Μάστορες τα φώτα σας!!

Είσαι σίγουρος οτι έχεις χρησιμοποιήσει το σωστό μεντεσέ;
Οι μεντεσέδες δεν είναι όλοι ίδιοι, άλλο ο μεσαίος κι άλλο ο ακραίος μεντεσές.

παιδια την βιδα ρυθμισης δεν την ειχα πειραξει.

Ο μεντετσες και η 35αρα τρυπα. δεν παει πιο μεσα. Επισης βρηκα οτι το κεντρο της τρυπας θα πρεπει να ειναι 23 χιλιοστα απο το ακρο.

Νεα φωτο μετα απο ρυθμιση
Αυτος ο μεντεσες σου δειχνει πως θα τοποθετηθει, λογω της εγκοπης που εχει το αριστερο τμημα, και ετσι ειναι πολυ ευκολη η τοποθετηση του.
Η βαση του αριστερου τμηματος θα πρεπει να μπει πιο αριστερα, ωστε το πορτακι να ανοιγει 90 μοιρες, και το βιδακι ρυθμισης να το εχεις τερμα δεξια ή λιγο πριν το τερμα δεξια

Είσαι σίγουρος οτι έχεις χρησιμοποιήσει το σωστό μεντεσέ;
Οι μεντεσέδες δεν είναι όλοι ίδιοι, άλλο ο μεσαίος κι άλλο ο ακραίος μεντεσές.
με το μεσσαιος εννοεις καποιον μεντεσε που μπαινει σαν 3ος στο μεσο της πορτας?

Και οι δυο δικοι μου πρεπει να ειναι "ακραιοι". Παρθηκαν απο αντιστοιχο ντουλαπι που διαλυθηκε.

με τους μεντεσεδες ειχα μπερδευτει και εγω, με αυτους που εχουν γονατο, χωρις και με μισό... τελικα πηγα με δειγμα στο leroy και δεν ειχαν, και στο Λασκαρη στην Καϊρη μου έδωσε ένα διαφορετικο που όμως κάνει για τη χρηση που ηθελα. αν υπαρχει κανενα διαφωτιστικο "σκονακι" θα βοηθουσε πολυ

• Like
Reactions: kospap
με τους μεντεσεδες ειχα μπερδευτει και εγω, με αυτους που εχουν γονατο, χωρις και με μισό... τελικα πηγα με δειγμα στο leroy και δεν ειχαν, και στο Λασκαρη στην Καϊρη μου έδωσε ένα διαφορετικο που όμως κάνει για τη χρηση που ηθελα. αν υπαρχει κανενα διαφωτιστικο "σκονακι" θα βοηθουσε πολυ
Κατι βρηκα εδω.....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

IMG_20221210_201201.jpg

IMG_20221210_201238.jpg

Μηπως καποιος μπορει να δωσει καμια συμβουλη πως να βγαλω τις προκες που κρατανε τους μεντεσεδες για να τους αλλαξω χωρις ομως να κανω ζημια στο ξυλο. Στην δευτερη φωτο φαινεται λιγο οτι ο μεντεσες που δεν ειναι σταθερος πανω στο ξυλο τις πορτας με αποτελεσμα καθε φορα που την ανοιγω να κανει εναν θορυβο πολυ εντονο.

Χωρίς ζημιά δεν γίνεται...οι συγκεκριμένοι είναι χωνευτοι...Αφού βγουν οι πρόκες όλο και κάτι θα γίνει ακόμη και στην κάσα...

Καλημέρα!
Το συγκεκριμένο μοτέρ μπορει να δουλέψει με μπαταρία 12v;
IMG_20221211_211258.jpg
Χάλασε το στεγνωτηριο και το κράτησα. Με 220 δουλεύει κανονικά το δοκίμασα.

Last edited:
  • Like
Reactions: elninioz
παιδια πως μπαλωνω τα περιθωρια σε αυτο? Σιγουρα με ασπρο μαρκαδορο, αλλα θα προιτμουσα κατι που να γεμιζει τα μικρα κενα

Attachments

• web-192508.jpg
    web-192508.jpg
    373.2 KB · Views: 51
παιδια πως μπαλωνω τα περιθωρια σε αυτο? Σιγουρα με ασπρο μαρκαδορο, αλλα θα προιτμουσα κατι που να γεμιζει τα μικρα κενα
Από ότι μπορώ να καταλάβω είναι μελαμίνη.
Εγώ μέσα τις άκρες κολλάω οποίο κομμάτι από τα σπασμένα εφαρμόζει και γεμίζω με ρητίνη όσο ποιο κοντά στην απόχρωση .
Άλλος τρόπος είναι με ροκανιδι-σκονη και ξύλο κόλλα και μετά τρίψιμο βαψιμο.
Τέλος ίσος κάποιος στόκος ξύλου αφού κολλήσεις τα σαθρά ή κάποια σιλικόνη . Αν και δεν θα το πρότεινα.

Στάλθηκε από το RMX3085 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παγκος με σιδερένιο πλαισιο γυρω γυρω ειναι; Οπως και να εχει δυσκολα τα πράγματα!
Αλλα αν πρεπει να γινει εγω θα εβγαζα τελείως το σαθρο κομμάτι καλουπι με κάποιον τρόπο απο κάτω, 2/3 βιδες στο καλο κομμάτι αλλα οχι τερμα μεσα. Και μετα γέμισμα με σιδηροστοκο; Πολυεστερικο στοκο; Κατι τετοιο. Την επομενη τριψιμο.
Αλλα ολα αυτα εχουν κοστος σε υλικά και χρόνο....δεν ξερω αν αξίζει

Atlacoll με λεπτό πριονίδι για τα κενά...
Για το τριγωνικό κομμάτι εαν εχει φυγει μονκ η φλούδα κόλλημα με μονκ με Atlakoll...

νομιζω οτι και το πολυ ψιλο πριονιδι, παλι θα ειναι χονδρο για αυτη την επισκευη.
η ιδεα της κυανοακρυλικης ειναι καλη αλλα φοβαμαι το ποσο γρηγορα θα τρεξει γυρω γθρω. Θα την κρατησω για εναλλακτικη.
προς το παρον σκεφτομαι να βαλω μια ασπρη σιλικονη rtv που εχω καθως μπορω να την ξηλωσω αν δεν γινει καλα.

Τα κενα θα τα γεμισεις με atlacall και πριονι και μετα θα βαλεις καποια σιλικονη η στοκο για αν ερθει στα ισια του...
Το σκεπτικο εχει αν κανει με το δεσιμο/κολλημα του κομματιου και εποιτα την εμφανιση...
Η σιλικονη σκετη δεν θα κρατησει...

Με την την σιλικόνη δεν θα κάνεις τίποτα. Με κόλλα και σκόνη από το φίλτρο του τριβιου θα είναι τέλειο. Αν απλά θες να το γεμίσεις βάλε σιδεροστοκο . Πολύ καλύτερα από σιλικόνη.

Στάλθηκε από το RMX3085 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk