Μάστορες τα φώτα σας!!

Η βενζίνη που βάζω στη μηχανή του γκαζον έχει κάνει στο κάτω μέρος του μπιτονιου (έχω ένα 2-3 χρόνια και το γεμιζω) αυτή την ουσία, είναι σαν τζελ, υφή σαν μέλι.

Πάει πέταμα η βενζίνη; τώρα το παρατήρησα, δεν ξέρω καν από ποτέ έχει εμφανιστεί...
2e3f952e31dac41df8a49e98fac1b2a9.jpg

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν μεταγγίζεις την βενζίνη για να καθαρίσεις το μπετόνι από τα κατάλοιπα;

Last edited:
Η βενζίνη που βάζω στη μηχανή του γκαζον έχει κάνει στο κάτω μέρος του μπιτονιου (έχω ένα 2-3 χρόνια και το γεμιζω) αυτή την ουσία, είναι σαν τζελ, υφή σαν μέλι.

Πάει πέταμα η βενζίνη; τώρα το παρατήρησα, δεν ξέρω καν από ποτέ έχει εμφανιστεί...
2e3f952e31dac41df8a49e98fac1b2a9.jpg

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έτσι γίνεται η βενζίνη με την εξάτμιση και αφήνει κόλλα πίσω της.
Τεράστιο πρόβλημα στα οχήματα με τροφοδοσία με καρμπυρατέρ καθώς κολλάνε όλα μέσα.
Αν την αφήνεις μέσα για τον α ή β λόγο καλό είναι να χρησιμοποιεις συντηρητικό καυσίμου.
Εγώ θα την χρησιμοποιούσα σε άλλη χρήση (καθαρισμούς πχ) και δε θα την έβαζα στο μοτέρ.

Θελω να ριξω μπετο κάτω απο μια γκαραζοπορτα. Προς το παρόν ειναι στον αερα και στηριζεται απο σιδερα μασιφ.
Εχει μπετο χαμηλα απο θεμελια μαντρας αλλα δεν ειναι ομαλο ουτε αλφαδιασμενο. Το κενό ειναι από ~15cm έως 30-35 καθως ειναι κατηφορικος ο δρομος και η πορτα 6μέτρα.
Εχω μπετονιερα και χωραει ισως 200-250 λιτρα μπετου.
Σκεφτομαι εαν το φερω ολο αρχικα να εχει βαθος ~15cm με σκετο μπετο για να ειναι ομαλο κατω το εδαφος σα μπετο καθαριοτητας θα υπαρχει θεμα; Δηλαδη να μετακινηθει το μπετο επειδη δε θα ειναι "κουστουμι" και θα παταει πανω στο αλλο. Μετα ριχνω σε 2 κομματια με οπλισμο φ10 κοντα στο μισο μετρο περιμετρικα με μικρη κλιση για τα νερα μακρια απο τη ραγα.
Επειτα λεω να κανω μια μικρη ραμπα το πολυ κανα μετρο να βγαινει εξω γεμιζοντας με 3a να το αφησω να κατσει και να εχει παχος 10cm και να το γεμισω μετα με μπετο + πλεγμα.

Μια απορία που δεν ξέρω αν κολλάει στο νήμα: έσπασε το τζαμάκι μπροστά από την οθόνη του κινητού - η οθόνη δουλεύει κανονικά. Σε ένα τυχαίο μαγαζί που πήγα για σέρβις που είπανε ότι τζάμι και οθόνη αλλάζουν μαζί (95ευρώ). Ισχύει;
Το κινητό είναι Samsung Galaxy A32 , αν παίζει κάποιο ρόλο.

Δεν το γνωρίζω αλλά κάνε ένα τηλέφωνο στην Σμαρτεκ Α.Ε.
21 0582 0000 και ρώτησε τους
Είναι άριστοι και εξυπηρετικοί και επίσημο service samsung

• Like
Reactions: dk31
Δεν το γνωρίζω αλλά κάνε ένα τηλέφωνο στην Σμαρτεκ Α.Ε.
21 0582 0000 και ρώτησε τους
Είναι άριστοι και εξυπηρετικοί και επίσημο service samsung
Ευχαριστώ φίλε. Και αυτοί το ίδιο είπανε, είναι ενιαίο κομμάτι τζαμάκι και οθόνη.

• Sad
Reactions: anastasg
Μια απορία που δεν ξέρω αν κολλάει στο νήμα: έσπασε το τζαμάκι μπροστά από την οθόνη του κινητού - η οθόνη δουλεύει κανονικά. Σε ένα τυχαίο μαγαζί που πήγα για σέρβις που είπανε ότι τζάμι και οθόνη αλλάζουν μαζί (95ευρώ). Ισχύει;
Το κινητό είναι Samsung Galaxy A32 , αν παίζει κάποιο ρόλο.
Δημήτρη τόσο πάνε...τα τζαμακι/οθoνη μόνα τους κάνουν 70-80ευρω...
Εάν κατέβεις Αθήνα ,εγω πηγα 3η Σεπτεμβρίου για της κόρης μου, έχει κάτι μαγαζια που μπορεις να κανεις την δουλειά σου φτηνότερα...

• Like
Για το Huawei της κόρης μου (κι εμένα :) ) είχα δώσει 30 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Κίνα πρίν από τρία χρόνια και το άλλαξα μόνος μου.
Προφανώς όχι «αντιπροσωπείας» - αν ευσταθεί κάτι τέτοιο. Το μόνο κακό στην υπόθεση οτι έκανε σχεδόν ένα μηνα να έρθει.
Σχετικά με την απορία σου, σε πολλά κινητά η οθόνη και το τζάμι είναι ξεχωριστά. Σε άλλα όχι.

Last edited:
  • Like
Μερικα samsung ειναι κολλημενα με κολλα και θελουν ζεσταμα για την αποσυναρμολογηση και νέα κολλα για τη συναρμολογηση. Βρειτε κανα βιντεο στο youtube για αλλαγη οθονης για το συγκεκριμενο μοντελο και μόνο.

Της κόρης είναι και εμένα. Το ανταλλακτικό το βρίσκω στα 40-45ευρώ. Με βλέπω να το αλλάζω μόνος μου.
Προστατευτικό τζαμάκι και οθόνη, είναι διαφορετικά ανταλλακτικά, οπότε ίσως είσαι τυχερός. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, για αλλαγή οθόνης χρειάζεται φούρνος και πιθανότατα βεντούζες. Γενικότερα, δεν είναι εύκολη πλέον η αλλαγή οθόνης στα κινητά. Αν έχεις κάποιο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ κοντά σου, κάνε μία ερώτηση.

20230418_163239.jpg

• Like
Να το κάνεις μόνος σου Δημήτρη.
Το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν.
Πλέον έχει βιντεο που σε καθοδηγούν βήμα βήμα.
Λίγο προσοχή στις καλωδιοταινίες κατά το ξεκόλλημα της οθόνης και δεν θα έχεις προβλήματα.
Θα πάρεις και δύο εξειδικευμένα πλαστικά βοηθήματα όπως πένες και ένα λεβιέ πλαστικό και δεν θα έχεις πρόβλημα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να το κάνεις μόνος σου Δημήτρη.
Το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν.
Σωστός. Κι εγώ είπα να το κάνω μόνος αφού είδα πρώτα κάτι βιντεάκια. Αν εξαιρέσεις τα μικρά εξαρτήματα και τον στριμωγμένο χώρο δεν μου φάνηκε πολύ δύσκολο. Αντί για φούρνο γίνεται και με θερμοπίστολο ρυθμισμένο χαμηλά.
75 ευρώ ζήτησε ο φτηνότερος (αυτός του nikfor), δηλαδή 45 το ανταλλακτικό+30 εργατικά. Λογική τιμή ακούγεται αλλά λέω να τα γλυτώσω τα +30.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Σωστός. Κι εγώ είπα να το κάνω μόνος αφού είδα πρώτα κάτι βιντεάκια. Αν εξαιρέσεις τα μικρά εξαρτήματα και τον στριμωγμένο χώρο δεν μου φάνηκε πολύ δύσκολο. Αντί για φούρνο γίνεται και με θερμοπίστολο ρυθμισμένο χαμηλά.
75 ευρώ ζήτησε ο φτηνότερος (αυτός του nikfor), δηλαδή 45 το ανταλλακτικό+30 εργατικά. Λογική τιμή ακούγεται αλλά λέω να τα γλυτώσω τα +30.

Να δώσεις τα +30
Γιατί αν ο μη γένοιτο γίνει καμιά στραβή θα ... σε κυνηγάει η κόρη σου για τα επόμενα 10 χρόνια. :p :ROFLMAO:

Σοβαρά τώρα, το έχεις ξανακάνει;

Εγώ έχω χαλάσει δυο iphone παλιότερα. Γιατί ωραία τα δείχνει στο video, αλλά όλα αυτά τα βάλε βγάλε που τα κάνει με άνεση ο τύπος, εγώ ιδρώνω όποτε το προσπαθώ. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις μια καλωδιοταινία ή μια επαφή. Αν έχεις εμπειρία καλώς. Αν όχι, μην ξεκινήσεις από αυτήν την επισκευή. Δεν είναι καλή ιδέα νομίζω.

Αν έχεις εμπειρία καλώς. Αν όχι, μην ξεκινήσεις από αυτήν την επισκευή. Δεν είναι καλή ιδέα νομίζω.
Καμιά εμπειρία. Σωστά τα λες αλλά έλα που με τρώει το μικρόβιο του μάστορα. Θα κάνω καμιά εξάσκηση σε κάτι παλιά χαλασμένα που έχω και βλέπουμε.

• Like
Reactions: enduras1 and nikfor
Έχει δίκιο Δημήτρη ο Νίκος...
Εγώ 65 ευρώ έδωσα στο μαγαζι στην Αθήνα...δεν αξίζει να το επιχειρήσεις..

Εάν κάτι πάει στραβά οι κόρες καραδοκούν....🧐
....γιατί πολύ απλά περιμένουν με την πρωτη ευκαιρία να πάρουν κατι καλύτερο... που θα βάλεις ακόμη περισσότερο το χέρι στην τσέπη...:mad:

• Like
Reactions: cyclades
Δε ξέρω για εσας αλλα 4 φορες που άλλαξα οθόνες (σε μαγαζι) επειδή τα εσπαγε ο μικρός οι 3 ηταν αποτυχία. Έσπαγαν μεσα σε 2-3 μερες με το παραμικρό. Ισως αν εχει πάρει το σασί η δε γινει καλη δουλειά να σπαει. Χαμενα λεφτα. Επίσης ολα ήταν κινητά 1-2 χρόνων και στο service λενε δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ενα ταμπλετ που ειχε παρει η μπάμπω 600€ εχει κρατησει η επισκευή 2 χρόνια αλλα και παλι εχει θεματακια στο σασι. Οποτε αγοράζω αλλη συσκευή και βγαζει 1.5+ χρόνο. Τώρα ενα φτηνο τάμπλετ Samsung οταν χαλασει.δε θα το φτιάξω. Ηδη εχει στραβωσει η θυρα usb c και οταν το πεταξε στο τοιχο στραβωσε η υποδοχή για ακουστικά και δε μπαίνουν. Εφυγε και κομματι σοβα. Τουλάχιστον δεν εσπασε οθονη.

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1
Έχοντας, μέχρι πρότινος, άμεση επαφή με την αγορά των κινητών, είπα να προσπαθήσω τουλάχιστον να ανοίξω κάποιο κινητό. Η τιμή του φούρνου ήταν απαγορευτική (ευτυχώς), αλλά προμηθεύτηκα τα βασικά εργαλεία :).
20230418_221238.jpg 20230418_163239.jpg

Τύλιξα το κινητό σε αλουμινόχαρτο και το έβαλα σε φούρνο κουζίνας για 20’ στους 50o C, αλλά δεν άνοιξε και λόγω πρόσφατου σεμιναρίου περί ασφάλειας μπαταριών Li-Ion, πήγε στην ανακύκλωση και μου έμειναν τα εργαλεία. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω με θερμοπίστολο.