Μάστορες τα φώτα σας!!

Αποστόλη το δικό μου είναι διαφορετικό, οι δυο σωλήνες εισαγωγής και εξαγωγής του νερού βρισκονται πάνω στον διακόπτη ο οποίος συνδέεται στην μια άκρη του σώματος, όπως παρακάτω
20211130_165416.jpg

Last edited by a moderator:
Μέτρησε Αποστόλη την απόσταση στο κέντρο ανάμεσα στις δύο βάνες.
Πήγαινε σε ένα κατάστημα που πουλάνε τέτοια σώματα και βρες αν υπάρχει....(που θα υπάρχει) κάποιο με τις διαστάσεις αυτές.
Επειδή υπάρχουν βάνες και στις δύο πλευρές είναι εύκολη η αντικατάσταση ....αρκεί να υπάρχουν βιδωμένοι οι αντίστοιχοι μαστοί (αρσενικά) στο νέο σώμα.
Τοποθετείς το νέο σώμα επάνω στις βάνες και βιδώνεις τα ρακόρ που έχουν οι βάνες.
Οποιοδήποτε μαγαζί ειδών θέρμανσης που πουλάει σώματα θα σε βοηθήσει για οδηγίες πηγαίνοντας μαζί την φωτογραφία.
Αν είναι να προχωρήσεις έτσι ρώτα ότι θέλεις να το πάμε σιγά σιγά. :cool:

Με τις τιμές που βλέπω όντως δεν πολυσυμφέρει να ασχοληθώ.
Το κακό είναι οτι δεν το έχω και πολύ με τα υδραυλικά και θα πρέπει να φέρω μάστορα.
Από την άλλη θα ξενοιάσω για κάμποσα χρόνια.

Σ' ευχαριστώ Θοδωρή.
Ταπεινη συμβουλη...
Εάν είναι να αλλάξεις σωμα
Θα έλεγα να αφήσεις στην άκρη τον υπέρμετρο ζήλο "ότι μπορώ να το φτιάξω" και να πάρεις κάποιον να στο τοποθετήσει...
Πάνω από 20-30 ευρώ δεν θα σου παρει..
Το λέω με φιλική διάθεση και για να μην ταλαιπωρηθείς η έχεις υπόνοια ότι έκανες λάθος...
Με νερό και ρεύμα εαν δεν το κατέχουμε καλύτερα να μην ασχολουμαστε...

Κωστή μαζί σου σε αυτά που γράφεις αλλά... δεν υπάρχει περίπτωση να φέρεις μάστορα στο σπίτι και να πάρει €20.
Η ελάχιστη χρέωση είναι στο 50αρικο, είναι σαν την ελάχιστη διαδρομή των ταξί, κι αν έρθει γιατί με τόσες ανακαινίσεις είναι και δυσεύρετοι οι μάστορες!

• Like
Reactions: enduras1 and Parhs
Ξεβιδωσετο, πέρνα διαβρώτικο χρώματος, ξυστο,πέρνα σταθεροποιητη σκουριάς, ασταρωσε το,βαψε το και βιδωσε το...
Καθάρισες...
Δύο παξιμάδια όλη η δουλειά .
Τα πετάμε όταν τρυπήσουν μόνο .

Κωστή μαζί σου σε αυτά που γράφεις αλλά... δεν υπάρχει περίπτωση να φέρεις μάστορα στο σπίτι και να πάρει €20.
Η ελάχιστη χρέωση είναι στο 50αρικο, είναι σαν την ελάχιστη διαδρομή των ταξί, κι αν έρθει γιατί με τόσες ανακαινίσεις είναι και δυσεύρετοι οι μάστορες!
Καλα στην αναγκη σε βαρανε δε λεω...... αλλα τα 50 ειναι πολλα Γιωργο....

Αποστολε κλεισε βανες, ξεβιδωσε το και παρε το παραμασχαλα να πας σε καταστημα με σωματα να παρεις αλλο.

Αν δεν τα καταφερεις τελικα πας στην τελικη λυση του να φωναξει μαστορα.

Οπως και να εχει ομως θα σε συβουλευα να το αφησεις να περασουν τα κρυα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πριν αλλαξεις το σωμα, γινε πρωτοπορος: Προσπαθησε να δημιουργησεις με τα αντιστοιχα υλικα, ενα εφε κρακελε (Crackle effect).
Το αποτελεσμα θα ειναι υπερ του δεοντος ρεαλιστικο νομιζω. Και δεν θα ξεμονταρεις τιποτα :)

Έλα το χιούμορ :D

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τις συμβουλές.
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω με το νερό. Μπορεί να κάνω τα πάντα σωστά στο ξήλωσε - εγκατέστησε και να μην μπορώ να φτιάξω ένα δάκρυσμα στους σωλήνες.
Και το κυριότερο είναι πως δεν τρελαίνομαι να μάθω, δεν καίγομαι να τα ξέρω όλα.
Τα σώματα είναι συγκριτικά φθηνά και στο link που έδωσε ο Θοδωρής έχει και στις διαστάσεις που θέλω, 1200Χ600.
Θα ψάξω να βρω καποιον μάστορα να το φτιάξει. Αν μου πει κανένα ποσό κοντά στην αγορά των Rafale το ξανασυζητάμε.

Έχω ένα πλυντήριο πιάτων Siemens και τα κινούμενα χτένια στην κάτω αλλά και στην πάνω σχάρα έχουν σκουριάσει.
Έχω βρει να πωλούνται ανταλλακτικά άνω σχάρα, κάτω σχάρα αλλά οι τιμές είναι αρκετά υψηλές.
Να σημειώσω ότι δεν χρησιμοποιώ την αναδίπλωση που προσφέρουν
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιες βάσεις πιάτων για ντουλάπια ή πάγκους όπως αυτά ή
θα σκουριάσουν και αυτά γρήγορα μιας και αναπτύσσονται θερμοκρασίαες 70 βαθμών;
Έχετε κάποια άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ

Βγάλσιμο, τρίψημο στην βούρτσα να καθαρίσουν και βάψιμο
Με τι χρώμα όμως θα τα βάψω που να αντέχει σε θερμοκρασίες και να μην είναι τοξικό;
Τα γνήσια δεν είναι απλώς βαμμένα αλλά έχουν κάτι σαν ελαστική επικάλυψη-επισμάλτωση; Κάτι παρόμοιο έχω δει σε σχάρες ψησταριών

Νομίζω ότι ένα σμάλτο χαμηλής θερμοκρασίας που χρησιμοποιείται στα σκεύη κουζίνας (πχ στα κεραμικά) θα δώσει την προστασία που χειάζεται.
Για κάνε ένα τηλ σε ένα κατάστημα του είδους, θα σου πουν ακριβώς τι θα χρησιμοποιήσεις
πχ

• Like
Reactions: apotin
Δυστυχως απο οσο το είχα ψάξει δεν ειναι απλη βαφη και ειναι αδυνατο να πετυχεις τοσο καλο αποτελεσμα.
Πχ ειτε ειναι ηλεκτροστατικα ειτε με ειδικα μηχανηματα... και η επικαλυψη ειναι nylon τελευταια.

• Like
Reactions: apotin
Ξέρει κανεις εαν ενα ξυλινο πάτωμα που τρίζει (καρφωτο) με μεγαλες σανιδες νομιζω 10cm πλατος μπορεί να φτιαχτει αν ξυλωθει και ξαναμπει με πέτσωμα;
Πιστευω επειδη δε πατάνε ολα τα ξυλα σε καρδονι καποια κουνιουνται και τα 2mm ειναι αρκετα να κανουν θορυβο.
Σε αλλο σπιτι παντως παροτι θελει βερνικωμα λογω 20ετίας δε κουνάει τιποτα, βεβαια ειναι μικρά ξυλα αν παιζει ρολο.

Κατα 95% είναι από κακοβαλμενες πρόκες που έχουν μπει στραβά η βαλμενες λαθος..
Εχω βγάλει σε σημείο όπως λέει Μπάμπης και έχω ξαναεπανατοποθετησει...
Σημαντικό ρόλο το από κάτω ξύλο που πατάει να είναι ενταξυ...Εκτός από την νέα προκα η βίδα καλό είναι να μπαίνει και κόλλα πατωματος στην επαφή των 2 ξύλων...
Όλα τα παραπάνω εφόσον είναι εύκολο να βγει το ξύλο από εκεί που είναι χωρίς να προξενησεις ζημιά σε διπλανό..
Οι μεγάλες σανίδες είναι πιο εύκολο να βγουν...αν και ειναι θεωρητικό και αυτό..

• Like
Reactions: mastroxalastis
Γενικά δεν είχαν κολλα παρα μονο σε λιγα σημεία. Δε ξερω ποσο ευκολο ειναι να βγει αφου το καθε ενα κουμπωνει με το άλλο.
Ομως σκεφτομαι αν πχ μια σανιδα δε τριζει αν τι πατησεις στη μέση η τη μια ακρη αλλα την μια άκρη επειδη λυγιζει και βυθιζεται ισως το πολυ χιλιοστο και δεν εχει κατι να βρει κοντρα απο κάτω.
Ισως οταν ερθει η ωρα για φρεσκάρισμα στο βερνικι να φερω πατωματζη να το φτιαξει. Το καλο ειναι πως δεν τριζει το ιδιο αλλα αναλογα τη θερμοκρασια και ειναι σε υπνοδωματιο μονο.
Απλα επειδη ειναι πολλα τα σημεία με "προβλημα" σκεφτομαι μηπως μπορουσε να γινει ξυλωμα και να ξαναμπουν πανω σε κοντρα πλακε οπως πρεπει για τη διασταση του 10cm φαρδος κανονικα καθως ουτε κολημένα ειναι απλα εχουν το πολυ 1-2 προκες στο πλαι το καθε ενα απο οσο θυμάμαι. Περα απο αυτο δε φαινεται να υπαρχει καποιο αλλο θεμα πχ φουσκωμα, κενα κτλ

Άρα το σκαρωμα από κάτω ειναι αραιό...Δεν εξηγείται αλλιώς το "βυθισμα"..
Γιατί μήκος σανίδας μιλάμε....;

Last edited: