Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι φούρνοι μικροκυμμάυων και η κινητή τηλεφωνία παίζουν ας πούμε στις ίδιες συχνότητες.
Tα standards επιβάλουν η θωράκιση του φούρνου μικροκυμμάτων να πετύχει την μείωση της μικροκυματικής ακτινοβολίας σε επίπεδα ισχύος μη- επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό (χαμηλότερα των 5 mW/cm2) αλλά όχι μηδενικά. Το σήμα του κινητού τηλεφώνου έχει χαμηλότερη ισχύ από τα 5 mW/cm2 και συνήθως διέρχεται.
Από εκεί και πέρα κάθε εταιρία που βγάζει Φούρνους μικροκυμμάτων εφαρμόζει τα δικά της ποιοτικά standard και τα τιμολογεί ανάλογα.

Οι φούρνοι μικροκυμμάυων και η κινητή τηλεφωνία παίζουν ας πούμε στις ίδιες συχνότητες.
εδω διαφωνούμε...
φουρνος μυκροκυματων, συχνοτητα λειτουργίας 2450Mhz
κινητή 900,1800 Mhz

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από την στιγμή που δεν το έχεις χρησιμοποιήσει και μιλάς υποθετικά δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε..
Σου εξηγώ τόση ώρα ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης στην δουλειά που κάνει το καθένα αλλά επιμένεις να λες ότι κάτι που κάνει 7 ευρώ και μπορεί να κρατήσει 2-3 μήνες είναι το ίδιο με ένα μηχάνημα ρεύματος για το διάστημα αυτό...!!
Τι να πω...

Επεισης δεν είναι λογικό να μην δέχεσαι μια εμπειρία την οποία δεν γνωρίζεις τα αποτέλεσμα τα της..
Το βάζουμε 8 χρόνια...Ε δεν είμαστε κορόιδα που το κάνουμε..

Τεσπα για να μην μακρυγορουμε...Μην αγοράζεις ποτέ συλλέκτη υγρασίας και βάζε αφυγρατηρα για να κανείς την δουλεια σου κατευθείαν..σωστά θα κάνεις δεν λέω ,πιο γρηγορα και συμφωνω.αλλά μην ακυρωνουνε το προϊόν χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει...!!!

Το ξαναείπα στην αρχή, εκτός και αν απομακρύνει την υγρασία με κάποιον άλλο τρόπο (αμφιβάλλω αλλά ας το αναφέρω) απο το να τη μαζεύει,
τότε μόνος σου βλέπεις πόσο νερό μαζεύει είτε ζυγίζοντας είτε/και με τον όγκο του δοχείο του.

7τόσα ευρώ για τα 2-3 λίτρα ακόμα και σε μία εβδομάδα (που λές για μήνες) είναι αστείο νούμερο

υπο προϋποθέσεις έχει θέση στην αγορά (είπα πχ ντουλάπα :p )

αν έχεις κάποιο νούμερο να υποστηρίξεις αυτό που πιστεύεις ας το συνεχίσουμε ;)

Όσον αφορά τις εμπειρίες δυστυχώς δεν μπορώ να τις δεχτώ ειδικά όταν τα νούμερα δεν τις αποδεικνύουν.
Και δεν το συνεχίζω γιατί σε σέβομαι (δεν είναι αυτονόητο - το έχεις κερδίσει με τα ποστ σου :) ) και δεν θέλω να παρεξηγηθούμε.

Δεν χρειάζεται πάντα να δοκιμάζω κάτι για να καταλάβω αν δουλεύει ή όχι!

• Like
Reactions: KOSSTV
Tα standards επιβάλουν η θωράκιση του φούρνου μικροκυμμάτων να πετύχει την μείωση της μικροκυματικής ακτινοβολίας σε επίπεδα ισχύος μη- επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό (χαμηλότερα των 5 mW/cm2) αλλά όχι μηδενικά. Το σήμα του κινητού τηλεφώνου έχει χαμηλότερη ισχύ από τα 5 mW/cm2 και συνήθως διέρχεται.
Από εκεί και πέρα κάθε εταιρία που βγάζει Φούρνους μικροκυμμάτων εφαρμόζει τα δικά της ποιοτικά standard και τα τιμολογεί ανάλογα.
Ποια είναι η άποψή σου στο ερώτημά μου;
#13,168

#13,168
η μεμβρανη ουδεμια σχεση έχει με τον κλωβο farraday που ειναι η μεταλλικη σιτα. αρα: ναι

• Like
Reactions: apotin
εδω διαφωνούμε...
κινητή 900,1800 Mhz

ακριβώς. ο φούρνος έχει πολύ πιο κοντινή συχνότητα λειτουργίας με το wifi (2.4G) οποτε ισως να μπορουσε να το δοκιμασει αν πιανει το wifi του κινητου μεσα?

Θα μπορούσε αυτό το μαραφέτι να κολλησει κάπως;
Ξερω είναι δύσκολο σημείο και δεν έχει και "ψωμί"
Αλλά έχουν σπάσει 2/4 μέχρι στιγμής.. Μάπα σχεδιασμός και δεν τα καλύπτει και η εγγύηση..

Attachments

• PXL_20220701_093507954_1.jpg
    PXL_20220701_093507954_1.jpg
    2.1 MB · Views: 44
#13,168
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Αυτή η μεταλλική σίτα κάνει όλη την δουλειά. Εφόσον είναι μια χαρά, δεν θα έχεις θέμα

εδω διαφωνούμε...
κινητή 900,1800 Mhz

ας πούμε είπα.
Σε κάθε πείπτωση πάντως είναι όπως τα λες και όπως ανέφερε και ένας άλλο συμφωρουμίτης οτι πιο κοντά στην συχνότητα του wifi είναι.
Οπως και να χει κατά την άποχη μου πάντα, το αν πιάνει ή οχι το κινητό μπορεί να δείχνει κάτι όσον αφορά την ποιότητα του κλωβού φαραντέη και της ποιότητας του φούρνου μικροκυμμάτων, αλλά αν πιάνει το κινητό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και επικίνδυνος.

Χαίρετε και παλι....θέλω να βάλω ξύλινο τιμόνι που να γυρίζει πάνω σε κατασκευή για παιδιά. Πως μπορώ να το στερέωσω έτσι ώστε να γυρίζει;

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαίρετε και παλι....θέλω να βάλω ξύλινο τιμόνι που να γυρίζει πάνω σε κατασκευή για παιδιά. Πως μπορώ να το στερέωσω έτσι ώστε να γυρίζει;

Πως μπορώ ας πούμε να ζητήσω αυτά;
847e6e40e9ebef0e1e2e007623bb2958.jpg

depi, από όσο έχω καταλάβει, στις κατασκευές που κάνεις, αλλά και στο συγκεκριμένο ερώτημα, θα σε βοηθήσουν πολύ οι ντίζες και τα προφίλ

Δηλαδή, υποθέτοντας πως δεν θέλεις να μπλέξεις με ρουλεμάν, μπορείς να βάλεις εσωτερικά μια ντίζα με σπείρωμα όπως αυτή και εξωτερικά ένα κυλινδρικό προφίλ αλουμινίου όπως αυτό (τυχαία τα mm που βάζω) ή ένα κυλινδρικό προφίλ από πλαστικό όπως αυτό

Προφανώς θα χρειαστείς ροδέλες και παξιμάδια.

Δεν γνωρίζω αν τα ξέρεις αυτά τα υλικά. Αν όχι, πήγαινε σε ένα Leroy να τα χαζέψεις και θα βρεις άπειρες λύσεις για τις κατασκευές σου.

Είναι μια ιδέα.
Αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου πες (με λεπτομέρειες αν μπορείς) και θα βρούμε τις λύσεις :)

Σε ευχαριστώ πολύ μια χαρά είναι αυτά που εβαλες. Όντως έτσι το σκεφτομουν ή με ατσαλοβιδα ημιπαση (το έψαξα λίγο στο ίντερνετ)τις ονομασίες δεν ξέρω....πάω και τα ζητάω όπως να ναι και κάνω πόση ώρα να τους δώσω να καταλάβουν.

Παίδες στο χωριό σε παλιά εντοιχισμένη ντουλάπα ( Γιούκο) έχουν σαπίσει τα ξύλα από τα χρόνια και ένα παραπατημα έσπασε και την πρόσοψη του ενός φυλλου. Τι να βάλω? Έβαλα ακρυλικο Στόκο, εκεί που φαίνεται, να βάλω κάποιο είδος ξυλοστοκου η κάποια κόλλα μονταρισματος? Εννοείται στο τέλος θα βαφτεί.

Attachments

• IMG_20220703_090919.jpg
    IMG_20220703_090919.jpg
    3 MB · Views: 38
  • IMG_20220703_090900.jpg
    IMG_20220703_090900.jpg
    3.1 MB · Views: 37
Εγώ Νικόλα θα έβαζα μέσα από το φύλλο της πόρτας ένα κομμάτι λεπτό ΚΠ στην περιοχή του σπασίματος (θα το κόλαγα με ξυλοκολα) για ενίσχυση και αφού τα σπασμένα κομμάτια θα ερχόντουσαν πρόσωπο, θα έβαζα ακρυλικό στόκο από μπροστά και μετά τρίψιμο, βελτουρα και βάψιμο.

Και οπτικά και λειτουργικά θα είναι οκ πιστεύω

Όπως λέει ο Νίκος αλλά για στόκο θα έβαζα πρώτα σιδεροστοκο που πιο δυνατός και αντεχει και εποιτα ακρυλικο στοκο για το τελικό στοκαρισμα φινίρισμα ...
Ο ακρυλικου στοκος δεν κάνει για τόσο βάθος...

Πως μπορώ ας πούμε να ζητήσω αυτά;
847e6e40e9ebef0e1e2e007623bb2958.jpg

Δέσποινα Ζήτα ένα ραουλο γκαραζοπορτας.
Είναι με πάσο, το βιδωνεις στο ξύλο και πάνω του κόλλας το τιμόνι.

• Like
Reactions: cyclades
Δέσποινα Ζήτα ένα ραουλο γκαραζοπορτας.
Είναι με πάσο, το βιδωνεις στο ξύλο και πάνω του κόλλας το τιμόνι.
Έχω τέτοιο κ μου περισσεύει....δεν μου πήγε καν το μυαλό για αυτό ρωτάω κι εδώ μέσα..... ευχαριστώ. Με τι κόλλα προτεινεις να το κολλήσω; Θα έχω μωρά έως 2,5 χρόνων.....μπορεί κ να κρεμαστούν πάνω του....υπολογίζω 18 κιλά το πιο μεγαλόσωμο...

Ειδος τσιμεντου για αγαλματιδια που θα βυθιστουν στην θαλλασσα

Καλησπερα ειμαι σε διαδιακασια για να φτιαψω μικρα αγαλαμτιδια με καλουπια τα οποια θελω να πεταξω στην θαλλασα. Ομως δεν θελω να ειναι επιβλαβη στη θαλλασια ζωη και για αυτο ψαχνω να δω τι ειδους τσιμεντο ειναι καταλληλο. Αντιλαμβανομαι οτι το κοινο τσιμεντο εχει υψηλα αλκαλικοτητα και θα ηθελα τα φωτα σας!