Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημερα!Να ζητησω και εγω τη συμβουλη σας!

Στην φωτό παρακάτω φαίνεται ο τοίχος του μπαλκονιού μου. Κάποιος μαστορας,κάποια στιγμή,στερέωσε την υδρορροή που κατεβαίνει από την ταράτσα με τσέρκι και υποθέτω χωρίς να τη μονώσει με κάποιο τροπο με αποτέλεμα να φουσκώσει ο τοίχος.

Έβγαλα την υδρορροή,έξυσα τον τοίχο και το αποτέλεσμα είναι αυτό.

Η ερώτηση είναι πριν περάσω αστάρι για να βάψω,να βάλω και κάποιο άλλο υλικό πχ Να στοκαρω όλο τον τοίχο;

Χτύπησα όλο τον σοβά με ένα σφυρακι και ειναι γερός,δεν θρυμματίζει.

Επίσης,μια ρωγμή που φαίνεται είναι στο ύψος του συναζιου της μπαλκονοπορτας.
7c2a46706cfcbbe404fbf50f67c15f2e.jpg

a8f0a50845e97605e3f709b2aba637b7.jpg

Συμφωνω με τους υπολοιπους, το βασικο ειναι να μας πει τι ειδους ξυλα θελει να κοψει και τι μεγεθος εχουν αυτα τα ξυλα,
επισης την χρηση του αν ειναι για κατι σποραδικο για μια μικρη δουλεια στο σπιτι κτλ η αν ειναι για συνεχη/επαγγελματικη χρηση.
Λογικά κόντρα πλακέ το πολύ 1cm. Χρήση προφανώς ερασιτέχνικη.

Καλημερα!Να ζητησω και εγω τη συμβουλη σας!

Στην φωτό παρακάτω φαίνεται ο τοίχος του μπαλκονιού μου. Κάποιος μαστορας,κάποια στιγμή,στερέωσε την υδρορροή που κατεβαίνει από την ταράτσα με τσέρκι και υποθέτω χωρίς να τη μονώσει με κάποιο τροπο με αποτέλεμα να φουσκώσει ο τοίχος.

Έβγαλα την υδρορροή,έξυσα τον τοίχο και το αποτέλεσμα είναι αυτό.

Η ερώτηση είναι πριν περάσω αστάρι για να βάψω,να βάλω και κάποιο άλλο υλικό πχ Να στοκαρω όλο τον τοίχο;

Χτύπησα όλο τον σοβά με ένα σφυρακι και ειναι γερός,δεν θρυμματίζει.

Επίσης,μια ρωγμή που φαίνεται είναι στο ύψος του συναζιου της μπαλκονοπορτας.
7c2a46706cfcbbe404fbf50f67c15f2e.jpg

a8f0a50845e97605e3f709b2aba637b7.jpg
Η ρωγμή καλό είναι να ανοιχθεί λίγο φάλτσα με στοκαδορο και εποιτα να ασταρωθει...το άνοιγμα καλό είναι να κλειστεί με σιλικόνη μαστίχα βαφωμενη..

Επειδή ο τοίχος έχει μουσκευτει καλό θα ήταν να μείνει έτσι για τουλσχιστον 15 μέρες για να στεγνώσει...Είναι πολύ σημαντικό να εξατμιστεί και όχι να εγκλωβιστεί..
Μόνο τότε μπορείς να το στοκαρεις με λεπτοκοκκη κόλλα πλακιδιων(isomat AK 22) μαζί με Ravinex...

To ασταρωμα θα το έκανα με Vitosin...
Eίναι ακρυλικου μονωτικο ασταρι διαλύτου...
Εποιτα βάφεις.

• Like
Reactions: cyclades
Η ρωγμή καλό είναι να ανοιχθεί λίγο φάλτσα με στοκαδορο και εποιτα να ασταρωθει...το άνοιγμα καλό είναι να κλειστεί με σιλικόνη μαστίχα βαφωμενη..

Επειδή ο τοίχος έχει μουσκευτει καλό θα ήταν να μείνει έτσι για τουλσχιστον 15 μέρες για να στεγνώσει...Είναι πολύ σημαντικό να εξατμιστεί και όχι να εγκλωβιστεί..
Μόνο τότε μπορείς να το στοκαρεις με λεπτοκοκκη κόλλα πλακιδιων(isomat AK 22) μαζί με Ravinex...

To ασταρωμα θα το έκανα με Vitosin...
Eίναι ακρυλικου μονωτικο ασταρι διαλύτου...
Εποιτα βάφεις.

Για τη μαστιχη το εχω υποψιν.Το ειχα και σκοπο.

Το ravinex ειναι γαλακτωμα;
Η κολλα πλακιδιων μετα θελει και ισιωμα με γυαλοχαρτο;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Για τη μαστιχη το εχω υποψιν.Το ειχα και σκοπο.

Το ravinex ειναι γαλακτωμα;
Η κολλα πλακιδιων μετα θελει και ισιωμα με γυαλοχαρτο;

Ναι ειναι προσμυκτικο γαλακτωμα και αφου αραιωθει με νερο αρκετα τοτε μπαινει η κολλα..
Η κολλα φυσικα και θελει τριψιμο μετα...βαλε 80 η 100grid...

• Like
Reactions: nikfor
Ναι ειναι προσμυκτικο γαλακτωμα και αφου αραιωθει με νερο αρκετα τοτε μπαινει η κολλα..
Η κολλα φυσικα και θελει τριψιμο μετα...βαλε 80 η 100grid...

Τελεια!Ευχαριστω πολυ!

Θα επανελθω με τα αποτελεσματα!

• Like
Reactions: mikemtb and KOSSTV
Το μεταφέρω εδώ γιατί το "κάψαμε" το νημα με τις καλημερες...

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Όπως έχω πει θελω να κάνω μια πέργκολα με γαλβανιζε 5 επί 6 μέτρα σε βεράντα 50τμ.
Παράλληλα με τη πλευρά των 6 θέλω να τρέχουν σίδερα ανά μέτρο πχ για να στερεωσω βάση για φωτοβολταϊκά πάνελ κτλ.

Για να στερεωθεί αυτό δεν θέλει 6 η 9 κάθετες βάσεις από κοιλοδοκο..;... ..ας πούμε 6Χ4 στην φτηνότερη των περιπτώσεων...;..Σε τι ύψος θα είναι η όλη κατασκευή.. ;
Αρχικά δεν είχα απλά αποφασίσει πόσα σίδερα θέλω ακριβώς πχ ανά μέτρο αν και το είχε βάλει έτσι αυτός που έκανε το σχέδιο νομιζω.
Σε αυτό αποφασίζει ο μάστορας ώστε να είναι στερεο βάση σχεδίου όπως λες...
Δεν μιλάμε για μικρή κατασκευή...

Τελικά πήρα ξανά αυτόν που ξηγηθηκε καλά του είπα τι αλλαγές θέλω (μικρές) κτλ. Είδωμεν. Ο άλλος χαθηκε

Νομίζω σε ωφελησε η κουβέντα μας και κινήθηκες σωστά...

Το μεταφέρω εδώ γιατί το "κάψαμε" το νημα με τις καλημερες...

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Για να στερεωθεί αυτό δεν θέλει 6 η 9 κάθετες βάσεις από κοιλοδοκο..;... ..ας πούμε 6Χ4 στην φτηνότερη των περιπτώσεων...;..Σε τι ύψος θα είναι η όλη κατασκευή.. ;

Σε αυτό αποφασίζει ο μάστορας ώστε να είναι στερεο βάση σχεδίου όπως λες...
Δεν μιλάμε για μικρή κατασκευή...

Νομίζω σε όφελησαι η κουβέντα μας και κινήθηκες σωστά...
Ο μαστορας με τη προσφορα ειπε 4 βασεις αρκουν με κοιλοδοκο 100/100 3mm και πανω 80/40 3mm
Οι πακιστανοι με 4 60/60 κολωνες και πανω 80/50.
Ο μαστορας που ειναι αφαντος 6 80/80 2mm και πανω 80/40.
Το υψος ~3μετρα.
Βεβαια θα πιασει και σε τοιχο στη μια πλευρα οποτε βοηθαει πιστευω.
Γενικα μικρη δουλεια ειναι καθως πολλοι την αποφευγουν. Πχ εχθες που μιλησα με εναν και μου ειπε να του στειλω φωτογραφίες κτλ δε μου απαντησε ποτε ουτε στο τηλεφωνο ξανα.
Ιδανικα θα ηθελε καποια μελέτη αλλα δεν εχω αντοχες για τετοια πραγματα καθως ειχα κανει ματαιη απόπειρα αρα το προσπερναμε.

Ε βέβαια... τι τους νοιάζει, αυτοί θα κάθονται από κάτω;
Ειμαι βεβαιος πως θα αντεχαν οπως αντεχουν πολλες τετοιες πατέντες που δε χωράει ο νους. Όμως φοβάμαι μη γινει στραβή γιατι ποτε δε ξερεις... και μετα η ζημια θα ειναι μεγάλη...

Ο μαστορας με τη προσφορα ειπε 4 βασεις αρκουν με κοιλοδοκο 100/100 3mm και πανω 80/40 3mm
Οι πακιστανοι με 4 60/60 κολωνες και πανω 80/50.
Ο μαστορας που ειναι αφαντος 6 80/80 2mm και πανω 80/40.
Το υψος ~3μετρα.
Βεβαια θα πιασει και σε τοιχο στη μια πλευρα οποτε βοηθαει πιστευω.
Γενικα μικρη δουλεια ειναι καθως πολλοι την αποφευγουν. Πχ εχθες που μιλησα με εναν και μου ειπε να του στειλω φωτογραφίες κτλ δε μου απαντησε ποτε ουτε στο τηλεφωνο ξανα.
Ιδανικα θα ηθελε καποια μελέτη αλλα δεν εχω αντοχες για τετοια πραγματα καθως ειχα κανει ματαιη απόπειρα αρα το προσπερναμε.
Οι 100Χ100 φανταζομαι θα είναι μόνο στις 4 γωνίες...ειναι μεγαλο το ανοιγμα για 5 η 6 μέτρα...θα λυγισει κάποια στιγμή και ας έχει μόνο πανελ...δεν ξερω πως το εχει σκεφτει ο μαστορας..Εάν έβαζες και ενδιάμεσα άλλες 4 60Χ40 θα ηταν πιο σταθερά..

Οι 6 η 9 που σου λέω είναι πιο σιγουρες...Κάτω από 80Χ40 δεν θα έβαζα εγώ πάντως στα όρθια..Και πάνω όλα 60Χ40 η 50Χ40...

Η λογική λέει ότι εάν έχεις ενισχυμενα και πολλά ποδάρια δεν χρειάζεσαι μεγάλα πάνω..

Άσε τους πακιστανούς και τις πατέντες τους...!!!Δεν σε παιρνει να ξαναπληρωνεις...!!!

Οι 100Χ100 φανταζομαι θα είναι μόνο στις 4 γωνίες...ειναι μεγαλο το ανοιγμα για 5 η 6 μέτρα...θα λυγισει κάποια στιγμή και ας έχει μόνο πανελ...δεν ξερω πως το εχει σκεφτει ο μαστορας..Εάν έβαζες και ενδιάμεσα άλλες 4 60Χ40 θα ηταν πιο σταθερά..

Οι 6 η 9 που σου λέω είναι πιο συγουρες...Κάτω από 80Χ40 δεν θα έβαζα εγώ πάντως στα όρθια..Και Πάνο όλα 60Χ40 η 50Χ40...

Η λογική λέει ότι εάν έχεις ενυσχιμενα και πολλά ποδάρια δεν χρειάζεσαι μεγάλα πάνω..

Άσε τους πακιστανούς και τις πατέντες τους...!!!Δεν σε περνει να ξαναπληρωνεις...!!!
Το ένα σχέδιο είναι 10/10 σε 4 σημεία και μεταξύ τους ένωση. Πάνω 80/40 και στη μέση κάτι. Γενικά έχω δει κατασκευές με τόσο ανοιγμα.

Το ένα σχέδιο είναι 10/10 σε 4 σημεία και μεταξύ τους ένωση. Πάνω 80/40 και στη μέση κάτι. Γενικά έχω δει κατασκευές με τόσο ανοιγμα.
Αυτα δεν μπορω να το καταλαβω...
Οι κοιλοδοκοι δεν θα ειναι μονοκομματοι μεχρι κατω...;τι σημαινει μεταξυ τους ενωση..;
Στην μεση τι..;..oλα ιδια δεν θα ειναι τα πανω κομματια...;
Κατι δεν λες σωστα....
Oπως σωστα ανεφερες και εσυ ο ιδιος θελει μελετη με την λογικη οτι οι αποστασεις,το βαρος και τα ανοιγματα θα καθορισουν την κατασκευη...
Να σου την κανει καποιος για να ξερεις τι και πως θα το κανεις.......
Οποτε οταν θα εχεις κατι ποιο χειροπιαστο το ξανασυζυταμε....γιατι εχουμε γραψει τοσα ποστ και πραγματικα δεν εχω βγαλει ακρη....!!!

Αυτα δεν μπορω να το καταλαβω...
Οι κοιλοδοκοι δεν θα ειναι μονοκομματοι μεχρι κατω...;τι σημαινει μεταξυ τους ενωση..;
Στην μεση τι..;..oλα ιδια δεν θα ειναι τα πανω κομματια...;
Κατι δεν λες σωστα....

Oπως σωστα ανεφερες και εσυ ο ιδιος θελει μελετη με την λογικη οτι οι αποστασεις,το βαρος και τα ανοιγματα θα καθορισουν την κατασκευη...
Να σου την κανει καποιος για να ξερεις τι και πως θα το κανεις.......
Οποτε οταν θα εχεις κατι ποιο χειροπιαστο το ξανασυζυταμε....γιατι εχουμε γραψει τοσα ποστ και πραγματικα δεν εχω βγαλει ακρη....!!!
Θα σου δειξω σε pm σχεδιο γιατι δε ξερω την σωστη ορολογια για να το περιγραψω .

Μαστόρια καλησπέρα,

Είμαι σε φάση ανακαίνισης του σπιτιού και θα ήθελα να μου πείτε, όποιος γνωρίζει, τι αναλογίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για το κονίαμα/λάσπη ή όπως το λέτε...για στήριξη των ηλεκτρολογικών σπιράλ, κουτιά διακλάδωσης κλπ κλπ.

Υπόψιν μιλάμε για 115τμ σπίτι, οπότε έτοιμα κονιάματα φαντάζομαι πως οικονομικά δεν συμφέρουν.

Ευχαριστώ

ΥΓ
Όπως έχω ξαναγράψει τα λοιπά ηλεκτρολογικά θα γίνουν από ηλεκτρολόγο. Εγώ απλά σκαψίματα και σπιράλ κτλ θα φτιάξω.

Μαστόρια καλησπέρα,

Είμαι σε φάση ανακαίνισης του σπιτιού και θα ήθελα να μου πείτε, όποιος γνωρίζει, τι αναλογίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για το κονίαμα/λάσπη ή όπως το λέτε...για στήριξη των ηλεκτρολογικών σπιράλ, κουτιά διακλάδωσης κλπ κλπ.

Υπόψιν μιλάμε για 115τμ σπίτι, οπότε έτοιμα κονιάματα φαντάζομαι πως οικονομικά δεν συμφέρουν.

Ευχαριστώ

ΥΓ
Όπως έχω ξαναγράψει τα λοιπά ηλεκτρολογικά θα γίνουν από ηλεκτρολόγο. Εγώ απλά σκαψίματα και σπιράλ κτλ θα φτιάξω.
Γιαννη βαλε καμια φωτο απο τα βαθη σκαψιματος που εχεις κανει...
Παιζει συμαντικο ρολο το βαθος ωστε να κατσει ενα υλικο....
Εαν ειναι μεχρι την πρωτη τρυπα εν σειρα απο τουβλο(στα κενα των τουβλων χορανε καποια σπειραλ τωτε πανω απο 6-7 ποντους δεν θα ειναι..
Το κακο με τα ετοιμα κονιασματα ειναι οτι κοστιζουν...αλλα το καλο ειναι οτι στεγνωνουν σαφως πιο γρηγορα,δενουν καλυτερα με τον παλιο σοβα και δεν ριγματωνουν στις ενωσεις με το παλιο σοβα...
Η λασπη(αμμο+τσιμεντο+ασβεστης) κοστιζει κατα πολυ λιγοτερο και γεμιζει ευκολα..αλλα θα πρεπει να μεινει πανω απο μια εβδομαδα να στεγνωσει καλα...εχει πολυ πιο βρωμια απο τα ετοιμα κονιασματα και περισσοτερο κουρασει..στο λεω γιατι εχω κανει και τις 2 λυσεις και δεν υπαρχει περιπτωση να το ξανακανω....
Οτι και εαν επιλεξεις θελεις πλεγμα σε ολο το μηκος των σκαψιματων με το λασπωμα πριν κανεις τον σοβα.....

Η στηριξη των σπεραλ και των κουτιων διακλαδωσεις τα κανουν συνηθως οι ηλεκτρολογοι με γυψο οικοδομης που στεγνωνει πολυ γρηγορα....αυτη η δουλεια ομως την κανει ο ηλεκτρολογος ως εκει..απο εκει και περα θα πρεπει να αναλαβει αλλος...

• Like
Reactions: Χιωτης
Την έκανα πρόσφατα αυτή την δουλειά σε ανακαίνηση διαμερίσματος. Ο ηλεκτρολόγος έσκαψε και μου πέρασε όλα τα σπιράλ, τοποθέτησε τα κουτιά με γύψο και έφυγε. Παρά το ότι ήθελα να κάνω μόνος μου το σοβάτισμα και είχα και χρόνο, τελικά φώναξα έναν σοβατζή, του αγόρασα τα υλικά και μου έκανε όλη την δουλειά σε δυο φάσεις. Χοντρό σοβάτισμα για να κλείσουν τα ανοίγματα, μετά ένα ψιλό και μετά από 10 μέρες ήλθε πάλι και τα αποτελείωσε με σπατουλάρισμα. Παρά το ότι παρακολούθησα όλη την δουλειά του από κοντά ... εγώ δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω καλύτερα.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δε θέλω να κλείσω τα σκαψίματα, τα οποία το μεγαλύτερο βάθος άντε να είναι 5 εκατοστά. Ο σοβάς παίζει σε άλλα σημεία 3, σε άλλα 4, και σε κάποια 1-2 εκατοστά. Οπότε έχω φάει λίγο τούβλο (1-2 εκατοστά).

Θέλω απλά σε σημεία να στηρίξω το σπιράλ.

Σοβατισμα θα φέρω κάποιον άλλον. Δεν έχω το χρόνο ούτε τις γνώσεις να το κάνω...

Γιάννη,

(λέω περισσότερο τον πόνο μου και το τι τράβηξα .. με την ανακαίνηση )

Δες εδώ, ο ηλεκτρολόγος (με το καπέλο) έχει κάνει μια λάσπη με μάρμαρο, τσιμέντο & ασβέστη και στηρίζει τα σπιράλ.

Και μετά ακολούθησε ο σοβατζής ο οποίος ανέλαβε και ποιό βαρβάτες εργασίες !! Δείτε τι έγινε στο διαμέρισμα !