Μάστορες τα φώτα σας!!

Λέτε μόνο με στιλβωση να επανέλθει? Η οξείδωση πως θα φύγει?
Η οξείδωση είναι συνήθως στην επιφάνεια. Ακόμη όμως και να έχει προχωρήσει σε βάθος, (νομίζω ότι σε δυο μέρη στην στεφάνη όπως το βλέπω έχεις πιο βαθειά οξείδωση) με ένα συρμάτινο σφουγκαράκι θα φύγει και κατόπιν κάνεις την στίλβωση και θα γυαλίσει κανονικά όπως και η υπόλοιπη επιφάνεια. Απλώς σε εκείνα τα σημεία θα φαίνεται ότι λείπει μέταλλο. αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιαυτό. Είναι εύκολη δουλειά για να την κάνεις μόνος σου αν έχεις το χρόνο.

Να λιμαρω επάνω στον ορείχαλκο φαντάζομαι οτι εννοείς.
Oxi. Θα βρείς ένα αξονάκι ορείχαλκο 8-9-10mm και θα το τρίβεις πάνω την λίμα στην φορά των αυλακώσεων και υπο γωνία, σάν να ακονίζεις ένα σκαρπέλο. Θα εκπλαγείς απο το αποτέλεσμα.

αφου καποια πραγματα ειναι στανταρ....μεταλλα οπως ο χαλκος κ τα κραματα του (μπρουτζος κτλ) πιανουν μια πατινα (οξειδωσης τους)
Αφου ειναι επιφανειακη, καθε ειδους τριψιματος θα την βγαλει....
απλα κοιταμε να κανουμε την δουλεια μας ευκολα κ γρηγορα (πανοβουρτσα)

επισης σε ολα τα μεταλλα, οσο πιο γυαλιστερη ειναι μια επιφανεια τοσο και διαβρωνεται / οξειδωνεται δυσκολοτερα..
για αυτο και το τελευταιο χερι ειναι brasso.

τελος, να μην αδικουμε την ταπεινη οδοντοκρεμμα....μου το επιβεβαιωσε οδοντιατρος οτι εχει και λειαντικα στοιχεια μεσα.
καποτε οι πλαστικομοντελιστες γυαλιζαν τα διαφανη πλαστικα με αυτο τον τροπο.
Απο εκεινη την εποχη εχω κρατησει ενα σωληναριο Kolynos στο κουτι με το ντρεμελ μου.

Καλημέρα.
Είχε αγοράσει για το εξοχικό ένας θείος μια τέντα από το lidl . Έσπασε το "κρικακι" που έπιανε η μανιβέλα. Πλαστικό το οποίο δεν άντεξε ούτε 2 μήνες.
Για όποιον την έχει και αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα και δεν θελει να μπλεκει με επιστροφες, αλλαγή με ναυτικό κλειδί 4μμ 0.25€.

Για πιο σίγουρα θα γίνει αλλαγή της βίδας με άλλη που θα πιάσει με παξιμάδι ασφαλείας από την άλλη πλευρά.
2bade06a3e2a21ffbbad60e9e17d2722.jpg
881b9847cff517d652ee87e71aa0f93a.jpg
a5b128b7e62af0e715f3f73ba8ec596c.jpg

Παιδια αυτο ειναι ενα πατοσιφωνο

5PqOtcI.jpg

Και αυτο ειναι ενα κυπελοειδες στοιχειο
που μπανει μεσα στο πατοσιφωνο

CqAaEyn.jpg

Δλδ το πατοσιφωνο γινεται ετσι:

On74048.jpg

Μηπως ξερετε τι ρολο παιζει αυτο το κυπελοειδες εξαρτημα?

Μηπως ξερετε τι ρολο παιζει αυτο το κυπελοειδες εξαρτημα?
Χωρίς να είμαι υδραυλικός, λογικά είναι για να κρατάει τις βρωμιές που περνάνε από μέσα από την σχαρίτσα του πατώματος προς το σιφώνι.
Το δικό μου που δεν έχει τέτοιο, πρέπει να βάζεις βαθιά το χέρι σου για να καθαρίσεις το σιφώνι, επειδή κάνει αυτήν την περίεργη γωνία.

Εχω ενα ιδιο σιφωνι μεσα στην ντουζιερα, και το προβλημα ειναι οτι το σαινι ο πλακατζης
εγκατεστησε το σιφωνι μαζι με το κυπελο και με την κολλα πλακιδιων απο πανω
με αποτελεσμα να μην βγαινει το κυπελο και να ειναι εξαιρετικα δυσκολος
ο καθαρισμος του σωληνα εξοδου που βουλωνει συχνα απο γυναικειες τριχες,
αφου το κυπελο κλεινει την διοδο προς την ταπα επιθεωρησης.

Δεν ξερω τι δουλεια κανει ακριβως αυτο το κυπελο, αλλοι λενε οτι κραταει βρωμιες, (εντωμεταξυ δεν κραταει
απολυτως τιποτα), αλλοι το ονομαζουν αμμοκρατη, και αλλου εχω διαβασει οτι συγκρατει τον αφρο.
Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μπαινει και να βγαινει ελευθερα στο σιφωνι, και επισης το σιγουρο
ειναι οτι πρεπει να διαλεγουμε με προσοχη ποιος μας κανει δουλειες μεσα στο σπιτι.

για τέτοιες δουλειές βολέυει πολύ η ηλεκτρική σκούπα υγρών-στερεών. ρουφαει τις τριχες μαζί με τα νερά και τέλος.

• Like
Reactions: skysound
αφου το κυπελο κλεινει την διοδο προς την ταπα επιθεωρησης.
Ποιά είναι η τάπα επιθεώρησης και που χρησιμεύει;

Για το άλλο που ρωτάς δεν έχω ιδέα και θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση από κάποιον που γνωρίζει. Από ότι κατάλαβα το πλαίσιο της σχάρας που σου έβαλε είναι μικρότερο από την διάμετρο του κύπελου και δεν χωράει να βγει. Νόμιζα ότι είναι στάνταρ οι διαστάσεις σχάρας και πατοσίφωνου (οπότε μήπως το κύπελο είναι από κατασκευής για μόνιμη τοποθέτηση; ).

Η ταπα επιθεωρησης ειναι μια λαστιχενια ταπα που βρισκεται επανω στο διαφραγμα (η κοφτρα) του σιφωνιου.
Την βγαζεις, χωνεις την ατσαλινα, καθαριζεις των σωληνα, και μετα ξαναβαζεις την ταπα γιατι αν δεν την ξαναβαλεις
βρωμαει το μπανιο σαν βοθρος απο την κεντρικη αποχετευση της πολυκατοικιας και μπαινουν επισης και κατσαριδες (n) Αν λοιπον το κυπελο ειναι μονιμο μεσα στο σιφωνι χανεις την προσβαση στην ταπα.
Στην φωτογραφια λειπει η ταπα γιατι την χρησιμοποιησα στο κεντρικο πατοσιφωνο του μπανιου οπου ειχε χαθει
η δικια του.

qFjvPlA.jpg

Last edited:
Λοιπόν… λεβεντόνια… τα φώτα σας…
Τελειώνω, επιτέλους, την ανακαίνιση του σπιτιού και χρειάζομαι γνώμες για Air-Contition (9.000 ΒTU και 18.0000 BTU) και σώματα σώματα καλοριφέρ εσωτερικού βρόγχου.
Όποιος γνωρίζει ή έχει ασχοληθεί πρόσφατα ας βοηθήσει.

Κλιματιστικά η premium λύση είναι Daikin. Επίσης mitsubishi πολύ ευχαριστημένος τόσο από παλιό (του 89 λειτουργεί ακόμη άψογα) και από πιο καινούριο (μερικών ετών inverter πολύ καλό). Panasonic χαλάνε πάντα οι περσίδες τους, κατά τα άλλα καλή απόδοση. Fujitsu δυνατό, έχω το παράπονο ότι ο ανεμιστήρας στο πιο χαμηλό είναι ακόμη πολύ δυνατός και κρυώνεις και στο δικό μου χώρο άβολο. Γενικά καλές εμπειρίες από ιαπωνικά.

• Like
Reactions: Babis K.
- Ένα sharp 9.000 btu μετά από 21 χρόνια δουλεύει ακόμα αλλά δεν έχει ανταλλακτικά πια.
- Ένα Fujitsu δεκαετίας+ σκυλί μαύρο αλλά ότι είπε ο vespas. Είναι και 24άρι, άστα να πάνε. Με παίρνουν τηλέφωνο οι διπλανοί να το κλείσω.
- Περσινό Pitsos 9.000 btu, μιά χαρά μέχρι στιγμής.

• Like
Η μάνα μου έχει πολλά χρόνια fujitsu (πάρα πολύ καλό) και toyotomi (ακούγεται πολύ η εξωτερική μονάδα). Εμείς έχουμε το Gree, περιπου 6-7 χρόνια, πολύ καλό χωρίς πρόβλημα. Βέβαια εμένα μου φαίνεται κάπως θορυβώδες, αλλά οι υπόλοιποι στο σπίτι λένε ότι είναι μάλλον ιδέα μου!!

• Like