να εκτόνωσης το δίκτυο της γραμμής εκκενώνοντάς της και να ξανα-προσπαθήσεις να το σφίξεις. Παράλληλα με απαλλαγμένο το σώμα και την γραμμή του δικτύου από το νερό θα μπορέσεις να επιθεώρησης το μαύρο πλαστικό (δαχτυλίδι) που μονώνει σε τι κατάσταση είναι και εάν χρίζει αλλαγής να την κάνεις.

• Like
Reactions: cyclades and aetosa
Καλησπέρα. Αν προσπάθησες να το σφίξεις ενώ βρίσκονταν σε λειτουργία ή είχε λειτουργήσει πριν από λίγο το καλοριφέρ είναι λογικό να μην μπόρεσες να το ασφαλίσεις σωστά για να μην στάζει αφού τα μέταλλα εξαιτίας της θερμοκρασίας είχαν διασταλεί.

Δεν λειτουργούσε το καλοριφέρ, κρύο ήτανε.
Έχει να λειτουργήσει από Απρίλιο, αν θυμάμαι καλά.

Το γραφω εδω αμα χρειαζεται ας μεταφερθει...

Απωθητικο για γατες καποιο καλο υπαρχει....;..η καποιου αλλου ειδους μεθοδο...νομιζω οτι με τα ηχητικα δεν αξιζει να μπλεξω και ειναι ακριβη σαν λυση....
Πρωι-πρωι εδω και κανα 10ημερο ερχονται και κανουν ακαθαρσιες και βγαινω με το λαστιχο η με κουβα να καθαριζω.....για να μην στησω καραουλη πιο πρωι και δουν τα ραδικια αναποδα...!!!!

• Like
Reactions: nickolas
Στις φωτό βλέπετε διακόπτη καλοριφέρ μάρκας Brassform.
Άρχισε ξαφνικά, χωρίς λόγο, να στάζει από το δεξί παξιμάδι, εκεί που δείχνουν τα δύο βελάκια (στη δεύτερη φωτό).
Έσφιξα το παξιμάδι αλλά δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.
Υποψιάζομαι το μαύρο πλαστικό (ίσως να είναι λαστιχένιο και όχι πλαστικό) που δείχνει το μπλε βελάκι στη δεύτερη φωτό.
Κάθε ιδέα - πρόταση καλοδεχούμενη.

View attachment 186597

View attachment 186598
Λογικά θα είναι 24x19 . Ανταλλακτικά βρίσκεις αλλά κανονικά δε θα έπρεπε να σταζει εκτός αν μετακινήθηκε για κάποιο λόγο πχ κοπανηνα. Είναι πολύ χρόνοβόρο και θα γίνει χαμός αν πας να το αλλάξεις βεβαια χωρίς να το έχεις ξανακάνει. Εμένα με σφίξιμο σε παρόμοιο πρόβλημα έφτιαξε αλλά είχε από την αρχή θεμαScreenshot_2021-10-14-21-34-58-773_com.google.android.apps.docs.jpg

Απωθητικο για γατες καποιο καλο υπαρχει....;..η καποιου αλλου ειδους μεθοδο...νομιζω οτι με τα ηχητικα δεν αξιζει να μπλεξω και ειναι ακριβη σαν λυση....
Πρωι-πρωι εδω και κανα 10ημερο ερχονται και κανουν ακαθαρσιες και βγαινω με το λαστιχο η με κουβα να καθαριζω.....για να μην στησω καραουλη πιο πρωι και δουν τα ραδικια αναποδα...!!!!
Συνήθως έρχονται για φαγητό αν έχεις αλλιώς βάλε κανένα σκύλο. Νομίζω δεν υπάρχει απωθητικό. Κάτι είχα διαβάσει για ξύδι κάτι τέτοιο

Ολα τα ειδικα σπρευ τα ιδια ειναι και κανουν δουλεια, οποτε παρε το φτηνοτερο. Το μυστικο ειναι να μην παραλειψεις ουτε μια μερα να ψεκασεις. Μετα απο καμμια βδομαδα θα φυγουν με την προυποθεση οτι δεν θα υπαρχει τριγυρω φαγητο. Για να ερθουν ξαφνικα, σημαινει οτι καποιος τα ταισε και τωρα καθε γατος θελει να μαρκαρει την περιοχη για δικη του...

Ισως να βολευει και η λυση των απωθητικων ακιδων που μπαινουν για γατες και πτηνα. Βγαινουν σε διαφορα μηκη και πλατη.

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Το ξυδι θα τα κανει ολα συχρηστα και βρωμερα και ειναι και αμφιβολου αποτελεσματικοτητος.
Το ειδικο υγρο στο ψεκαστηρι δεν αφηνει ιχνη και περιεχει πιπεροειδεις οσμες, σιγουρα αποτρεπτικες.

Το δαχτυλίδι σύσφιξης κατεβαίνει καθόλου;
Εγώ θα δοκίμαζα με τεφλόν για αρχή.
Επειδή είναι μηχανικής σύσφιξης αμφιβάλλω αν θα έχει αποτέλεσμα. Βέβαια ποτέ δε ξερεις

Το δαχτυλίδι σύσφιξης κατεβαίνει καθόλου;
Εγώ θα δοκίμαζα με τεφλόν για αρχή.
Επειδή είναι μηχανικής σύσφιξης αμφιβάλλω αν θα έχει αποτέλεσμα. Βέβαια ποτέ δε ξερεις
Καλημέρα σας. Κυκλοφορούν και κάποια ασφαλιστικά σπειρωμάτων σε στυλ κόλλας στο εμπόριο για τέτοιες δουλειές που συνήθως τις βάζουν προληπτικά για παν ενδεχόμενο για να μην έχουν οι υδραυλικοί συνεχή λύσε-δέσε και όχι μετά την διαπίστωση της διαρροής..... Τώρα μου διαφεύγει το όνομα της μάρκας.... (βασικά στο σπίτι έχω 2 εταιριών για τέτοιες δουλείες αλλά τώρα δεν θυμάμαι καμία.... :( και όχι δεν είναι ούτε LOCTITE ούτε PERMATEX...). Αλλά εάν η διαρροή είναι μεγαλούτσική και διαρκής (σ.σ. με το άναμμα των καλοριφέρ είναι πιθανόν να γίνει και χειρότερη), το λύσιμο είναι μονόδρομος..... :(

Καλημέρα σας. Κυκλοφορούν και κάποια ασφαλιστικά σπειρωμάτων σε στυλ κόλλας στο εμπόριο για τέτοιες δουλειές που συνήθως τις βάζουν προληπτικά για παν ενδεχόμενο για να μην έχουν οι υδραυλικοί συνεχή λύσε-δέσε και όχι μετά την διαπίστωση της διαρροής..... Τώρα μου διαφεύγει το όνομα της μάρκας.... (βασικά στο σπίτι έχω 2 εταιριών για τέτοιες δουλείες αλλά τώρα δεν θυμάμαι καμία.... :( και όχι δεν είναι ούτε LOCTITE ούτε PERMATEX...). Αλλά εάν η διαρροή είναι μεγαλούτσική και διαρκής (σ.σ. με το άναμμα των καλοριφέρ είναι πιθανόν να γίνει και χειρότερη), το λύσιμο είναι μονόδρομος..... :(
Απλα λογω κατασκευης αν δεις που ειναι μηχανικης συσφιξης αμφιβαλλω αν θα κανει κατι τωρα καθως δεν κανει κατι το σπειρωμα περα απο το να πιεζει το ορειχαλκινο δαχτυλιδι το λαστιχο. Ισως για να μη λυθει απο δονησεις κτλ προληπτικα να ειχε νοημα. Σε κολεκτερ που εχω επιδιορθωσει ηταν δυσκολα καθως θελει ακριβεια . Αν ειναι στραβωμενος ο χαλκος δε θα πιασει καλα αυτο.

Την βροχερή μου καλησπέρα σε όλους.
Τα παλιά αλουμίνια έχουν ένα «σφουγγάρι» που περιτρέχει τη μεριά που ενώνονται τα δύο φύλλα, για να κρατάνε τον αέρα και τη σκόνη εκτός.
Αυτά μετά από τόσα χρόνια έχουν ξεραθεί και μόλις τα ακουμπάς καταστρέφονται.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιο υλικό ή αν μπορώ να βάλω κάτι άλλο στη θέση του.

Έχει αρχίσει και φαίνεται σοβαρά η έλλειψη πρώτων υλών νομίζω.

Έψαχνα να κόψω μερικά κομμάτια ΚΠ 15mm για να φτιάξω μια βάση για το παγκοπρίονο και δεν βρήκα πουθενά. Συμβιβάστηκα με OSB που δεν μου αρέσει, αλλά δεν πειράζει, για αυτό που θέλω θα κάνει τη δουλειά του.
Όμως αν θέλεις να κάνεις μια κατασκευή, αυτή τη στιγμή είναι πρόβλημα.

Το ίδιο και με δυο κομμάτια πλάκας αλουμινίου που ήθελα για να φτιάξω μια νέα βάση για το ρούτερ.
Με το ζόρι βρήκαν ένα ρετάλι στον Γελαδάκη και με εξυπηρέτησαν (αλλά και εκεί συμβιβάστηκα αφού ήθελα 5mm και πηρα 4mm) και το χειρότερο, ήταν βρόμικα και γρατζουνισμένα. :confused:

Και καλά το καθάρισμα! Το ψιλοέκανα. Οι γρατζουνιές;

Να τρίψω με ψιλό γυαλόχαρτο; Τι να κάνω; :unsure:

Αισθητικό είναι κυρίως το θέμα, όχι τόσο λειτουργικό, νομίζω.

unnamed (2).jpeg

Τι θα προτείνατε να μπει για να κλείσουν τα κενά κατά μήκος (σαν αρμός δηλαδή) σε παλιό πάτωμα σε πατάρι που έχει γίνει με ταβλες; τύπου οικοδομικά μαδερια

Έχω δει αυτό αλλά θα χρειαστούν πολλά και δεν ξέρω αν συμφέρει

Την βροχερή μου καλησπέρα σε όλους.
Τα παλιά αλουμίνια έχουν ένα «σφουγγάρι» που περιτρέχει τη μεριά που ενώνονται τα δύο φύλλα, για να κρατάνε τον αέρα και τη σκόνη εκτός.
Αυτά μετά από τόσα χρόνια έχουν ξεραθεί και μόλις τα ακουμπάς καταστρέφονται.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιο υλικό ή αν μπορώ να βάλω κάτι άλλο στη θέση του.
Βουρτσακι θα βρεις μονο σε αλουμινα. Θα παρεις ενα κομματακι και θα του το δειξεις. Για να το εφαρμοσεις θα πρεπει να βγουν τα παραθυρα

Με το ζόρι βρήκαν ένα ρετάλι στον Γελαδάκη και με εξυπηρέτησαν (αλλά και εκεί συμβιβάστηκα αφού ήθελα 5mm και πηρα 4mm) και το χειρότερο, ήταν βρόμικα και γρατζουνισμένα. :confused:

Και καλά το καθάρισμα! Το ψιλοέκανα. Οι γρατζουνιές;

Να τρίψω με ψιλό γυαλόχαρτο; Τι να κάνω; :unsure:
Ξεκινα με εκκεντρο και grid 220 ... μετα ανεβαινεις σε 400 κλπ και αλοιφη

Τι θα προτείνατε να μπει για να κλείσουν τα κενά κατά μήκος (σαν αρμός δηλαδή) σε παλιό πάτωμα σε πατάρι που έχει γίνει με ταβλες; τύπου οικοδομικά μαδερια

Έχω δει αυτό αλλά θα χρειαστούν πολλά και δεν ξέρω αν συμφέρει
Την σιλικόνη μαστίχα αυτή της Bison σε όλες αυτές τις αποχρώσεις την χρησιμοποιώ χρόνια σε πατώματα ειναι πολύ καλή.. απλως για να παραμείνει συμπαγής θα πρέπει το πάτωμα να περαστεί και βερνίκι πατωματων..
Ενα αλλο πρόβλημα είναι ότι εάν παίζουν τα ξύλα θα ξανανοίξει σύντομα οπότε θα πρέπει να μερυμνηθει και αυτό..

• Like
Reactions: Χιωτης
Την σιλικόνη μαστίχα αυτή της Bison σε όλες αυτές τις αποχρώσεις την χρησιμοποιώ χρόνια σε πατώματα ειναι πολύ καλή.. απλως για να παραμείνει συμπαγής θα πρέπει το πάτωμα να περαστεί και βερνίκι πατωματων..
Ενα αλλο πρόβλημα είναι ότι εάν παίζουν τα ξύλα θα ξανανοίξει σύντομα οπότε θα πρέπει να μερυμνηθει και αυτό..
Ναι.. Βέβαια δεν θα πατιέται.. Πατάρι είναι..
Και αυτό που θα γίνει, υπερβολή είναι