Μάστορες τα φώτα σας!!

Άρα το σκαρωμα από κάτω ειναι αραιό...Δεν εξηγείται αλλιώς το "βυθισμα"..
Γιατί μήκος σανίδας μιλάμε....;
Δεν ειναι ιδιες απο εως 40-120 cm με πλατος 10cm. Γενικα θυμαμαι πως ηταν στον αερα μερικες φορες οι ακρες. Ισως να ηθελε πιο πυκνο ποιος ξερει αλλα δε νομιζω να εγινε οικονομια. Νομιζω πως το τριξιμο ειναι απο ταβλες που παιζουν ισως να κουνιεται η προκα; ποιος ξερει.

Ομως σκεφτομαι αν πχ μια σανιδα τριζει επειδη λυγιζει και βυθιζεται ισως το πολυ χιλιοστο και δεν εχει κατι να βρει κοντρα απο κάτω.
Το καλο ειναι πως δεν τριζει το ιδιο αλλα αναλογα τη θερμοκρασια
Περα απο αυτο δε φαινεται να υπαρχει καποιο αλλο θεμα πχ φουσκωμα, κενα κτλ
Είχα ίδιο θέμα - εμένα είχε κάνει και (μικρό) κενό ανάμεσα σε διπλανές σανίδες, στο σημείο που έτριζε.
Το έλυσε πατωματζής κάνοντας τρύπες σε σημεία στο πάτωμα και βάζοντας αφρό πολυουρεθάνης. Προσωρινή λύση μου είχε πει, αλλά λειτούργησε.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εαν ειναι και ακανονιστες Παρη ακομη χειροτερα....
Κανονικα το πετσωμα πρεπει να γινεται ανα 30-40 ποντους απο κατω...δεν ειναι θεμα οικονομιας...δηλαδη τι ..; καποιες τις αφησαν στον αερα και καποιες οχι....;
Aπο την αρχη θα ειχαν θεμα τοτε..(εκτος και εαν ειχαν)
Κατι αλλο θα εχει γινει..θα πρεπει να το τσεκαρεις...δεν εχεις και φωτο να βλεπαμε..

Η λυση που προτεινει/του εγινε του Δημητρη ειναι μια πολυ καλη λυση οταν θα μπει εκει που πρπει και χρειαζεται..
Συνηθως σε τετοια σημεια βαζουν αφρο πολυουρεθανης χαμηλης διογκωσης ωστε να μην "σπρωξει" το ξυλο προς τα πανω....

Επισης σαν αλλη λυση καποιοι βαζουν κοντρα μεγαλο τακο/κυβο στο σημειο,το σταθεροποιουν και επειτα κολλα και καρφωνουν....

Παίδες, ξεκολλημένα σόκορα pvc, με τι τα κολλάω; Σκέφτομαι με άτλακολ (κόλλα για ξύλα). Το ξέρω ότι κανονικά κολλιούνται με θέρμανση αλλά λέω να το κάνω με κόλλα:

DSC_0001.jpg

Παίδες, ξεκολλημένα σόκορα pvc, με τι τα κολλάω; Σκέφτομαι με άτλακολ (κόλλα για ξύλα). Το ξέρω ότι κανονικά κολλιούνται με θέρμανση αλλά λέω να το κάνω με κόλλα:

View attachment 189402
Με ατλακολ. Την απλώνεις, την αφήνεις να στεγνώσει και μετά σιδερώνεις. Απλά πράγματα..

View attachment 189402
Βάλε και μερικά ακέφαλα καρφάκια....

Παιδια ο Παναγιωτης μας δειχνει pvc 3mm το οποιο κατα την τοποθετηση του δεν φερει κολλα, αλλα το μηχανημα που το κολλαει τροφοδοτει την κολλα για τη συγκολληση.
Αυτο το pvc δεν πρεπει να περαστει με σιδερο.
Με βενζινοκολλα θα κολλησει παρα πολυ γερα.

Παιδια ο Παναγιωτης μας δειχνει pvc 3mm το οποιο κατα την τοποθετηση του δεν φερει κολλα, αλλα το μηχανημα που το κολλαει τροφοδοτει την κολλα για τη συγκολληση.
Αυτο το pvc δεν πρεπει να περαστει με σιδερο.
Με βενζινοκολλα θα κολλησει παρα πολυ γερα.
Σωστα, εγώ έκανα λάθος, το πέρασα για απλή σοκοροταινια..

• Like
Reactions: KOSSTV
Μου έβαλε ένας μαραγκός μια πόρτα εσωτερική mdf. Μάλλον ο αφρός διογκώθηκε και δε κλείνει ενώ αρχικά έκλεινε. Από ότι βλέπω παραμορφώθηκε στη μέση και βρίσκει. Λογικά πρέπει να βγει; Βίδες δεν έβαλε δε ξέρω αν επεξε ρολο. Ίσως αν είχε βίδες και κάνα ξύλο στη μέση να πιέζει ίσως να μην είχε θεμα

Μου έβαλε ένας μαραγκός μια πόρτα εσωτερική mdf. Μάλλον ο αφρός διογκώθηκε και δε κλείνει ενώ αρχικά έκλεινε. Από ότι βλέπω παραμορφώθηκε στη μέση και βρίσκει. Λογικά πρέπει να βγει; Βίδες δεν έβαλε δε ξέρω αν επεξε ρολο. Ίσως αν είχε βίδες και κάνα ξύλο στη μέση να πιέζει ίσως να μην είχε θεμα
Οταν βαζουμε κασες,αν και δεν ειναι η δουλεια μου, μπαινουν 3 ξύλα κορδονακια απο την μεσα πλευρα...πάνω,στην μέση και κάτω...
Αυτό γίνεται αφού έχει προσαρμοστεί η πόρτα πάνω με τακους και σφήνες με το κατάλληλο αλφαδιασμα...
Εποιτα μπαίνει αφρός πολυρεθανης χαμηλής διόγκωσης ώστε να μην σπρώχνει το ξύλο...
Η πόρτα μένει κλειστη και κλειδωμένη με το αναλογω κενο στο κλεισιμο για 2-3 ώρες μέχρι ο αφρός στεγνώσει πλήρως ώστε να μην παρακεντριζεται...
Τα παραπάνω αφού έχω δει πάνω από 30 φορές τοποθέτηση...
Σαφώς και θέλει βγαλσιμο και επανατοποθέτηση άμα έφυγε από την θέση η δεν κλείνει...
Φώναξε τον να στην διορθώσει...

Οταν βαζουμε κασες,αν και δεν ειναι η δουλεια μου, μπαινουν 3 ξύλα απι την μεσα πλευρα πάνω,στην μέση και κάτω...
Αυτό γίνεται αφού έχει προσαρμοστεί η πόρτα πάνω με τακους και σφήνες..
Εποιτα μπαίνει αφρός πολυρεθανης χαμηλής διόγκωσης ώστε να μην σπρώχνει το ξύλο...
Η πόρτα μένει κλειστεί με κλειδωμένη για 2-3 ώρες μέχρι ο αφρός στεγνώσει πλήρως ώστε να μην παρσκεντριζεται...
Τα παραπάνω αφού έχωδει πάνω από 30 φορές τοποθέτηση...
Σαφώς και θέλει βγαλσιμο και επανατοποθέτηση άμα έφυγε από την θέση η δεν κλείνει...
Φώναξε τον να στην διορθώσει...
Το λάθος ήταν πως δε μπήκαν τα ξύλα πιστεύω που λες. Η πόρτα ήταν κλειστή για πολλές ώρες 4-5

Κατα πιθανοτητα αυτό είναι το κύριος λάθος...
Θα θέλει όντως δουλειά για να διορθωθεί...
Ρε γαμωτο σε εσένα πέφτουν όλοι οι ατσαμιδες Πάρη...;.
Κρίμα για αυτόν βέβαια γιατί θα έρθει ξανά πάλι..