Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν του το κάνουν δώρο μαζί σου, να τους πεί κι «ευχαριστώ»!
Όταν όμως σου ζητάνε 90€ το κυβικό απλά για να αδειάσει η βαρέλα το μπετό στο χώμα είναι λίγο διαφορετικό
Θα δούμε το βλέπουν ως ευκαιρία και εχει κλείσει. Βέβαια δεν ειδα καμια κίνηση ακομα υποτίθεται θα επερνε λεφτά σήμερα.

^ πριν 10+ χρονια εριξαν(ο δημος) σε μενα σκετο μπετο. Καλούπι οπου χρειαζόταν. Πλεγμα οχι. Επειδη ειμαι εκτος οικισμού και θα έριχναν περιπου 200 μετρα δρομο για δυο σπιτια τι να ελεγα βαλτε και οπλισμό! Οπως και εσυ αυτο σκέφτηκα χειρότερο να γινει απο οτι είναι δύσκολο!ε μετα απο τοσα χρονια μια χαρά ειναι!
Ειναι ισιωμα;

Καμιά ιδέα τι να κάνω εδώ να λύσω το πρόβλημα με τα ζωύφια;
Δεν εφάπτονται καλά, δηλαδή και γρασσο να βάλω δεν θα κλείσει σωστά.

Attachments

• Screenshot_20230530-223304_SystemUI_1.jpg
    Screenshot_20230530-223304_SystemUI_1.jpg
    892 KB · Views: 45
Καμιά ιδέα τι να κάνω εδώ να λύσω το πρόβλημα με τα ζωύφια;
Δεν εφάπτονται καλά, δηλαδή και γρασσο να βάλω δεν θα κλείσει σωστά.
Ξήλωμα και τοποθέτηση νέων καπακιών στα φρεάτια?

Αντώνη καθάρισε πρωτσ καλά τα χειλι σε καπάκι και βάση πρώτα ωστε να εφάπτονται σωστά να δεις τι θα γινει... είναι χάλια...!!!

Εάν δεν γίνει δουλειά τότε αλλαγή είναι αναπόφευκτη...

Ξήλωμα και τοποθέτηση νέων καπακιών στα φρεάτια?

Αντώνη καθάρισε πρωτσ καλά τα χειλι σε καπάκι και βάση πρώτα ωστε να εφάπτονται σωστά να δεις τι θα γινει... είναι χάλια...!!!

Εάν δεν γίνει δουλειά τότε αλλαγή είναι αναπόφευκτη...
Πραγματικά προτιμώ να χτίσω ένα τούβλο γύρω γύρω και να πατήσω μια λαμαρίνα κάπως πάνω παρά να ξηλωσω αυτά και να μπουν καινούργια..

Αν δεν τα ανοίγεις συχνά σφράγισέ τα με σιλικόνη.
Ανοιγουν για απολυμανση 2 φορες το χρονο σιγουρα..
Το εχω σκεφτει να τα τσιμεντωσω με ενα κονιαμα αδυναμο σχετικα ωστε να σπαει..

Η σιλικονη δεν νομιζω να πιασει γιατι πρωτον θελω ενα σωρό, και δευτερον πρεπει να μπω στη διαδικασια της προεργασιας , που ο πελατης δεν θα πληρωσει..

Η σιλικονη δεν νομιζω να πιασει γιατι πρωτον θελω ενα σωρό, και δευτερον πρεπει να μπω στη διαδικασια της προεργασιας , που ο πελατης δεν θα πληρωσει..
Εάν είναι επισκεπτομενο τι να τσιμεντωσεις και να σφραγίσεις..αφού στο πρώτο άνοιγμα πάει στραφτη η δουλειά...
Καθάρισε τα χειλι καλα και βάλε καμιά σιτα η σακούλα που να εξέχει από τα φρεατια και απο πανω το καπακι να σφηνωσεικαι τέλος μιση ωρα δουλεια αντε να ειναι..κόστος σχεδόν μηδέν...αφού δεν θέλουν να πληρώσουν...

Εχουν στραβωσει και δε πατάνε; Εγω θα πω τη βλακεια μου ισως με βουρτρα τροχου τα καθαριζα να δω αν πατανε καλα και μετα γρασσο...
Παντως μερικες φορες για καποιο λογο στραβωνουν ειτε απο σκουρια αρκει να κανει κενο..

Να πώ τη μλκία μου?

Καθαρίζεις τη βάση, βάζεις μία στρώση γράσο στο καπάκι (για να μήν κολλήσει), απλώνεις μία γραμμή αφρό πολυουρεθάνης (καλύτερα ο χαμηλής διόγκωσης) και βάζεις το καπάκι. Ο αφρός θα πάρει τη φόρμα και θα σφραγίσει.
Δεν θα αντέξει πολύ και δε ξέρω πώς θα συμπερθεί ο αφρός με το γράσο.

Ιδανικά βάφεις τον αφρό για να σταθεροποιηθεί αλλά το πάω πολύ μακριά.

• Like
Reactions: papakitou
Γεια σας μαστόρια μου,

λείπω καιρό από την παρέα σας, με έχει πάει αίμα το 23 και είναι ακόμα Ιούνιος. Τες πα τρίτωσε το κακό ελπίζουμε να κουλάρει από εδώ και πέρα και να μας αφήσει να πάρουμε μια ανάσα.

Στα δικά μας τώρα:
Οταν θέλω να ενώσω δυο ταβλες πχ σε ένα κρεβάτι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα πάνω αριστερά, τότε θέλω ενα φεράμι σαν αυτό που φαίνεται κάτω αριστερα.
Οταν θέλω να ενώσω δυο ταβλες όπως φαίνεται πάνω δεξια, τότε θέλω φεράμι σαν αυτό που φαίνεται κάτω δεξία???

Untitled.png

• Like
Reactions: Babis K.
Ναι, αρκεί να σε παίρνει στο πάχος το ξύλο.
Το κάτω δεξιά είναι για να κουμπώνει/ξεκουμπώνει το ξύλο.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στις δύο περιπτώσεις.
Το αριστερά είναι σταθερό.

• Like
Reactions: newbie
Κουράγιο.

Μια φορά είχα πέσει σε ένα όπως το κάτω δεξιά και ήθελε ζόρι να λύσει. Μάλλον είχε στραβώσει.
Ίσως κάτι τέτοιο https://zalonis.eu/index.php?route=product/product&product_id=1766 είναι πιο μανιτζέβελο.
Και σ' αυτά βέβαια μετά από αρκετά χρόνια σπάνε τα πλαστικά αλλά μιλάμε για πολλά χρόνια.

Οταν θέλω να ενώσω δυο ταβλες πχ σε ένα κρεβάτι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα πάνω αριστερά, τότε θέλω ενα φεράμι σαν αυτό που φαίνεται κάτω αριστερα.
Οταν θέλω να ενώσω δυο ταβλες όπως φαίνεται πάνω δεξια, τότε θέλω φεράμι σαν αυτό που φαίνεται κάτω δεξία???

Νομίζω η ένωση που δείχνεις πάνω δεξιά δεν γίνεται με φεράμι. Για κρεβάτι, τέτοιες ενώσεις θα χρειαστείς για να φτιάξεις το κεφαλάρι και τις κάνεις με μόρσους.
Φεράμια βάζεις μόνο στην ένωση που δείχνεις πάνω αριστερά για να ενώσεις το κεφαλάρι με τα πλαϊνά δοκάρια.

Κατά τα άλλα, και τα δύο φεράμια που δείχνεις την ίδια δουλειά κάνουν, απλά το αριστερό ξεκουμπώνει ξεβιδώνοντας την βίδα που είναι μόνη της (η οποία θηλυκώνει στην λάμα που είναι στο πίσω μέρος).

Κατά τα άλλα, και τα δύο φεράμια που δείχνεις την ίδια δουλειά κάνουν, απλά το αριστερό ξεκουμπώνει ξεβιδώνοντας την βίδα που είναι μόνη της (η οποία θηλυκώνει στην λάμα που είναι στο πίσω μέρος).

Δίκιο έχεις, ούτε το πρώτο είναι σταθερό, τώρα που έκανα zoom στο κινητό το είδα καλύτερα.
Νόμιζα οτι ήταν μια απλή γωνιά.

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Κάνω ανακατασκευή έναν ξύλινο καναπέ της προγιαγιας μου, στον οποίο δυστυχώς αυτός που τον είχε πριν από μένα δεν του συμπεριφέρθηκε με τον απαιτούμενο σεβασμό και έχει πολλά θέματα.

Όπως πολύ σωστά ανάφερε καi ο dk παραπάνω, η αρχική σύνδεση είχε γίνει με εγκοπή και μόρσο. Και η εγκοπή και το μόρσο είχαν διαλυθεί.
Κανονικά ηθελε κόψιμο και αντικατάσταση των φθαρμένων μερών του ξύλου. Ομως εφενός δεν μου έχω και τόση εμπιστοσύνη, αφετέρου δεν θέλω να επέμβω τόσο δραστικά.
Με πριονίδι και ξυλόκολλα επανέφερα τόσο την εγκοπή όσο και το μόρσο σε μια πιο αποδεκτή κατάσταση αλλά και πάλι δεν θα αντέξει πολύ ζόρι οπότε ψάχνω κάτι να το βοηθήσω. Θα μπορουσα να πάρω ένα κομμάτι λαμαρίνα, να της ανοίξω 4 τρύπες και να βιδώσω τα κομμάτια μεταξύ τους αλλά θα προτειμούσα κάτι που να μου προσφέρει δυνατότητα αποσυναρμολόγησης κάποια στιγμής. Για αυτό αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω