Μάστορες τα φώτα σας!!

Συγνώμη, με αλφαδολάστιχο γίνεται ωραίο αλλά με το ούπα (με το συγκεκριμένο που είναι τελείως άκαμπτο) σε χαλάει; 😁😁
Και πως θα στηριχτεί το κουμπί στο αλφαδολάστιχο; Χύμα με θερμόκολλα ; ή με αναπτήρα το καίω και το χώνω μέσα στο κουμπί να πάρει το σχήμα της τρύπας;

Ανάλογα την τρύπα που έχει…
Απ’τη φωτογραφία νομίζω οτι το αλφαδολάστιχο των 8mm θα μπαίνει φρακαριστό μέσα και δεν θα χρειάζεται τίποτε άλλο.

Εγω πονταρω εδω.

Ανεξοδο, ακαμπτο και σε διαστασεις που καποια θα σου κανει.
Κατοχυρωθηκε.;)

Το καλοκαίρι στα πλαίσια μιας ανακαίνισης που κάναμε, μεταφέραμε ένα σώμα καλοριφερ.

Βάλαμε χθες πετρέλαιο στην πολυκατοικία και το ανάψαμε. Ο λέβητας δούλευε, τα αλλα διαμερίσματα κομπλέ σε εμάς δεν ερχόταν ζέστη.
Βγήκα στο κλιμακοστάσιο και άνοιξα το ντουλαπάκι με τους σωλήνες τις θέρμανσης.

Καταλαβαίνω ότι μπλε είναι το κρυο νερό που επιστρέφει και κοκκινο το ζεστο.
Στον όροφο μου είμαστε 2 διαμερίσματα, ένα μικρότερο που είναι το δικό μου και ένα μεγαλύτερο. Λογικά οι σωλήνες στο πράσσινο πλαίσιο είναι για το μεγαλύτερο διαμέρισμα και οι σωλήνες στο κόκκινο πλαίσιο οι δικές μου. Στο δικό μου βλέπω την βάνα κλειστή.
Το πιθανότερο είναι ότι το καλοκαίρι ο υδραυλικός για να αλλάξει θέση στο καλοριφέρ πήγε και έκλεισε το κύκλωμα και φευγοντας ξέχασε να το επαναφέρει.

Προσπάθησα με το χέρι να το γυρίσω αλλά δεν γυρνάει. Έχουν κάποιο μυστικό αυτές οι βάνες για να ανοίξουν?

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    1 MB · Views: 45
Δοκίμασε το πρωι που θα είναι κρυο.
Οχι δεν εχουν κατι ιδιαίτερο σαν βανες.
Ισως και με καποιον καβουρα θα βοηθούσε

Μάστορες θέλω να μου πείτε ιδέες για το παρακάτω: έχω 2 φωτιστικά δαπέδου που μέσα στη βάση τους είχαν ένα βαρύδι για να στέκονται. αυτό ήταν από κάποιου είδους τσιμέντο που διαλύθηκε με τα χρόνια και θρυμματίστηκε.
Μοιάζουν κάπως έτσι: (η βάση τους είναι πιο χοντρή)
1671790037289.png

από μέσα φαίνεται ό,τι έχει απομείνει από το τσιμέντο που είχε:
1671789943721.png

Άνοιξα ένα παρόμοιο φωτιστικό και είχε μέσα ένα μεταλλικό δίσκο που οι διαστάσεις του ταιριάζουν (η τρυπα στο κεντρο ειναι πολύ μικρή):

1671790311285.png

Τί μπορώ να βάλω μέσα στις βάσεις που να είναι αρκετά βαρύ για να στέκονται όρθια; Θα βρω τέτοιους δίσκους σε λογική τιμή πχ σιδεράδικο ή θα είναι δύσκολο λόγω σχήματος;

Αν υπαρχει μεγάλο σιδεραδικο στην περιοχή σου (πχ Μενίδι, Ζαχαριάδης) θα βρεις εύκολα. Έχουν τέτοια κομμάτια ρεταλια (αλλιώς θα μπορούν να σου κόψουν). Το ίδιο με την τρύπα, που μόνος σου θα σε παιδέψει να το κάνεις. Από κόστος, γενικα πάει, 1 ευρω/κιλό σίδερο (ως ρεταλι). Ίσως και κάτι παραπάνω αν στο κόψουν.

Κι αυτό που πρότεινε ο Κυριάκος, μια χαρά λύση είναι.

Από την άλλη μεριά, φτιάξε καλούπι, πάρε έτοιμο τσιμέντο από χρωματοπωλειο, βάλε κανα σίδερο μέσα, κι είσαι έτοιμος!

Μιας και λεγατε για ξεβιδωμα , καμια ιδεα για τη torx; Δοκιμασα και παλμικο τιποτα δε κανει. Με το χερι απλα γυριζει λιγο λογο ελαστικότητας μεταλου.
Μηπως με κοπανημα;

Attachments

• 20221129_190742.jpg
    20221129_190742.jpg
    1.3 MB · Views: 36
Και μια ερώτηση που δεν είναι και τόσο 'μαστορική' αλλά δεν ήξερα σε ποιο θέμα να ρωτήσω:
υπάρχει ενοικιαστήριο με διαστάσεις μεγαλύτερες (πχ διπλάσιες) από τη στάνταρ διάσταση που έχουν τα ενοικιαστήρια;
(για να φαίνεται από μακριά το θέλω, θα το βάλω πάνω σε όροφο)

Τα πάντα υπάρχουν αρκεί να πληρώσεις.
Πήγαινε σε ένα φωτοτυπάδικο που έχει πλότερ και ζήτησε να σου τυπώσουν στη διάσταση που θέλεις

• Like
Reactions: aetosa and KOSSTV