Μάστορες τα φώτα σας!!

Γρήγορη κατασκευή στο σπίτι::cool:
Παίρνεις μια λωρίδα λαμαρίνα μακριά και με πλάτος λίγο μεγαλύτερο από το παξιμάδι. Κόβεις με το σιδεροπρίονο δύο κοψιές με άνοιγμα και βάθος όσο η διάσταση του παξιμαδιού. Την πιάνεις στην μέγγενη και γυρίζεις την άκρη 90 μοίρες .Γυρίζεις μετά και την λαμαρίνα ανάμεσα στις 2 κοψιές στις 90 μοίρες. Έτσι έχεις ένα ωραίο λεπτό κατσικοπόδαρο. Φοράς γάντια μην κόψεις τα χέρια σου με την λαμαρίνα και πέφτεις κάτω από τον νεροχύτη.
Τι σου λέω τώρα Σωκράτη ....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Ένα απλό σωληνωτό κλειδί θέλει για την βρύση 2 ευρώ έχει περίπου το έκανα πριν λίγες μέρες.εμενα ήθελε 9αρι.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ

Έχουμε 2 βασικούς τύπους μπαταριών (μιλάω πάντα για τοποθέτηση μπαταριών επάνω στον νεροχύτη και όχι επιτοίχιες):

Ο εύκολος, σαν την δική σου και του @vasilisp77, όπου με ένα σωλητό κλειδί 10-12mm των 2€ κάνουμε πολύ εύκολα την δουλειά. Αυτού του τύπου, έχουν μία ή συνήθως δύο βίδες, δίπλα στα σπιράλ με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι πανεύκολη.

1731312711459.png 1731313088000.png

Ο άλλος τύπος, σαν του Σωκράτη, έχει μία κεντρική βίδα όπου από μέσα της περνάνε τα σπιράλ. Εδώ δεν μιλάμε για 10-12mm βίδα, αλλά για περίπου 40mm. Αυτό που κάνει τα πράγματα δύσκολα, είναι το ότι τα σπιράλ πρέπει να περάσουν μέσα από το κλειδί, ώστε αυτό να φτάσει στην βίδα. Δηλαδή μιλάμε για ειδικά κλειδιά (φτηνά ή ακριβά δεν έχει σημασία), που είτε παρακάμπτουν τα σπιράλ (το σπαστό κλειδί που λέγαμε), είτε έχουν άνοιγμα ώστε τα σπιράλ να μένουν στο εσωτερικό τους (σαν το κόκκινο που είδαμε παραπάνω).

1731314034455.png

Και κάποιες επιπλέον πληροφορίες από εδώ

1731314134205.png 1731314173040.png

Είναι προφανές ότι δεν είμαι υδραυλικός. Αναγκάστηκα να μάθω τα βασικά (με βοήθεια συνταξιούχου υδραυλικού), όταν χάλασε η μπαταρία στο σπίτι και μετά από πολλά τηλέφωνα κατάφερα να βρω υδραυλικό μεν, αλλά μπορούσε σε μία (1) εβδομάδα!!! Το κόστος είναι άλλο θέμα.

Παρεμπιπτόντως, ποιός να σκέφτηκε άραγε το όνομα ΜΠΑΤΑΡΙΑ; 😅

Kαι η μπαταρία του μπάνιου; Γιατί ονομάστηκε έτσι; Δεν έχω βρει πουθενά ειδική εξήγηση, πάντως υπάρχει και στα γαλλικά, και από εκεί πρέπει να τη δανειστήκαμε. Υποθέτω ότι είναι επέκταση από τη batterie των κουζινικών.

Τελικά για όλα υπάρχει εξήγηση.........

Ο άλλος τύπος, σαν του Σωκράτη, έχει μία κεντρική βίδα όπου από μέσα της περνάνε τα σπιράλ. Εδώ δεν μιλάμε για 10-12mm βίδα, αλλά για περίπου 40mm. Αυτό που κάνει τα πράγματα δύσκολα, είναι το ότι τα σπιράλ πρέπει να περάσουν μέσα από το κλειδί, ώστε αυτό να φτάσει στην βίδα. Δηλαδή μιλάμε για ειδικά κλειδιά (φτηνά ή ακριβά δεν έχει σημασία), που είτε παρακάμπτουν τα σπιράλ (το σπαστό κλειδί που λέγαμε), είτε έχουν άνοιγμα ώστε τα σπιράλ να μένουν στο εσωτερικό τους (σαν το κόκκινο που είδαμε παραπάνω).

View attachment 241736

View attachment 241737 View attachment 241738

Είναι προφανές ότι δεν είμαι υδραυλικός. Αναγκάστηκα να μάθω τα βασικά (με βοήθεια συνταξιούχου υδραυλικού), όταν χάλασε η μπαταρία στο σπίτι και μετά από πολλά τηλέφωνα κατάφερα να βρω υδραυλικό μεν, αλλά μπορούσε σε μία (1) εβδομάδα!!! Το κόστος είναι άλλο θέμα.

Ακριβώς 40mm είναι το γ@@@νο...
Του Leroy μου αρέσει που στην περιγραφή αναφέρει μόνο το μήκος του και θα μυρίσουμε τα νύχια μας για το αν μπορεί να "
πιάσει" το παξιμάδι των 40mm.

Ενδιαφεροντα κλειδακια!(y)
Πες αν γινει δουλεια τελικα. Ειμαι περιεργος αν γενικοτερα ειναι πιο βολικα/αποτελεσματικα απο το κλασσικο κλειδι νιπτηρων.
jpg

Έχουμε 2 βασικούς τύπους μπαταριών (μιλάω πάντα για τοποθέτηση μπαταριών επάνω στον νεροχύτη και όχι επιτοίχιες):

Ο εύκολος, σαν την δική σου και του @vasilisp77, όπου με ένα σωλητό κλειδί 10-12mm των 2€ κάνουμε πολύ εύκολα την δουλειά. Αυτού του τύπου, έχουν μία ή συνήθως δύο βίδες, δίπλα στα σπιράλ με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι πανεύκολη.

View attachment 241734 View attachment 241735

View attachment 241736

View attachment 241737 View attachment 241738

Γιατί δεν ρωτάτε εδώ στο φόρουμ πρώτα; τόσους ανθρώπους έχουμε 😅

Ακριβώς 40mm είναι το γ@@@νο...
Του Leroy μου αρέσει που στην περιγραφή αναφέρει μόνο το μήκος του και θα μυρίσουμε τα νύχια μας για το αν μπορεί να "
πιάσει" το παξιμάδι των 40mm.
Ενδιαφεροντα κλειδακια!(y)
Πες αν γινει δουλεια τελικα. Ειμαι περιεργος αν γενικοτερα ειναι πιο βολικα/αποτελεσματικα απο το κλασσικο κλειδι νιπτηρων.
jpg

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, νομίζω ότι είχα δυσκολευτεί πολύ να βρω σπαστό 40mm και τελικά πήρα 36mm. Με κάθε επιφύλαξη, γιατί δεινόν τό γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον.

Το είδα και αυτό αλλά φοβήθηκα ότι το άνοιγμά του δεν θα φτάνει να πιάσει το παξιμάδι των 40mm.
Δεν βρίσκω που έχω το δικό μου τώρα, πρέπει να είναι σε μια τσάντα που έχω σε ένα σπίτι που κάνω τα υδραυλικά, με την πρώτη ευκαιρία θα το μετρήσω να δω από περιέργεια

Θα τσεκαρω και εγω το δικο μου που το εχω παρει απο το Leroy Merlin, αν και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι κανει για 40μμ παξιμαδι.

είχε φέρει και το lidl τέτοιο. το πήρα αφού είχα παιδευτεί τρομερά παλιότερα που δεν το είχα....

Δεν βρίσκω που έχω το δικό μου τώρα, πρέπει να είναι σε μια τσάντα που έχω σε ένα σπίτι που κάνω τα υδραυλικά, με την πρώτη ευκαιρία θα το μετρήσω να δω από περιέργεια
Αντώνη είναι ως 50μμ η 50μμ μόνο...;
Αν είναι το πρώτο θα το πάρω να υπάρχει..

είχε φέρει και το lidl τέτοιο. το πήρα αφού είχα παιδευτεί τρομερά παλιότερα που δεν το είχα....
10mm-32mm έγραφε. Το πήρα και εγώ αλλά τώρα με την κουβέντα για 40άρια παξιμάδια προβληματίστηκα. Δεν έχω ιδέα τι μεγέθη έχω στους νεροχύτες.

• Like
Reactions: vespas
Νομίζω ότι αυτό που έβαλε ο Αντώνης @papakitou καλύπει τουλάχιστον μέχρι 40mm. Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για το μέγιστο άνοιγμα. Η STANLEY δεν αναφέρει τίποτα, ούτε στο ΑΜΑΖΟΝ βρήκα κάτι, εκτός από ένα review που έλεγε οτι είναι εντάξει για 40mm.
Στο Toolstore και στο Electrotools, αναφέρoυν Μέγιστο άνοιγμα κεφαλής: 50mm. Ελάχιστο δεν αναφέρουν.
Στο Zarkaditools λέει Κατάλληλο για παξιμάδια και βίδες με κλειδί 22mm – 40/42mm

Οι τιμές στην Ελλάδα είναι σημαντικά καλύτερες σε σχέση με το Amazon και το Ebay και σίγουρα αξίζει η αγορά του.

Προσπάθησα να βρώ το δικό μου, αλλά μάταια. Βρήκα όμως αυτό που το πλαστικό κλειδί είναι 40mm:
20241112_095011.jpg

Σωκράτη @ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. αν το χρειάζεται άμεσα, πες μου.