Μάστορες τα φώτα σας!!

Μεγάλη σαβούρα αυτό.. Για κανένα σπιράλ σε δύσκολο σημείο καλό είναι.. Δεν αντέχει

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το αγόρασα για να υπάρχει, νομίζω 2-3 €. Έστω και μία φορά να αναγκαστώ να το χρησιμοποιήσω, τα έχει βγάλει τα λεφτά του (τα κακά των ερασιτεχνών). Άμα δω ότι γλυστράει, θα του περάσω και έναν σφιγκτήρα και θα σφίξω προσωρινά την μπαταρία που κουνιέται.
Σαφώς και είμαι υπέρ του «δεν είμαι τόσο πλούσιος για να αγοράζω φτηνά πράγματα», αλλά όταν ασχολείσαι με πολλά και διαφορετικά, είναι αδύνατον όλα τα εργαλεία σου να είναι από το πρώτο ράφι και προσθετικά στην δική μου περίπτωση, πρέπει και να τα βρίσκεις :ROFLMAO:.

Αν έχω καταλάβει καλά, ασχολείσαι (και?) με υδραυλικά οπότε κάθε συμβουλή πολύτιμη.

Ακριβώς 40mm είναι...
Του Leroy μου αρέσει που στην περιγραφή αναφέρει μόνο το μήκος του και θα μυρίσουμε τα νύχια μας για το αν μπορεί να "
πιάσει" το παξιμάδι των 40mm.

Το κλειδι νιπτηρα τoυ Λεροϊ ειναι για max. 36mm παξιμαδι, το τσεκαρα σημερα.
Το ιδιο πρεπει να ειναι και το κλειδι της Stantley ας γραφει οτι εχει ανοιγμα 50μμ.

7ZsUz3wl.jpg

Οπότε παιδιά, μήπως θα ήταν καλύτερα να βάζουμε βρύσες που χρησιμοποιούν τις απλές βίδες οι οποίες ξεσφίγγουν με το σωληνωτό; Γιατί αν είναι να μην βρίσκεις το κατάλληλο εργαλείο ή να στοιχίζει τόσο ακριβά όπως μερικά παραπάνω, τότε ίσως η λύση να είναι οι βρύσες που βιδώνουν εύκολα.. Λέμε τώρα...

αν τις βαζαμε εμεις καλά θα ήταν... αλλά συνηθως πρεπει πρώτα να βγαλεις καποια που υπαρχει και εχει τετοιο παξιμαδι με δυσκολη προσβαση + οτι συνηθως εχει κολλήσει με τα χρονια

Οπότε παιδιά, μήπως θα ήταν καλύτερα να βάζουμε βρύσες που χρησιμοποιούν τις απλές βίδες οι οποίες ξεσφίγγουν με το σωληνωτό; Γιατί αν είναι να μην βρίσκεις το κατάλληλο εργαλείο ή να στοιχίζει τόσο ακριβά όπως μερικά παραπάνω, τότε ίσως η λύση να είναι οι βρύσες που βιδώνουν εύκολα.. Λέμε τώρα...

Όπως πολύ σωστά είπες "Λέμε τώρα...."

αν τις βαζαμε εμεις καλά θα ήταν... αλλά συνηθως πρεπει πρώτα να βγαλεις καποια που υπαρχει και εχει τετοιο παξιμαδι με δυσκολη προσβαση + οτι συνηθως εχει κολλήσει με τα χρονια
Και για να σε παραφράσω λίγο ......αν αποφασίζαμε εμεις καλά θα ήταν..........

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το αγόρασα για να υπάρχει, νομίζω 2-3 €. Έστω και μία φορά να αναγκαστώ να το χρησιμοποιήσω, τα έχει βγάλει τα λεφτά του (τα κακά των ερασιτεχνών). Άμα δω ότι γλυστράει, θα του περάσω και έναν σφιγκτήρα και θα σφίξω προσωρινά την μπαταρία που κουνιέται.
Σαφώς και είμαι υπέρ του «δεν είμαι τόσο πλούσιος για να αγοράζω φτηνά πράγματα», αλλά όταν ασχολείσαι με πολλά και διαφορετικά, είναι αδύνατον όλα τα εργαλεία σου να είναι από το πρώτο ράφι και προσθετικά στην δική μου περίπτωση, πρέπει και να τα βρίσκεις :ROFLMAO:.

Αν έχω καταλάβει καλά, ασχολείσαι (και?) με υδραυλικά οπότε κάθε συμβουλή πολύτιμη.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχα το κλειδί που σου έβαλα στο λινκ, δεν νομίζω να μπορούσα να την ξεβιδωσω. Θα έβγαλα το νιπτήρα
Σωληνωτό σε αυτό το μέγεθος πρέπει να υπάρχει πάντως

Οι τελευταίες μπαταρίες που έχω τοποθετήσει πάντως, είτε κουζίνα, είτε μπάνιο, ήταν όλες με το σύστημα με ένα παξιμάδι.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχα το κλειδί που σου έβαλα στο λινκ, δεν νομίζω να μπορούσα να την ξεβιδωσω. Θα έβγαλα το νιπτήρα
Σωληνωτό σε αυτό το μέγεθος πρέπει να υπάρχει πάντως

Οι τελευταίες μπαταρίες που έχω τοποθετήσει πάντως, είτε κουζίνα, είτε μπάνιο, ήταν όλες με το σύστημα με ένα παξιμάδι.

Υπάρχουν σωληνωτά 40mm, αλλά δύσκολα τα βρίσκεις (41mm βρίσκεις εύκολα). Το θέμα όμως είναι να χωράνε να περάσουν οι βίδες των σπιράλ. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να μας το απαντήσεις.
Πχ αυτό με μήκος περίπου 20cm, αλλά ίσως είναι οριακά για να μπορέσεις να το πιάσεις από κάτω πχ με γαλλικό. Μπορείς βέβαια να του κάνεις περισσότερες τρύπες στο κάτω μέρος και να το στρίβεις με κατσαβίδι νάνο, αλλά αν έχεις 3 σπιραλ μάλλον θα σε παιδέψει.
Δεν ξερω αν υπάρχει σωληνωτό σε ίντσες που να ταιριάζει.

Αφού το επιβεβαίωσες και εσύ, ότι η τάση είναι για ένα παξιμάδι, μας βλέπω για ομαδική αγορά κλειδιού 40+mm :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: nikfor
Λοιπόν, μετά από επικοινωνία με το Stanleycenter για το 0-70-453, αυτο δηλαδή που πρότεινε ο Αντώνης @papakitou, και αφού το έψαξαν στα δικά τους εγχειρίδια, η απάντησή τους ήταν ότι μπορεί να πιάσει παξιμάδια μέχρι 50mm.
Πιθανόν να βρήκαμε επιτέλους κλειδί για την νέα τάξη πραγμάτων :)

Εδώ θα ήθελα να πω ότι όταν πήρα τηλέφωνο στο Stanleycenter, δεν απάντησαν. Στα επόμενα 10 λεπτά, με πήραν εκείνοι .....γειά σας, μας είχατε πάρει τηλέφωνο, πως μπορούμε να βοηθήσουμε;.......

Λοιπόν, μετά από επικοινωνία με το Stanleycenter για το 0-70-453, αυτο δηλαδή που πρότεινε ο Αντώνης @papakitou, και αφού το έψαξαν στα δικά τους εγχειρίδια, η απάντησή τους ήταν ότι μπορεί να πιάσει παξιμάδια μέχρι 50mm.

Εδώ θα ήθελα να πω ότι όταν πήρα τηλέφωνο στο Stanleycenter, δεν απάντησαν. Στα επόμενα 10 λεπτά, με πήραν εκείνοι .....γειά σας, μας είχατε πάρει τηλέφωνο, πως μπορούμε να βοηθήσουμε;.......
Εξαιρετικοί.

• Like
Reactions: newbie
Eιμαι πολυ περιεργος αν οντως η stanley πιάνει και ξε/βιδωνει παξιμαδια εως 50μμ...

50μμ είναι το ανοιγμα, οπως αναγραφεται στα specs του εργαλειου. Aλλο το ενα, άλλο, το αλλο. Η Κνιπεξ cobra 250mm πχ., εχει ανοιγμα σιαγωνων 60μμ αλλα πιανει παξιμαδια εως 36μμ.

Αν την δοκιμασει καποιος στην πραξη, ας μας διαφωτισει.

• Like
Λοιπόν, μετά από επικοινωνία με το Stanleycenter για το 0-70-453, αυτο δηλαδή που πρότεινε ο Αντώνης @@papakitou, και αφού το έψαξαν στα δικά τους εγχειρίδια, η απάντησή τους ήταν ότι μπορεί να πιάσει παξιμάδια μέχρι 50mm.
Θα πάω να το πάρω μάλλον γιατί από την.αρχη μου κίνησε την περιέργεια..
Προφανώς μίλησες με τον Γιώργο...
Ψυχή και στυλοβάτη του μαγαζιού...

Δυστυχώς Κωστή, δεν ξέρω το όνομά του αλλά ήταν άψογος. Μακάρι να υπήρχαν αρκετοί σε αυτό το επίπεδο επαγγελματισμού.
Αυτός ήταν.. πάω από 2017...άριστος,εξυπηρετικoς και κυριος στην δουλεια του...γαμπρός του Κώστα Παυλατου που εχει το pavlatod-tools..

• Like
Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για μια κατασκευή που θέλω να φτιάξω. Θελω σε ένα παράθυρο εσωτερικό να φτιάξω διαχωριστικό με ξύλα που θα κουνιούνται σαν αυτό στη φωτογραφία. https://www.google.com/search?q=woo...E-TLF0y4snM&vssid=_Nbg0Z-fSFJ2p9u8Pkbap0AU_25
Να φαίνεται όταν θες το δωμάτιο και όταν δεν θες να γυρνάς τις σανίδες και να κλείνουν τελείως Δεν θέλω να βάλω μεντεσέ δοκιδος γιατί το γυρω γύρω είναι φτιαγμένο με γυψοσανίδα και δεν ξέρω την αντοχή. Σκέφτομαι να φτιάξω ξύλινο πλαίσιο και μέσα να βάλω τις σανίδες ΑΛΛΑ τι μπορώ να βάλω σαν οδηγό στις σανίδες για να κουνιούνται; Σκέφτηκα καβίλιες που από τη μια θα είναι λίγο πιο λεπτές για να γυρνάνε αλλά φοβάμαι την αντοχή. Ίσως κάτι σιδερένιο; Βίδα που από τη μια να βιδωσει στη σανίδα και από την άλλη κάπως να μπορεί να κουνιέται;

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για μια κατασκευή που θέλω να φτιάξω. Θελω σε ένα παράθυρο εσωτερικό να φτιάξω διαχωριστικό με ξύλα που θα κουνιούνται σαν αυτό στη φωτογραφία. https://www.google.com/search?q=woo...E-TLF0y4snM&vssid=_Nbg0Z-fSFJ2p9u8Pkbap0AU_25
Να φαίνεται όταν θες το δωμάτιο και όταν δεν θες να γυρνάς τις σανίδες και να κλείνουν τελείως Δεν θέλω να βάλω μεντεσέ δοκιδος γιατί το γυρω γύρω είναι φτιαγμένο με γυψοσανίδα και δεν ξέρω την αντοχή. Σκέφτομαι να φτιάξω ξύλινο πλαίσιο και μέσα να βάλω τις σανίδες ΑΛΛΑ τι μπορώ να βάλω σαν οδηγό στις σανίδες για να κουνιούνται; Σκέφτηκα καβίλιες που από τη μια θα είναι λίγο πιο λεπτές για να γυρνάνε αλλά φοβάμαι την αντοχή. Ίσως κάτι σιδερένιο; Βίδα που από τη μια να βιδωσει στη σανίδα και από την άλλη κάπως να μπορεί να κουνιέται;

Μια γρήγορη απάντηση:

Αφού θα μπει σε πλαίσιο και θα κλείνεις τις σανίδες μία μία, είναι σχετικά εύκολο (αν θέλεις κλείνοντας μία σανίδα, να κλείνουν και οι υπόλοιπες τα πράγματα δυσκολεύουν).
Τρυπάς στο κέντρο τις σανιδας και βάζεις μεταλλικούς πίρους. Για τους πίρους, θα πάρεις βέργα καλιμπρέ στην διάμετρο που θέλεις και θα κόψεις τα ανάλογα κομάτια.
Στο επάνω μέρος απλά θα κουμπώσουν στο πλαίσιο, χωρίς να ακουμπάνε οι σανίδες.
Στο κάτω μέρος έχει περισσότερη δουλειά γιατί πρέπει να πετύχεις εύκολη περιστροφή και φυσικά χωρίς να ακουμπάνε οι σανίδες στο πλαίσιο. Αυτό γίνεται εύκολα και φτηνά βάζοντας ροδέλες ή αν έχεις διάθεση για πιό τεχνική και ολοκληρωμένη προσέγγιση, βάζεις αξονικά ρουλεμάν.
Αυτά προς το παρόν.

Θεώρεισε αυτονόητο ότι τα μετρήματα/τρυπήματα θελούν προσοχή.

Last edited:
Μια γρήγορη απάντηση:

Αφού θα μπει σε πλαίσιο και θα κλείνεις τις σανίδες μία μία, είναι σχετικά εύκολο (αν θέλεις κλείνοντας μία σανίδα, να κλείνουν και οι υπόλοιπες τα πράγματα δυσκολεύουν).
Τρυπάς στο κέντρο τις σανιδας και βάζεις μεταλλικούς πίρους. Για τους πίρους, θα πάρεις βέργα καλιμπρέ στην διάμετρο που θέλεις και θα κόψεις τα ανάλογα κομάτια.
Στο επάνω μέρος απλά θα κουμπώσουν στο πλαίσιο, χωρίς να ακουμπάνε οι σανίδες.
Στο κάτω μέρος έχει περισσότερη δουλειά γιατί πρέπει να πετύχεις εύκολη περιστροφή και φυσικά χωρίς να ακουμπάνε οι σανίδες στο πλαίσιο. Αυτό γίνεται εύκολα και φτηνά βάζοντας ροδέλες ή αν έχεις διάθεση για πιό τεχνική και ολοκληρωμένη προσέγγιση, βάζεις αξονικά ρουλεμάν.
Αυτά προς το παρόν.

Θεώρεισε αυτονόητο ότι τα μετρήματα/τρυπήματα θελούν προσοχή.
Να υποθέσω κάτι τέτοιο δεν παίζει εδώ Ελλάδα ε; https://www.amazon.com/dp/B07PQQDR8...3RG3JD0JVS3WA6&language=en-US&skipTwisterOG=1
Είχα σκεφτεί μήπως μπορέσω να βάλω και πόδια τραπέζιου ρυθμιζόμενα από κάτω για να γυρίζει και από πάνω πυρο. https://www.google.com/search?clien...737&dpr=2.75#vhid=nGHE8F_lf9R5oM&vssid=mosaic

Να υποθέσω κάτι τέτοιο δεν παίζει εδώ Ελλάδα ε; https://www.amazon.com/dp/B07PQQDR8...3RG3JD0JVS3WA6&language=en-US&skipTwisterOG=1
Είχα σκεφτεί μήπως μπορέσω να βάλω και πόδια τραπέζιου ρυθμιζόμενα από κάτω για να γυρίζει και από πάνω πυρο. https://www.google.com/search?client=ms-android-xiaomi-rvo3&sa=X&sca_esv=27dc6454a5630b7b&udm=2&sxsrf=ADLYWILTS90lGln3nm9pG5Q-prhzbGAb9g:1731520857607&q=ρυθμιζομενοι+ρεγουλατοροι&stick=H4sIAAAAAAAAAFvEani-8XzruR3n9pzbeW7buf1Aeuu5vUB6p8L5RiBz87n9QOnd5zaebwGyGkESALfdqYE0AAAA&source=univ&ved=2ahUKEwjf5o3t8dmJAxXHgv0HHdObOYMQrNwCegUIgQEQAA&biw=393&bih=737&dpr=2.75#vhid=nGHE8F_lf9R5oM&vssid=mosaic

Δεν γνωρίζω αν τα Pivot Hinge Rotating υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά μπορείς να τα πάρεις και από το TEMU σε πολύ μικρότερη τιμή. Δεν τα είχα ξαναδεί και φαίνονται πολύ καλή λύση.
Εγώ θα τα έπαιρνα. Είναι περίπου 18mm πλάτος, σε καλύπτουν σε σχέση με τις σανίδες;;;
Για την τοποθέτηση, με ένα τρυπάνι φτερού νομίζω ότι θα τα καταφέρεις. Στο επάνω μέρος, εγώ θα έβαζα πίρους.

Με όποιον τρόπο αποφασίσεις να προχωρήσεις, θα χρειαστείς πολύ υπομονή ώστε τα τρυπήματα να είναι σωστά. Εγώ θα έβαζα στο πλαίσιο το φαρδύ κομμάτι του εξαρτήματος και συγκεκριμένα θα τρύπαγα και τα δύο κομάτια του πλαισίου μαζί για να πετύχω το ίδιο σημείο πάνω και κάτω. Αν το κάνεις έτσι, πες μου να στο αναλύσω.
Δυστυχώς ο γραπτός λόγος σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να συνοδεύεται και απο φωτογραφίες για να γίνει κατανοητός.

Τους ρεγουλατούρους τραπεζιων, εγώ τουλάχιστον δεν θα τους σκεφτόμουνα.

Και πάλι εδώ ήμαστε......

• Like
Reactions: Χιωτης
Δεν το σκέφτηκα καθόλου να δω στο temu! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, λογικά με αυτά μάλλον θα προχωρήσω. Αλλά θα αποφασιστεί αύριο για πιο σίγουρα!
Το τρύπημα στο πλαίσιο εννοείς την πάνω και την κάτω σανίδα να τις τρυπήσω πριν να το φτιάξω ταυτόχρονα; Για να μην έχω διαφορά και να μην μπούμε οι σανίδες στραβά;
Γενικά ξέρω ότι θέλει τρελή υπομονή και άπειρες μετρήσεις για να βγει σωστό. Θα το πάω σιγά σιγά.